Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SkyS1gn
félisten
válasz
corres78 #5399 üzenetére
Szép eredmények!
Az írásod alapján nem ilyen testalkatúra képzeltelek el.
Egyesekről csak úgy esnek le a kilók, én is edzek minden nap azért oda is teszem magam de most itt 90kg környékén megrekedtem, bár az izom jön fel, már kezdem érezni a felső 2 kockát a hasamon.
A járgányod is faszántos.
-
corres78
tag
Sziasztok!
Kornélnak hívnak. 35 éves vagyok
Tavaly áprilisban 94 kilósan elkezdtem fogyózni, majd június 14.-én (88,5 kilósan ismét el kezdtem edzeni napi 20 percben 5 év kihagyás után (csupán 2 darab 1 kezes fix 8 és fél kilós súlyzót használtam). Semmiféle táplálékkiegészítőt (sem szteroidot, zsírégetőt stb.) nem szedek. Normál házikoszton vagyok.Íme az első 150 napomról videó, heti képekkel (2013 június 14 - 2013 november 11)
http://www.youtube.com/watch?v=L9CLvbh8sus
Idén február végén elkezdtem húzódzkodni. Az első napon 3x3 szélesfogásút tudtam megcsinálni 1 perc pihenővel, aztán ki is merült aznapra az erőm.
2 hónapra rá (2014 április 27.) már képes voltam 24 húzódzkodásra és 53 fekvőtámaszra 8 percen belül:
http://www.youtube.com/watch?v=ejL2UH6XDHQ
A 75. húzódzkodási napomon (azaz múlt hét vasárnap) már 28 húzódzkodás és 55 fekvőtámasz ment 8 perc alatt.
http://www.youtube.com/watch?v=z6gEZeCwHWM
Június végére a célom 50 húzódzkodás és 100 fekvőtámasz 8 percen belül.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
westcoastog #5397 üzenetére
-
RBJ
addikt
Egész nap hétágra sütött a nap, meló vége, haza erre szakad.
-
Because
őstag
válasz
Speeedfire #5393 üzenetére
ilyen szélességnél már nem érdemes ajtókeretbe rakni... középen ráfogsz és ki is szakad. inkább vegyél amit a falra tudsz szerelni és felrakod az ajtó fölé, főleg ha ismerős tud készíteni filléres anyagköltségből megvagy...
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #5393 üzenetére
Van fal ahova tudsz szerelni?
-
emiki6
veterán
válasz
Speeedfire #5390 üzenetére
Mert nincs...
Oda már jó vastag rúd és jó erős keret kellene, az meg valószínűleg nincs...Zoo123: Mondjuk vannak fázisok: száraz, csúszós tenyér; "nedves", tapadós tenyér és izzadt csúszós tenyér... Mint írtad az izzadt tapadni fog a portól, bár én először azt hittem, hogy az izzadt alatt a nedves-t érted, aminél viszont pont, hogy a tapadást szünteti meg a por. Én mindig azt hittem, hogy a tapadást akarják megszüntetni a porral, közben pont ellenkezőleg, na mindegy.
-
Zoo123
senior tag
"Viszont láttam olyat videóban, hogy a földbe, a porba markoltak bele edzés előtt. Én úgy tapasztaltam, hogy a por szárazsága miatt csökkenti a súrlódást"
A por majdnem olyan jó mint a magnézia, csak koszos lesz tőle a kezed!
Ha izzad a tenyered egy kicsit akkor "beporozva" sokkal jobban tapad. -
Speeedfire
félisten
Még mindig keresek húzódzkodó rudat ajtóra, nem találok olyat, ami 130cm-ig jó lenne, nem tud valaki ilyet?
-
emiki6
veterán
válasz
Apollo17hu #5388 üzenetére
Jahh, ez így videóból pont ellenkezöleg jött át...
Viszont láttam olyat videóban, hogy a földbe, a porba markoltak bele edzés előtt. Én úgy tapasztaltam, hogy a por szárazsága miatt csökkenti a súrlódást (bár még nem próbáltam olyesmit), vagy épp ellenkezőleg lenne? -
Apollo17hu
őstag
-
emiki6
veterán
válasz
Apollo17hu #5386 üzenetére
Ha csúszik, akkor alkar erősítő.
A profik direkt porozzák és koszolják a tenyerük, hogy csússzon és rejta maradjon a bőr -
Apollo17hu
őstag
Ma kiderítettem, hogy nem a budai, hanem a pesti oldalról kell megközelíteni a húzódzkodókat. Tényleg vastag és csúszós, de valaki rátekert ilyen sebtapaszhoz hasonló felületű szalagot, ami tapadást biztosít. Ma esőben voltam futni, de még ennek ellenére sem csúszott a kezem.
-
RBJ
addikt
válasz
Rabbitf_24 #5382 üzenetére
Kezenállsz oszt nyomod.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #5382 üzenetére
Bocs, most nem linkelek, mert sietek. Nekem ez volt a progresszióm hozzá: pike pushup -> elevated pike pushup -> hspu negatívok -> rendes hspu. Ha eljutok 15 ismétlésig, akkor meg elkezdem növelni a mozgástartományt és mélyebbre engedem magam.
-
Zoli133
addikt
Hali, lassan két hete kezdtem el a fegyencedzést az alapoktól (nagyon az alapoktól) a WP-s "The Big Six" alkalmazás és kolosanyi fórumtag segít ebben ám az alkalmazás szűkszavú, Sanyi meg nem 0-24ben elérhető. A kérdés, hogy nagyon amatőr cuccokat lehet itt kérdezni vagy jöjjek vissza két év múlva?
Kiegészítésnek heti 2x úszom illetve ha az idő engedi akkor kerékpározom. (8k kilóméter az idei cél, sajnos az időjárás most nem szeret.) -
RBJ
addikt
Ezeknél a barliner es nél megkérdezheti a videó alatt valaki, hogy mi a zene alatta?
-
RBJ
addikt
Fáj a seggem, combom a tegnapi lábazás miatt.
-
westcoastog
veterán
-
Zoo123
senior tag
"Ezzel a maszlappal kapcsolatban. Szerintem sokan megbírnák csinálni csak valahogy a technológia nem jön össze."
Azért abba ne legyél olyan biztos, a hátizom hónalj alatti részét nagyon meg kell hozzá erősíteni.
Ha a front lever megy (ahhoz is az kell), akkor meg lehet próbálni a mászólápot is.
Lehúzást kell gyakorolni (csigás gépen) úgy hogy a könyök nyújtva van, az állítólag segít. -
kolosanyi
veterán
Én mondjuk ezért szeretem a németeket, semmi keménykedés, gettózás, fehér négerkedés nincs náluk, két egyszerű srác jópofa edzés videókat töltöget fel. Többségében tanító célzatú videók, de egy-kettőben megmutatják, mit tudnak és nagyon profik. A gyakorlatokat elegánsan, precízen hajtják végre, nem "banán" háttal, egyenes törzzsel, szép spiccel, nem kalimpálnak a lábukkal stb.
-
kolosanyi
veterán
Nekem ez a gettó hangulat nem jön be.
(#5365) RBJ
Szerintem a legtöbbeknél a rotátorköpeny gyenge hozzá, nálam biztos az a baj. A húzó, nyomó erő megvan, de a vállnak rotációs funkciója is van, az meg általában gyenge szokott lenni. Persze lehet erősíteni, linkeltem már hozzá videót, gumiszalaggal vagy géppel felhozható. -
Speeedfire
félisten
-
RBJ
addikt
Megjegyzem ezt a csapatot. Remélem lesz még sok videójuk. Szimpik.
Ezzel a maszlappal kapcsolatban. Szerintem sokan megbírnák csinálni csak valahogy a technológia nem jön össze. Elvileg ha úgy csinálnánk mintha a kerítésen másznál át ugyanaz. -
brownus
veterán
nem rossz
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
kk831228 #5355 üzenetére
Én ezt vettem alapúl: How to Do a Front Lever
-
emiki6
veterán
válasz
itouchfan #5353 üzenetére
Lényeg az, hogy függésben nem tudom a törzsem kb elmozdítani, még felhúzott lábbal sem. Azt hiszem első lépés talajon gyertya gyakorlatok, aztán dragon flag, azután meg talán menni fog valami hüggésben.
Kérdésed amúgy mire irányult?
("Egyedül felülés féleség megy"... úgy hogy fejjel lefele lógok és a rúd a térdaljam alatt van.)
-
emiki6
veterán
Kipróbáltam a fejjel lefele lógás és király.
Front leveres próbálkozás vagy hasonló szóba se jöhet nálam. Egyedül felülés féleség megy, bár nem tudom jobb-e az a felülés, mint a talaj (-has) gyakorlatok.
-
emiki6
veterán
-
RBJ
addikt
Na letudtam a mai nyomónapot. Szerencsére egész nap sütött a nap, pont mire befejeztem az edzést kezdett beborulni. Azt hittem, hogy a tegnapi hátazás miatt befogok sz....i, mivel izomlázat éreztem de remekül sikerült az edzés.
Örömmel látom egyre több fiatal kezdi el a sportot. Kicsit könnyebb nekik, ki se nézném belőlük csak úgy hánygálják a maszlapot. Mondjuk nekem is könnyű lenne 50-60 kb al.
Itt látszik mennyit számít az önsúly. Vagy a másik véglet csinálják rendszeresen ügyesek is de nem látszik rajtuk semmi. Én meg nem lobogni akarok a rúdon hanem koromhoz képest fizikailag jól tartani magam és nézni ki valahogy. -
kolosanyi
veterán
Klokov kézállásból nyomása. 105 kg feletti kategóriában ez brutális. Egyébként súlyemelő és crossfitter, a pekingi olimpia ezüstérmese.
-
kolosanyi
veterán
Megcsináltam a vetkőző sorozatos cuccot, halál volt. Utána csak keresztbe húzásra maradt energiám szalaggal, meg megcsináltam az öt perces hídtartás programot (nem bírtam ki, fáradt voltam ez után) és ennyi.
-
válasz
westcoastog #5336 üzenetére
Ja pont ma néztem azt a szemetet ha jól láttam már 3k kedvelője van. Megszokott, hogy a legnagyobb hülyék körül csoportosulnak az emberek... Ami kicsit érdekes volt megnéztem a "fitnesz ipar..." bejegyzést és most csak pozitív hangvételű kommentet láttam. Törölné a szerkesztő a neki nem tetsző kommenteket?
-
westcoastog
veterán
válasz
kolosanyi #5335 üzenetére
Nem is érdekel, szarok rájuk magasról, csak ez a piszkos, átlátszó húzás, hogy fake fiatal csajok accountjaival jelölgetik az embereket és hívogatnak meg mindenkit az oldal lájkolására, szánalmas.
Végre örülök már hogy bejelöl valami jó csaj, erre csak egy spam account.
Rohadékok. -
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #5334 üzenetére
Jaj, nem kell foglalkozni azzal a gyökér oldallal. Azt blogol, amit akar, te meg úgy edzel ahogy te akarsz.
-
westcoastog
veterán
Visszakanyarodva a train with brain oldal gyökérségéhez, tegnap felvett egy szép szőke csaj, jelölget mindenkit, és nem rég csatlakozott a facebookhoz, erre ma meghív hogy lájkoljam a train with brain oldalt, na mondom ez nem lehet véletlen, mert pár hónapja is felvett egy fiatal lány, és ugyanezeket lehetett tapasztalni, és ő is meghívott oda, szóval nem elég hogy gyökerek szerkesztik az oldalt, de még fake csaj accountokkal próbálják rávenni az embert az oldaluk lájkolására...
-
kolosanyi
veterán
Van egy nyomó programom haladóknak, én ma ki fogom próbálni. Fordítva, tehát arccal a fal felé fordulva kézállásba felsétálsz és nyomsz kettőt kézállásból. Pihenés nélkül lejjebb mész, kb olyan 60-70 fokos szögbe, nyomsz négyet, majd kb 30-40 fokos szögben hatot, vízszintben nyolcat, majd megemelt karokkal tizet (ezt emelvény hiányában lehet helyettesíteni vízszintben szűk, majd vízszintben sima fekvővel, esetleg sima, majd térdelős fekvővel, a lényeg, hogy az utolsó könnyebb legyen, mint az előtte levő. Tehát 2-4-6-8-10, összesen 30 ismétléses intenzív vetkőző sorozat, több szögből célba veszi a nyomó izmokat. Tetszőleges számban megismételhető. Kipróbálom, hogy egyáltalán képes vagyok-e rá.
Igény szerint kiegészíthető tárogatással, oldalemeléssel, tricepszezéssel, úgy minden nyomó izomra jut összetett és izolációs gyakorlat is.
-
brownus
veterán
-
RBJ
addikt
Úgy látom a héten ránk fog járni a rúd időjárás tekintetében.
-
kolosanyi
veterán
Mi számít magas szintnek? Ha a fegyencet nézzük, guggolás, lábemelés nem jelent gondot, megy a mesterlépés, hídnál falséta le-fel (állásból csak le megy), fekvőnél a 9. szintnél járok, húzódzkodásnál az íjász a max, ami megy (súllyal meg 30 kilóval 4-5 ismétlés), kézállásból nyomásnál meg az alap változat. Egyebekből még a dragon flag megy, L-ülés (ez rövid ideig csak), illetve a függőmérlegbe (front lever) bele tudok húzni, de még nem tudom megtartani. Ez kb a kezdő szinttől picit jobb csak, de mondjuk engem nem is igazán a látványelemek érdelelnek, engem az izom, erő fejlesztése érdekel. Na meg a 195 centimmel, 115 kilómmal nem mostanában fogok úgy mozogni, mint Szarka Ákos.
Egyébként célom az abcúg, a függőmérleg (ebből húzás), a támasz nélküli kézállás és nyomás, meg talán a támaszmérleg (és ebből fekvő) elsajátítása, de ezek még odébb vannak. Nem tudom, hogy a testalkatommal valaha sikerülni fog-e, de próbálkozom, meglátjuk, mi lesz.
-
emiki6
veterán
Mr. Rain-en kívül van itt olyan, aki elért egy viszonylag jó/magas szintet?
Kinek milyen gyakorlatok mennek?
-
emiki6
veterán
Egyrészt fokozza, másrészt feltölti a kiürűlt ch raktárakat.
Is-is... de a mega daily nem rossz én azt szedem.
Fehérjéből myproteint vegyél egyik legjobb minőség legjobb áron. Shop.b-ben viszont nem fogsz találni, de van enproteinem.hu n vagy egyéb külföldi oldalon.
Face-en vagy egy oldal "István Berecz - Fitness Page" ott valahol találsz egy linket ahol vannak myprotein kupon kódok.
Sanyi aszonta ch-ból mindegy mi csak dextróz legyen. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Ahogy már írtam itthon akarok edzeni.
Kinéztem fehérjét, de mindnél azt olvasom, hogy edzés után gyors felszívódású szénhidráttal kell bevinni, mert a szénhidrátok fokozzák a fehérjebeépülést.
Tényleg így van?
Magában nem elég egy fehérje?Illetve azt is olvastam, hogy a Béres Actival Max helyett jobb a Mega Daily plus. (b vitamin tartalom miatt)
Valóban így van vagy csak azért írják hogy több mindent vegyek?
ezeket néztem ki:
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Mallottatok már 30 kilónál nagyobb súlymellényről? Gondolkodom egyen, de jó lenne ha a fekvőhöz jelenleg használt súly fölé is tudnék menni, ahogy erősödöm. (Mondjuk a gumiszalag is jó.)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #5315 üzenetére
Az önmagában kevés szerintem, aszimmetriák alakulhatnak ki tőle. Van benne vízszintes nyomás és függőleges, de húzásból csak függőleges van. Oké, ott a híd, de az inkább hajlékonysági gyakorlat (persze nem lebecsülendő és nagyon hasznos). Illetve a guggolásnál kevesebb szerepet kap a hajlító, azt se árt külön edzeni (ha túlzottan megerősödik a combfeszítő és a hajlítót hanyagolják, ugrótérd alakulhat ki). Továbbá törzsre nem elég csak a lábemelés, az oldalsó lánc alig kap terhelést. Arról nem is beszélve, hogy aránytalan a program, hol marad nehézségben a lábemelés az egykezes kézállásból nyomáshoz képest? Az egyik egy kezdő, vagy max középhaladó gyakorlat, a másik meg kb lehetetlen, legalábbis nem láttam élő embert, aki képes rá. A második résszel együtt javul a helyzet, de nem teljeskörű azért. Ez azoknak jó, akik ismerkednek a saját súlyos edzéssel, de egy idő után nem árt kibővíteni a programot.
-
kolosanyi
veterán
Rengeteg nyomó és húzó gyakorlat is van, azokat is célszerű bizonyos időközönként váltogatni, ahogy a láb gyakorlatokat is.
--------------------------------------------
brownus linkelte a múltkor, most megcsináltam ezt a plank programot, nagyon faszányos (utána sáska tartást meg ilyesmiket csináltam, majd futottam 20 percet):
-
emiki6
veterán
Nézegettem a hasizom edzéseket és rengeteg gyakorlat van...
Ajánlott minél több félét csinálni vagy elég csak pár darab? -
A néger csávó, meg a zászlóra rádolgozó másik csávó klassz!..
Asszem én is effele tendálok. Veszek könyvet, tanulmányozom az utat és elkezdem. Elégedetlen vagyok magammal. Az idős oktatástól nem leszek fittebb!
A futás meg uncsi...
Kaptam nemrég valami hülye brutál erős gyógyszert - csonthártya gyulladásra.. Némi májkárosító hatással és izületi mellékhatással. Azt még ki kell dolgozni és uccu neki! -
emiki6
veterán
-
Hánt igazából szerintem nem meglepő, régen keményebb körülmények voltak ezért masszívabbra sikeredtek az emberek, a gyengék betegek és a hülyék meghaltak nem örökítették át a génjeiket. Ma minden testi/szellemi sérült, ilyen-olyan beteg élhet, persze hogy jóval gyérebb a génállomány. Amit/akit régen megettek a farkasok azt ma eltartja a TB. Egyik legegyszerűbb mai példa erre a házi macska tök nudli meg buta az erdei változathoz képest ott is ugyan az ment végbe mint az embernél. Hozzáteszem a házi macska se él túl 1 évet a szabadban ember nélkül.
On:
Mai edzés jó volt 8x5 húzodzkodás 8x5 tolóckodás és 6x10 inverz fekvő. E-téren volt megint egy kisebb fejlődés legutóbb vagy húzódzkodtam vagy inverz fekvőztem. -
westcoastog
veterán
Azt hiszem én áttérőben vagyok a munkásfittness-re, nem tudom mikor és hogy fogok megint rendesen edzeni.
Na jó nem, fogok venni lassan gyűrűt is, meg esténként súlyzó, stb, már ha nem leszek lerohadva, -
kolosanyi
veterán
RBJ, szerintem neked tetszeni fog a mai kajám (faternál vagyok). Körömpörkölt, házi tepertő, házi májas, házi bodzaszörp...
-
Apollo17hu
őstag
Öö, én futkorászni szoktam a szigeten, és most, hogy elbontották a teniszpályát, láttam meg ezeket a húzódzkodókat. Még nem voltam az Atlétikai centrumban, azt hittem, közvetlenül a bejáratnál van vmi portaszolgálat. Legközelebb meglesem, kösz az infót.
Petőfi hídi park: télen és kora tavasszal hétfő esténként focizni jártunk a BME-re. Előfordult, hogy amikor végeztünk (fél 11 körül), volt néhány arc, aki a híd lábánál nyomult.
-
Zoo123
senior tag
válasz
Apollo17hu #5300 üzenetére
A Margitszigeti az az Atlétikai centrum előtt/mellett van egy domboldalon. Nincs körbekerítve, de a húzódzkodórúd vastagabb a megszokottnál, és fényesre van koptatva --> csúszik.
Egyébként 3 féle magasságú húzódzkodó, 2 féle magasságú tolódzkodó farönk!?! van ott ami használható, de én a játszóteret jobban szeretem ott van majomlétra szerűség is.
A margitszigeti "kondipark"-nál sokkal jobb van a Petőfi híd, budai lábánál, csak ott sosincs senki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest