- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Aktív témák
-
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2937 üzenetére
"Ösembertől" vettem PH! apróban a mostani listaárától (58e) pár ezressel olcsóbban törzsvásárlóként. A Samsungok is Tőle voltak.
Gondolkozom, hogy 160GB-osra váltom, és akkor én is ennyiért fogom hírderni a 80GB-osat.
Hiány van még mindig.... -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2929 üzenetére
A bekapcsoló gomb megnyomásától számítva nem, mivel az alaplapi RAID vezérlő elveszteget hosszú másodperceket. Egyébként igen.
A fenti ok miatt cseréltem 1 db Intelre, amivel a "tiszta" boot idő csak 1 sec-vel jobb.
-
ixtom
tag
válasz
(Darkwood) #2885 üzenetére
Win 7-et használsz, igaz? Azt nem ismerem (XP-t használok), de gondolom ott is van ilyen
Eszközkezelőben ha jól emlékszem a lemezmeghajtóknál volt ilyesmi opció. Valahol ott kellett eszközönként letiltani.
-
Gorneck
legenda
válasz
(Darkwood) #2885 üzenetére
Bios. AHCI mode.
-
ixtom
tag
válasz
(Darkwood) #2876 üzenetére
Szia!
Most olvasom a problémáidat. Nézd meg be van-e kapcsolva az NCQ.
Nekem a 680-as nForce lapnál volt gondom ezzel. Igaz csak vinyónál csinált olyat, hogy nagyobb HDD terhelésnél (pl. gyorsabb letöltés, másolás) egyszerűen kifagyott. Kikapcsoltam XP-ben az NCQ-t és jó lett. Azt nem tudom, hogy a 790-es lapoknál is létezik-e a probléma.
SSD-nél nem tapasztaltam, ilyet mert akkor már rutinosan kikapcsoltam az NCQ-t telepítés után
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #2847 üzenetére
Nos... átraktam 3.5" HDD-re a Win7-et és már itt is volt egy random fagyás! Máshol van a baj! Kezd gyanús lenni a lapom!
EVGA 790i ultra SLi.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2844 üzenetére
Szerintem jó az automatikus méret.
Próbáld ki úgy hogy, csak az SSD-n van engedélyezve.Ha úgy nem fagy, akkor állítsd vissza HDD-re vagy ismét tiltsd le.
Ez a "teszt" eldöntheti, hogy a page file miatt volt a fagyás vagy sem.
Remélem csak ennyi és nem a Samsung SLC-vel van gondod.Illetve az is eszembe jutott, hogy volt egy melegedős széria.
PH-sok csináltak valami extrahűtést. Azt viszont nem tudom. hogy lehet a melegedésre rájönni, hiszen nem az SSD "háza" meleg hanem belül valamelyik chip.Nekem sosem volt ilyen problémám.
-
canniball
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2842 üzenetére
Vezérlőpult-> Rendszer-> Speciális-> Teljesítmény - Beállítások-> Speciális-> Virtuális memória - Módosítás.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2835 üzenetére
hehe... állitsd vissza a page file-t.
Ha a HDD-n van (ami lemehet "alvóba"), akkor ideiglenesen tedd át az SSD-re.
1 próbát megér!A TC nekem is fagyott, ha nem volt page file: pl sok file 1 mappában.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2830 üzenetére
Erre a hibajelenségre talán tényleg az a legjobb módszer, ha átghostolod HDD-re az OP. rendszert.
De utána mi lesz, ha azzal nem fagy?
Szerintem az ilyen hibát nehéz prezentálni a szervízben, ha folyamatos másolásnál nem jön elő.
Kétlem, hogy bármely tesztprogi kimutatná, hacsaknem valami HDD stresszelő, de ilyemikkel én nem "fárasztanám" az SSD-met.A tipus engem is érdekelne.
-
proof88
addikt
válasz
(Darkwood) #2830 üzenetére
Milyen SSD-d van pontosan? Márka és típus.
Amúgy egészen véletlenül nem csináltál olyat, mint én, hogy lógtak a levegőben az SSD-k, csak a SATA kábel tartotta őket, ami nem a legminőségibb fajta és kimozdultak belőle kicsit?
Ha már itt tartunk, tud valaki olyan SATA-kábelt, ami UV-aktív ÉS biztonságos a csatlakozója, értsd olyan bepattanós-pöckös fajta, tehát csak a pöcök megnyomásával lehet lecsatlakoztatni az eszközt? -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2828 üzenetére
Azt, hogy nem tudok jobb tesztmódszert mint egy müködő és használatban lévő OP. rendszer.
A probléma az, hogyha valamivel teleírod az SSD-t akkor belassul.
Ezért én ovatosan bánnék a "normál" formázással és minden olyan HDD tesztelővel, ami szektoronként irja/olvassa az SSD-t. -
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2825 üzenetére
Op rendszer aktív használattal?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #2677 üzenetére
Visszatérve az SSD fagyós dologra: Most akkor fagyott le, amikor Total Commanderben megnéztem, hogy az SSD-n lévő könyvtárak mekkora méretűek.
-
Gorneck
legenda
válasz
(Darkwood) #2692 üzenetére
Nemtom...de nekem hw hiba gyanús a dolog...
-
Gorneck
legenda
válasz
(Darkwood) #2689 üzenetére
Nincs rajta "bad sector" vagy ilyesmi? Tuning van? Szoftverek rendben vannak? Vmilyen módosítás a win7en?
-
fsb1000
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2684 üzenetére
Az enyém is hideg.
A bloggban/cikkben levették az SSD tetejét és a chip volt forró.De... pagefile kipacsolva? Csak egy tipp...
Nélküle ki tudom akazstani az XP-t egy sima TC-vel.
Ezért egy másik meghajtóra helyeztem. Nem okoz lassulástÉn "hiszek" benne, hogy kell a page file, mégha nagyon ritkán is.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Szia!
Nekem volt/van több is, de egyikkel sem volt soha ilyen probléma.
Viszont a PH-n olvastam egy blogot (vagy mit), ahol a vezérlő chip melegedéséről írtak és a hütés megbarkácsolásáról.Szerintem ez a probléma csak egy bizonyos szériát érinthet, de lehet nálad is ez van, ha egyáltalán valós ez a melegedős probléma.
-
canniball
nagyúr
válasz
Nálam szerencsére nincs ilyen. De várd meg fsb1000 kolléga mit mond, neki pont ilyen Samsungja van/volt.
(#2678) Overlocker!
Optimalizálás alatt azt érted ami az első postban szerepel vagy tudsz más trükköt is? -
canniball
nagyúr
válasz
(Darkwood) #2173 üzenetére
Keress rá a diskpar szóra.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
(Darkwood) #2168 üzenetére
UP!
-
PongiBandi
tag
válasz
(Darkwood) #2151 üzenetére
Először ott tettem fel a kérdést, csak gondoltam hátha itt is tudja valaki.
Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Konteó topic
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Medence topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby rádiós topik
- War Thunder - MMO Combat Game
- További aktív témák...
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest