Hirdetés
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Természetesen. De telefonra is tudsz appot tölteni hozzá. Droidra Just 6 Weeks a neve, WP-re 6 Week Training. Mindegyikük tartalmaz fekvőt, húzódzkodást, feltett lábas tolódzkodást, felülést és guggolást is. Szerintem jó kis alkalmazások.

szerk.: iOS-re, BB-re stb. nem tudok ilyet, nem ismerem azokat a rendszereket.
-
kolosanyi
veterán
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Én kipróbáltam a 200 guggolás programot. 150-nél meguntam. Olyan 70-80 volt nálam is a vízválasztó, semmit nem éreztem már. Reggelig elguggolgattam volna. Érdekes, hogy a lábam erős (röplabdás voltam, oda kell combizom), 150 kilóval guggolok 4*10-et, de az egylábas csak nem akar összejönni. Mindegy, gyakorlom kitartóan, egyszer csak ráérzek.

-
SkyS1gn
félisten
Most már egyre több egylábas guggolás megy, de azért csapatom a "simát" is.
30-40-40-50... aztán a végén mindíg meghúzom ami a csövön kifér, lett 140
De 80 után már robotpilóta, nem érzek semmit ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
koshmar
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Én is megáldanám őket, ha érezném, hogy sz....

-
tatabánya
senior tag
köszönöm, ilyenekre nem sajnálom a pénzt, majd beleolvasok a librinél

(#2186) _AnTi_: nem tudom mit ír a könyv, de én amikor még nem ment fogtam egy széket és annak a támlájára tettem a lábam, némi súlyt levesz rólad
(#2187) Tibii91: nem kell neked ilyen, csak a baj lenne vele, tudod mennyibe kerül egy ilyen csöcs?

-
koshmar
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Never skip leg days.

Ha nagyon sok szabályos fekvőt tudok majd megcsinálni, nekem is ilyen barátnőm lesz? Garantált???

-
_AnTi_
tag
Hát köszi mindenkinek, semmiképp sem adom fel! A vicc az, hogy teljes húzódzkodásból többet tudok megcsinálni, mint a félből. Na, mindegy nyomom, aztán majdcsak lesz valami.
-
hoffman_
nagyúr
én nem "használom" a fegyencet, csak elkezdtem húzni anno a vakvilágba. 3 szabályossal kezdtem, 90kg körül mozogtam, inkább 88-89, olyan 84-85ig lementem jobb napokon(kis kardio, kevesebb kaja), és kb 1-2 hónap alatt komolyabb erőfeszítés nélkül erősödtem, 10 szabályos gond nélkül ment a végére, akár bemelegítés nélkül is. idő, kitartás, izzadás, menni fog.
-
tatabánya
senior tag
a fegyencedzéses könyv nincs meg, azért kíváncsi lennék a benne leírtakra, de a meztelen harcos alapigazságait osztom.
most lett vége a mai edzésnek: kitörések némi súllyal, fekvők, tolódzkodás, húzódzkodás, meg súlyzós tricepsz mára ennyi. holnap pedig megyek hegyet mászni, megvettem az új sportcipőt tesco színes kíváncsi vagyok meddig bírja majd

-
_AnTi_
tag
válasz
tatabánya
üzenetére
Biztos igazi... Azért "blokkolnám"!

Amúgy valaki tart épp a fegyenc 4. húzódzokásánál? Nem tudom, nekem nagyon nehezen megy, pedig fogytam is 5-6 kilót, de alig bírok 5-6 szabályosat megcsinálni belőle. A 3. lépés simán megcsinálom szabályosan. Öntsetek belém lelket!

-
tatabánya
senior tag
válasz
westcoastog
üzenetére
szilikoncsöcs szerintetek?
(#2180) Rabbitf_24:

-
hoffman_
nagyúr
válasz
westcoastog
üzenetére
nem szeretem, ha egy nő izmos, de neki nem mondanék nemet. uhh...

-
kukinyo
addikt
Találtam a lakásban egy megfelelő falrészt, húzódzkodó felszerelésére.
Az egyedüli baj az hogy ide is csak leakasztható módon tudnám megoldani.
Értem ez alatt azt hogy valamiféle konzolt fixen rögzítek a falra és maga a húzódzkodó tákolmány leakasztható legyen.
Van ötletetek hogyan tudnám ezt kivitelezni? -
brownus
veterán
-
kolosanyi
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére

-
törölt tag
Sracok,
tudom, hogy nem a legjobb hely a kerdesemnek, de hatha: havernak szeretnek csinalni egy A3-as meretu "kepet", bekeretezve, amire random szeruen fel lennenek dobalva motivacios idezetek. Nemelyik verszakszeruen megtordelve, egysorosan, ossze-vissza elforgatva.
Milyen programmal celszeru ezt megcsinalni? -
westcoastog
veterán
-
Jim-Y
veterán
-
Physicist03
senior tag
válasz
gyuromoj
üzenetére
Alaphelyzetben vállszélességűvel kell csinálni, de persze lehet variálni is ha szeretnéd. Minél szűkebb a fogás annál inkább áthárul a teher a bicepszre és értelemszerűen minél szélesebb annál inkább a hát is terhelődik. Tapasztald ki, hogy neked hogyan kényelmesebb.
Szerk.: Lehet például egy sorozat válszélességűt egyet szűken és egyet szélesen. Vagy egyik héten válszélességű, a következőn szűk, a harmadikon pedig széles.
-
Dumas
csendes tag
válasz
Physicist03
üzenetére
Köszi a válaszokat
Sajnos húzódzkodni sehol nem tudok jelenleg.
Bár folyamatosan keresgélek eszközöket. Kertbe szeretnék állványt építeni, csak nem tudom miből lenne érdemesebb. (Meg honnan tudnék rendelni emberi áron) Viszont most találtam egy gyöngyszemet az insportline.hu-n 
markolás átmérője: 27 mm
keret átmérője: 1300 mm
fúzódzkodó keret a faltől 37 cm
maximális teherbírás : 120 kg -
gyuromoj
veterán
Az jó ha a második lépéses húzodzkodást 3 féle fogással csinálom.
1. szűken
2. szélesen
3. köztesMondjuk a széles fogással bedurrantam rögtön.
Esetleg naponta váltsam ezeket? -
Physicist03
senior tag
Ahogy Tyer is írta a szorítás a legjobb. Viszont ezekre a szerkezetekre amit linkelt fölösleges pénzt kidobni. A húzódzkodó rúdon simán függeszkedsz x idei 2-3 sorozattal először két kézzel, később eggyel, aztán átbobsz egy törülközőt rajta és azon. Viszont ezekhez még kell újjbegyes fekvőket is csinálni mindenképpen. Azt is először falnán, aztán előredőlve és így tovább, viszont ebből nem kell csak néhány, max 10 ismétlést csinálni, de az szabályosan.
-
tatabánya
senior tag
érdekes, hogy néhányunk szülei még kaptak a körmükre, tenyerükre és volt tiszteletük a tanároknak, de nem úgy emlékeznek vissza, hogy milyen szadista volt hanem, hogy rendet tartott... most meg a gyerekek kiröhögik, csúfolják, verik a tanárokat... nekem erről csak ez a véleményem, persze érthető ebben a hűdemodern, újlátású világban...
mind1 nem ide tartozik... edzünk inkább!
-
-
tatabánya
senior tag
válasz
hoffman_
üzenetére
középsuliban nálunk tesiórán ez nem lehetett kifogás gipszelt karral is kellett a felülést, guggolást csinálni, úgyhogy hajrá

megtaláltam a tökéletes hátitatyót egyszerű adventurer háromszög alakú egypántos simán belepakoltam 15 kg-t, hason hordva tökéletesen lehet vele tolódzkodni, húzódzkodni
-
hoffman_
nagyúr
irigykedem... ahelyett, hogy nyomnátok az ipart az esőben, azt olvasom, hogy lazsálnátok, ugye? westcoastog
jó ideje nem írtam be, de augusztus közepén az mozgolódást is abbahagytam a balesetem miatt(jobb váll ficam, szakadás, műtét), annak örülök, hogy már tudok írni... jó esetben december/január táján kezdhetek el valamit... nem mozogni, ahogy eddig, hanem valamit 
vigyázzatok srácok, okosan! (ja, nem calisthenics, streetwork, kondi kapcsán sikerült lezúzzam magam, de na, akkor is
) -
kolosanyi
veterán
Nem feltétlenül sok, attól függ mit eszel. Ha tisztán kajálsz, simán megemészted 2 óra alatt, akkor meg jöhet a következő adag. Én pl másfél órája ettem, de most már éhes vagyok (csirke-rizs). Mondjuk nekem óramű pontossággal két óránként jelez a szervezetem, három óránál többet nem szoktam kihagyni. Nekem ez a böjtölősdi nem jött be, de nem vagyunk egyformák ugye.

-
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog
üzenetére
persze hogy kell, vicceltem (illetve Tyer-re gondoltam aki 8-szor akar enni, hátha attól szálkásodik)
-
westcoastog
veterán
Én elbújok szégyenemben, hogyan lehet elfelejteni a muscle upot? Múltkor kapásból 8, de még tegnap sem ment.
És ez haverommal is így van, ő is megcsinálta tökéletesen, erre neki is hetek óta nem megy megint, mint nekem.
Holnap veszek arthro guardot, lehet kéthavi adagot, 3.-at meg összespórolom hogy meglegyen a kúra, aztán 1 hónap kihagyás.(#2135) Woodslave
Léket kapott? Mert?
Muszáj itt is beszélni a kajáról meg 1-2 tápkiegről.
-
Tyer
őstag
Sajnos vannak korlátok, ami miatt ez nem teljesen megvalósithato.
-Nem csak én eszek itthon, szoval jóanyám nem fog ugy fözni, hogy nekem mást, igy néha mecsusszan a rizs.
-Párom anyja leszarja az iylen "faszságokat", nehogy már ne egye meg... Reggelire meg kenyér kell.Ugyhogy igyekszem kiszürni amit lehet... Marad a pörkölt-rizs, meg a minimális pékáru.
Fehérjével meg nem tudom mi lesz... Meglássuk.
-
Pala
veterán
válasz
tatabánya
üzenetére
Egyszerűen csak nem szoktam mutogatni magamat. Pláne nem magamat fotózgatni. Nincs rá igényem.

És most jön az a része, amit nyilván nem fog senki elhinni. nincs se fényképezőm, se fényképezésre alkalmas telefonom.
Átlag ötévente készül rólam egy fotó, azt is más csinálja, és közben székhez kötöznek, nehogy elmeneküljek.
Igen, FB-n van rólam 1, azaz egy darab kép, de az meg csak arckép.

-
Jim-Y
veterán
Van 1-2 haverom aki pont így áll a fehérjéhez, pedig elméletileg tudja, hogy mi az, ilyenkor mindig elmondom neki, hogy igen, én is szívesebben ennék meg 10 tojást egyszerre, de annyit nem tudok megenni, így kényelmesebb, gyorsabb meg egyszerűbb napi 1,2x fehérjeporból bevinni a fehérjét úgy, hogy természetesen nem ez dominál a napi fehérjebevitelemben. Ez csak kiegészíti!
Edzés után kifejezetten jól esik egy turmix, mert nem szilárd, így rögtön utána is be tudom vinni, finom, és jól esik ^^
Amikor diétáztam akkor nem ettem cukrot egyáltalán, nem ettem kenyeret, egyáltalán, még barnát sem, nem ettem se rizst, se tésztát.
Ami maradt: csirke, marha, pulyka, hal, tojás, zöldségek, mirelit zöldségek, cottage cheese, saláták...
-
tatabánya
senior tag
-
Tyer
őstag
Olyanokat nem fogyasztok!
(Valamiért nem szimpatizálok a porositott fehérjével) Tudom, hogy nem koksz, de akkor is valahogy nekem nem természetes. /Meg anyai ráhatás is van benne/
CH-t mennyire vonjam ki? Értem ez alatt, hogy OK, fehér kenyeret nem eszek, ha kell vmi zsömle v. kenyér, akkor magvas, barna, vagy rosz, de azt is nagoyn ritkán, inkább zöldség, rizs, max néha krumpli.
Fehérje: Csirke.pulyka, Cottagecheese, mozarella, tojás
Omega 3mat tolok, zöld tea kapszula, meg L-carnitin kapszula.
Fözök is egy zöld teát
-
Jim-Y
veterán
Igen, én 3 hónap alatt szálkásodtam le idén, és semmi extrát nem műveltem, csak annyit, hogy kivontam a ch-t az étrendemből és mondjuk törekedtem arra, hogy 3-4 óránként egyek, mellette persze edzés..
Sok Protein, kevés CH? igen
Iylenek, hogy lefekvés elött x órával, vagy 6 után nem evés??? ez bullshit, semmi értelme ennek, annak már inkább, hogy lefekvés előtt X (2,3) órával ne egyen az ember nehéz ételt. Mert érted, mi van ha valaki éjjel egykor fekszik átlagban, akkor ne egyen este 6 után?! Nonszensz.
Reggel kezdhetsz egy fehérjeturmixal
-
Jim-Y
veterán
Én csak józan paraszti ésszel gondolkozom, semminél se jó, ha túl sokat működik, ha túl sokat használod az agyad, és nem pihenteted (alvással), akkor besokkalsz, és fiziológia tünetek is jelentkezhetnek, ha túl sokat sportolsz, nem pihensz akkor is... gondolom így van ez a belső szervezettel is. Nyilván nem ebbe halnál bele, de semmi értelmét nem látom az ilyen gyakori étkezéseknek, már csak azért sem, mert egy étkezés nem csak abból áll, hogy eszel. Tányért szerzel, melegítesz, elmész az ebédlőig, elmosod a tányért stbstbstb... Nyilván ebből x dolgot ki tudnál küszöbölni, de hidd el, és ebben biztos vagyok, semmit sem nyernél azzal, ha 8-10x ennél egy nap, mintha az átlagosnak mondható 3-4 helyett, 5-6x (3 óránként mondjuk).
-
Pala
veterán
Jó, én sem úgy gondoltam. Igazából nem tudom, hogy gondoltam.
De legalább élőben senki sem mondhatja azt, hogy kifotosoppoltam magam. 
Egyébként nem vagyok egy földbedöngölő látvány, van látható izomzat rajtam, de nincs Stallone-féle fizikumom.
Kb. mint amit Opennheimer kolléga linkelt magáról nemrég. Csak én ovo-lakto-vegetáriánusként értem el ugyanazt.Tyer: az emésztőrendszernek is szüksége van pihenésre, regenerálódásra.
-
Jim-Y
veterán
Ezt biztos nem csinálnám, oké, hogy gyorsítsunk az anyagcserén, de ha másfél óránként eszel akkor folyamatosan dolgozik a bélrendszered, ami szerintem nem túl előnyös. Inkább egyél 3 óránként keveset, jó kajából, mellé aerob edzés, meg amit eddig is csináltál, és akkor előbb utóbb lesz eredménye.. A lényeg ha fogyni szeretnél, hogy minél kevesebb ch-t vigyél be, ha bírja a szervezeted. Illetve, hogy égesd a zsír az edzéssel.. Ezen felül csak idő, idő, és idő.
-
Pala
veterán
válasz
kk831228
üzenetére
Soha semmilyen fotót nem osztok meg magamról neten, de ha esetleg pesti vagy, akkor találkozhatunk.

szerk.: én mondjuk magas vagyok (191cm), így indultam 68 kilóról, és hát mit mondjak, elég vékony voltam és már elegem volt belőle. Még most 85 kilósan sem vagyok hűdenagy darab, de legalább van valami tömegem. Meg árnyékom

szerk2: egyébként alkatra nagyjából úgy nézek ki, ahogy Oppenheimer fórumtárs. Pár hsz-szal ezelőtt belinkelt néhány képet magáról.
-
Pala
veterán
Huh, nehéz erre okosat mondani, nem igazán vagyok szakértő.

Gondolom endomorf alkat lehetsz, bár azt nem írtad, milyen magas vagy.
Sajnos vagy szerencsére, én pont az ellenkezője, nehezen hízok és könnyen fogyok. Az egészen biztos, hogy valamilyen formában muszáj lesz kevesebbet enned. Olvasd el ezt itt: [link]
-
Tyer
őstag
Harcol bennem az egó, meg a fogyásvágy...
már megint 100 kilo vagoyk, de volt egy görbe hvg, szoval kb holnap-holnap utánra ujra 97 lesz...
Ha tulleszek a hétvégi kajákon teljesen (If you know what I mean
)
Edzésen annyit változtattam, hogy eddig piramisban mentem felfelé,
pl. oldalemelés: 25x9,22x10,20x13,15x13. Most már igyekszem a 4x20x13-mat elérni, és a sulyt megtartani, ez már elég nagy suly, de 8-assal kezdődő tömeget akarok, szoval még egy 7-10 kilo minusz kell. Elégedett akkor lennék, ha ennyi izommal 90 alá mennék.
Azt észrevettem, hogy reggel sokkal kisebb a belem, szoval ezért godnoltam, hogy a kevés kajabevitel gyorsabb emésztést, igy kisebb látszatot adna a hasamnak. Valamint a gyomrom is összeszűkülne. Szoval éhes se lennék annyira. -
Pala
veterán
Ez azért érdekes kérdés, mert én is 7-8 alkalommal eszek egy nap (kb. kétóránként), "közepes" mennyiséget, és én tömegnövelési szándékkal csinálom. 3 hónap alatt 68 kilóról felmentem 85-re, napi szintű edzés mellett. Nagyanyám nem ismert rám, mikor legutóbb meglátott.
Egy kis felesleg nekem is rámászott a hasamra, így dolgoztam le: [link]
Nálam bevált, bár egy kicsi még mindig van....
-
Tyer
őstag
Arra gondoltam, hogy elkezdek úgy enni, hogy naponta 6-7-akár8szor is (másfél-2 óránként), de nagyon keveset.
Vélemény?
Ha nem vagyok itthon, szerintetek ez hogy valósithato meg? -
Dumas
csendes tag
Még jó múltkor, csináltunk olyat edzésen, hogy fekszünk a földön, a láb pár centire eltart a földtől, majd számolásra, mindig leírni a levegőben, a lábunkkal az aktuális számot. Ez is hasra jó egyébként? Lehet, hogy hülye kérdés... De attól még komoly

-
Recon666
Közösségépítő
válasz
Physicist03
üzenetére
Először is köszi a segítséget.
Szerintem a húzódzkodás jó is lesz a célnak, rudat meg tudom oldani, de utána járok ennek részletesebben, de legalább tudom honnan kell indulni.

-
Physicist03
senior tag
válasz
Recon666
üzenetére
Üdv akkor itt. Először is ajánlanám figyelmedbe az első hozzászólásban is szereplő könyveket, első körben a Fegyencedzés címűt. Minden le van benne írva ami a saját testsúlyos edzéshez kapcsolódik, különbőző gyakorlatokkal, különböző nehézségekben, minden testrészre. Érdemes elolvasni, akkor meg tudod majd állapítani, hogy milyen gyakorlatok passzolnak a jelenlegi erőnlétedhez. Bicepszre például a húzódzkodás a legjobb ha van egy rúd amire felkapaszkodhatsz. Ha bármi egyéb kérdésed lenne, szívesen segítünk

-
Recon666
Közösségépítő
Üdv, Új vagyok itt, eddig szintentartó edzéseket csináltam februártól kezdve fekvőzök 10-el kezdtem XD, ma már nem gond a 40 lenyomni sem, mostanság már nehezítettem a dolgon és Pliometrikus fekvőtámasz valamint a Gyémánt tartásút is csinálom. Nos elterveztem hogy izomnövekedés szeretnék, nem csak jó kondit. Ehhez milyen lehetőségeim vannak kezdésnek, sajnos a gyakorlatok korlátozottak, semilyen kondigép nem áll rendelkezésemre. :/
Tricepszre szerintem jó a fekvő, főleg a gyémánt tartású, valami bicepszre kellene. :/Elég kezdő vagyok a témában.

Üdv: Recon666
-
Tyer
őstag
Kinek miért fontos a Calisthenics...
-
törölt tag
válasz
diamondface
üzenetére
Mindig ilyen voltam, valamit tenni kell.
Most a Harcosok étrendjében bízok, hát majd kiderül. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Lenovo ThinkPad T440,14",HD,i5-4300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Üzleti kategóriás laptopok, asztali számítógépek, alkatrészek,garanciával, ZoliLaptop.hu
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Én csak 164/64kg körül vagyok
Tavaly meg 75kg körül voltam dagadtan...