Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Megjelent a OnePlus 13T
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
enginev3.0
félisten
Valakinek van otthon "parkja"? Ahol szokott edzeni
Mennyiből lehetne megcsinálni valami elfogadhatót? Két korlát egymás mellett tolódzkodáshoz, húzódzkodáshoz szinte bármi jó, meg még egy két dolog és elég is lenneKis beton a földbe. Valami megfelelő vastagságú vas
Nem lehet olyan drága -
dokee78
félisten
1x10 széria után mi következzen szint lépés után?
2x10 vagy 1x15 majd 1x20 stb 1x50-ig?
És utána a 2x10 ugyanígy? -
brownus
veterán
-
Wa2x_
veterán
válasz
diamondface #794 üzenetére
Az már úgy necces, mert le fog érni, ha csak nem elég magas a szék.
-
diamondface
tag
-
aizen92
addikt
Köszönöm! A székeket mindenféleképp kipróbálom. Fekvőből már az egykezeseket csinálgatom több kevesebb sikerrel van egy A4 -es lapom teleírva csak fekvő,gyakorlattal de fekvőtől nem nő a mellem csak rohadt erős lett max. Ezért keresek egyéb alternatívát mint tárogatás, áthúzás, tolodzkodás
Köszönöm a segítséget mégegyszer! -
Wa2x_
veterán
Két szék, ahogy előttem is írták. Egyikre a kezeid (vagy kettőre a kezed) egyre a lábad és már mehet is. Az én körömben csak sittes tolódzodásnak hívjuk.
Mellre pedig nagyon jó a fekvőtámasz. Próbáld többféleképpen (széles, szűk, normál, alkaros*, mély-, magasfekvő).
*Fekvőtámasz helyzetében vagy, egyik kezed leengeded alkarra, majd utána a másikat is, utána egyiket vissza nyújtott helyzetbe, majd utána jöhet a másik is és ezt folyamatosan. Kurva nehéz.
-
diamondface
tag
Nekünk otthon elég öreg, ócska, lötyi-pötyi összecsukható székeink vannak. Abból kettőt háttámlájával összefordítok (bár már rég csináltam) és profi tolódzkodóállványom van. Biztos nálatok is találni székeket.
Nehezítésképpen épp kapóra jön, hogy mozognak, lötyögnek
Csak egy ötlet. -
aizen92
addikt
sziasztok! remélem itt tud valaki segíteni!
én két éve nyúzom a fegyencet és otthoni gyakorlatokkal erősítem magam. imádom és rengeteget fejlődtem vele. van húzódzkodóm, súlyzóm, kettlebellem stb. stb.
egyetlen gyakorlattal szenvedek vagyis azzal h nincs hozzá eszköz. ez pedig a tolódzkodás. a húzódzkodó rudat szoktam használni, azt ajtó közé berakom ( csavaros ) derék magasságba és azon próbálok tolódzkodni, de már a szimpla gyakorlattól fáj a csuklóm rohadtul, mert természet ellenes pozícióban van a kezem, amikor meg a súlymellényemet magamra kapom akkor egyszerűen gyakorlat után "leszakad" a csuklóm. úgyhogy ritkán csinálom, pedig nagyon jó gyakorlat és imádtam csinálni anno kondiban mert a mellet és a tricepszet nagyon jól edzi főleg + súlyokkal. ( plusz szükségem van intenzív mell gyakorlatra mert nincs fekvepadom. csak fekvővel,pulloverrel és tárogatással tudom edzeni a mellet és kezd nagyon lemaradni a karomhoz és hátamhoz képest )
Na erre kéne nekem valami kis homemade szerkentyű vagy bolti. Hátha itt valaki próbálkozott ilyennel. persze emberi áron mert a 55 rugós tolódzkodó vasra valahogy most nincs pénzem
( bordásfal sajna nem járható út ).
köszi előre is a segítséget
és remélem nem tévedtem el annyira a kérdéssel
-
-
diamondface
tag
Egy kicsit furán van megfogalmazva a könyvben.
A "majd visszaengedés közben nyújtsd ki a lábadat." itt azt jelenti, hogy a csípődet nyújtsd ki, de a térdek végig derékszögben hajlítva maradnak. Még az is lehet, hogy elírás történt.
Szóval
"Itt a képen látható két pozició között van a mozgástartomány?"
Igen -
dokee78
félisten
válasz
diamondface #781 üzenetére
-
zsolthee
senior tag
válasz
enginev3.0 #775 üzenetére
Húzd fel magad akkor egy kézzel a rúdon 6x! Ugye, hogy milyen nehéz.
És súly sem kell hozzá csak türelem, kitartás és pár év. Bitang erős leszel, hidd el.(#776) dragonfx
Ettől szép ez az edzés. Nem tesz benned kárt és akár életed végéig űzheted.
És közben csak erősebb és erősebb leszel -
dragonfx
veterán
válasz
Physicist03 #777 üzenetére
ha ésszel csinálod az se teszi tönkre.kesztyű öv megfelelő bemelegités fokozatos terhelés.
-
Physicist03
senior tag
válasz
enginev3.0 #775 üzenetére
Ha ajánlhatok valamit, akkor olvasd el szerintema fegyencedzés című könyvet és akkor meg fogod érteni az egészet.
(#776) dragonfx: Természetesen fegyencedzéssel is lehet rendesen izmosodni, csak idő (évek) kell hozzá. Arra meg, hogy az izületeket nem e teszi tönkre? Épp ellenkezőleg, nagyon is megerősíti! Ami az izületeket tönkreteszi az a súlyemelés!
-
dragonfx
veterán
válasz
hoffman_ #627 üzenetére
azért ez eléggé hihetetlen nem 1000 ilyet megcisnál 100 perc alatt baxki....hát ebből még 10et megcsinálni se piskota.
amugy szerintme ez a fegyenc dolog jo,nagyon is.de csak ezzel mindféle sulyemelés megfelelő táplálkozás nélkül brutál izmokatelérni...hát nem tudom...max a szákásitás erőnlét növelésbe irto jo.
de amugy.......izületeket nem veri tönkre?
-
zsolthee
senior tag
válasz
enginev3.0 #759 üzenetére
De minek akasztasz súlyokat magadra?
Láttam én is a "White Hannibal" srácot, aki már 25kg-os mellénnyel meg lábsúllyal csinálja a gyakorlatokat...de Ő már kivégezte a Fegyencedzés című könyvet szerintem.
Kíméld az izületeidet! Ha már könnyű a sima húzódzkodás, nehezebbet csinálj! Akkor is fogsz erősödni.
Szóval ha már Calisthenics, akkor minek szenvedni a kötéllel?(#767) dokee78
Én pont ugyan ebben a cipőben voltam. 167 cm körül vagyok és 66-68 kg voltam pocakkal
Elkezdtem hasazni, és már attól nagyon szépen elkezdett alakulni a törzsem. 6 kocka már van feszítéssel.Bicajozni is csak Most kezdtem el a BAM kampány alatt.
Egyébként a zsírégetés - tapasztalt maratonista elmondása szerint - 1 óra folyamatos futás/kerékpározás után indul be -
dokee78
félisten
válasz
enginev3.0 #771 üzenetére
Nem tudok úszni.
-
kk831228
addikt
Én is annyi vagyok kb csak én 65kg.
75 ről mentem le 65-re januártól kb 2-3 hónap alatt. Nekem nem nagyon van már hasam csak kinyúlt a bűr egy kicsit
Az a bicikli kevés lesz.
Én naponta gondoltam.
Mennyit szeretnél fogyni és mennyi időt szánsz rá?? Ha biciklizni szeretnél jó lenne minden nap szinte vagy minden másnap legalább.
(meg a futás-kocogás is úgy hatásos)
-
dokee78
félisten
válasz
kk831228 #765 üzenetére
Ez egy ördögi kör nálam.
Alacsony vagyok (165cm)és 62kg voltam,de igazából a kis pocak és uszógumi miatt.
Ezeket szeretném leadni,persze a fegyencedzést nem ezért csinálom.
Viszont,ha lemegy a felesleg akkor meg girnyó leszek,hacsak közben nem kezdenek az izmok nőni.Hétvégén nekiállok 32km biciklis távnak.
Abból heti 1 elég lenne? -
Wa2x_
veterán
válasz
enginev3.0 #763 üzenetére
A két kötél végét egymásba tekered/csavarod.
-
Wa2x_
veterán
válasz
enginev3.0 #750 üzenetére
Fogsz egy vastagabb kötelet, kb. olyan hosszú legyen, hogy körbeérjen + 30-40 cm. A két végére kötsz egy csomót, majd az egyik végét átdugod a súly lyukán (a csomóval együtt), majd a másik végét is, persze ez idő alatt már a derekad körül van a kötél, aztán, ha áthúztad mind a kettőt, csavarsz párat a kötél két végén és elengeded, a csomók megtartják egymást és a lyukon sem férnek majd át.
Remélem érthető.
-
zsolthee
senior tag
válasz
enginev3.0 #756 üzenetére
Az attól is függ, milyen szinten vagy. Ha már megy a teljes húzódkodás szépen, nem lendületből, akkor elég belőle a 2-3x8. Egykezesnél már a 2x5-6 (karonként) is nagyon szép.
-
-
enginev3.0
félisten
válasz
diamondface #751 üzenetére
Nem próbáltam még, csak elképzelés volt, hogy lecsúszik, viszont akkor tényleg csak egy lánc kell, és esetleg valami erős dolog amit a derekamra teszek, hogy ne nyomjon
hmmmEgyébként pl húzódzkodásból mennyit "kell" csinálni? Vagy hogy szokás, eddig súlyokkal edzettem, tehát testépítés féleség, ahol 8as szériákat csináltam, 4-5×8-at, viszont most igazából nem teljesen tudom, hogy workoutban hogy a jobb
-
diamondface
tag
Kifáradás/megizzadás nélkül nem kardió a kardió.
Fáradtan, izzadtan munkába menni és egész nap úgy létezni a melóhelyen.... ill. a napi munka végén fáradtan nekiállni úgy kardiózni, hogy az kardió legyen....
Elvileg működhet (megfelelő kaja stb mellett), azt meg te döntsd el, hogy akarod-e. -
dokee78
félisten
Cardio edzésként megfelel heti 5 napon 2x6km biciklizés a munkába?
-
diamondface
tag
válasz
enginev3.0 #744 üzenetére
Valamit nagyon nem jól csinálsz, ha lecsúszik a derekadról. Ahogy belóg a tárcsa a lábad közé, a saját súlyánál fogva rászorítja (rá kéne szorítania) a láncot a derekadra.
Szerintem butaság lenne nyár végéig várni is, meg annyit költeni is egy olyan vacakra.
Egy tipp: vedd rövidebbre a láncot (vagy övet, táskaszíjat, spanifert, mindegy mi az) úgy, hogy a tárcsa teteje még biztosan ne verje a kukid. -
Ygg
senior tag
válasz
enginev3.0 #748 üzenetére
Esetleg más oldalak?
Mondjuk tuti akkor nincs, amikor kéne.
Ha vennél egyet, utána 10-en hirdetnék, kb. -
Ygg
senior tag
válasz
enginev3.0 #746 üzenetére
S használtba?
Nem igaz, hogy valaki nem ad el egy izmosabb gyúrós övet.
Kampót meg szerzel.Vagy adok át egy kicsit a 120 kilómból
.
-
enginev3.0
félisten
-
Ygg
senior tag
válasz
enginev3.0 #744 üzenetére
Láttam olyan megoldást, hogy övre erősíthető kampó, arra a súly.
Bár nekem elég a saját súlyom is bőven, szeretnék már ott tartani, hogy még aggatok magamra valamit.
Bár a méreteim miatt kb soha nem fogok ott tartani. -
válasz
enginev3.0 #741 üzenetére
Derekadra.
-
brownus
veterán
válasz
enginev3.0 #726 üzenetére
használj bokasúlyokat, hervis/intersport.... vagy egy láncot és ráteszel egy tárcsát vagy használt autógumit
-
brownus
veterán
motiváció edzéshez -
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #731 üzenetére
Ez nyakon fosás akart volna lenni?
-
westcoastog
veterán
dokee78, kk831228
köszi.
Egyszer majdnem előrelendültem, szerencsére visszabírtam magam nyomni annyira hogy ne végezzem a földön. -
kk831228
addikt
válasz
enginev3.0 #734 üzenetére
#703) brownus Linkelt videójában sincs súlly a srácon...
Szerintem lehet nehezíteni gyakorlatokat hogy ne kelljen plussz súlly...
-
kk831228
addikt
válasz
Ügyes...
(#734) enginev3.0 Annyi ismétlést csinálsz amennyit akarsz kb ... különböző tartásokkal
-
dokee78
félisten
válasz
Gratula
-
kk831228
addikt
válasz
Ennyire bírod már a húzodzkodást hogy plussz súlly kell??
-
Woodslave
félisten
válasz
én egy sima táskaszíjjal (nem bőr hanem ami sporttáskákon van) 20kg-t elbír, a csipőm megtartja, bár lehet véletlenül stimmel a méret. Én is agyalok, hogy egy sima lánccal amit össze tudsz kapcsolni valahogy meg lehet oldani.
-
Ygg
senior tag
válasz
Winner_hun #725 üzenetére
Szerintem is, ha több embernek is válaszol, és hozzabban, esetleg más is az apropó, téma, akkor egy nagy hozzászólásba gyűjtve összekeveredk, átláthatatlan, követhetetlen.
-
enginev3.0
félisten
Tolódzkodáshoz meg húzódzkodáshoz hogy a legkönnyebb plusz súly magamra tenni? Egyik videóban láttam hogy valaki övet használ hozzá, és tárcsát akaszt rá, de sehol nem találok ilyet
Találtam, de ez nagyon drága
[link]
-
Winner_hun
félisten
1. moderátoroknak sincs mindig igazuk
2. jópár hónapja bekerült ez is az alapelvekbe:III/12/4/2:
Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.III/12/4/3:
Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat. -
dokee78
félisten
válasz
Winner_hun #723 üzenetére
Moderátorok szerint igen,volt már rá példa többször is.
-
dokee78
félisten
válasz
Ujjlenyomat #721 üzenetére
Köszi.
Viszont itt használd a topikban a szerkesztés gombot,ha 5 percen belül új hozzászólást szeretnél írni.
Mert ez a szabály. -
Ujjlenyomat
csendes tag
válasz
diamondface #665 üzenetére
Végül is kinéztem egy akácfát a kertben. Majd azon gyakorlok.
-
Ujjlenyomat
csendes tag
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #714 üzenetére
Ha egy hét alatt nem megy, fos vagy.
-
dokee78
félisten
Csinálni akarom a "Plank"-ot,mert ajánlottátok korábban. (mind3 változatát csináljam?)
Naponta csináljam?
Hány alkalommal?
60 másodperc utána ameddig bírom? -
dokee78
félisten
Hasizomedzésre hogyan melegítsek?
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #712 üzenetére
Rangidősként kötelességed lealázni ott mindenkit.
-
dokee78
félisten
válasz
westcoastog #709 üzenetére
Esőben is lehet csinálni
-
westcoastog
veterán
válasz
zsolthee #707 üzenetére
Balassagyarmat. Ráírtam egy gyerekre tegnap akiről tudom hogy műveli, erre fölvett a gyarmati sw csoportba facen, elég sokan tolják, ilyen párhuzamos korláton kézenállást kisujjból kivágják.
Meglepődtem hogy itt a közelben is vannak követői a sportnak.
Legalább lesz társaságom, viszont ez a tetü időjárás nem nagyon kedvez a mai napnak. -
zsolthee
senior tag
válasz
westcoastog #706 üzenetére
Hol, merre toljátok?
-
westcoastog
veterán
Na ha nem fog esni az eső akkor ma megyek egy igazit street workoutolni, találtam magamnak bandát.
-
zsolthee
senior tag
válasz
Physicist03 #691 üzenetére
Van a 2. kötetben 3 gyakorlat a nyújtásra amit nyugodtan csinálhatsz az erőnléti edzés mellett:
L tartás
statikus híd
"törzs-csavarás"...vagy valami ilyesmi a neve, nem emlékszem pontosan.Én azokon a napokon szoktam csinálni, amikor nem edzek.
-
brownus
veterán
Magyarországon az első Street Workout selejtező győztese Szarka Ákos.
-
diamondface
tag
válasz
Physicist03 #701 üzenetére
Gyorsan ment (a beszerzés)
-
Physicist03
senior tag
Igen, ez így van. Közben be is szereztem a másodikat. Egyelőre csak belenéztem, de az már látszik, hogy ez sokkal mélyebben belemegy a dolgokba. Egyébként szerepel benne a zászlótartás is, aminek nagyon megörültem, mert mindig is szerettem volna megcsinálni. Na de azért az még messzebb van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- World of Tanks - MMO
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Autós topik
- Ingatlanos topic!
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest