- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath #45647 üzenetére
A futtatásba beírni hogy "msinfo32" Összetevők/Tárolás/Lemezek->Partíció kezdetének eltolása 4096-al osztva egész számot kell hogy kapj. És az SSD adatait nézd.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath #45638 üzenetére
Azt tudja valaki hogy ezt a CrystalDiskMark-ot hogy kell jól használni? Mert beállításoktól függően más eredmények jönnek ki néha. Pl. ha a második lenyitható oszlopból a legkisebb egységet, 50 MB-ot választok ki, akkor a Write már 100 MB/s felett teljesít. A többinél alatta. Kipróbáltam a legnagyobbal 4000 MB-al is, azzal 60MB/s et hozott.
tupacamaru: hú, az hogy derül ki?
Bocs tényleg laikus vagyok SSD ügyben.
-
tupacamaru
veterán
válasz
NeoExDeath #45644 üzenetére
Alignálás jó?
-
Zlin50
senior tag
válasz
AHCI drivert nem cserélted le a rendszerben lévő helyett?
(A 64GB-osnak a korábban látott tesztek szerint szembetűnően kisebb a teljesíménye, de ennyire talán mégsem. Nálam a 128-asnak nincs ilyen baja. HDS aszongyn nincs trim, az SSDLife meg azt hogy aktiv.) -
Bodor
veterán
válasz
NeoExDeath #45640 üzenetére
Biosnak nem sok köze van az AHCI drivernek, mert ez utóbbit az OPrendszerre kell telepíteni, de ugye jobb ha a Win7 sajátját használjuk.
Elolvastad egyáltalán a cikket amit linkeltem? -
Bodor
veterán
válasz
Alapvetően nem megfelelő AHCI driverre gyanakszom, illetve jó lenne az SSD-t Hard Disk Sentinellel leellenőrizni.
Ezt olvasd el, szerintem, hátha rájössz a hibára. -
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath #45535 üzenetére
Sziasztok!
Senki sem válaszolt a hozzászólásomra, fontos lenne légyszi
A fő probléma még mindig az, hogy annak ellenére hogy SSD-ről fut a rendszer állati durva lassulásokat tapasztalok!
A legutóbb írtakat kiegészíteném:
- a Crucial SSD-m tudja a TRIM-et, a parancssoros trükk szerint fut is
- AHCI módban telepítettem a Win 7-et, és így is fut
- töredezettségmentesítés letiltva, indexelés és pre/superfetch szinténLefuttattam egy benchmark-ot, aminek ez az eredménye:
Mivel nem értek hozzá nem igazán tudom értelmezni az adatokat, de jól gondolom hogy az írás pl. baromi lassú? A hagyományos vinyóm írásban kb a kétszeresét produkálja a progi szerint!
Mi lehet a gond?
-
Piera23
tag
válasz
NeoExDeath #44642 üzenetére
Ilyenkor annyi van hogy a SATA2-es átviteli sebessége 300 MB/s (elméleti) de ez gyakorlatban inkább csak 260 MB/s, szóval ennyit fog tudni a SATA3-as SSD-d, de érdemes megvenni, mert ha pár éven belül bővíted a gépedet, valószínűleg már SATA3-as alaplapja lesz így ki fogod tudni használni maximálisan (kb 500 MB/s), ennyi idő alatt még bőven nem avul el a cucc. És még SATA 2-őn is jóval gyorsabban reagál majd a gép.
Én a Samsung 830-asát ajánlanám, nagyon pozitívak a visszajelzések, de jó még a Kingston V+200-as sorozata is (fontos hogy + os legyen, nem a sima), az OCZ-ktől csak azért óvnálak mert ott voltak firmware hibák és necces hogy melyik sorozatba nyúlsz bele.
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath #44639 üzenetére
Bocs félrenéztem, tudja az alaplapom a Sata 2-t, csak a hivatalos oldalon úgy volt kiírva hogy Sata 3 Gb/s.
-
panses
aktív tag
válasz
NeoExDeath #44639 üzenetére
Ha jól láttam a Corsair oldalán akkor a Force 3 kompatibilis még a SATA1-el is!! "Backward compatible with SATA II and SATA I" [link]
-
NeoExDeath
aktív tag
válasz
NeoExDeath #44629 üzenetére
Tudnátok erre válaszolni?
Közben elolvastam elég sok tesztet, és nézegettem a kínálatot is. Namost ha az én alaplapom csak Sata1-et tud milyen lehetőségeim vannak? Köthetek rá Sata2-es SSD-t? Ha igen, mi lesz a különbség, fog működni csak lassabban?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged