Hirdetés
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
Aktív témák
-
gabe_
őstag
Hali!
Ugyanez a problémám, azzal a különbséggel, hogy naponta egyszer-kétszer csinálja a linken leírt jelenséget.
Egy Packard Bell TK81 laptopban van, OCZ Agility 3 60Gb SSD. Van rá valami értelmes magyarázat, vagy megoldás?
(Trim ok, új telepítés Win764bit, a fontos dolgok beállítva) -
Tidus
addikt
válasz
potyi23
üzenetére
Ne a böngészőt nézd, abból nem igazán tudsz meg semmit. A futó alkalmazásoknak és a Win.-el induló alkalmazásoknak nézzél utána.
Egyébbként, egy biztonsági rést kihasználva nem hitelesített támadók távolról behatolhatnak a rendszeredbe, és teljesen, v. részben átvehetik annak irányítását. Használhatják.

-
potyi23
senior tag
Hali. Valmi eleg rendesen ir az SSD mre.Tegnap este a sentinel szerint 312 Gb nel jartam,ma pedig 374 nel vagyok.Semmi masra nemhasznaltam,csak 5-6 ujrainditas es internet. 2 programot tettem fel ami ossz -vissz 150 MB .
A bongeszomnel (FF) ez van beállítva :Browser.cache.disk.enable / FALSE legyen
Eztis megkellene ? : (ma bekerult egy HDD is melle )
1. Írjuk be a címsorba: about:config majd Enter.
2. Jobb gomb -> Új -> Karakterlánc. Neve legyen browser.cache.disk.parent_directory , értéke pedig a kívánt cache elérési címe (pl. d:\temp )
3. Indítsuk újra a Firefoxot. -
vlevi
nagyúr
válasz
kmarcell
üzenetére
"sata 2 es alaplapom van ez megoldható hogy sata 3 as ssd teszek bele?"
A többit már megválaszolták, és ezt én is csak alátámasztani tudom. Egy 128G-s Samu 830 SSD-t használok ASUS P5QL-Pro lapban, ami csak SATA2-t tud. Ebből annyit érzékelek, hogy a tesztekben a szekvenciális írás-olvasás értékek megállnak 250M környékén. De ettől függetlenül olyan mértékben gyorsult fel a rendszer a HDD-hez képest, hogy azután, ha SATA2-ről 3-ra váltasz, akkor az az elméletileg dupla sebesség már annyira nem fog feltűnni. De az, hogy a HDD-n az apró fileok 1M/sec olvasási sebessége helyett az SSD itt is hozza a 100-150M/sec sebességet, azt bizony észreveszed... -
Bodor
veterán
Ha valakit érdekel esetleg, akkor nem árt tudni, hogy a CHIP magazin egy éves előfizetése mellé ( 27.900 Ft) , a következő ajándékokat adják: 1 db Samsung 830 64 GB SSD, 1 db korlátlan licenc az O&O SSD Migration Kit szoftverhez.
Az akció 2012. 12.31.-ig vagy a készlet erejéig érvényes. -
_seth_
veterán
-
kmarcell
csendes tag
köszönöm válaszotokat akkor 64gb 830as lesz a nyerő
-
maláj
addikt
ED-ban vége a Samu 64-es SSD-nek 15k-ért ha jól látom

-
fagy53
nagyúr
válasz
kmarcell
üzenetére
Szerintem SATA2 alaplapba teljesen mindegy sebesség szempontjából, hogy milyen ma kapható SSD-t teszel be. SATA3-as lapban van mérhető különbség közöttük, de ez bármekkora is, a gyakorlatban észrevehetetlen marad.Csak az ár, a gyártó és a tárhely igénye dönthet, a sebesség jelentéktelen tényező a vásárlásnál. Mindegyik gyorsabb, mint ami egy átlagos felhasználónak kell.
-
kmarcell
csendes tag
Sziasztok!
830as samsung ssd 64gb és 256gb sebessége között van különbség?
vagy van olyan ssd ami 64gb "kiszerelésben" gyorsabb mint a 830as?
sata 2 es alaplapom van ez megoldható hogy sata 3 as ssd teszek bele?válaszotokat/segítségeteket előre is köszönöm!
-
framling
tag
Üdv!
OCZ Agility 3 120 Mb @ sata2 IDE módban (fix 0-val tesztelve, win7, crystaldiskmark x64):
seq read:237,2
seq write:255,0
512k read: 232,3
512k write: 253,1
4k read: 30,58
4k write: 84,75
4k QD32 read: 36,14
4k QD32 write: 104,4TRIM működik (Sentinel kolléga szerint
), a firmware frissítés csak AHCI módban volt sikeres. -
zeix
senior tag
Nem is tudtam, hogy ennyit számít, ha kikapcsolom a bios-ban a CPU energiatakarékossági cuccokat.
A proci melegebb lett kb. 5C-kal, de az nem érdekes. Az eredmények magukért beszélnek, főleg a 4KB olvasás, +11MB/s.C3/C6/C7 State bekapcsolva:
Sequential Read : 499.957 MB/s
Sequential Write : 512.751 MB/s
Random Read 512KB : 443.306 MB/s
Random Write 512KB : 460.453 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 20.160 MB/s [ 4921.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 348.995 MB/s [ 85203.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 138.663 MB/s [ 33853.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 281.394 MB/s [ 68699.7 IOPS]C3/C6/C7 State kikapcsolva:
Sequential Read : 534.102 MB/s
Sequential Write : 516.625 MB/s
Random Read 512KB : 468.472 MB/s
Random Write 512KB : 473.449 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 31.270 MB/s [ 7634.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 377.966 MB/s [ 92277.0 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 142.752 MB/s [ 34851.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 344.875 MB/s [ 84198.1 IOPS]
-
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Adott egy ssd rendszerrel,es melle van kotve egy hdd ami 3 particiobol all plussz a 100 mb s. Es azt akarnam eltuntetni.a lemezkezelesnel akkor megoldom.koszi
-
válasz
potyi23
üzenetére
tehát akkor adott egy ssd, telepített rendszerrel és az SSD-n létezik a 100MiB-os partíció és azt szeretnéd eltüntetni?

Ha igen, akkor bejegyzésem végén, a 6. pontban van leírva a menete lépésről-lépésre.
Hozzáteszem, nem kötelező törölni, ha ott, van akkor ott van, csak arra kell ügyelni, ha pl egy backup progival készítenél mentést, akkor a rendszerpartíciót a 100MiB-os partícióval együtt kell menteni. -
potyi23
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen,ha bennevagyok a tendszerbe,akkor latom.telepitesnel csak az ssdm volt a gepbe.mar probaltam ugy ahogy az egyik kollega irta,h win7 telepitojevel elmentem a particionalasig,es ott kitoroltem,de majdnem egy orat szivtam vele,h visszahozzam,megjavitsam ,mert bott mgr hibaval leallt az inditas elott. Az lessz h beboot ssd rol a tendszerembe ,es egy particionallo programmal ujraosztom a hdd t.
-
Melorin
addikt
válasz
zetecR
üzenetére
Nem SATA-n csatlakoztam mint írtam, hanem külső HDD-vel USB-n keresztül.
De már megtaláltam a megoldást. Amikor kéri az illesztőprogramot, a mégse-re kell nyomni, majd visszalépni a telepítő elejére. Ezután át kell dugni egy másik USB portba és megint rákattintani az Install gombra.
Ekkor már nem kér semmi illesztőt és megy gyönyörűen... -
válasz
potyi23
üzenetére
Mármint a HDD-n látni a 100MiB-os partíciót? Ha igen és biztosan nem onnan indul a rendszer(mert ssd-re telepítéskor nem húztad le a hdd-t), akkor egyszerűen újraparticionálod a HDD-t.
(A 100MiB-os partíciót el lehet távolítani a rendszermeghajtóról is, de nem csak úgy simán, hogy letörlöd, mert azt se w7 hibajavítása se semmi egyéb nem tudja orvosolni) -
potyi23
senior tag
hali.SSD melle kotottem egy 2 TB hadd -t. de winbe latni a 100 mb s particiot.Mit csinaljak vele? Winbe Particionaljam ujra a 2Tb hdd t ? Eddig mindig win7 cd vel oldottam meg.
-
Tidus
addikt
Samsung 830 128 Gb-s SSD-men Win7 van, Win 8-at akarok rá telepíteni, mi a legjobb megoldás a gyalulásra, újra telepítésre?
-
Sefter
veterán
sziasztok!
Kingspec SSD-kről mi a véleményetek?
konkrétan erről lenne szó -
Tud valaki Samsung Magiciant Win8 x64-re? A gyári nem hajlandó feltelepülni, azt mondja hogy nem telepíthető WinNT version 6.1 SP5-nél újabb rendszerre.
-
TeeJay
félisten
az a baj egy idő után már a gép nem tudja kihajtani az SSD-t
gondolok itt főleg a 4k értékekre
én szabályosan érzem hogy a notimban a 64-es Samsung 830 nem tud úgy pörögni
mint unokatesóm Dell Vosto-jában amiben egy 2,5GHz-es i5 volt az enyémben meg egy P6100-as Pentium...
hiába van 6GB RAM-om itt biza néha már a vas gyenge ahhoz hogy többet tudj kihozni az SSD-bőlsebaj majd a köv. laposba is jó lesz ez a Samsung SSD

-
Steady74
addikt
sziasztok
24/7re, folyamatos iras olvasasra ok-egy ssd? nagyjabol 0-24ben kellene dolgoznia nagyobb meretu fajlokkal, relative gyorsan.ha egyszerre kell irni es olvadni, a megadott teljesitmeny kb 50%a elvarhato szerintetek?
-
worxland
addikt
válasz
SOAD19
üzenetére
Majd ha olyant vesz, olyan eredményt is kap.

Különben is, még mindig ez a csúcs: 24 SSD RAID 0-ban -
Melorin
addikt
Nekem most sikerült feltenni a Windowst az új 830 Samsung 64-es SSD-re.
Az eredmény szerintetek is nagyon gyenge? SATA3-ra van dugva, TRIM ok, AHCI módban van.
-
zsole84
senior tag
SSD mellé beüzemeltem egy HDD-t, amelyen volt Win, illetve egyéb programok. Újraindítást követően lett egy egy új 100 megás meghajtóm: Rendszer számára fenntartott (D) Hogy lehet ezt eltüntetni?
-
Melorin
addikt
Segítség! Gyors válaszra van szükségem.
Új gépem van, benne SSD. Egy USBs HDD-re tettem a windows 7 telepítőjét egy másik gépről.
Most telepíteném a rendszert, de miután kiválasztom a nyelvet, kidobja, hogy nincs a CD/DVD meghajtóhoz illesztőprogram, és hogy tallózzam be a telepítőlemezről. De hiába tallózok, sehol nem talál megfelelő drivert és nem tudom feltelepíteni -
bgabesz75
tag
Sziasztok!
Cimborám szeretne egy 120gb ssd-t Gigabyte GA-M52L-S3 lapba. Szerintem Sata-2-es , a dobozon és a kézikönyvben 2x3Gb/s van írva. Win 7 alá kéne és egy kis játék.
Milyet ajánlotok ár-érték arányban melyik a legolcsóbb?
Ocz-t nézett ki 20e körül. Sajnos a pontos típust nem mondta meg.Előre is köszi a segítséget
-
bozig
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a gyors választ, ez megoldotta az életemet.
-
bozig
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem a deszka koráról van szó, hanem arról, hogy mikor összeraktam nem tudtam a cikkedre támaszkodni, csak a manual-ra. És igen, Asus P8P67 Pro Rev 3 lapom van.
-
alfstokes
csendes tag
Sziasztok!
Egy Samsung 128GB -os SSD-re telepítettem WIN 7 64bites op.rendszert,az alaplap:ASUS P8H61-MLE/USB3 amin a leirás szerint SATA 3 -as csatlakozók vannak,AHCI módot bekapcsoltam,a telepítés előtt a HDD-t lehúztam,igyekeztem betartani amit leírtatok,mégis úgy látom,hogy a sebesség SATA 2-nek tűnik.Hol hibáztam,tudnátok segíteni?Köszönöm,ha válaszoltok.
-
Teljesen lényegtelen, hogy a cikk mikori, mert lényegtelen a deszka "kora".
Annyi haszna biztos lett volna, hogy nem dugod "rossz helyre" a meghajtót és máris nem lenne ilyen gondod. Meg azt is tudnád már, hogy milyen AHCI driver-t lehet meg milyet nem is szabad telepíteni és miért...
(Feltételezem az adatlapodon szereplő Asus P8P67 Pro deszkáról van szó) -
bozig
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nehéz lett volna, a cikk frissebb, mint a konfig.
A lap Manual-ja szerint kötöttem be az ún. Navy Blue csatiba a lapon. -
bozig
tag
-
kerekfej
őstag
válasz
Vision
üzenetére
SATA 1,5 Gbit/s - Az első generációs SATA csatlakozók SATA/150 vagy SATA I néven futottak és 1,5 Gbit/s sebességgel kommunikáltak. Az aktuális kódolatlan átviteli sebesség 1,2 Gbit/s vagy 150 MB/s.
A valós sebesség ennél valamivel kisebb, de ettől független vehetsz gyorsabb SSD-t.
Samsung 830-as széria:
SATA 6 Gb/s (SATA 3 Gb/s SATA 1,5 Gb/s)Azt azért nézd meg előtte, hogy milyen a Sata vezérlő chiped!
-
Sziasztok!
5 éves notebookomba szeretnék SSD-t venni. Sata 1-et tud csak a kicsike, ezért gondoltam, hogy elég lenne bele egy lassabb/olcsóbb modell is. Szerintetek mekkora az az SSD írási sebesség, ami optimális lenne ehhez a csatolóhoz? Illetve a 70/80 MB/s kevés?
-
bozig
tag
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy HD Sentinel szerint:A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life LeftUgyanakkor az SSD Life is azt mondja, hogy megy a trim, illetve a cmd-be beírva a fsutil behavior query disabledeletenotify-t is 0-t kapok vissza. Egy 60 gigás Adata S511-ről van szó, amit Sata 3-ra kötöttem, de a sebességei sem túl jók.
-
zolisx4
őstag
Sziasztok
Egy gyors kérdés,van egy OCZ-VERTEX3 120gb ssd és én 2 partícióra osztottam ,C és D ,a C a win7 a D meg a játékok ,ez nagy gond ? ugy olvastam hogy nem jó ha kétfelé van szedve ez igaz lehet??? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
kisferi
tag
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy a windows 7-en a tálcán a hardver biztonságos eltávolításánál megjelennek a merevlemezek is. Mit lehet tenni, hogy a merevlemezek itt be jelenjenek meg? Azt szeretném még kérdezni, hogy az autorunt, hogy lehet letiltani? Előre is köszönöm a segítséget.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az RST miért írj , hogy 1,5Gbps az adatátvitel módja amikor Sata3-ra van dugva megfelelő kábellel?

-
davidsz
senior tag
Azért feltettem volna a Diskeepert, vagy az OO defragot, de egyenlőre nem támogatott Win8 alatt, ami kéznél volt.
A TRIM-re meg egy dolog, hogy támogatást ír. Arra leszek kíváncsi, hogy egy hónap után mekkora lassulást mutat majd. A Sebességeredmények szerint kicsit lassúcska a Win7 TRIM-nélküli eredményhez. ... Az idő majd megmutatja.
Most gépre nem költök... Meg ha egyszer vesz már majd az ember, akkor 512

-
davidsz
senior tag
Annyira nem biztató. Ennél jobb eredményeket produkált Win7 alatt ugyanez a RAID0.
Ráadásul nincs még működö karbantartó progi Win8-hoz
... Nem hoz akkora sebességkülönbséget (érzésre sem) hogy ez megérje. Ha nem lenne 2 db SSD itthon, akkor szerintem nem is tenném ezt. A 2 128G-s helyett 1db 256-os jobb lenne szerintem anyagilag és minden szempontból.Nem estem most ettől hanyatt. Sokkal nagyobb eredmény volt sima HDD után az SSD RAID0 Win7 alatt. Ez olyan: "'megy és akkor mivan" érzés

-
Wasp91
aktív tag
Sziasztok!
Ez milyennek számít? Nem romlik túl gyorsan?

Aktív témák
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

), a firmware frissítés csak AHCI módban volt sikeres.

... Nem hoz akkora sebességkülönbséget (érzésre sem) hogy ez megérje. Ha nem lenne 2 db SSD itthon, akkor szerintem nem is tenném ezt. A 2 128G-s helyett 1db 256-os jobb lenne szerintem anyagilag és minden szempontból.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez nem semmi