Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Fotók, videók mobillal
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
-
válasz
kolosanyi #4597 üzenetére
Én nem vágom mi ez, most rákerestem néztem videót róla, ebbe ugye nincs semmi rugalmas rész csak erős kötélszerű részek? Tetszik a dolog amúgy lehet eszkábálnék én is valami hasonlót. Eddig csak egy gerendára drótozott bicikli kormányom van itthon húzódzkodásra meg egy festőbakos rakoncás kutyulmány bicepsz-hátra, nem lenne rossz bővítenem.
-
kolosanyi
veterán
-
emiki6
veterán
Nem semmi ez a saját testsúlyos edzés. Húzóckodás, tolodzkodás, teljesen behaltam, főleg hogy súlyokkal még rádolgoztam hátra bicepszre. Holnap nem tudom hogy ébredek majd.
-
westcoastog
veterán
válasz
Szakbarbár #4594 üzenetére
Ja szeretek hegedülni, dobolni sem semmi, főleg ha van jó pár mázsa fa.
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
westcoastog #4591 üzenetére
Jó kis hangszer a "hegedű"
Télen én is elég sokat barátkoztam vele, azóta nem fáj a hátam.
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #4591 üzenetére
Megdolgoztad a fűrészizmokat.
-
kolosanyi
veterán
A WP-s topikban linkelték, fegyenchez app: The Big Six (magyar fejlesztés).
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Woodslave #4555 üzenetére
Napi szinten nem mérem, de max 0,5 - 1 kg lehet. Napközben nincsenek "nagy zabálások", inkább sokszok eszem keveset. Egy éve mérem rendszeresen a súlyomat, igazából nincs nagy ingadozás havi szinten. [link] Egyébként az volt az érdekes, tavaly nyáron amikor a legtöbbet mozogtam, akkor voltam a legnehezebb.
emiki6
"Van itt olyan, aki mikor edzeni kezdett kb. 2-3 húzódzkodást tudott csinálni?"Jelen. Januárban még csak 1-2 között tudtam csinálni, most már megy a 3x5-6 felső és 3x10 alsó fogásból.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Woodslave #4576 üzenetére
Ó, így már értem. Hasonlóképp vagyok én is, bár én nem külföldi oldalakat olvasok. Ezekszerint érdemesebb azt (az angolommal nincs gond).
Égetéshez én nagyon szeretem a kitörést. Múltkor csináltam egy olyan 100 méter sétálósat, nem hajlott utána a lábam.
Ja, meg kiképzésen a törpejárással szopattak minket, meglepő mód az is baromira beégette a lábam, de azt nem szeretem. Múltkor láttam egy NFL játékos lábedzéséből részletet a YouTubeon, a bokájára rakott gumikötelet (azzal kötötte össze a kettőt) és guggoló pozícióból (vízszint) kellett előre, oldalra, majd hátra lépni egyet-egyet, ezt időre csinálva. Persze kiprobáltam, na az is jó volt.
-
Woodslave
félisten
válasz
brownus #4577 üzenetére
ja kicsit előrébb vannak (bár sokra nem megyek az olvasással
)
de hogy on is legyen, most hétvégén otthon nyomom a lábedzést, pár sorozat egylábas (annyival könnyítve, hogy egy kis sámlin állok) guggolás, aztán lehet súly nélkül beégetem, vagy goblet squat 16kg kettlebellem van
-
-
emiki6
veterán
válasz
Rabbitf_24 #4571 üzenetére
17
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #4571 üzenetére
Akkor én meg eléggé kis pöcsös vagyok a 23 évemmel.
Woodslave
Egyébként hogyhogy ezt a topikot is követed? Félre ne érts, csak te írtad, hogy az otthoni edzés annyira nem bejövős, pedig a a saját súlyos edzést - jellegéből adódóan - inkább otthon vagy a szabadban nyomják. -
kolosanyi
veterán
Elfogadom a meghívást.
(#4553) brownus
A helyből távol zavar, ott sokat rontottam, mondjuk tényleg nem voltam pihent, majd kijavítom azt, van még idő a szemeszter végéig. Viszont minden másból új személyes csúcsot állítottam fel. Leginkább a futásnak és a nyomásnak örülök. Utóbbiban úgy fejlődtem, hogy nem is nyomok fekve, vagy max egykezessel, könnyű súllyal.A kreatint szerintem kezdd kis mennyiséggel és fokozatosan emeld. Vannak akiket megfosat, jobb nem azonnal összecsinálni a gatyát.
(#4567) Gaben360
Csak a negatív szakaszt hajtod végre a gyakorlatokból. Például egy kézzel ereszted le magad a talajig fekvőnél és kettővel nyomod vissza. Az excentrikus fázisban mindig "erősebb vagy", ezzel a módszerrel hamar hozzá lehet szokni egy nagyobb súlyhoz, nehezebb variációhoz is. -
Gaben360
senior tag
válasz
brownus #4553 üzenetére
Én ma álltam mérlegre.
Januárban amikor elkezdtem az edzést 73kg voltam jó zsírosan.
Ma 75kg és már nem olyan zsírosan.Apropó Kolosanyi:Milyenek ezek a negytív gyakorlatok?
A tegnapi kérdésedre: Nem,nem egy lábbal vádlizok még.
Múltkor kipróbáltam de kellett kapaszkodjak nehogy elboruljak mint a sz@rostalicska. -
duo
addikt
válasz
westcoastog #4564 üzenetére
"Jocó és a haverok, forgatják a lapátot" /Belga - ovi/
-
emiki6
veterán
válasz
westcoastog #4564 üzenetére
Helyes! Majd linkeld!
-
westcoastog
veterán
Na ma megyek játszótérre haverokkal.
Videót is akarnak ezek csinálni, szóval forgatunk is. -
brownus
veterán
válasz
Rabbitf_24 #4561 üzenetére
köszönöm, kőkemény vagyok
de nem tiszta szálka
bár a koromhoz képest, ha körbe nézek, verem az átlagot... (37 leszek kerek egy hónap múlva
)
kolosanyi, köv héten kezdeném a kreatin "kúrát" , itt a testsúlyomhoz 11 grammot javasolnak, ha csak napi 5 grammot innék meg, annak nem is lenne haszna, értelme??
-
emiki6
veterán
-
brownus
veterán
válasz
Woodslave #4558 üzenetére
oké, de én 64 kg vagyok, Te meg 100 körül, nem? nálad van minek ingadoznia, nálam nincs
talán úgy igen, ha még este is ráülök a meditációs ülőkémreamúgy nem figyelem napi szinten a testsúlyomat, meg nálam nincs olyan, hogy ha haza megyünk anyámékhoz, vagy anyósékhoz, akkor össze zabálok minden "szart"! nekem az a hitvallásom; hogy soha nem csalok, de mindig csalok!
ez kicsit hülyén hangzik, de így van! nem úgy csinálom, hogy akkor heti egy nap, pl. vasárnap van a csalónap, és akkor zabálás van. ha megkívánok valamit azt megeszem, de mértékkel. csokira vágyom, akkor veszek egy sportszeletet, de nem tolok be egy egész tibicsokit! vagy ha rákívánok egy fagyira, akkor inkább tekerek érte pár száz métert, akármennyit, és eszek egy kanál fragola fagyit 250hufért, de nem eszek meg ugyanennyiért 2 kanál "olasz" agyon cukrozott fagylaltot. -
brownus
veterán
174 cm
(#4555) Woodslave, hogymi? :d
ok, ma még csak egyszer sz_rtam... :d vagy az egyik mérleg csal. mindegy, én annak hiszek, amelyik azt mutatja, hogy +1 kg, és pont! :d
az meg jó, nem? 2-3 hónap alatt 1kg! az azt jelenti, hogy ha ez marad így év végéig, akkor 67-68 leszek karira
(#4557) emiki6, úgy, woodslave, jó szokásához híven bezavart jól
-
duo
addikt
én február közepe óta helyben topogok, mindenütt fáj.de elsősorban a vállam.
most kezd javulni, így tegnap csináltam egy módosított intervallum edzést.70 másodperces szettek
30 másodperces pihenők
az ismétlések lassabbak, de több fér egy szettbe mint tabatánál és így is csuromvíz lettem a végére.volt 5x70s jumping lungs
5x70s nyomás fekve egykezes súlyzóval (10kg)
5x70s burpee
5x70s váltottkezes bicepsz egykezes súlyzóval
5x70s tricepsznyomás
5x70s lábemelés fekve
-
kolosanyi
veterán
Na megvolt a felmérő.
- felülés 1 perc alatt: 63 (+3 ism. az előzőhöz képest)
- helyből távol: 267 (-9 cm)
- fekvenyomás 60 kg: 37 (+5 ism.)
- futás: 7:30 (javítottam 6 másodpercet)Ha nem fáradtan állok neki, jobb lett volna, még nem regenerálódtam hétfő óta. Elég sok energiát kivett belőlem, most pihi lesz. Azért szép lassan erősödök, látszik a fejlődés, még ha nem is gyors.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Apollo17hu #4543 üzenetére
Akkor oldalra dönti a rudat és lepotyognak a tárcsák. Egyébként egyetértek, én se csinálnám, már csak az ízületek miatt se.
-
emiki6
veterán
Bementem a scitec-es boltba a mammutban, mert már ismerem az eladót, jófej, segítőkész és felkészült.
Ezeket terveztem venni:
- Mega daily one +
- Halolaj kapszula
- Izületvédő (ez a heavy duty-s lett)
De végül a következőkre is rábeszélt:
- D-vitamin kapszula
- Ca-Mg kapszula
- C-vitamin kapszulaVan ezek között olyan, aminél van jobb, vagy elhanyagolható, illetve van e még valami a kategóriában, amit ajánlott lenne venni?
-
kolosanyi
veterán
Gyúrós topikban linkelték: link. Szerintem egész jó formában van a srác.
-
RBJ
addikt
Nyugi. En tavaly az asztal alatt kezdtem el huzodkodni. Fegyenc szerint. Valahol elkezdi mindenki.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Gaben360 #4536 üzenetére
Az összefoglaló kicsit nagyobb meló, mint gondoltam, egyelőre a zh-k lelassítanak, így nem tudok annyit foglalkozni vele, mint gondoltam, de meglesz majd az. Szerintem a blogomba feltöltöm és majd onnan fogom ide linkelni.
- Fekvőhöz tipp: ne várd meg a 20 ismétlést, 12-15 környékén nyugodtan lépj tovább. Néha iktass be pliometrikus változatokat is, meg tudják dobni az erőszintet.
- Húzódzkodás... Én a bicskát nem szeretem, félúton van az evezés és a húzódzkodás között. Se nem vízszintes, se nem függőleges húzó gyakorlat. Igazából az erő akkor jön, ha erőlteti a nagy terhelést az ember, annál gyorsabban lépkedhetsz fel a nehézségi szinteken, minél gyakrabban csinálod (persze ilyenkor a volument alacsonyan kell tartani). Én a bicska és a fél ismétlések helyett azt szoktam javasolni, hogy a rendes alapváltozatból csináljon meg az ember annyit, amennyit tud (ha 2, akkor 2, ha 1, akkor annyi), utána meg nyomjon negatívokat. Így ahhoz az ellenálláshoz adaptálódik az idegrendszer, gyorsabb a fejlődés. Ha folyamatosan közepes ismétlésszámmal dolgozik valaki, nehezen fog továbblépni.
- Guggolás: nyugodtan végezz több variációt is. Például én jobbnak tartom a fegyenc lépéseinél azt, ha elkezdesz "side to side squat"-ot csinálni és folyamatosan egyre távolabb helyezed az egyik lábad, így a végén cossack squat lesz belőle (most csak mobilnetem van, nem tudok linkelni videót, remélem megtalálod). Ezután mehet a bolgár guggolás (ez mondjuk inkább kitörés variáció, mehet a guggolások mellett is ha neked jobban tetszik), skater squat (könnyebb, mint a pistol, de nehéz gyakorlat ez is), negatív pistol, majd a teljes.
- A vádlizást egy lábbal nyomod? Ha igen, gyanús egy kicsit. Próbáld meg, hogy az alsó és felső holtponton is tartod kicsit, így biztos lehetsz benne, hogy az izom rugalmassága nem játszik bele a dologba.
- A súlyzós napokon törekedj arra, hogy a kimaradt izomcsoportokat dolgoztasd meg. Mellre például végezz nyújtó gyakorlatokat (tárogatás, áthúzás, ez utóbbi hátra is jó), hátra tegyél be vízszintes mozdulatokat is, például invertált evezés, vagy renegát evezés (ez utóbbi az egyik kedvencem). Gyakorlatilag a váll oldalsó feje maradt ki (oldalemelés) és a kar, ezek adják magukat. Nagyjából ennyit tudok hozzáfűzni.
(#4534) emiki6
A gyakoribb az jobb. Persze egy határig. Ha regenerálódtál rendesen, akkor újra pörgetheted is az edzést. Ezt magadnak kell kitapasztalni, te tudod, hogy mit bírsz. -
emiki6
veterán
válasz
Rabbitf_24 #4537 üzenetére
Szerintem kéne egy komoly gyúrós topic, ahol segítőkészek az emberek és nem arról szól, hogy hol lehet belekötni, trollkodni vagy az offról, illetve a súlyos edzés is a topic témája vagy csak az.
Túlsúly, alulsúly... Egyik rosszabb, mint a másik.
Van ismerősöm, aki mielőtt edzeni kezdett már úgy nézett ki, mint aki legalább 1 éve gyúr...
Gaben360: Ne csak a bicskát csináld, csinálj többfajta könnyebb húzódzkodást szerintem (pl. bicsak, negatív, lábsegítséges vagy féllábsegítséges, valamint olyat mint a bicska csak egyenes törzzsel, illetve chin up-ot), illetve nézd meg ezt a videót
"Más:"Amint rendesen megy a huzi (2-3 x 6-8), szépen lassan átállok street workoutra. Ezt nemrég határoztam el magamban, mint célt. Többek között azért, mert én nem csak az izom miatt csinálom, hanem az erő miatt is. Nekem sokkal szimpatikusabb a SW, mert szabad levegőn lehet csinálni, ingyen van és lenyűgözőbb egy front lever mint egy "mennyivel nyomsz fekve?"
Mióta edzek leszoktam a kockulásról és ennek örülök!
Aláírásomból is fokozatosan veszem ki a hárdvereket. Prohardver olvasóból átmentem "sportemberbe"
-
Gaben360
senior tag
Jelen!
Ezért is álltam át a bicska húzódzkodásra,ebből most 4x8 ment ma.Leírnám hogy hogy állok most,bár ez senkit nem fog érdekelni.
január második hetén kezdtem el a fegyencedzést az alapoktól.
Jelenleg szabályos fekvőből 3x8
Bicska húzódzkodás 4x8
Guggolás 3x10+25kg súllyal
Vádlizás 3x20 lépcsőn,holnap már azt is súllyal próbálom ki
Lábemelés 3x10,de mást is csinálok hasra
Heti 1 alkalom súyzós edzés,bicepsz-mell-váll
Néha egy kis kardio ha van rá idő.
Pénteken vettem gumikötelet is.
Könyöknyomás 3x15
Egyenlőre ennyi,de tervezek majd más gyakorlatokat is.
Kolosanyi!mikor lesz összefoglaló a gyakorlataidról? -
emiki6
veterán
Van itt olyan, aki mikor edzeni kezdett kb. 2-3 húzódzkodást tudott csinálni?
Ugyan pár hónapja már érdeklődtem húzódzkodással kapcsolatban, de azóta sok minden változott és meg is untam külön húzódzkod(gat)ni
Most megint rászántam magam és ez [Vid1; Vid2]a 2 videó inspirált, adott új reményt.
Kérdés: ha valamelyikből megcsinálom az előírt gyakorlatokat megfelelő ismétlésszámban, akkor utána érdemes még edzőteremben hátazni, bicepszezni?
Kb 4 hónap telt el és 6 kilót szedtem fel (55-ről 61).
Ha így haladók év végére már ki is fogok nézni valahogy.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
westcoastog #4531 üzenetére
Beteg...
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog #4531 üzenetére
Ez tetszik!
-
westcoastog
veterán
Izom Gyuri - Falu végén kurta kondi
Falu végén kurta kondi,
oda járunk mi le gyúrni,
Nyomunk mi fekve s állva,
ha nehezen megy kiabálva.Hétfőn mell nap,mi szeretünk
Sokaknál csak ezt ismerünk.
Fekvenyomás, tárogatás,
szuperszettben ez már parás.Kedden reggel felébredünk,
fehérje nélkül már remegünk.
Hátat edzünk evezéssel,
A teremből ma se késs el.Szerdán este lábat edzünk,
szerintem csak ketten leszünk.
Edzés végén a guggolás,
Kellemetlen most a fosás.Csütörtökön pihenhetünk?!
Helyette mi vállat edzünk.
Vállból nyomás és emelés,
triszettekben elég elmés.Eljött a hét utolsó napja,
Mindenki a kart akarja.
Kalapács a letolással,
Neki mentünk bátorsággal.Hétvége van pihenjetek,
de kardiozni is menjetek.
Kívánok én jó pihenést.
Izmokkal teli növekedést. -
RBJ
addikt
Falnal megyen? Nekem a 4*7 siman megyen
-
kolosanyi
veterán
És a rekord után benyomtam egy 32-es pizzát, hogy legyen minek izommá alakulnia.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Rabbitf_24 #4524 üzenetére
Be is szartam utána hidd el.
Ja, a renegát evezést továbbra is ajánlom mindenkinek, akinek van legalább közepes kézisúlyzója. Király, hogy miközben egy nehéz húzógyakorlatot csinál az ember, az egész törzs is komoly terhelést kap. -
kolosanyi
veterán
Új rekord kézállásból fekvőben, 5 kiment, utána csak negatívokat csináltam.
Utána már egykezes fekvő nem ment, így abból is negatívok mentek, illetve íjász fekvő megemelt lábbal. Egyébként szokásos teljes test edzés volt, más említésre méltó dolog nem történt. -
westcoastog
veterán
Hát focikapun nem nagy élmény húzódzkodni vazeg.
Na majd szerdán elvileg megyek be haverokkal játszótérre csapatni.
Addig a szokásos fekvő. -
brownus
veterán
válasz
Woodslave #4511 üzenetére
ezt a két cikket találtam még a témában:
http://medizona.hu/sport_wellness/20101213_izomepites_edzed_tippek/2.aspx
-
brownus
veterán
tegnap délelőtt futni mentem, 5 kör, 5 km, abból 1et gyors gyalogos tempóban, de az utolsó körben beiktattam 3 sprintet. majd hazaérvén hasaztam egyet.
este meg csináltam pár jóga gyakorlatot: sirsászanát, szárvangászanát, és a skorpió pózt (pár mp). majd kézen állás falnál 2x1 percet, sima plank, majd oldalsó plankeket. hát, izomlázam van ezektől az ászanáktól: kicsit érzem a mell, váll, és oldalsó hátizmokat
ez összesen volt ~ félóra.
-
kolosanyi
veterán
-
Woodslave
félisten
válasz
brownus #4509 üzenetére
most nem megyek bele szakszöveges magyarázatba (nincs kedvem guglizni
) De az izom egy lufi, a lufit két módon lehet növelni, vagy több levegőt pumpálsz bele, vagy több gumianyagot teszel bele (na jó a lufit te így nem tudod, de érted
). De ez utóbbi is azt jelenti, hogy a lufi nagyobb lesz, nem tudsz még egy lufit csinálni.
aztán a fax tudja én is csak olvastam valahol.
Ettől még qrvára el tudom képzelni, hogy ennek a tökéletes ellenkezője az igaz. De sztem esetünkben semmi jelentősége, mivel nem olvastam olyan edzésmódszerről ami ezt (hiperplázia) eredményezné.
-
brownus
veterán
válasz
brownus #4509 üzenetére
rajzokkal illusztrálva, izom típusok
-
Woodslave
félisten
válasz
kolosanyi #4506 üzenetére
majd guglizd ki a hipertrófia meg a hiperplázia közti különbséget.
mondjuk engem egyik se érint
de egy fórumról
Hyperplasia:
Sejtszám növekedés.A jól differenciálódott izomsejt azomban nem osztódik tehát a harántcsíkolt izomban nincs valódi hyperplasia.Bizonyos esetekben azomban találhatunk több izomrostot a megvastagodott izom keresztmetszetén, mint korábban.Ennek 3 oka lehet:
1,Kemény munka hatására felhasadnak a megvastagodott izomrostok(ez a hasadás nem fut végig az egész izomroston,de ha pont ott vizsgáljuk ahol a hasadás történik több izomrostot számolhatunk)
2,Vannak olyan izmok amelyekben egyes izomrostok nem futnak végig az izom eredésétől a tapadásig,hanem az egyik végük a rostkötegen belül végződik.
3,Az izomsérülést követő regeneráció során oldalágak képződhetnek,s ezek szintén a hyperplasia látszatát erősítik.
Hypertrófia
-az izomsejtekben növekszik a miofibrillumok száma.
-megvastagodnaka miofibrillumok,mert új aktin és miozin miofilamentumok képződnek.
-növekszik a szarkoplasma mennyisége
-szaporodnak a mitochondriumok
-25%-40%-kal nő az enzimaktivitás
-növekszik az izmokban a raktározott glikogén és triglicerid mennyisége!
Szóval hyperlasia a harántcsíkolt izomban nincs hypertrófia van!
Én így tanultam...de javítsatok ki ha tévedne az egész orvosi egyetem Grinés egy klasszikus: (God Vazzeg) Létezik a hyperplázia, ha jól tudom egyedül a növi tudja ezt az izomsejtekkel kapcsolatban elérni, semmi más anyag.. Ha hülye vagyok, javítson ki valaki
persze 2008-as fórumozás, lehet fejlődött a tudomány
-
-
brownus
veterán
válasz
kolosanyi #4500 üzenetére
ok, akkor én mondom ki, vagy írom le (hogy megnyugodjon a lelkem
) tehát kijelenthetjük, hogy nő az izomsejtek száma, de a cikkben leírt módon!
most értünk vissza, 5 kör (5km) ebből egyet sétáltam gyors tempóban, az utolsó körben volt 3 sprint, az első kör után meg 2x10 széles fogású húzódzkodás... most ennyire futotta, nem akartam erőltetni, de nagyon jól esett.
és köszi az infót!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EA Sports WRC '23
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Diablo IV
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest