Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Withings Scanwatch 2 - edzéshez túl szép
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Én next héten kezdtem el megint a fegyencet. 2 hetet kihagytam síelés miatt.
-
kmagor
csendes tag
Várom a hétvégét lesz futás streetworkout és fegyec is
-
aram01
nagyúr
na alszom erre a dologra egyet
-
Apollo17hu
őstag
Futnod kéne a kerékpár mellett. Vagyis ha annyira nincs kondid, akkor először csak tempós gyaloglás. Erősítésnek nincs sok értelme, tüdő nélkül pedig az sem megy. Nézz be a futós topikba, tomcicának egész jó edzséstervei vannak.
-
hoffman_
nagyúr
pontosan erre gondoltam. az a 20 centi nem kevés belevered a falba 10-es átmérőjű adott falhoz való csavarral, mondjuk 8-10 centi mélyen, és az életben nem fog kijönni.
a medvének igaza van, a kajára nem árt odafigyelni. ha nagyon sokat és/vagy komolyabban sportolsz, akkor azért kell rá figyelni, hogy a határon maradj, amugy olyan igénybevétel mellett férne bele az, hogy sokat ehess. a szinten tartó mozgás mellett nem szabad ámítani magunkat azzal, hogy mozgok, tehát ehetek, mert nem lesz eredmény.
nem feltétlen kell diétázni amúgy, meg ilyen-olyan kaját enni specifikusan, az is jó kezdésnek, hogy nem eszel mindig mindent, hanem tartod mértékkel a napi 3 étkezést.
-
aram01
nagyúr
értem, akkor lehet hagyom és puffadok tovább
-
hoffman_
nagyúr
jaaa, hogy csak ez a baj! ugyan már, hát akkor nincs gáz
csak adj neki időt. ha rendszeresen rászánod azt az időt, akkor hamar gyerekjáték lesz az a 30 perc. ne az legyen a cél, hogy a lelket is kihajtsd a bringából meg magadból. az egyenletes haladós tempó legyen a cél, és próbálj a távra koncentrálni. itt észrevehetően hamar fog jönni a javulás.
-
xLt`
tag
Valaki pls help erre a kérdésre.
Köszöntem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#57919488 #274 üzenetére
asszem utánanézek annak a könyvnek, lehet érdemes lenne elolvassam.
az én bajom az, hogy a komolyabb gyakorlatok kivitelezését nem tudom megoldani, mert oké, van könyv, de az nem az igazi. egy szabályos kippinget például megmutathatna egy profi tag, mert én csak bénázom.
aram:
nem annyira csunya, mint ahogy hangzik. egyszer kell megkeresni azt a tartományt, és utána csak tekerni szépen, fél órának is lenne hatása, bár az tényleg csak a beugró.
-
hoffman_
nagyúr
hasra ez pl elég jó gyakorlat, oda-vissza is van, lentről és fentről indítva, 10-es lépcsőkben. könyvet nem forgatom annyira
-
dokee78
félisten
Eddig csak a fegyenc edzés van meg,de abban nem találok hasizom gyakorlatokat vagy csak én nem találom?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
#57919488 #264 üzenetére
na, akkor pontosan ugyanarra gondoltunk.
aram01:
cross fit sajnos pénzigényesebb dolog, azt nem tudod olyan egyszerűen csak maszekban csinálni. de folyamatos lépcsőkkel a fegyencedzés kombinálva bringázással, de még inkább futással, meg fogja hozni az eredményt - csak elég lassú lesz a folyamat. cserébe tartós is.
viszont ha csak akkor állsz neki, ha energiád és kedved van, akkor felejtheted a folyamatos fejlődést, nem lesz változás, ez el fog keseríteni, és vágod a kukába az egészet. minden nap kell csinálni. ha nincs rá napi 30 perce az embernek, akkor csináljon, annyi minimum rá kell hogy legyen szánva, és nem is sok a napi 720 percből.
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #260 üzenetére
Én szeretem a konditermet is de a könyv nagyon csőlátásban megy egy másik irányba és ez már néha erőltetett volt nekem.
A legnagyobb gondot a konditerem kiváltásával kapcsolatban éreztem mert a Calisthenics-nek nem ez a célja és ezzel szerintem az írón kívül mindenki tisztában van
Ezen túltettem magam és nem bántam meg mert azért voltak jó dolgok a könyv(ek)ben.
Pavel Tsatsouline írásában is véltem néha egy kis túlzást de összességében jobbnak találtam mint a Fegyencedzést.aram01:
Érdemesde ha a fogyás a cél akkor ne csak akkor csináld mikor kedved vagy energiád van hozzá hanem edzésterv alapján mert különben el fog maradni (tuti mert ezen a ponton a legnehezebb túltenni magát mindenkinek szvsz).
-
aram01
nagyúr
srácok
érdemes úgy elkezdeni hogy én csak némi hájat szeretnék leadni a hasamról, és nem a "falúkirálya" akarok lenni? -
hoffman_
nagyúr
jaja, c-ből a porral nincs semmi bajom nekem sem, jól leírtad az előnyét. most nem szedek semmit, van még vagy 30 tabi mega a-z, azt eszegetem, ha úgy tartja kedvem, napi 1-2t, meg kajálom a gyümölcsöt és fokhagymát magamhoz képest jól. eddig jó. de c-vitamint külön lehet kéne kerítenem.
viszont recsegek még mindig, pedig fél éve nem edzek már, szóval ízületre valamit kéne néznem már tényleg.
-
spammer
veterán
válasz
westcoastog #254 üzenetére
Használt neked? Akkor jó
Amúgy alap ízületvédő, a 3 cucc benne van, aztán ennyi. De ár/értékben, megelőzésre nem rossz szerintem. Viszont vannak még hasonlók, múltkor a Tested Joint Helpet néztem, ennél napi 2-t írnak, de így is 60 napra elég, ami ugye 2 hónapos kúra. Viszont személyes tapasztalatom nincs vele, nem vettem még, de a hatóanyagok ugyanazok, szóval... Egyébként biztos találni még más hasonló ár/érték arányút, érdemes utánanézni.
(#255) hoffman_: Nem tudom, abban mennyi a C vitamin, de C-t érdemes külön venni. A legolcsóbb por formában, builderen is van fél kilós kiszerelésben, az meg több, mint 1 évig elég kb.
Hátránya, hogy nem annyira kényelmes, mint 1 tabit bekapni, de ha beleszórod 1 ásványvizes palackba 1 grammot, akkor folyamatos a beviteled, ami C vitaminnál előny, mert vízben oldódó vitamin, és egyszerre egy nagyobb adag (1000 mg tabis) nagyobb eséllyel végzi a WC-ben, mintha fokozatosan vinnéd be (palackból iszogatva)
-
hoffman_
nagyúr
igen, ez teljesen korrekt észrevétel. nem írtam oda, én ezt felezett adagokkal számoltam, úgy egy havi tabi egy doboz.
peak mega a-z-t is 8 tabi helyett 3-al szedtem, megnéztem, az ajánlásokat, meg hogy így mennyit viszek be, ideálisnak tűnt. más kérdés, hogy semmi se változott, elkezdtem szedni, és 1 hét múlva beteg lettem
-
spammer
veterán
válasz
hoffman_ #251 üzenetére
Amit linkeltél, annál 4 tabi 1 adag, vagyis napi 4 tabival nézve 2 hétig sem elég. Persze ha kevesebbet szedsz, tovább elég, de úgy az adagok is kisebbek. Tehát összehasonlításnál mindig figyeljétek, hogy oké, hogy több hatóanyag van benne a táblázat szerint, de azt is figyelni kell, hogy hány tabira vonatkozik. Ennek fényében hasonlítsátok össze egymással őket. Egyébként ja, sajnos elég drága cuccok
-
hoffman_
nagyúr
proenzit nem javasolta nekem két doki sem. az egyik gool port ajánlott, a másik egy kombót, amire sajnos pontosan nem emlékszem már. a lényeg ugyanaz, van pár fő hatóanyag, glükozamin, msm, kondroitin, amik ha vannak benne bőven, akkor elvileg sínen vagy. hogy melyik a tuti? passz, az összes orvos mást mond.
én pénzhiány miatt nem álltam rá semmire(tudom, egészség a legfontosabb...), a fent említett dupla kombó lett volna a legjobb, de az olyan 9-10k lett volna azt hiszem 1 vagy 2 havonta.
amit egyedül találtam, és eddig a legszimpatikusabb, az a flexiwell.
de spammer se mond hülyeséget, ott kezdtem el nézelődni én is.
-
spammer
veterán
Inkább nézzetek körül testépítő webshopban/üzletben a "gyúrós márkák" között, jobb ár/érték arányúak, mint a Béres és a többi patikai/drogériai cucc.
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #248 üzenetére
Drága, az biztos. Legalább három hónapig javasolják a szedését.
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #246 üzenetére
Béres Porcerő Forte?
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #243 üzenetére
Szívesen.
Az az arc. xDDDDDDDDD
-
F34R
nagyúr
válasz
westcoastog #243 üzenetére
proenzi3
-
koshmar
addikt
válasz
westcoastog #241 üzenetére
Bunyó karácsonyig.
-
nem_tom
őstag
Na pörgessük fel ezt a topicot, mivel úgy látom kezdett lehalni.
És majd lesznek később ilyen meccsek/mérkőzések a Gyúrósok topicja ellen?
-
westcoastog
veterán
válasz
PumpkinSeed #238 üzenetére
Na majd most fuzionálunk.
Ahogy látom megtörtént, csak még mindig logoutról lépek be és furcsa hogy a a ph-s skin alatt le kell nyitni az összefoglalót. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
westcoastog #237 üzenetére
Menő lett a sw-s topic.
-
hoffman_
nagyúr
nem néztünk körül eléggé, szóval részben telített piacra született a dolog, utólag szembesültünk csak vele... de összekapartunk egy kicsit bővebb intrót, nem csak a fegyencedzésről, szóval adjunk neki egy második löketet
mod:
kettő párhuzamosan nem tudom, hogy elfér-e, mert elég nagy az átfedés, szinte teljes
szóval vagy ott kéne tovább menni, vagy továbbra is ezt, viszont akkor szvsz érdemes lenne bekopizni az 1.hsz-t, ha már ilyen szépen összeszedtük.
písz
-
xLt`
tag
válasz
PumpkinSeed #234 üzenetére
Ezen én is gondolkoztam, viszont nem tudok hegeszteni
Anyagköltség+munkadíjjal kb ugyanitt lennék vagy még talán több is.
Bár valószínűleg strapabíróbb lenne a konstrukció. -
xLt`
tag
Sziasztok!
Belekezdenék ebbe a fegyencező témába
Szerintetek megfelelő-e eme eszköz az alap feladatokra: húzodzkodó ?
Masszívnak tűnik. Falra szerelhető. 75-85 kg között mozgok.Köszi a válaszokat.
-
brownus
veterán
szerintem csináld, ha mást nem is, mint én; hónapokig én csak a híd első 2 gyakorlatát csináltam... a fejen állós fekvőnél meg csak tartottam magam a falnál amíg bírtam.
egy szó! TÜRELEM, ehhez más nem kell.és csináld minden nap, kivéve szombat és vasárnap. ezt tapasztald ki, hogy ha kell szünet a hétköznapokra akkor csinálj, ha nem kell akkor a hétvége legyen a pihenős időszak. néha én is megbontom...
-
brownus
veterán
Debunking 10 Fitness Myths
ez inkább lányoknak és azoknak ajánlott olvasmány akik szeretnének valamit kezdeni magukkal, de még bizonytalanok.mindenkinekez meg konkrétan ide illik
Exercise Myth 10. Home Workouts Are Fine, But Going to a Gym Is the Best Way to Get Fit. Research has shown that some people find it easier to stick to a home-based fitness program. In spite of all the hype on trendy exercise programs and facilities, the “best” program for you is the one you will participate in consistently.most futottam bele az írásba, gondoltam megosztom veletek...
-
Egorov
aktív tag
válasz
PumpkinSeed #228 üzenetére
Hinnya, ezt én is be akartam írni, de azért gondolom csak tudja, (ha már elolvasta ezt a részt) hogy ez egy olyan gyakorlat, ami a hát izmait erősíti.
Ettől függetlenül dolgozik a tricepsz is egy keveset.
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
desert_camo #226 üzenetére
Szerintem ebben az esetben érdemes visszatérni az első részhez. A híd feladatnál nem a tricepsz a lényeg hanem a gerincoszlop tartó izmai, szóval akkor csinálod jól a gyakorlatot ha a hátadban érzed a munkát és nem a tricepszedben.
-
Egorov
aktív tag
válasz
desert_camo #226 üzenetére
Nekem sem megy a 90 fokos, mert nem vagyok elég hajlékony vagy micsoda. Húzódik olyankor a combom hátsó része. Azért persze megpróbálom minél közelebb a 90 fokhoz. Nyújtok is, hogy sikerüljön valamikor.
Na de szerintem ez is megfelelő, az izmaid így is dolgoznak. Aztán még alakul.
-
desert_camo
tag
Üdv!
A fegyencedzés híd gyakorlatának a 2.lépése: egyenes híd közben csúnyán elakadtam. Úgy érzem képtelenség úgy csinálni, mint a könyvben lévő képen: hát 90°-os szöget zár be a talajjal, és a karok egyenesen, közvetlen a csípőd mellett. A kérdésem az lenne, hogy a videón szereplő gyakorlat megfelelő-e? Itt kb 130°-os szöget zár be a háta a talajjal, és a karjai is hátrébb vannak. Így is eléggé húzódik a tricepszem közben, de sokkal kivitelezhetőbb.
-
alpihun
senior tag
válasz
PumpkinSeed #224 üzenetére
Én is elég jól haladok. Hidat és fejen állós fekvőt még nem csinálom. Én viszont nem hetek szerint csinálom.
Valami ilyesmi:
H: fekvő, húzódzkodás
K: pihi
Sz: guggolás, lábemelés
Cs: pihi
P: fekvő, húzódzkodás
Sz: pihi
V: guggolás, lábemelés
H: pihi
....
Tehát kétnaponként. Amúgy 'pihi' az igazából nincs is, hiszen minden nap bejön két óra jégkorong is. -
PumpkinSeed
addikt
Az én hetem:
Hétfő: Újhegyen teljes fekvő 5x15; Has (bordásfalon nyújtott lábbal) 7x10; Futás 1 óra folyamatos.
Kedd: Futás 1 óra folyamatos.
Szerda: Húzodszkodás 7x3; Guggolás 5x30; Vádli edzés sík talajon 1 lábas 5x30; Függeszkedés 5x2perc; Futás 1 óra folyamatos.
Csütörtök: Futás 1 óra folyamatos.
Péntek: Kézen állva fekvőtámasz teljes 4x2; Rövid híd 4x15; Kéz nélküli fejenállás 5x3perc; Futás 1 óra folyamatos. -
alpihun
senior tag
válasz
PumpkinSeed #219 üzenetére
troll rulz
Amúgy meg, egyszer te is megtudnád így csinálni, ő is egyszer csinálta, mert végtelenül újrajátszódik a miújság.Hogy ON is legyen:
A jó magaviseletet kezdtem el, hétfőn meg is volt az első edzés. Csináltam térdfelhúzásból és falas fekvőtámaszból is 3x10 et. De mivel kb. semmit sem éreztem (nehezebb volt a lépcsőn feljönnöm a szomámba), ezért délután pár órával később megcsináltam ezekből a végső sorozatot. Azaz 3x40 térdfelhúzás és 3x50 falas támasz, mindkettő félperces pihenőkkel. Ez sem volt nagy dolog, 1. szint kipipála mindkettőnél.
Ma gyertya guggolás és oszlopos húzódzkodás van. Ezt is két ütemben tervezem.
Edzésnaplót is kezdtem. -
brownus
veterán
-
Egorov
aktív tag
Ez a 4x1 perc csimpaszkodás (1 perc szünetekkel) nem is olyan könnyű, mint gondoltam.
A törölközős csüngéses dolgot kicsit későbbre halasztom.
-
alpihun
senior tag
válasz
PumpkinSeed #215 üzenetére
Igen, egészen jó sípályák vannak a környéken.
Amúgy meg szánkózni nem sípályára járok. A falu végén van egy jó nagy domb, oda járnak a környező falvakból is. -
alpihun
senior tag
válasz
PumpkinSeed #211 üzenetére
Ezt eddig nem is tudtam, első pár próba után hátradőltem, de nyújtott karokkal már megy. Síelni meg nem szoktam. A hokiütő és a szánkó kerül elő ilyenkor, ezeket a foglakozásokat az élvezet miatt űzöm, és nekem sokkal 'fun-abb' egy szánkón hasra feküdve bemenni mint a sílécen állva imádkozni
.
(#212) Apollo17hu
Kösz a tippet. Amúgy az erőnlétet is fontosnak tartom, hogy a majdani erőmet hosszabb ideig is használhassam. -
PumpkinSeed
addikt
válasz
Apollo17hu #212 üzenetére
Neked teljesen igazad van, bár a guggolásnál én is ilyen anatómiai tulajdonságokkal rendelkezem. Ezt úgy szoktam korrigálni, hogy a koleszos emeletes ágy fájába kapaszkodok, úgy hogy az nem segít a feladat elvégzésében csak abban, hogy hátra ne essek.
Mindenben igazad van nem is tudom miért nem mondta neki. Jobb 1 hét alatt túl lenni az első gyakorlatokon amik már amúgy is mennek.
-
Apollo17hu
őstag
Szia!
Ha erősödni szeretnél, akkor próbálj olyan gyakorlatokat találni, amiből egy sorozatban 6-8 db-nál nem tudsz többet végezni. Ha 20-30-akat csinálsz pl. fekvőtámaszból, azzal minimálisan erősödsz ugyan, de inkább erőnlétre fog menni.
Szerintem az első pár lépést csak próbálgatás szintjén csináld végig 1 hét alatt, hogy valóban képes vagy-e ezeket szabályosan végezni. Ha a falnak támaszkodva kimegy 80 fekvő, felesleges ezen a lépésen rugózni...
A guggolásnál pedig vedd figyelembe, hogy a szabályos gyakorlatvégzéshez megfelelő anatómiai adottságok is kellenek. Nekem pl. túl hosszú a combcsontom, ezért már sima guggolásnál leérkezéskor sarok helyett seggreülnék, mivel túlságosan hátra kerül a súlypontom. 10 kg-os tárcsát kézbevéve, magam elé kinyújtva tudom csak úgy csinálni a gyakorlatot, hogy a sarkaim végig lenn maradjanak. (Egyébként az izomerő megvan, simán mennek a féllábas guggolások, csak szabálytalanul, mert a sarkam képtelen vagyok a földön tartani. És ez nem nyújtás-lazítás probléma...)
-
PumpkinSeed
addikt
Az hogy legelején kezd azért fontos, mert lehet meg tudod csinálni, de az ízületeknek fel kell épülniük arra a szintre ahol az izomzatod tart.
A guggolásnál pedig figyelj arra, hogy a sarkaknak nagyon fontos lent lenniük.
Másképpen rossz gyakorlat miatt rosszhoz szokik a test és az átállás nagyon nehéz.
Amúgy szoktál síelni?
-
alpihun
senior tag
Letöltöttem a könyvet pedefében. De lehet majd megveszem az ábrák miatt, jobb ha kéznél van. Itt a gyakorlatoknál van 10 szint. Pl: A fekvőtámasznál A rendes fekvőtámasz az 5. lépés. Gondolom fontos, hogy az első négyet is elérjem, hogy meglegyen a technika. Ugyanez van a guggolásnál is. Elölről csinájlam az egészet, mondjuk szerintem megéri mivel technika kialakul és amúgy is 1-2 hét mire meglesz az 5. szint
A húzódzkodást viszont mindenképpen elölről kezdem. -
alpihun
senior tag
Épp ez az. Woodslave kolléga csak leírta a számokat. Én azt hittem, hogy egyhuzamban kell pl. a 100 húzódzkodást. Vagy pedig kisebb megszakításokkal többször. De akkor lehet felosztani reggelre és délutánra is a dologból.
Csak a lábemelést és a haskereket heti háromszor vagy mindent így? -
Egorov
aktív tag
Milyen ismétlésekkel? A 100 fekvő, húzódzkodás, guggolás? Nem lehetetlen 1 nap alatt. Én pl. a reggeleket azzal kezdem, hogy 3x10 (néha csak nyóc
) húzódzkodás, fekvőből 2x amennyi megy. Aztán munka után is jó levezetésnek.
szerk.: + 2x30 lábemelés földön fekve, + 2x amennyi megy haskerék. De ezeket csak 3x a héten.
-
alpihun
senior tag
válasz
PumpkinSeed #201 üzenetére
Értem én. Mivel én is elég képletesen válaszoltam.
Futást meg tavasszal veszem elő. Mivel ilyen időben max. egy szánkóval a hátamon futkározok felfele egy dombon(#202) Egorov
Eszkimó még nem vagyok. Csíki-medence amúgy (Románia - Keleti-Kárpátok). Más nevén Kis-Szibéria.Itt éjjel a -20 sem nagy dolog. Rendszerint 10 foknyit mindig ki kell vonnunk az időjárás jelentésekből.
És akkor ismétlésekkel mi a helyzet?
-
PumpkinSeed
addikt
Azt csak képletesen értettem. Természetesen nem az étkezés a fő szisztéma, de ha nem eszel akkor nem is fogsz erősödni, lásd például a disznóvágáson a hentest. Egész életében csak evett meg dolgozott és valami nagyon kemény ereje van.
Csirke szerintem a legjobb.
A futást pedig jobb rendben végezni, de erről kérj segítséget itt: [link].
Sok sikert.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steel acélbetkós bakancs
- Brandit Phantom acélbetétes bakancs
- Polaroid arany / barna unisex napszemüveg polarizált lencsével, szövet tokkal
- WINTER SPA fürdőszett díszdobozban, 150 ml tusfürdővel, 80 g fürdősóval, illatos gyertyával
- NIVEA FOR MEN borotva HQ6710 Dobozos! - 3 körkéses, vízálló, zselés - 2x5 csomag zselével! Újszerű!
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest