- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
DV
senior tag
válasz
TomiLi #17623 üzenetére
Rakerestem a gyartoi cikkszamra: SSDSA2CW120G310, ez egy Intel SSD.
-
g.gergo
senior tag
Én ezeket csináltam meg:
• Hibernáció tiltása
• Töredezettségmentesítő, ütemező letiltása
• Rendszervisszaállítás letiltása
• Indexelés letiltás
• Lapozófájl letiltása
• Előtöltés letiltása
• Böngészési előzmények áthelyezése HDD-re
• Felhasználói változói értékek módosítása HDD-re
• Superfetch, Prefetch letiltása
• Boot defrag letiltása
• NTFS 8.3 filenév tiltása -
proof88
addikt
Nem tudom, Fless szerint elég jól be lehet törni a JMicron vezérlős ssd-ket is azzal a progival, amit ő használ... az UltraDrive az nem rossz, abban már Indilinx vezérlő van, TRIM-et is tud, Garbage Collection-t is. Persze egy G2-es Intel biztos gyorsabb nála, de nem is ma vettem, 2009 tavaszán valamikor asszem ...
-
proof88
addikt
Itt azt írják, JMicron vezérlő van benne. Mármint a MasterDrive OX-ban.
A SuperTalent UltraDrive-okban Indilinx vezérlő van. Van Intelnek is saját vezérlője, meg Samsungnak is. Van JMicron és Indilinx, nem tom e 4-en kívül van-e még vezérlő. A gyártók ezeket használják.
GRID-nek nem kéne beakadnia néha sem, nálam legalábbis sosem akadt be, tehát SSD-vel sem szabadna, lehet pont ez lesz a gond! Max a menüben akadt be nekem miközben töltött és írta ki a statisztikákat, akkor a szöveg néha beakadt, dehát töltés közben elfogadható.szerk.: légyszíves, aki TRIM-et akar használni az bizonyosodjon meg róla, hogy az SSD-n lévő firmware tudja-e, úgy a legegyszerűbb ez, hogy megnézi, milyen fw van az ssd-jén és a gyártó weblapján megnézi, hogy mit tud az a fw és van-e már újabb, ha van akkor érdemes frissíteni!
Pl. újabb firmware-ek már tudják a szemétgyűjtést, Garbage collection, ami olyan, mintha TRIM lenne, de ezt az SSD magától csinálja a háttérben, ha nincs dolga, folyamatosan optimalizálja magát! -
proof88
addikt
A STALKER pl ilyen játék, az minden gépen ezt csinálta, de kiegészítőben már javították ezt a problémát, ha gyorsan futkostál ide-oda, néha be-beakadt mindenképp...
Egyébként meg miért nem lehet teleírni az SSD-t 70%-on tovább? Ezt ki találta ki? Nem látom értelmét. Attól, hogy nem írom tele, úgyis tele lesz hamarosan fizikailag, persze logikailag nem, de nem értem... a tisztességes SSD-kben úgyis van memória, SuperTalent UltraDrive ME-kben tudtommal 64 MB DRAM van cache-nek, szóval van hova olvasnia a blokkokat, ha TRIM-melni akar, ezen felül nem értem ezt a "20 GB nem particionált terület kell" dolgot sem, mert az SSD nem tudja, hogy mi van rajta...
-
canniball
nagyúr
-
-
fagy53
nagyúr
Szerintem ezt, SSD alapozó olvasd el!
-
fLeSs
nagyúr
installálásnál
BIOS-ban kapcsold be az AHCI-t, lehetőleg így installáld fel a windowst
Windows alatt ne installálj fel semmilyen IDE-drivert (Matrix Storage Managert sem)
eszközkezelőben gyorsítótárazás + puffer ürítés letiltás bepipálástovábbi lényegesek
- indexelés kikapcs
- prefetch kikapcs
- defrag kikapcs
- pagefile-t rakd át vinyóra
- browser cache-t rakd át vinyóra/ramdisk-rea többi már mind csak tökölés.
btw itt egy progi, ami segít: [link]
-
Bodor
veterán
Hello !
Diskeeperben az ssd-ken ne állítsd be az autodefragot szerintem, viszont figyelj rá, hogy az ssd enabled mód be legyen kapcsolva, és úgy optimalizálj ! Rendszerkörnyezet kiépítése után egyszer mindenképpen, utána 2-3 hetente elég manuálisan.Ez persze attól függ, hogy milyen gyakran cseréled a programjaidat, én pl. érzésre csinálom: ha lassul a rendszer akkor optimalizálás.Hosszú távú tapasztalatai itt szerintem senkinek nincsenek. Rendes HDD-ken ha jól emlékszem be lehet kapcsolni külön az autodefragot, én nem szoktam.
Sajnos a trial verzió 30 napos és elég drága a progi, kb. 55 $ .
Azért futtass egy ATTO-t az ssd optimalizálás előtt és után, kíváncsi vagyok (és gondolom Te is) a sebesség különbözetekre.
Üdv -
-
Ottoka
őstag
Az everest mérési eredménye meg jó. Sztem az atto mér rosszul nálad. Nálam sem mér rendesen overlapped i/o módban, 128k-tól teljesen megbolondul, és össze vissza mér. Bődületes számokat ad írásra, és az olvasás meg leesik a béka segge alá. Aztán 1024-nél megfordul, és úgy megy a végéig.
Normális eredményt csak az i/o comparsion módban ad, ahol szépen emelkedik az írás/olvasás eredménye. -
Sunzi
aktív tag
vzérlőj, illetve firmware-je válogatja, hogy izonyos esetekben hogyan teljesít a rendszer. a mérésedből úgy tűnik, hogy 4k stripe-nál 4k-ig hozza a dupla sebességet, majd vége... ebből azt gondolom, hogy a vezérlő kifullad(ki tudja miért..). A 128k szintén érdekes, hogy az írás gyenge. Én a helyedben kipróbálnám még 32, 64 stripe mérettel is. Gondolom, bios, driver a legfrissebb...
Ha van ismerős/cimbora, akinek más vezérlő van a gépében, elvinném kipróbálni....
-
Sunzi
aktív tag
ezt mondjuk nem neked írtam, de sebaj
Amúgy, legközelebb válassz nagyobb stripe méretet, legalább 16k, de inkább 32/64 vagy akár afelett. Felhasználástól függ mi az ideális, van a logouton egy ajánlott 3 részes írás a raidről, azt érdemes elolvasni.. nincsmit
(Most olvastam, operndszer alá kell, oda jó a 4k stripe is ssd-vel, de érdemes megnézni 8-16-32 környékén is a sebességét, ha nincs jobb dolga az embernek....)
-
Bodor
veterán
Nem értem, miért nem telepűl a vista 16k-s clusterral, nekem símán felment. Én xp-vel formáztam, sajátgép , kezelés, lemezkezelés fül alatt. Ha van egy particionáló programod, akkor inkább avval formázd az ssd-t,mint vistával. Overlocker tippje volt ( bár nekem nem volt szükségem rá) hogy ne dinamikus , hanem alapvető legyen a tipusa a partíciónak.
Még talán annyi, hogy nekem SP1-es vista telepítőm volt. RAID-0 ban nem szabadna rosszabbnak lennie a teszteredményeknek.Javaslom a Disskeeper Home programot( ssd partíciónál kipipálva az ssd enabled-et!) Nagyon renbe teszi a merevlemezt ! Teszteld le elötte és utána ATTO-val..
Én pl. nem készítettem külön Volume-t, hanem 3felé partícionáltam a 128 GB-os ssd RAID 0 tömböt...így most két xp és egy vista fut rajtuk problémamentesen. Igaz, így mindegyiknek 4k sripe az alapja, viszont kedvedre formázhatod, ghostolhatod őket. Ghostolásra a Norton Ghost 12 nekem bevált win alól és bootlemezként is.
Besszaggatás (laggolás) többünknek is csak akkor volt miután kiépítették a rendszerkörnyezetet, és kezdett több adat felíródni a lemezre, illetve főleg párhuzamos írás-olvasás esetén, de síma olvasásnál is előfordult 4k -s clusternél.. -
Sunzi
aktív tag
Ő, izé, esküszöm elolvastam a kommenteket, de ez akkor is egy IDE RAID kártya, amire sata-s SSD csak átalakítóval dugható, és így összességében nem valószínű, hogy jobb megoldás mint az nforce raid...
Amúgy futtathatnál más tesztprogramot is, javaslom az ATTO-t, és az IOmetert. Ezeknél látszik, hogy milyen műveleti méretnél hogy teljesít a cucc, és ez milyen viszonyban van a stripe mérettel..
-
Bodor
veterán
Szia!
Azért én annyit hozzátennék, hogy xp telepítéshez, a laggolás elkerülésének érdekében, 16 vagy 32 K-s clusterrel formázd meg a lemezt.
Nekem 4k sripe és 32 k clusterrel nem laggol már...Ha két ssd-d van , szerintem mindenképpen van értelme RAID 0-ba füzni,mert majdnem dupla gyorsaságot kapsz, írás olvasás terén...
Hogy érdemes , és hogy miért két volume-t kialakítani azt nem tudom, akár egy vagy 2, mindenképpen ugyanazt az ssd-t használja írásra és olvasásra az oprendszer és a játék is...
A telepítést jól értetted, csak a fentebb említett 16 vagy 32 k-s formázás fontos, és hogy ha kész vagy a formázással, és telepíted az xp-t, akkor a hdd-s oprendszert merevlemezét húzd le ha nem akarsz multibbot-ot és nem c-re települő xp-t.... Sok sikert!
Üdv -
deicide
veterán
Igen, MLC-s van raidben. Én létrehoztam a tömböt (benne 2 külön volume, 1-et 4k stripe-al rendszernek, 1-et 128k stripe-al adatnak) és mivel külön vinyón van Vista-m, beállítottam azt bootolni és VISTA alatt megformáztam a particiót betűjel nélkül. Majd restart és mehet az xp telepítés...
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest