Hirdetés
Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz
liksoft
üzenetére
Hál égnek fontos adat nem volt rajta, csak rendszer és programok. Tehetem újra őket.
Gondoltam ha már reinstall, akkor megpróbálom nagyobb cluser mérettel (8-16k), de ha nem az alapértelmezettet választom formattálásnál (4k), akkor a telepítés az első restart után nem tudja olvasni a partíciót! Fat32-vel igen (de azt nem akarok), NTFS-nél csak alapértelmezettként müködik nálam az XP SP3. Hátha ez új infó valakinek.
Egyébként már 3.-jára futtatom a telepítőt, mert volt hogy az utolsó reboot után kiakadt kékhalállal. Na itt már nagyon gyanús lett a dolog, hiszen még csak tuning sincs a gépen.
Most kicseréltem a sata kábelt egy vastagabbra (és más szinüre
),
és egyelőre jó. Kopp-kopp. Csinálok több órás memtestet és ha nincs gond, akkor vagy a kábel volt a hibás, vagy az ssd haldoklik és akkor megy gariba
Egy Seasonic táp meg ne szórakozzon már...Jelentkezem ha van fejlemény.
-
liksoft
nagyúr
Változott a felállás. A legújabb HDD-k fogyasztása drasztikusan csökkent! 300GB és 6,2/3,6W csak. Így az SSD ára megközelítóleg hétszeres (előző árat nézve, az újnak ugyanis még nem tudni, rossz esetben csak ötszörös a szorzó), fogyasztása harmada. A többi az előző hozzászólásban.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Valyon a Mac féle OSx Extended (asszem HFS+ féle ez is) filerendszer milyen lehet ilyen szempontból? Nem emlékszem egyébként, hogy ebebn felkinálná a clusterméret változtatást. Lehet nem is lehet ilyet csinlni. Sőt lehetséges, hogy nem is kell

Van valakinek erről infoja?
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem ne káromkodj itt

Ha inicializálás alatt azt értjük, hogy megfelelő időben ctrl+I, és raid0, stripe, megmondom melyik hdd-k legyenek a tömb tagjai, stb... akkor volt ilyen.
Nem tudok róla, hogy egyebet kellene tennem
Utána restrat-nál irja is, hogy van egy ilyen RAID tömböm, a 2db SSD-nél pedig, hogy member of izémizé RAID...
-
tlac
nagyúr
én úgy tudom, hogy az ahci bekapcsolása a hotplugot és az ncq-t engedélyezheti, ha támogatja a drive
most az ncq-ról beszéltél, amit ha jól tudom a vinyó implementálja, ssd-nél meg azt hiszem a wear leveling lenne a jó
az ssd meg szerintem simán szólhat a déli hídnak, hogy nem támogatja az ncq-t, de attól még a hotplug működhet
tehát ami elsőként felvetődött, hogy az ahci engedélyezése problémát okozhat, jól gondolom, hogy hülyeség? -
tlac
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Micro Four Thirds
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Íme az új Android Auto!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB, 480GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z690 i5 13600K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB Aerocool P500B Digi ARGB 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Keresek Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

),

sejtem - jópár cég ezért tart ott. ahol