Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
Aktív témák
-
dewfah
tag
Sziasztok!
A minap vásároltam egy Lenovo y580 típusú laptop-ot, amibe egy 128 GB-os OCZ agility 4-et szemeltem ki a vinyó helyére. Sajnos a boltban kiderült, hogy a benne lévő alaplap nem szereti (nem boot-olt be vele) így egy agility 3-ast vettem 120-ast.

Nem vagyok nagy szakértő, de ahogy néztem a Ti eredményeiteket, így egy picit kevésnek tűnik az enyém. Mi lehet a hiba? Van öltet? És hogy miért nem látta a bios az agility 4-et? :S
Előre is köszi!
Gergő
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
válasz
Tommee
üzenetére
OK, de ennek semmi köze az UEFI-hez, Legacy BIOS módban(ami a deszkádon amúgy sem érhető el), akkor is ez lenne a helyzet.
Az UEFI-nek semmi köze ahhoz, hogy mely SATA porok milyen üzemmódra vannak állítva, mint ahogy ahhoz sem, hogy eSATA esetén melyik SATA port válik "hasznáhatatlanná". Legacy-ben is ugyanez lenne, ezért írtam, hogy értelmetlen az a mondat.KaiotEch
nekem is 470-esem van, ráadásul igen erős igénybevételnek van kitéve(távolról sem átlag user kategória), de a mai napig nem tudom pontosan mennyit írtam rá, de az biztos, hogy van pár alkalom, amikor pár nap alatt 6-7 terát.
Csak az miatt, hogy tudd, hogy az SSD vezérlője (ami nem egyenlő amúgy sem a valós adatokkal) mennyit ír, csak ez miatt nem érdemes 830-st venni, bár ha azt veszel, azzal sem jársz rosszul. -
Studiossrác
aktív tag
missclick
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát akkor csak kell vennem egy 830-ast

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha UEFI-ben beállítottam az 1-es porta a "External Sata Port"->Disabled (ezután gondolom letiltásra került a hátlapon az eSata port), akkor nem jelent meg eltávolíthatóként az SSD. Ennyi.
Inkább áttettem a 0-sba. -
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
"External Sata Port" -> eSata funkció
Asrock P67 Pro3-as lapon az 1-es port belső csatlakozója közös a hátlapon lévő eSata csatlakozóval -> ha eSata-ra csatlakoztatok valamit, akkor nem működik az alaplapi 1-es Sata csatlakozó. Értem? -
-
Studiossrác
aktív tag
Sziasztok!
Adott 1 ilyen noti: 3gb ram(4-re bővíteném
) , intel 2 magos T3400-as proci, meg HD3430-as VGA. Ilyen erősségű gépbe érdemes SSD-t venni? Örülnék ha gyorsulna a rendszer, de nem tudom kitudná-e használni a gép az SSD-ben rejlő lehetőségeket.Másik kérdésem: optikai meghajtó helyére is lehet tenni SSD-t. Érdemes ilyen megoldással foglalkozni? Vagy inkább a jelenlegi vinyómból csináljak 1 külső merevlemezt és kész? Optikai meghajtó helyére tett SSD mennyire gyors?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
válasz
KaiotEch
üzenetére
Sehogy. A 470-es nem ad vissza ilyen információt a SMART adatok közt. Az egyetlen járható út, ha olyan progit használsz(pl Hard Disk Sentinel), amely a telepítését követően folyamatosan figyeli a meghajtót, így az összes írt/olvasott adatmennyiséget is. (A Samsung vezérlője a valós írt adatmennyiségnél többet ír, szóval a HDS monitorozása is bizonyos szempontból pontatlan, de ezt nem lehet megkerülni. A host által írt adatmennyiséget csak a FW tudná kezelni és a SMART-ban visszaadni(mint, ahogy teszi számos SSD- esetén is), sajnos a 470-esen nincs ilyen "opció")
-
Üdv. Samu 470-es SSD-nél sehogy sem lehet előcsalni, hogy mennyi lett ráírva?

-
applause
aktív tag
Figyelem, akit érdekel: Egy napos akció keretében két Facebook-os like-ért kapsz egy ingyen HD Sentinel Standard örök licencet!
[link] -
AndrewTdi
addikt
Közben csináltam egy tesztet, komplett rendszerrel (minden számomra szükséges program, beállítás, stb felrakása után)
Samsung 830 256

-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Prefetchet és Superfetchet érdemes kikapcsolni? (sams 830)
-
Bodor
veterán
válasz
Tommee
üzenetére
Ez a kis programmegoldja a problémát.
Sajnos nem ingyenes, viszont Win8-al is kompatibilis, nagyon jól konfigurálható, én 5 éve használom, szerintem nagyon jó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Tommee
üzenetére
eltávolítható eszköz ikon eltüntetése
Ha ezzel sem megy, akkor msahci helyett olyan bejegyzés alatt kell csinálnod amilyen SATA driver van használatban a gépeden. (AS SSD megmondja)
-
kisferi
tag
Sziasztok. A (#47442) hozzászólásban a paraméterek megfelelnek ahhoz a hardvernek? Előre is köszönöm a választ.
-
betyarr
veterán
w8 totyikban kérdeztem de még semmi.illetve volt egy javaslat,hogy a lapom saját driverét tegyem fel,de az 8-hoz sajnos nincs.tehát a kérdés még adott,hátha itt tudtok valamit javasolni.
kérdés -
vlevi
nagyúr
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
javorszky
üzenetére
Nincs hőmérő szenzor a Force 3 modellben. Ne foglalkozz azzal mit ír a program.
-
javorszky
tag
Erre tudtok valami megoldást vagy tényleg gyári hibás a mérő szenzora ????
-
attila206
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm szépen a választ!

-
válasz
attila206
üzenetére
A Samsung a 840-es szériában azt az elvet alkalmazza, amit a békebeli Sandforce vezérlős SSD-k, azaz 120GB-osnak árul, egy amúgy 128GB NAND-al szerelt példányt, a 8GB különbözet már a Spare Area-nak van fenntartva. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár nem kell külön üres hely, tele is lehet írni, viszont ezt sosem javaslom.(Tényleg ne írd tele így sem, mindig legyen 2-3GB szabad hely)
Az, hogy particionálva van-e több részre vagy sem, az ebből a szempontból lényegtelen. -
attila206
tag
Sziasztok!
Van egy 120GB-s Samsung 840-es SSD-m és a kérdésem az lenne, hogy a fontos adatok védelme érdekében (akár windows elfosódás) ketté tudom úgy particionálni az SSD-t, hogy az élettartama ez által ne csökkenjen? Hallottam, hogy olyan 20-30% helynek kell lennie és nem lesz gond (bár kérdés, hogy teljes egészében az SSD-n, vagy az egyes partícióin). Bezavar a képbe a particionálás vajon, vagy a vezérlő ezt megoldja? Windows7-et tenné majd rá. Előre is THX a válaszokat!
Üdv.:Attila
-
Szonyka
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a segítséged! Feltettem az általad javasolt drivert, íme az eredmény. Ez már lényegesen jobb, mint az előző volt, és valóban megközelíti az általad említett sebességet.

-
Ice&Lime
veterán
Az első meghajtó az ssd lenne, ami még visszamaradt a laptopomból sajna csak 64GB és emellé szeretnék majd tenni egy adattár hdd-t, ami 7200rpm-es. A kérdésem, hogy mivel a win7 64 bit mellé már nem olyan sok hely marad, a többi játékot, amivel szintén szeretnék játszani a hdd-re installálnám. Ettől még jól menne a játék, hogy a tár vinyón van?
-
tomip81
csendes tag
Sziasztok. Windows XP telepítővel gond nélkül leformazhatok egy ssd meghajtót? Előtérbe Windows 8 volt rá telepítve, azzal volt formázva. Csak állandóan összeomlott a rendszer.
-
válasz
Szonyka
üzenetére
Akkor jó helyen van pedig(kivéve, ha lemaradt egy A betű, azaz SATA_A0)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azt próbáljátok meg, hogy haverod is felpakolja a 4. pontban linkelt driver-t.
(Ha az nem hoz változást a sebességmérés eredményében, akkor biztosan nem az Intel SATA vezérlőn van az SSD, mert egy ilyen deszkában, Intel sata porton, egy Vertex 4 64G-snek 460MB/s közelében kell SEQ-ban olvasnia) -
Blaise
veterán
Egy friss Samsung 830 256GB ssd-re ezek jó értékek?
Köszi

-
javorszky
tag
Köszönöm szépen a segítséget !!!!!!! Minden úgy volt beállítva mint a leírtakban,csak felraktam a drivert amit belinkeltél és VOALA.Még egyszer köszönök szépen mindent!!!!!!!
-
Szonyka
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia Fire!
Ez nem az én konfigom lesz, bár valami hasonlót szeretnék magamnak is összerakni. Az alaplap típusa Asrock Z77 Pro4-M. Még semmilyen driver nincs feltelepítve hozzá, az SSD a Sata3_0 portra van kötve.
-
Redplee
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
csak egy PCIEx16 van rajta. Asus P7P55D-E-LX
Közben már jó sata2-n, és gyorsabb mint sata3-on... Csak az IO levelupot kellett kikapcsolni a biosban.
-
kisferi
tag
Sziasztok. Szerintetek ez milyen eredmény? ( Gigabyte EP 45 DS 4 alaplap, AHCI-re állítva, SATA II-őt tud az alaplap, Samsung 830 128GB SSD) -
válasz
javorszky
üzenetére
1. Az optikai eszközöket az alaplap SATA2_4 és/vagy SATA2_5 feliratú portjára kösd
2. Az SSD az alaplap SATA2_0 feliratú portjára kösd, majd szép sorban a HDD(ke)-t a SATA2_1, SATA2_2 stb stb portra
3. Leírásomban a Gigabyte GA-P35-DS4 (rev. 2.1) BIOS beállításai alapján állítsd be a BIOS-od és tedd a BIOS-ban a boot sorrend elejére az SSD-t.
4. Ha így elindul az OS (el kellene), akkor telepítsd ezt a driver-t: iata_enu.exeBodor
Végül is a gyári értékeket hozza, a Samsung 470-hez képest 2x-es sebességek mérhetőek, kivéve a SEQ írás, mert ott lassabb. (persze OS alatt ebből semmit nem lehet észrevenni)
Szerencsére a legújabb FW-el szállított modellekben javítva van az MWI bug, az egyetlen dolog, hogy most már gyakorlatban is biztos, hogy 1000 P/E-s NAND-ok vannak benne, azaz valóban olyan ~120TiB írás alatt fogy el az MWI. (De ez átlag felhasználás mellett több, mint elég)Redplee
Mondjuk ez igen furcsa, hogy SATA2-ben nem megy, csak SATA3-ban... Ettől függetlenül (bár ezt gyakorlatban nem tudom megerősíteni) vannak ilyen típusú deszkák, de némelyiknék a gyártó azt is feltünteti(aztán lehet hülyeséget írtak csak ki), hogy ha van 2 db PCIE x16 port a deszkán, akkor csak az első PCIE x16 port sebességét veszi le 8x-osra, a másodikét nem. talán érdemes lehet egy próbát tenni.
(Mivel nem tudom milyen alaplapod van(ezért kellene kitölteni az adatlapot, hogy ne kelljen végigolvasni számos hsz-t), ezért az sem biztos, hogy egyáltalán 2 db PCIE x16 csati van a deszkádon) -
Redplee
senior tag
az a vicc, hogy sata 2-ben kétszer akkora írás eredményeket kapok, olvasás meg kb 10%-al gyengébb
Ez vicc.viszont sajna semmilyen hdd-t nem tudok bedugni a rendszerbe, a windows nem indul

-
Redplee
senior tag
Segítsetek kérlek

IO LEVELUP 6G re állítva - csak így indul el ssd ről a windows. ha kikapcsolom ezt a funkciót azért, hogy 16X PCIE legyen, akkor a windows nem töltődik be... Így meg tényleg csak 8x

Illetve, ha berakom még a két vinyót sata2-re, akkor sem indul el a gép, hibát ír ki. Pedig mindenképpen, egyik vinyóról a másikra szeretném tenni a cuccokat, és egyet meghagyni az ssd mellett. De sajnos úgy nem indul a windows

-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hát nem vagyok tőle elájulva...
-
javorszky
tag
Sziasztok.Mindent elolvastam amit belinkeltetek nekem.Csak megvan a gondom a TRIM-mel.Na most ha ez driver hiba,azt kérdezném,hogy lehet-e így windows alatt orvosolni vagy csak újratelepitéssel.Lehet ott rontottam,hogy mikor feltelepitettem utána felraktam a gyári AHCI drivert.Nem tudom.A kérdés,hogy lehet-e orvosolni a hibát.Itt vannak
TESZTEK.
ALAPLAP. Gigabyte EP45T-UD3LR -
Ma végre volt rá időm, hogy az akciósan vásárolt Samsung 840 120GB SSD-re feltelepítsem a W8 Pro Upgrade-t. Ilyen eredmény született:
Samsung 840 120GB - W8 - AMD AHCI
(A gyárilag, a DXT06B0Q FW-el szállított modelleknél nincs gond az MWI fogyással)Szonyka
Amikor mérési eredmény felől kérdezel, akkor vagy írd le, hogy milyen alaplapod van(vagy laptop), vagy töltsd ki (rendesen) az adatlapodat. Ez azért fontos, mert akkor lehet mihez viszonyítani. Most ezek az eredmények összességében rendben is vannak(azaz lehetnének), de a SEQ olvasás nagyon elmarad a gyártó által megadottól. Ha tudnánk, hogy milyen az alaplapod(vagy laptopod esetleg), akkor nem feltétlenül kellene visszakérdezni, hogy: Nem Marvell vagy ASMedia sata vezérlőre van kötve? -
csucsu21
aktív tag
válasz
Redplee
üzenetére
ne eről tesd nem fog többet menni nekem egy asus p7p55d-e lapom van de nekem 64esel kb ugyan ezt tudja
hiába rakod a IO level up-ot Sata 6Gb-re
így is úgy is a max át vitel 5gb lesz sajnos ezek a lapok nagyon a sata 3 elején jöttek be
jahh és ha sata 3as csatit használod a vga csak 8x módban megy
én sata 2es Inteles porton használom -
Bodor
veterán
válasz
Redplee
üzenetére
Akkor szerintem tedd vissza az eredeti drivert, valószínű hogy ez lap a marvell-el ennyit tud. De szerintem ne aggódj, nem hiszem hogy érezhető a különbség, inkább csak a tesztekben látható.
Ha gyorsnak érzed a rendszert akkor jó, és kész. Nem kell ezen annyira görcsölni. Persze elhiszem, hogy a maximumot szeretnéd kihozni, hibát nem vétve, de hát ez van.#47431) batt: Ha megmondod, hogy miben kéne, akkor te is megteheted, de beszéljünk róla!
Egyébként is, az egyes hozzászólásra már WIN8 nélkül is ráfért volna egy ráncfelvarrás....
-
Redplee
senior tag
SSD Jellemzők
Adatcsomag menedzsment,Támogatva
TRIM parancs,Támogatva
Meghatározott olvasás TRIM után,Nincs támogatva
Op. rendszer TRIM funkció,"Támogatva, Letiltva"a driver telepítés előtt, az origi windowsossal az oprendszer trim engedélyezve volt.
-
Redplee
senior tag
felraktam a marvell magni drivert, amit jelzett az asus.hu oldalon, hát... nem hogy jobb, egy pár százalékkal lassabb lett a teszt szerint...
tudtok esetleg valamit javasolni?sőőt, jo hogy nézem hdd sentinelt, a trim inakvít lett és így 20% lement a teljesítményből
hogy lehet visszakapcsolni? -
batt
aktív tag
Egy kis infót szeretnék kérni, amiket megcsináltam az ssd-m kímélése érdekében win 7-en(temp áthelyezés,virtuális memória kikapcs stb) azokat meg lehet csinálni win 8-on illetve egyáltalán win8-on mit kell csinálni? Driver kell? stb?
-
Redplee
senior tag
ehhez azért nem nyúltam, mert feltételeztem, hogy a win8 tartalmazza ezeket. Az összes többi eszközt gyönyörűen felismerte és legújabb driverekkel telepítette (vga, nyomtató stb).
ez a legutolsó pedig 2010 es frissítésű marvell driver...na, ezt mindjárt kipróbálom és bemérem újra...
-
Bodor
veterán
válasz
Redplee
üzenetére
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s vezérlő : *1
2 db 6 Gb/s SATA-csatlakozó, szürkeGondolom ezek egyikére van dugva az SSD.
Ha igen, akkor le kell tölteni hozzá a gyártó oldaláról a megfelelő marvell SATA drivert, mert az nincs se a WIN7-ben , se 8-ban.
WIN8-hoz még nincsen ennél az alaplapnál, úgyhogy próbálkozz meg egy win7-hez valóhoz. -
vlevi
nagyúr
válasz
Redplee
üzenetére
Na, ez már érdekesebb. Csak negatív előjellel.
Mert az olvasási sebesség alapján SATA3 csatiban van (SATA2-n nem menne 260-70 fölé), de ha SATA3, akkor miért nem 400 fölötti, majd 500 körüli értékek vannak ott?
Az írásnak is sokkal többnek kellene lennie a 256-os SSD. Nekem a 128 Gigás, SATA2-n ír 254-el.A 99%-os kondícióval ne foglalkozz, a Samu mindíg lefelé kerekítve adja ezt az értéket. Hidd, el, 99.99999 az, csak nem látod a tört részét.

-
kerekfej
őstag
válasz
Redplee
üzenetére
Ha ez a 256GB-os modell akkor jóval többet kellene tudnia. Ez kb. a 64GB-os modell szintje.
Samsung 830 64GB
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 160 MB/sSamsung 830 128GB
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 320 MB/sSamsung 830 256GB
Olvasási 520 MB/s - írási sebesség 400 MB/s -
Redplee
senior tag
köszi a segítségeket.
A hdd sentinel: trim parancs: engedélyezve, oprendszer trim engedélyezve
de a kondíció csak 99%.. az gáz?
és ezt kaptam:

ez jó? nem kevés?
ez is ugyan úgy 830, mint a fölöttem levőé, és ez sokkal lasabb :/ -
Bodor
veterán
Még azt sem érzenéd meg, hogy SATA2-es SSD van-e a gépben.
Ma raktam fel egy WIN 8-at a barátomnál, az egy éve eladott Vertex 2-re ( előtte már én is használtam egy évet, jelenleg 5 TB írás van rajta, és SSD Life szerint 100%-os a kondíciója, 2021-ig jósolja, hogy jó lesz még) ) és semmivel sem volt lassabb a rendszer, mint az én SATA3-as alaplapomon a SATA3-as 128 GB-os Samsung SSD.
Akár lehetett volna ez utóbbi is benne, nem tudtam volna megmondani, hogy melyiket használom. -
Zebu
addikt
Sziasztok!
Megvan a 830-cas.
Ilyet produkált elsőre:

Mit gondoltok?
-
Hunreal
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 250 gigás SSD-t. 40 ezrem van rá. Mit tudnátok ajánlani? Windows lenne rajta+progik, játékok és mellette pedig 1 TB vinyó háttérnek.
Üdv, Hunreal
Ui: Soha nem volt dolgom SSD-hez, tök h*lye vagyok hozzájuk, ezért pls ha valamit nem jól csinálok, jelezzetek. Köszönöm.
-
Dontorrent
tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni,hogy a laptopom (Toshiba satellite L500-24V) e-sata csatolóval van ellátva.Beletudok tenni a jelenlegi hdd-m helyett egy Sata III-as SSD-t?
Köszönöm.
-
jeni
félisten
válasz
lemusz
üzenetére
jó de inkább az újabb modellt vedd
a Samsung 830 64GB-t
-
lemusz
addikt
válasz
Szonyka
üzenetére
[Szerintetek ez megéri az árát?]Ha azt mondjátok jó a cucc és az ára is jó, akkor lehet meglepem magam vele Karácsonyra.
-
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem kézhez egy OCZ Vertex4 60GB SSD-t. Most szeretném telepíteni rá a Win7-et. Olvasva itt a tanácsokat, az érdekelne, hogy érdemes-e/kell-e rátenni a legújabb 1.5 firmware? Jelenleg még azt sem tudtam megnézni, hogy most melyik van rajta. Az alaplap egyből bekapcsolta az AHCI módot, ezt már megtudtam nézni.
Köszönöm a segítségeteket. -
apro
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
[link]Hali
Az adatlapomban banne a cuccom,a lap AsusP7P55-Deluxe,I5.-661@Cpu,Geforse 550Ti GTX VGA.stb.Eladtam a kissebb 64GB Samu SSD-t (az tökéletes volt e configomban)lett egy 128GB Samu SSD,a régi helyére lett betéve ua.Sata /ACHI port-ra,(minöségi kabel)Ezen az SSD-én az adott configban nem csinálja meg az alignálást,és amint a linkelt képen látszott is ezért nem jó az "eltólás"hiába ujj ill klonozás. telepités sehogy nem jó.Most átraktam a régi Tushiba laposba.ott leformáztam és ilyen lett az eredmény,most úgy néz ki az alignálás is jó a kapott szám,256
A legújabb Magican volt fent a Win saját Drivere,a lényeg az adott gépemben nem túdja megcsinálni rendesen a particionálást az SSD-én,de hogy mi ért az talány.Lényeg megoldottam másik gápben formáztam és igy már jó.Hát vannak még érdekes esetek.
hali -
sdavic01
tag
mennyi az élettartamuk ezeknek ?
-
Bodor
veterán
válasz
bence2000
üzenetére
Csak az SSD miatt felesleges új alaplapot venned. Ha megy a TRIM, akkor nem lesz lassulás sem, és az élettartammal sem kell törődnöd.
Új alaplappal csak azért tapasztalnál gördülékenységet, vagy nagyobb gyorsaságot, mert újabb a technológia.
(#47401) PNP: Jó ez így . Samsung SSD-nél nem kell 0Fillbe mérni, csak a Sandforce vezérlős SSD-knél.
-
PNP
őstag
Samsung 830 128GB, ezek jó értékek, vagy valamit be kellene állítanom?
Random:

0Fill:

Aktív témák
- Sorozatok
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4052, 94% Akkumulátor
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) , intel 2 magos T3400-as proci, meg HD3430-as VGA. Ilyen erősségű gépbe érdemes SSD-t venni? Örülnék ha gyorsulna a rendszer, de nem tudom kitudná-e használni a gép az SSD-ben rejlő lehetőségeket.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Sziasztok. Szerintetek ez milyen eredmény? ( Gigabyte EP 45 DS 4 alaplap, AHCI-re állítva, SATA II-őt tud az alaplap, Samsung 830 128GB SSD)
hogy lehet visszakapcsolni?