Hirdetés
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Fotók, videók mobillal
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
andree04 #17622 üzenetére
Sziasztok!
Erről ( kingston sata 3 128GB - SSDSA2CW120G310) az ssd-ről tud valaki valamit? Egyáltalán létezik? (nem találtam a gyártó honlapján
)
Köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Köszi Mindenkinek a segítséget az Intel X25-V firmware frissítést illetően!
Nagyon örülök, mert sikerült megcsinálnom pen driveról (nincs itthon cd)Már van rajta egy op. rendszer is, most jön még az ssd-hez tartozó beállítások, meg az op rendszer beállítása.
Az lenne még a kérdésem, hogy az "általános" programokat (dvd író, office, tömörítő, media lejátszó, stb...) hova szoktátok telepíteni? Ezek mehetnek az ssd-re még, vagy rakjam ezeket már egy hdd-re?
Köszi! -
TomiLi
addikt
Úgy látszik, nem csak az autós szférában divat ez az egy terméket több márka alatt eladni "divat"
Köszönöm a segítséged!
Valoszinuleg nem frissitettek a readme fajlt, mert kesobb jott ki az X25-V.
Most ahogy a firmware dátumát néztem az még tavalyi, az X25-V, meg idén év elején jelent meg, ha jól tudom.... Így már érthető!
Még egyszer köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Ismét beléptem az ssd táborba!
Egy Intel X25-V-re esett a választásom.
Az lenne a kérésem, segítsetek abban, hogy mielőtt beüzemelem az ssd-t érdemes-e firmware-t frissíteni? Ha egyáltalán létezik hozzá, mert nekem egy kicsit ellentmondásos, amit az intel honlapján találtam.
Jelenleg az Intel honlapjáról töltöttem le egy programot (Intel SSD Toolbox), és ezzel néztem meg a firmware verzióját: 2CV102HB
Elvileg ezt lehetne frissíteni a 02HD-re? [link]Viszont a readme fájlt elolvasva (ez túlzás, mert silány az angolom), már nem szerepel a felsorolt ssd típusok közt a X25-V:
Ebben szeretném kérni az Intel X25-V ssd tulajok segítségét!
Köszönöm!
-
TomiLi
addikt
Azt szeretném kérdezni, hogy jó programot töltöttem le: Diskskeeper 2010 Home with Hyperfast
Tudnál nekem abban segíteni, hogy milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy az ssd-n javítson?
Az automatikus töredezettségmentesítést ki kell kapcsolni, nem? Úgy tudom SSD-n nem szabad töredezettségmentesítést csinálni...
SSD - jobb klikk - "Automatic Defragmentation" - ez alapból enabled-en van! Ezt így hagyjam?
Vagy ez a beállítás az összes meghajtóra érvényes és a program az ssd-n nem végez töredezettség mentesítést?
Mert azt látom, hogy az ssd-nél optimizer funkció van, a HDD-nél meg Defragment....Ha az ssd-nél a hyperfast enabled-en van, akkor ez állandó javítást jelent? Magyarul a háttérben fut az op. rendszer alatt?
Bocsánat, hogy óvodásként kérdezősködöm, csak nem ismerem ezt a programot nagyon...
Előre is köszönöm a segítséget!
proof88 Tervben van, hogy én is egy Ultra, vagy Tera drive-ra cserélem a mostani ssd-ket. Eredetileg csak a kapacitás miatt akartam cserélni. De a felsoroltak már sokkal modernebbek és kevesebb velük a gond.
De sajna ez még várat magára egy picit, így addig remélem megoldás lesz a hyperfast....
-
TomiLi
addikt
válasz
proof88 #5012 üzenetére
Jaj de jó! Köszi én nem találtam infót...
Hát igen már a masterdrive nem egy mai darab már sajna!
Asszem váltani fogok, vagy ultradrive-ra, vagy terra drive-ra.Grid: Hát én is néztem nagyot, hogy mit vacakol a játék, amikor full beállításon a min fps 40 körül van! Ez nem az az érték, ahol szaggat egy játék...
Ha meg kicsit szolidabra veszem a beállításokat, akkor az egekbe szökik az fps. Ennek ellenére laggol a játék...
Raidben meg aztán még szörnyebb! Még sűrűbben és jobban szaggat....Akkor valószínű segít valamennyire az általad említett program, de csodát ne nagyon várjak....
DV: Köszönöm a megerősítést!
-
TomiLi
addikt
jmicronos SSD-vel elképzelhető.
Ezt nem vágom... Jmicron vezérlővel szerelt alaplapra értetted? Vagy vannak olyan ssd-k, amikben ilyen vezérlő van?
Elnézést, ha hülye a kérdés!
Mindjárt utána nézek. Alaplap: Asus Rampage 2 Gene, SSD: Super Talent Master drive OX 32Gb. (FTM32GL25H)Race Driver Grid és Armed Assault, amikkel probléma van....
A háttérben megy egy ssd karbantartó program. Innen ph-ról vettem a tippet... ApacerSSDOptimizer
proof88: Akkor a játékban keresendő a hiányosság?
-
TomiLi
addikt
Pedig az ssd lesz a gond (ramból van bőven 6Gb 2000MHz)
Most tettem egy rendszert egy hdd-re ugyanazokkal a driverekkel, mint ami az ssd-n lévő rendszeren volt. És megszünt a probléma...Hát nem vagyok boldog! Csak nem tudom, hogy mit lehetne ezzel kezdeni... Szeretném használni az ssd-ket... -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy okozhatja-e egy ssd a laggolást játékok alatt?
Ha igen, akkor hogyan orvosolható a probléma.
Miért kell a wint ACHI-ra állítva a biost telepíteni?Nagyon köszönöm!
-
TomiLi
addikt
válasz
Balázs0916 #4333 üzenetére
Szia! köszi!
Akkor meg teljesen mindegy, szerintem az ára miatt akkor két silicon power-t fogok választani.
Egyébbként, a trim funkció jótékony hatását lehet pótolni valamilyen programmal?
Pl, mint a töredezettségmentesítés a HDD-knél... -
-
TomiLi
addikt
Ez az ssd tudja a trimet? Nem találtam semmi infót róla, ezért van egy sejtésem, hogy nem
Közép kategóriában milyen 60Gb körüli ssd-t ajánlanátok?
-
TomiLi
addikt
válasz
radi8tor #4288 üzenetére
Köszi, még egyszer nagyon jó kis program. Sajnos, nincs a Supertalent Masterdrive-ban, nincs TRIM
Most azt nem tudom, hogy ha frissíteném a firmware-t, akkor van arra esély, hogy az újjal már lesz TRIM támogatás?
Még mindig nem értem, hogy mi ez a trim? Ez egy ön karbantartó valami? Légyszi valaki okítson
-
TomiLi
addikt
Szeretnék egy kis oktatást kérni.
Nem vagyok tisztában azzal, hogy mit jelent, ha egy ssd rendelkezik trim támogatással.
Ez egy önkarbantartó funkció?
Abban tudnátok segíteni - én nem találtam semmi infót - hogy az én ssd-m rendelkezik ilyen funkcióval?Supertalent Masterdrive 32gb FTM32GL25H
Köszönöm az ismételt segítséget!
-
TomiLi
addikt
sziasztok! tudnátok nekem egy olyan linket adni ahol le van írva milyen beállításokat kell megcsinálni az ssd-vel kapcsolatban, hogy hosszabb élettartama legyen?
Még egy kis segítséget szeretnék az ügyben, hogy a Firmware frissítést hogyan kell elvégezni? Köszi! -
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Valakinek van "szerencséje" jmicron-os raid vezérlőt használni?
Már korábbiakban is írtam, hogy vannak gondok..
Mivel nem vagyok egy nagy tuning mester, így az alap dolgoknál többet nem is nagyon tudok állítani a BIOS-ban (asus striker II extreme)
Az lenne a kérdésem, hogy mielőtt raidbe fűzők két SSD-t azelőtt a Sata vezérlőn kívűl kell-e valamit állítani?
Jelenleg úgy néz ki hogyha a stripe értékét 4K-ra állítom a raid tömb sebessége a fele lesz egy ssd-nek... Ha meg megyek fel a stripe értékét illetően, akkor meg más gondok (játék beli gondok jönnek elő... )
Azt nem tudom, hogyha összefűzöm a két ssd-t, akkor az nem gond hogy a raidbe fűzött tömb pirossal jelenik meg.... (már kínomban gondolok ilyenekre.)
A másik gond, hogy amikor feltelepítettem z op rendszert és a jmicronos drivert, akkor feltelepít egy "JMB36X Raid Configurer" programot, amit ha megnyitok kiírja hogy:"Raid Device not found" - nem találja??? ez vicces, Pedig azon van a rendszer...
Na nem értem.... de ha azt tanácsolnátok, hogy a megoldás az lenne, hogy vegyek egy raid vezérlőt, akkor tudnátok konkrét típust ajánlani? fontos hogy sata2, és pci csatlakozó legyen ( a pci-e 1x csati foglalt ) Köszönöm!!!! -
TomiLi
addikt
Sziasztok.
Már faca a rendszerem, most kezdtem el foglalkozni a diskeeper-rel...
Az lenne a kérdésem, hogy azt állandóan kell futattni a háttérben??? Egyáltalán lehet???
Köszi!!!! -
TomiLi
addikt
Szia! semmi gond
Sajnos az alapvető gondokat a jmikron-os raid vezérlő okozza szerintem.. mert a stripe értéke erősen lekorlátozza a raid tömb sebességét. Minél kevesebre állítom a Stripe értékét,, annál kissebb a maximális olvasási, írási sebesség a teszteken. Ez 64K-ig igaz. 128K-nál teljesen meghülyülnek a értékek....
Viszont ha növelem a stripe értékét, akkor 32k felett meghülyül egy játék....Keresnem kell valószínű egy értelmes raid vezérlőt
-
TomiLi
addikt
Hali! Nekem messte elmaradnak az eredményeim a Tietek mellet (valószínű a jmikron meghajtó miatt), de nem baj, mert végre sikerült megoldanom a játék szaggatási problémáját, egyenlőre nincs laggolás sem. sikerült beállítani a cluster értéket is...
Most furcsának tűnhet de a következő beállításokkal sikerült megoldani: STRIPE 32K; cluster:32K - win7. A raid vezérlő miatt így le vagyok maradva sebesség ügyileg, de nem lehet észre venni használat közben. Jó gyors!
Persze bassza a csőrőm, hogy a teszt eredmények szarok, de egy hét után már ez is eredmény, hogy amire használni akarom a gépet arra sikerült beállítani... Én is a Win7 mellett döntöttem, mert játékokhoz egyenllőre sokkal jobb, mint a vista. (bár olvastam már olyan cikket, ahol azt írják hogy "vistásodik")Köszönöm MINDENKINEK a segítséget!!!!
Ha jól értettem akkor, 3ssd-t is össze lehet fűzni raid0-ba???
Ez nagyon tetszik, mert egyrészt kevés 60GB a rendszernek, meg játékoknak... meg hát ahogy nézem csak gyorsabb a három, mint a kettő!Esetleg nem tudnátok ajánlani egy PCI-os (sajnos a 2db PCI-E1x csatiból az egyik foglalt (gyári hangkártya), a másikon meg a büdös nagy VGA terpeszkedik..)sata2-es raid vezérlőt? valami jobb fajtát. Volt szerencsém egy 5k-sat kipróbálni, igaz csak sima sata-s, de katasztrófálisan gagyi volt...
Még rossszabb volt mint a gyári Nvidiás... ez a Jmikron... -
TomiLi
addikt
válasz
Overlocker #1537 üzenetére
Hali,
Nagyon irigyellek! Én nekem soha nem voltak ilyen eredményeim, de valószínű nem is lesz az ssd kártya és a raid vezérlő miatt.
Előszőr hülye fejjel vista 64 bit alol akartam csinálni a formázást...Azán raktam fele egy 32 bitest, azzal már gördülékenyebb a dolog...Találtam egy másik járható utat...Amikor megformázom a raid tömböt akkor primary -ra állítva... (nekem a Paragon particion manager 9.0-ba nincs basic állítási lehetőség) csökkentem a formázandó terület méretét, úgy hogy 0.5 GB maradjon üresen. Mindkét particiót úgy formázom, hogy nem adok meghajtó betűjelet., de formázás előtt beállítom a cluster értékeket, úgy hogy a nagyobb területen 32-re állítom a, a kicsin 8-ra...
Most valószínű felfedeztem a spanyol viaszt, de hát valahol el kell kezdeni a buherálást
Viszont van mégegy számomra érthetelen dolog, ami valószínű a raid vezérlő hibája:
Van egy játék (armed assault) ami mióta vistám van kicsit szarul mükszik a menüje... Nem lehet kijelőlni a menü pontokat, mert késik.. .
Ha a stripe-ot 4-re rakom akkor megszűnik a probléma... Viszont a sebesség a béka segge alatt lesz (2ssd-vel a fele az 1ssd sebességének)
Ha a stripe 64K-n optimális a sebesség (128K-val ismét fura értékek jönnek ki és összevissza) csak akkor megint jelentkezik a probléma a játéknál.... Ezmi a fene lehet....
De lehet hogy a kérdésre egyszerű a válasz: Vista 64Bit... Most kipróbálom win7-tel.Azt akartam kérdezni, hogyha defaultra állítod a clustert, akkor a laggolással mi ahelyzet?
-
TomiLi
addikt
válasz
Overlocker #1530 üzenetére
Hello Uram, köszi az infókat!!
Én így csináltam meg, nem tudom jól-e...de nem megy fel a rendszer a raid tömbre(Z, csak úgy sikerült eddig, ha hagyok egy másik HDD-t is a gépben amikor telepítek.... de az nem az igazi
Amikor létre hozom a particiót akkor, nem tudok basic beállítást választani. Hármat ajánl fel: primary particion; extended particion; logical disk.... basic nincs...
Te milyen particiónáló programot használsz? köszi!!!! -
TomiLi
addikt
Köszönöm!
Most lenne egy két amatör kérdésem (elnézést)
- Lapozófájl és az indexelést, hol lehet letiltani?
- Nekem nem sikerül a beállítani a cluster értékét, mert vista telepítésnél, nem engedi, ha nem az alap 8 értéken van
Paragon Partition Manager 9.0 -val csináltam a particionálást....
Ha már feltelepítettem a vistát (64bit)és utána állítom át a cluster értéket, akkor soha többet nem indul el a vista?
Én is feltettem az általad említett programot, azzal mi kell csinálni?? csak az optimalizálást? Nagyon gyorsan megcsinálja...
Hát bocs, de nagyon amatőr vagyok...
Azt már sikerült kiszűrnöm, hogy a stripe 64K-s értékre állítva optimális... Az kijött az everset, és az otto eredményeinél is... -
TomiLi
addikt
Megnézem és köszi!
Amúgy én nem szeretem ezeket a teszzteket, pontosan azért, amiért Te is mondtad: Csak azért kezdtem el foglalkozni vele, mert nekem is jelentkezett ez a laggolás, és játéknál is voltak problémák, amik HDD-nél nem... De ez úgy néz ki a stripe, és a Cluster értékének beállításával meg fognak oldódni...Remélem...
Tegnap még azt sem tudtam hogy mik ezek és hogy lehet állítani ezeket az értékeket
Szóval Neked is és Mindenkinek Köszönöm!!!
Megyek telepítgetni, és majd használat közben tesztelgetek -
TomiLi
addikt
Upsz, erre nem is gondoltam. Olyan lehet ez mint a 3DMARk06...??
Igen, én is ezen csodálkoztam, hogy everestnél elég szép eredmények jöttek ki...ATTO, meg elér egy szintet és elég furcsa hogy csökkenek az értékek...
Köszi!!! Lehet így egyben hagyom a gépet és nem vágom földhöz -
TomiLi
addikt
Há-t elég szép eredményeid vannak, irigy is vagyok
Semmi kedvem, de kipróbálom egy másik gépben, aztán eldől hogy mi a bibi....
Alaplapot nem szeretnék cserélni, mert kell az sli-hez...
Szeretném valahogy összehozni....mert már egy előnye megmutatkozott a hdd-vel szemben.... (egy játéknál szümt meg egy bosszantó proléma...)
lehet, hogy már kérdeztem, de milyen ssd-id vannak, és milyen beállításokkal? op.rendszered melyik? köszi! -
TomiLi
addikt
Ez meg Stripe32K beállítással:
Szerinted melyik legyen a végleges?
-
TomiLi
addikt
A következő szopacs.... : Az új olcsóbb elérhető raid vezérlők PCI-E 1x csatoló felületűek... Asus srtriker II extreme lapon pont ott tanyázik a videokártya - Óriási...
Ráadásul én szeretnék még egy karit, tehát nem tudom átteni a másik PCI-E16x slotba a VGA-t.... Kezdek beleunni.... -
TomiLi
addikt
Hát én is csak erre tudok gondolni...egy kártyával jobbak az eredmények, mint raidben stripe 4k-val??? Stripe 128K -val meg össze vissza vannak az eredmények....Előszőr brutál felmegy a sebesség, aztán visszaesik, mind írás terén, mind olvasásnál....asszem be kell ruháznom egy raid vezérlő kártyába.... Csak milyet?
-
TomiLi
addikt
Ez kész... stripe 4k beállítással - ez mi????
-
-
TomiLi
addikt
Stripe 128K beállítással.... ezt nem értem, mert a stripe 4K beállítással a sima 1db ssd eredményeinek a fele alatt volt...
-
TomiLi
addikt
Ezt tudja egy kártya....
A kettő raidben kb a fele értékek, sőt még a felénél is rosszabb -
TomiLi
addikt
Halihó!
Hát valami a raid-del nincs rendben.. Futtatam egy tesztet raidben az ATTO-val, és kb fele értékek lettek, mint amikor külön teszteltem egy kártyát??? Ez mitől lehet?
-
TomiLi
addikt
Hali! első problémám ott volt, hogy megcsináltam a raidet, nem tudtam a volume 1, 2 -őt belőni...na mindegy hagytam stripe 4K-n utána a hdd-n lévő vista alól megformáztam a raid tömböt a cluster 16K-ra állítva....
Amikor telepítettem volna a vistát akkor már nem engedte, mert nem volt megfelelő a formátum, vagy mit írt ki... ezért formáznom kellet, szóval a cluster beállítás elment valószínű...
aztán elindítom a vistát és lefutattam egy everest tesztet... katasztrófálisan rossz. Rosszabb mint egy hdd.... az élményindex is lepontozta 5,0-ra eddig 5,9 volt a lemezkezelés.... nemtom mi a fac van... -
TomiLi
addikt
válasz
deicide #1461 üzenetére
Köszi, ezt kiprobálom én is
Csak nincs endszerem a hdd-n
még azt is fel kell tennem
És a biosban kell a volume 1-2 t beállítani? Hogyan??? vagyis az F10 gommbal a raid menűben?
Nekem két 32gb-os ssd-m van.. van értelem raidbe fűzni és ketté osztani? én az egyik re raknám a rendszert a másikra a játékokat...
Jah és annak a custernak van valami fontossága? azt mennyire állítottad?
Előszőr rakok egy vistát a hdd-re, aztán ha el akadok akkor még kérdeznélek, ha nem baj...
thx -
TomiLi
addikt
válasz
deicide #1459 üzenetére
Neked is mlc ssd kártyáid vannak ha jól tudom... és raidbe... Mire kell figyelni, milyen beállításokat ajánlasz
Ha jól silabizáltam ki a forumtársak tapasztalatait, akkor előbb rakok egy op rendszert aegy HDD-re, aztán biosban összefüzöm a két ssd-t, és szerinted mennyire állítsam a stripe-ot??? Aztán a hdd-ről indított op rendszer alatt kell megformázni az ssd raid tömböt???? 4K Cluster beállítással??? vagy valamit csúnyán félre értettem...???Jah, amúgy köszi anno a segítséget, Gianni rendes volt kiterjesztette a garit 3 évre... a giga DQ6 lap ügyében... már el is adtam
)
-
TomiLi
addikt
válasz
deicide #1457 üzenetére
Köszi, már megijedtem, hogy éppen tönkrevágom
Van egy játék (armed assault) ami nagyon kényes a vga memóriájára és a vinyóra... nemtom miért az a tapasztalatom, hogy nagy vga memória kell, és a vinyó cash memóriája is számít ...gyorsabban tölti be a textúrákat a32Mb cache memóriás samsunggal, mint a 16-assal... de ssd-nél nincs cache memória, nem? Mertnagyon gyors a válasz ideje...vagy rosszul gondolom? mert nemtom...
A lényeg hogy ez a textúrás probléma ssd-vel is jelentkezik -
TomiLi
addikt
Nem vagyok valami nagy penge, olvasgattam a forumot, és a felét nem értem miről beszéltek
Vettem két SSD-t Super Talent MLC 32GB. Kipróbáltam raidben, külön - külön... Én is tapasztalom ezt a laggolást (így hívják, hogy néha csak simán egy mappát meg akarok nyitni -és csak vár, vár aztán pikk-pakk minden megy tovább.)
SSD-re játékot rakni hülyeség??? Mármint az élet tartamát erősen csökkenti?
Köszi!még gyorsan kiegészítem.. 1ssd-n az op rendszer, a másikra rátettem egy játékot... Most indítottam hát csodát láttam...
Összevissza vannak keverve a feliratok ... hoppá - ez mi újra indítom a játékot megszünt a hiba... ez mi volt??? SSD-től független? olvastam korábbi hsz-ben hogy az asztalról eltűnnek az ikonok...
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Energiaital topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest