Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjöttek az átcímkézett Alcatelek
- Lefagyhat a Galaxy A56, így lehet feléleszteni
- Megjelent a WhatsApp hivatalos iPad alkalmazása
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
Ebbe a listába ez a videó is nagyon odaférne...
Samsung SSD Awesomeness
-
DV
senior tag
válasz
moho-jojo #8598 üzenetére
Ez milyen SSD? Mert nem 64GB-os es nem is 120-as. 160-as Intel?
tomic
Az, hogy kicsit elter az nem gond. Koszi szepen a teszteket!
Az iops teszthez nem kell ketszer lefuttatni, eleg ha az elsot futtatod (es lemented), majd azutan csak atvaltasz az iops nezetre. A tools menuben van copy benchmark is, hogyha erdekel. -
DV
senior tag
válasz
moho-jojo #7145 üzenetére
Nem tudom miert van ez igy nalam, nem egyszer ujratelepitettem a win7-et a laptopomon es sosem volt kikapcsolva a defrag.
Valoszinu a Dell miatt van ez, a chipsetem (ICH8M) elvileg Sata300-at tud de korlatozva van Sata150-re, az integralt ATI HD3450-es vga 5.1-et tudna, nalam csak sztereo van. -
didyman
őstag
Egy lényeges dolog kimaradt a tiltandó dolgok listájából, ez pedig az NTFS által naplózott fájl utolsó hozzáférési dátuma történet. Egy regkulcs az egész, létrehozandó DWORD-ként/állítandó 1-re a HKLM/System/CurrentControlSet/Control/FileSystem/NtfsDisableLastAccessUpdate bejegyzés. Esetleg, ha nincs rá szükség, a jelen lévő 8.3-as nevek képzése is tiltható.
Végignéztem az MS-illetékes ember válaszait, és pár dologgal vitatkoznék.
NTFS töredezése. Töredezik, és igen, hosszútávon az ütemezett töredezettség-mentesítés előnyös HDD-k esetében, érezni a hatását. Sokáig volt ez téma itthon is, végül az ismét engedélyezett ütemezett feladatok (függőség) után több, mint érezhető volt a hatása. SSD-nél valóban lényegtelen, értelmét veszti.
Lapozófájl tiltása: Én ugyan a netezős gépen tiltom, de elég sok alkalmazás függőségi, illetve teljesítmény/erőforrás viszonyban van vele, ami miatt általános megfejtésben nem illik tiltani. Célszerűbb valami fix, alacsony értéket hagyni neki, így kevés terület lesz érintett, az elektronika könnyebben tudja az adatok ide-oda szórását végezni.
Klf indexelések: Az indexelés sosem áll meg, az újonnan lemezre kerülő tartalmak indexelése rendre megtörténik. Hogy őszinte legyek, egy SSD-n fájlkeresés tekintetében azért nem akkora érvágás, ha nincs indexelt adatbázis, de nyilván ezt a használati szokások döntik el, én például TCMD alatt célirányosan keresek fájlt, ritkán több 2-3 másodpercnél, ha valamit keresek, így abszolút tiltom és a legtöbb ügyfél gépén is tiltott, egyszerűen nem keresnek olyan gyakran a gépen akármit, minek reszelje a lemezt.
SSD-nél is van buffer, igen. Ennek szervezése, használata kevésbé napirendi kérdés, én sose foglalkoztam vele, de nyilván van írási gyorsítótárazás.Élettartam. Hááát...maradjunk szkeptikusak. Amennyi pendrive-ot és egyéb, tömegtermelt flash alapú áramkört látok tönkremenni, én nem mernék annyira megváltóként nyilatkozni róluk. És nem az írási ciklusok miatt van ez a kétkedés bennem, hanem egyszerű elektronikai és gyártási törvényszerűségek miatt.
-
BFeco
aktív tag
válasz
moho-jojo #3082 üzenetére
Kingston SNM225-S2B/160GB, ami valójában átmatricázott Intel SSDSA2M160G2GC. FW: 2CV102HD, Thinkpad X60 SATA1!, W7 Ultimate.
---------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0 Beta1 (C) 2007-2009 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
---------------------------------------------------------------Sequential Read : 137.934 MB/s
Sequential Write : 97.696 MB/s
Random Read 512KB : 127.195 MB/s
Random Write 512KB : 97.219 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.637 MB/s [ 3817.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 25.231 MB/s [ 6160.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 74.253 MB/s [ 18128.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 68.488 MB/s [ 16720.7 IOPS]Test : 1000 MB [C: Used 26.1% (13.0/50.0 GB)]
Date : 2009/12/03 21:26:58
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x86)--------------------------------------------------
CrystalDiskMark 2.2 (C) 2007-2008 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
--------------------------------------------------Sequential Read : 136.622 MB/s
Sequential Write : 98.135 MB/s
Random Read 512KB : 126.230 MB/s
Random Write 512KB : 96.659 MB/s
Random Read 4KB : 15.370 MB/s
Random Write 4KB : 27.888 MB/sTest Size : 100 MB
Date : 2009/12/03 21:30:50Fecó
-
Ottoka
őstag
válasz
moho-jojo #2796 üzenetére
Igen, neked az előző firmware van fent, az újabbal megy. De sokaknak meg is döglött tőle az ssd-je, és az intel levette a letöltések közül. Pár napja irtunk erről.
Egyébként nekem megvan, ha érdekel.
Nálam valszeg azért nem döglöttek meg, mert raid vezérlőn vannak. Mindenkinek megdöglött akinek windows 7 van a gépén és frissítés után újraindította a rendszert. Gondolom bekapcsolt a trim és hanyatt lökte az ssd vezérlőt.
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- 2TB Kingston SSD M.2 NVMe NV3 garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest