Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Egy picit megpihen az iPhone a 200 megapixeles váltás előtt
- Yettel topik
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz
baboss
üzenetére
Még az a kérdéses,hogy ezekből mit telepíthetek fel.

Én nem tennék fel más drivert, max. ezt: Intel(R) Gigabit Ethernet Driver V17.3.0.0 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.(WHQL)
Megjegyezném, hogy az OCZ Support oldalán ezt találtam:
Type Driver Name Supported OS
Driver RevoDrive 3 and RevoDrive 3 X2 Driver 32-bit/64-bit Windows 7E képzelhetőnek tartom, hogy még kompatibilis módban sem fut tökéletesen WIN8-al.

-
sanyek2
senior tag
válasz
üzenetére
Telepítés után is maradjon ACHI-ban.
A bios elsődlegesnek érzékeli az SSD-t mert ACHI-ra állítottad. Így nem kell állítanod a boot sorrendjén sem.
Az SSD telepítésre készen érkezik hozzád, fel fogja ismerni a win telepítő, neked csak a BIOS-t kell belőnöd. Ha nem ACHI-ban telepíted rá a win-t akkor a TRIM nem fog működni.baboss: a S.M.A.R.T. nincs bekapcsolva. azt mindenképp érdemes belőni.
Utolsó ötletem, (mivel nem volt dolgom ilyen hardverekkel) hogy próbáld másik slot-ban is. Jól láttam hogy a VGA is 16x slotban van? -
baboss
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Újra telepítem.
Lehúzom A HDD-ről a sata csatikat.
Beállítom ezt és ezt mert ha nincs beállítva kiírja cpu hiba f1
Az alaplapon van egy kapcsoló Fastboot on-of ezt onra kapcsolom ahogy eddig is volt.
És még beállítom itt is
Itt ha ezen hagyom az jó vagy átkel állítanom IDE-ről AHCI-re,
Ezután berakom az op telepítőt.
Illesztőprogram telepítése,hogy látható legyen az SSD
Ezután már eltudom indítani a telepítést.
A tuningolást csak azután állítom be a biosban ha minden illesztőprogramot és frissítést telepítettem.
Még az a kérdéses,hogy ezekből mit telepíthetek fel.
-
IG55
senior tag
Ezzel sikerült elvégeznem a műveletet: PartitionWizard
-
baboss
őstag
válasz
sanyek2
üzenetére
Az op-t egyből az ssd-re telepítettem.Telepités alatt a 4 db HDD be volt kötve.
Az előbb sikerült mindent úgy elállítani hogy el se indult a gép. Nyomtam egy load default optimized most már megy.Nincs semmi tuning.De nincs változás.Csak a cpu venti és hömérsékleten lett állítva a vízhűtés miatt.
[link]
[link]
Az OP1 -en van egy venti ami az SSD-t hűti ez lett leszabályozva,hogy halk legyen.
Az OP 2 pedig a szivattyú fordulatszámát jelzi ezt nem szabályoztam le hagytam a max fordulaton. -
baboss
őstag
Sziasztok.

Azonnali alaplapos kérdések órája topikban az SSD miatt nem tudtak segíteni.
Illetve ezt a tanácsot kaptam.
(A SATA portokat állítsd át IDE-ről AHCI-re, és jó lesz! Viszont készülj fel arra, hogy a Win-t újra kell ezután raknod!)
Megcsináltam de nem segített.Az op simán elindult nem kellet újratelepíteni. 
Nem nagyon értek hozzá de szerintem nincs sok köze hozzá mivel az ssd nem sata porton van csatlakoztatva hanem PCI-Express x16 os slot ban van.

Hátha itt több szerencsével járok.
Keresem azt a kollégát aki ASUS Crosshair V Formula-Z bios beállításban tudna segíteni.
A Fastboot beállítással van gondom.Hiába állítom be ugyan annyi marad a bejelentkezési idő
A Windows logó 10mp és bejön az asztal.De 45 mp-ig nem tudok az asztalon semmit csinálni amíg betöltődik minden.
Egyszer sikerült valahogy beállítanom akkor minden jó volt (5 mp és futott minden),de kellet csinálnom agy bios resetet és azóta nem tudom ugyan úgy beállítani.
Nem emlékszem mik voltak a beállítások. 
1002- es legfrissebb bios van fent.
OP : WINDOWS 8 64 bit
Alaplap-[link]
SSD-[link]
240GB Max Performance* Read: Up to 1000 MB/s
* Write: Up to 900 MB/s
* Max Random Write 4KB (Aligned): 130,000 IOPS
BIOS KÉPEK
A sietséget előre is köszönöm.

-
-
Laybee
őstag
Ez a típus mit takar? MZ-7PC128B/HBFU Olcsóbb, mint a sima Basic. Köszi!
-
-
törölt tag
válasz
kerekfej
üzenetére
MZ-7PC128B/WW
MZ-7PC128D/EU
MZ-7PC128N/EUEzek között a típusok között lehet bármi számottevő különbség? Azon felül, hogy az áruk pár ezer Ft-ban különbözik?!
A gyári garanciát milyen esetekben lehet érvényesíteni? Milyen átlag polgár által is észrevehető jelei vannak egy meghibásodott SSD-nek, ami garancia érett?
-
törölt tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Ez a Samsung 830 128GB, ennyire Best buy? Nem lesz többet gyártva, vagy miért kell félni, hogy elfogy?
A ph-s tesztben a 256 GB-s verzió bizonyult különösen ajánlottnak, a méretkülönbség számít, vagy a 830-as szérián beül mindegy a méret, a minőség állandó?! -
törölt tag
Milyen SSD-t ajánlanátok 25k (+ - 3k) ár mellett.
A következő konfigba próbálnám meg beletenni:
Processzor: C2D E7200
Alaplap: Abit IP35 Pro
Videokártya: GeForce 9600GT 512 MB
Memória: 4 GB 800MHz DDRII
Az op.rendszer Win7 64bit
Az alaplapon csak Sata II csatlakozó van, de tudtommal visszafelé kompatibilis ez a csatlakozó típus, ezért szeretném ha az SSD SATA III-as lenne, többek között azért is, mert idővel lehet hogy új alapokra helyezném az egészet gépet. Márka megjelölést nem teszek, a lényeg, hogy megbízható és gyors legyen. Kevés panasszal! Kapacitás 120 GB minimum, 60-80 GB-al lenne leterhelve.
Üzembe helyezés, beállítások mennyire kívánnak hozzáértést? Bios-ban még a meghajtó beállításokat el tudom intézni, de a körmönfontabb angol szak szöveget nem értem! Driver, segédprogram, valami extra kell az optimális működéshez?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Melorin
addikt
MZ-7PC064B/WW Tipust venném de nem tudom, hogy ezen a csatlakozók alkalmasak PC-be való beszereléshez?
Visszaolvasgattam, de nem tudom eldönteni, hogy csak pánikolnak egyesek a leamortizálódástól, vagy ez tény? -
Üdv!
Ami után most érdeklődnék, nem élet-halál kérdés számomra, egyszerűen csak kíváncsi vagyok. Szóval kb. másfél hónapja van a gépben egy 64 GB-os Samsung. A Hard Disk Sentinel szerint az SSD működési ideje 23 nap 9 óra, az összes írt adatmennyiség 624,83 GB, ez kb. 26-27 GB/nap írásmennyiséget jelent eddig. Kérdésem az lenne, hogy az itt fórumozók saját tapasztalatai alapján, ez az írásmennyiség sok, kevés, vagy átlagos ? -
Serricon
senior tag
válasz
sanyek2
üzenetére

Külön SSD-re teszem őket. Játékfüggő hogy mennyire, de mindegyiknél érezhető pozitív változás.
Bizonyos játékokban előnyt jelent másokkal szemben, pl. online fps-nél nem mindegy mennyi időbe telik az éledés, mert lepuffantanak úgy hogy még a kép sem jött be, míg SSD-vel azonnal ottvagy. (bár ez függ attól hogy RAM-ból vagy SSD-ről tölti-e)
Vagy BF3-ban pl. ritka volt hogy kör elején ne én lettem volna az első a pályán, ez sokszor taktikai előny. -
sanyek2
senior tag
Játékot érdemes SSD-re telepíteni, ha bőven van hely?
-
Bodor
veterán
Miért nem a win saját lemezkezelőjével csinálsz ilyeneket ?
A legújabb Easus-t használtad? EASEUS Partition Master Home Edition 9Ha a rendszered rajta van az SSD-n ( ha csak adatok akkor is) , akkor particionálás előtt csinálj egy teljes rendszermentést a biztonság miatt.
(#46847) SOAD19: Nem a SATA3-as port miatt lesz gyorsabb a rendszered ( max a boot) , hanem az új , modernebb alaplap miatt, ha új lapot veszel.
-
IG55
senior tag
Kingston 96 gigás (rendszer) SSD-met próbáltam particionálni Easeus és Paragon particionáló programokkal, de egyikkel sem sikerült.
A Paragon mindjárt az elején azzal kezdte, hogy invalid a fájlrendszer rajta, ezért semmit sem tudtam kezdeni vele.
Az Easeus-szal sikerült leválasztani egy részt a partícióról, de miután a gép újraindult, hogy el is végezze a feladatot, invalid paraméter hibaüzenettel megállt a művelet kellős közepén, és végül semmit sem változtatott meg.
Mi lehet a gond? -
Bodor
veterán
válasz
kalap12
üzenetére
Tévedés azt hinni, hogy az SSD miatt nincs szükség lapozófájlra. A lapozófájl-ra akkor nincs szükség, ha elegendő RAM van a gépben. Én már 4 GB-nál is kikapcsoltam, afelett meg szerintem mindenki nyugodtan kikapcsolhatja.
Viszont tudni illik, hogy nagy ritkán van olyan program, ami igényli a jelenlétét, mérettől függetlenül. -
kalap12
tag
Egy kérdés, kell a page file? Ugyanis ez is 3-4 gb-ot fogyaszt az ssd-ről, és ha nincs szükség ssd-nél már erre, akkor kikapcsolnám a rendszerben a lapozófájlt
-
kerekfej
őstag
Az írási sebesség eredményeket aligha tudod magyarázni ezzel, ott ugyanis nem korlátozó tényező a sávszélesség.
Egyébként meg ezt írta: Sata II az alaplap tehát nem tudja teljesen kihasználni az SDD sebességét, de ez szerintem így lassú még a Sata IIhöz is.
Tehát ha Sata3-ra köti akkor se változnának az eredmények számottevőben, a SEQ Read-ot kivéve.
-
sanyek2
senior tag
Miért érzékeli a windows az SSD-t és a HDD-t is leválasztható meghajtóként? Az óra mellett ott vigyorog az ikon, és rákattintva mindkettőt leválaszthatom. A Total Commanderben viszont egyik sem csatolt meghajtó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
TeeJay
üzenetére
Majdnem. A Samsungokra ez nem vonatkozik.
OCZ, Corsair, Intel, satöbbi úgy adják el neked a 64Gigás SSD-t, hogy már a neve is 60GB, tehát azt a 4-et nem csalják le, hanem tényleg elteszik tartalék területre. Viszont az a 60, amit így kapsz, az 60GB, ami 1024-es számolva csak 55GiB. A Samsung viszont 64GB-osként árulja az SSD-t, tehát neked kell gondoskodni a tartalék területről. -
jeni
félisten
válasz
kerekfej
üzenetére
kerekfej
(senior tag)Az OCZ VERTEX 3 ebben a programban ennyit tud (Sandforce vezérlős ugye). Csak kicsit tudsz optimalizálni rajta, így sokat nem változnak az ok az értékek.

inkább úgy fogalmazzuk úgy,hogy nem az OCZ-t kell emiatt szidni hanem az Asus lapja ami sata II-s és emiatt nem tudja az OCZ Vertex3 gyári megadott értékét elérni sebességben.
Tehát nem az OCZ tud ENNYIT hanem a SATA II vezérlés miatt van ami lassúbb a SATA III-nál.Nem mindegy mit írunk oda !
-
TeeJay
félisten
ma néztem meg hogy a Win7 Ultimate SP1 Hu rendszerem minden számomra fontos programmal
és komplett win-office minden frissítéssel 22,3GB-ot foglal és ettől többet már nem is nagyon fog.
még majdnem 40GB-nyi hely marad az SSD-n szóval nem nagyon lesz kínozva
amit meg letöltök az mindig a 640-es HDD-re fog menni5napja van meg és eddig 66GB írást kapott amiben ugye benne van a rendszertelepítés meg frissítés meg minden. ha minden héten eljátszanám ezt és tegyük fel csak 3000x írható újra a drive
akkor is még lenne 3000x5napom
azt hiszem nincs miért aggódni

-
TeeJay
félisten
lehet hogy rosszul tudom de ha egy 64gigás SSD-t veszel amiből a 1000 vs. 1024 számítás miatt ~59GB látszik használhatónak akkor máris 5GB-nyi tartalék hely el van intézve.
a flash memóriából ugyanis ténylegesen 64GB-ot pakolnak rá ugyanúgy mint a rendszermemória is tényleges 8GB nem pedig 8GiB...csak a vinyógyártók számolnak 1000-el hogy könnyebb legyen nagyobbat hazudni rá...
így el tudnak adni egy 931GB-os vinyót 1TB-nak... -
bolcsodal
addikt
Üdv! Hátha valaki találkozott már ilyesmivel (remélem jó helyre írok nem akarok OFF-olni).
1 éve hibátlanul működik egy OCZ Vertex2 a notimban (Win 7 32bit, Enterprise edition, mobil 965G chipset, ICH8 SATA vezérlő). 1-2 hete beszereztem egy optibay-t és a noti régi vinyóját immár nem USB-ről, hanem egy SATA/ATA átalakítós optibay-ről használom (Lenovo N200). Tegnapig semmi gond nem volt, aztán a rendszer fogta magát és működés közben belassult. Ilyenkor ATA driver problémákról találtam bejegyzéseket az eseménynaplóban. Akkor is problémázott, ha az optibay-t eltávolítottam (így kizártam mint problémaforrást).
Checkdisk után addig fajult a dolog, amíg eljutottunk egy Win 7 startup repair-ig, amit persze képtelen volt megcsinálni az oprendszer.
Jelnleg Optibay-től függetlenül a boot idő 4-5X-e a korábban tapasztalt időnek. A rendszer maga fürge maradt, de időnként ATA driverproblémákkal 20-30 másodpercre belassul. Windows komponensek szállogatnak el random (window manager, explorer.exe).
Amit csináltam:
Intel matrix storage driver-t frissítettem a legújabbra.
Chipset driver a legfrissebb van fent.
Crystal Diskmark:
Ez alapján talán nincs gond.Leginkább a boot-idő és az instabilitások zavarnak. Frissítsek vajon firmware-t, vagy a végét járja az SSD? Win reinstall?
-
Gondar
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Ezen a héten vásároltam a HP Dv-6 laptopomhoz (win7 64bit) egy Samsung 128gigás series 830-as ssd-t. Az optikai meghajtó helyére szereltem be. Ezután a Macrium Reflect nevű programmal klónoztam egy ~1-200 megás rejtett partíciót (System) és magát a C meghajtót, ami 70 giga körüli, ezen van a windows és egyéb programok, adatok.
Ezután a winchester-en volt a C meghajtó, egy rejtett System partíció, Recovery, és Hp tools nevű partíció.
Az ssd-n pedig a C meghajtó és a System partíció klónja.A bios-ban kiválasztottam, hogy az ssd-ről bootoljon, majd miután betöltött a windows leellenőriztem, hogy helyesen működik-e az ssd. (trim, ahci stb..) Ezek mind rendben voltak. Majd én balga gondoltam mivel már az eredeti C partícióra nincs szükség ezért az formáztam. Ezután egy újraindítást követően nem volt hajlandó bootolni a laptop. (Gondolom ez nem meglepő..
)Most sikerült a winchesterre telepíteni egy szűz win 7-et a recovery segítségével. Kérdésem az lenne, hogy mégis, valahogy visszatudok állni a régi rendszerre. Mivel az ssd-n még mindig ott csücsül a régi C és system partícióm.
Remélem érthető voltam és köszi a segítségeket előre is!
-
pappesz
tag
Sziasztok! Biztos volt már hasonló jellegű kérdés, de kérlek ne kövezettek meg, hogy újra felteszem, nem szeretnék átnyálazni 50 ezer oldalt. így egyszerűbb!

Tehát, van egy ilyen gépem:
Alaplap: Asus P5QL Pro
Processzor Intel Core 2 Duo E8400, 3000 MHz
Rendszermemória: Kingston Hyperx 4096 MB (DDR2-1066 Mhz DDR2 SDRAM)
3D gyorsító: ATI Radeon HD 4850 (1024MB)
Lemezes meghajtó: OCZ-VERTEX3 120 GB!Természetesen W7 64bit az oprendszerrel üzemel.
Mértem az SSD-m sebességét és ezt az eredményt kaptam:

Természetesen ACHIra van állítva a biosban a vezérlő. Sata II az alaplap tehát nem tudja teljesen kihasználni az SDD sebességét, de ez szerintem így lassú még a Sata IIhöz is.
Tanácsot kérnék, mit tegyek, hogy látványosan javuljon az SSD-m sebessége?
Üdv: Pappesz
-
kalap12
tag
..van 2db 2 terrás és 2db 500 gb-os winyóm, nyugi nem gond a többi (film zene játék util stb. elhelyezése) kizárólag az ssd a windows és a programoknak kellett ennyi, de akkor már megkérezném, mindenki mondja hogy a samsung magician amit adnak hozzá szoftvert felesleges feltenni, mert a defrag meg a többi is amiket csinál felesleges és kikell kapcsolni benne, szerinted is felesleges feltenni? Mert ezek vannak benne, valami prefetch meg defrag stb. ezek nem kellenek azt irják sok helyen
-
vlevi
nagyúr
válasz
kalap12
üzenetére
Ne a HD Sentinnellel nézd, hanem a Crystaldiskinfoval, az 100%-ot mutat

Amúgy pedig ne méregesd, használd, én is azt teszem

Amúgy volt itt valaki, aki nemrég írta, hogy neki kb 1 év használat után esett le 99-ről 98%-ra a kondíció. Ezen jól elhülyéskedtünk itt, hogy kb 98 év múlva esik nulla %-ra a HD Sentinnel szerint, és még 2-500 év, mire tényleg megdöglik a meghajtója. Majd akkor visszatérünk a kérdésre
Az mondjuk nem a legszerencsésebb, ha ki van centizve a szabad kapacitás az SSD-n.
Hogy miért? A wear leveling miatt. A háttérben az SSD rendszeresen rendet rak a saját háza táján, hogy nagyjából egyformán használódjanak a cellák. Ha nincs szabad hely, akkor ezt nem tudja megcsinálni, és tényleg gyorsabban kopik.Én hasonló megfontolásból nem vettem 64-est, és inkább semmilyet nem vettem, csak akkor, amikor nagyon jó áron lehetett venni 128-ast. És igen, most ennek több, mint a fele szabad, de én már öreg vagyok ahhoz, hogy folyamatosan a rendszert babusgassam, és pakolásszak a gépen, hogy elférjek 64 gigában. Majd, ha a 100-128 is kevés lesz, akkor majd kidobok egyben vagy 20 giga lomot, és megint nyugi van egy ideig

-
kalap12
tag
neked is köszi szépen nagyon, de azt hidtem ez a baromság csak a winyóknál van a clustervesztesg miatt, ez meg egy ssd ami totál máshogy működik mint egy winyó, így érthetetlen az 59 gb! A számrendszer magyarázata oké, de mondom ez SSD nem winyó...és egyszerűen ennyi a mérete ami nagyon fáj mert csontra kiszámoltam a 64 gb-ot hogy tele lesz és így kevesebb marad mindenre..röhej, nem értem...amúgy meg ez a 99 százalék is fura de hiszek neked is, csak akkor ha most 99 akkor pár nap múlva meg már 98 97 96? pffff

-
dethroner
veterán
Chipset és egyéb okosság telepítése ilyen laphoz kell, előny vagy inkább hátrány? Ja, és a samu 830-hoz kapott cd van valami optimalizáló program, azzal mi a helyzet, használni érdemes?
-
vlevi
nagyúr
válasz
kalap12
üzenetére
Azért, hogy ne kelljen visszaolvasnod :
A samu mindíg lefelé kerekíti a % értéket. Tehát, amikor először megnézted, akkor az 100% volt, most meg már csak 99.99999999% Ha három hónap múlva ránézel, akkor pedig csak 99.999998% lesz, de mindkettőt 99-nek fogja írni.
A 64gigát pedig azért látod 59-nek, mert a merevlemezgyártók által megadott 64GB, az csak 59GiB.A hosszú, angol nyelvű magyarázat itt : [link]
A rövid pedig az, hogy a merevlemezek kapacitását SI mértékegység rendszerben írják a gyártó, ahol 1 gigabyte = 1000000000 byte. (azaz, a 10^3 hatványait használva, kilo-mega-giga) Ezzel szemben a Windows még mindíg a régi, kettes számrendszerbeli számítással írja ki a kapacitást, azaz a 2^10 -el számolva. Emiatt az 1 giga=1073741824 byte. A kettő különbségéből, és a formázott, formázatlan kapacitásbeli különbségből adódik a 6 gigányi látszólagos hiány. Nekem pl. a 2TB méretű vinyó ugyanezen okból csak 1.82
-
TeeJay
félisten
tévedés!
kettő darab 830-as példányt vettem a héten mindkettő 100%-on indult
én nem egyből raktam be rendszer alá hanem bedobtam ODD-SSD rack-be notiba
hogy partíciózzam és bizony az első 10-20GB írásig 100%
utána megy át 99-re és már az enyém is azon van
gondolom mire eléri a 98-at 2013-at fogunk írni ilyen mértékkel ahogy én gyilkolom
Aktív témák
Hirdetés
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
- AKCIÓ! GIGABYTE B360N i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest