Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
íme egy igazi fegyencedző

-
Physicist03
senior tag
válasz
vandeminek
üzenetére
Köszi a segítséget

Én is gondoltam rá, hogy kétszer csináljam egy héten és úgy is fogom valószínűleg. A futást is be fogom iktatni, régen sokat futottam, de mostanában már nem, úgyhogy épp ideje ismét elkezdeni. Egyébként nagyon jó volt a könyv, bár a gyakorlatokból még csak az első szinteket olvastam el, egyelőre úgyis csak azok kellenek. -
vandeminek
tag
válasz
Physicist03
üzenetére
Mindenkinek a kezdeti edzettségétől függ, hogy mennyire tud elhaladni az elején. Nem néztem most meg a könyvben, de amit linkeltél az elvileg az első edzésterv. Ha bírod szerintem csinálhatod ezt kétszer egy héten. Pl. Hétfőn fekvő+lábemelés, Kedden húzódzkodás+guggolás, Szerda pihi, Csütörtök fekvő+lábemelés, Péntek húzódzkodás+guggolás, Szo, Vas pihi.
De nagyon fontos, hogy nem szabad túlerőltetni. Szépen lassan kell végezni és nem elsietni. Az elején az izületeknek és az inaknak kell erősödniük. Ezeknek idő kell, hogy hozzászokjanak a terheléshez.
Mellette mondjuk pihi napokon eljárhatsz futni, biciklizni, úszni is.
Mindig annyi ismétlést csinálj, amit még kényelmesen meg tudsz csinálni és ezt az ismétlés számot emeld. -
dokee78
félisten
El kapott ma a betegség.
Reggel megyek orvoshoz.
Vagy napszúrás vagy valami vírusos szar.
De hőemelkedés torokfájás,rossz közérzet.
A könyv és az eszem szerint is ilyenkor nem szabad edzeni.
Viszont csak az első szinten vagyok ilyen 3x30 és 3x40-es ismétlés számmal.
Gondolom nem gáz ha leállok amíg meggyógyulok.
Utána folytathatom ahol abba hagytam,vagy elölről az egész? -
Physicist03
senior tag
Sikerült elolvasni a könyvet. Tényleg szinte mindenre választ kaptam. Egy dolog lenne ami nem teljesen tiszta a fejlődéssel kapcsolatban. Példának vegyük a fekvőtámaszt falnált (ugye azzal kell kezdeni mindenképp), az edzéscélok: kezdő - 1x10, középhaladó - 2x25, haladó 3x50. Mennyi ideig kell az egyes szinteket végezni? Az okos ember példájánál azt írja, hogy 1 hónap alatt fejezi be a lépést (ugye ebbe mindhárom edzéscél beletartozik), de kicsivel később meg arról ír, hogy csak egy-két ismétléssel kell emelni folyamatosan, ez így egy hónap alatt sehogysem lesz meg ENNÉL az edzésprogramnál és igazából a többinél sem. Ezt akkor meddig/hogyan kell?

-
scope2007
addikt
elkezdtem a 100fekvőtámasz és 200 felülést a honlap alapján... kiv vok mit nyújt majd...
most 45-50 fekvőtámasz megy, felülés kevesebb...azt sajna nem csináltam sosem mióta súlyzos edzést nyomatok -
Ygg
senior tag
válasz
vandeminek
üzenetére
Így igaz, jól mondja a kolléga
. -
Physicist03
senior tag
válasz
vandeminek
üzenetére
Ha elolvastam a könyvet és esetleg valami még nem érthető akkor max kérdezek ismét

-
vandeminek
tag
válasz
Physicist03
üzenetére
Igen, a gyakorlatok részletezése előtt írja, hogy sorban kell haladni mindenképpen. Nem egy szentírás, de sok okos dolgot ír.
A gyakorlatok pedig rendesen végezve (lassan, kontrolláltan) rettentő nehezek tudnak lenni
-
Ygg
senior tag
válasz
Physicist03
üzenetére
Igen, akkor is ajánlott.
De ki is fejti a könyvben.
Szánd rá az időt, olvasd el rendesen a könyvet egyszer, mert különben nem fogod érteni az egész rendszert. -
Physicist03
senior tag
válasz
vandeminek
üzenetére
Pont ezt kérdezem, hogy az első lépéssel kell e kezdeni akkor is ha mondjuk nekem menne rögtön az ötödik is? (például fekvőtámasz) Egyébként köszi

-
vandeminek
tag
válasz
Physicist03
üzenetére
A könyv olvasásában még lehet segítség ez is (elvileg a könyv elején le is van írva): nem kell az összes mesterlépéshez vezető gyakorlatot elolvasni elsőre, elég ha az első 1-2 szintet átolvasod, mivel az elején csak azok kellenek. Aztán haladhatsz a könyvvel tovább. Utána meg pótolod a többi szintet fokozatosan, ahogy haladsz az edzéssel is.
Sok sikert! -
dokee78
félisten
válasz
Physicist03
üzenetére
Én is így kezdtem,kérdezősködtem.
Viszont,ha nem csak belenézel,hanem olvasod is akkor választ kapsz a kérdéseidre is. -
Physicist03
senior tag
Üdv!
Én is belekezdenék a fegyencedzésbe. A könyvet beszereztem, de még nem olvastam el, csak épphogy belenéztem. Lenne egy-két kérdésem:
- Mindenképpen a legalacsonyabb szintről érdemes kezdeni? Gondolok itt arra, hogy például a fekvőtámaszt a fekvőtámasz falnállal kell kezdeni? Mert nekem például simán menni rögtön az 5-ik lépés is (teljes fekvőtámasz).
- Az ismétlésszámok hogyan alakulnak? Az edzésterveknél csak annyit ír, hogy 2-3 edződsorozat, de hogy hány ismétlés, arról nincs szó.
- Mennyi szünetet kell tartani az egyes sorozatok között?Nem tudom, hogy ezekre választ ad e a könyv, mert el fogom olvasni, csak közben szeretném elkezdeni az edzést is. Köszönöm előre is!
-
dokee78
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
3x25-ről indulok és 5 illetve 10-el emelem a 3x50-ig.
-
kk831228
addikt
válasz
diamondface
üzenetére
Biztos hogy nem...

-
diamondface
tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Biztosan szép lassú, szabályos ismétlések voltak azok?
-
dokee78
félisten
Olvastátok ezt?
A Crossfit Hungary osztotta meg a Jayworkouttal egyetemben -
diamondface
tag
Szokott valaki GTG-zni? (Pavel: Meztelen harcos - Olajozd a mozgást)
Nekem nagyon bejön
-
diamondface
tag
válasz
üzenetére
Kiragadtad a mondandóm "lényegét"...
A hat gyakorlat "mesterfogását" azért viszonylag kevesen űzik (ismerik) az általad említett körökben is. A sajátsúlyos gyakorlatokat talán még annál is kevesebben használják erőedzésként. Simán megállja a helyét az "elfeledett" szó.
(a norbis hasonlatra nem mondok semmit...) -
törölt tag
válasz
diamondface
üzenetére
Elfeledett?
Háhh 
A legtöbb küzdősportban ismert és még a világon is minden fegyveres erőknél alapnak számít!Ha azt nézzük akkor a diétázást meg a Norbi Update tartotta életben xD
-
Wa2x_
veterán
válasz
diamondface
üzenetére
Engem sem zavar a címe, utal az "eredetére", nincs ezzel baj.

-
diamondface
tag
válasz
üzenetére
"Amúgy sajnos Paul Wade stílusa meg hasonló dolgok miatt van ez a lenézés."
Aki egyébként is primitív, lenézős, annak ez csak ürügy, hogy szítsa az ellentétet. Te sem gondolod komolyan, hogy ez egy valódi ok.
A név, ill a könyv címe pedig szerintem mélyebb jelentőséggel bír, mint marketingfogás. Meg amúgy is, kit zavar az?
-
törölt tag
Amúgy sajnos Paul Wade stílusa meg hasonló dolgok miatt van ez a lenézés. Fegyenc könyv előtt azt se tudták sokan, hogy mi a Calisthenic és akik megismerték és mondjuk gyurmások azok egyből követ fogtak az író stílusa miatt.
A másik dolog meg ez a hülye név elterjedése... fegyencedzés
-
Wa2x_
veterán
Köszi srácok, szerintem is nagyon hasznos és vannak benn nagy igazságok, azért is osztottam meg veletek.

-
dokee78
félisten
Köszi a helpet igyekszem.
1-2 hétig még csinálom a 3x40-et akkor falnál.
Térd felhúzásnál is majd szét szakad a lábam mire végzek a 3x30-al. -
Wa2x_
veterán
válasz
diamondface
üzenetére
Stretching

-
Wa2x_
veterán
Bocs a flood-ért csak most találtam, érdekes cikk, érdemes elolvasni.
-
diamondface
tag
Az még hagyján, hogy laaaassaaaan leengedni; de lent meeegtaaart, laaaassaaaan fel, és fönt nem pihen, hanem rögtön kezdi is újra

dokee78:
Biztos vagyok benne, hogy így, gyönyörű szabályosan a "fekvőtámasz falnál"-ból sem fog a 3x40 menni eleinte. Az izületeknek ez kell, hogy megolajozódjanak. És ez mindegyik gyakorlatra igaz. -
Zoo123
senior tag
Ha a falnál fekvőtámasztól kissé fáj a könyököd/vállad az nem baj, nekem is sajgott, ne foglalkozz vele!

Előbb az alap erőnlét megszerzésére koncentrálj, ha már könnyedén csinálsz 10 hagyományos fekvőtámaszt a földön laaaassaaaaan leengedve (a könyvben az 5. lépés) akkor csinálhatod a 100 fekvőtámasz módszer szerint a fekvőtámasz aktuális lépését, de ha régóta nem edzettél semmit akkor ne azzal kezd!
-
dokee78
félisten
Másik kérdés,csak az előzőből kihagytam:
Ezt a 100 fekvőtámasz programot,hogyan csináljam a fegyencedzéssel párhuzamosan?
Ajánlott vagy hagyjam egyenlőre? -
dokee78
félisten
Múlt héten kezdtem el az edzést és ez a falnál fekvőtámasz,eléggé igénybe veszi a karom.
3x40-nél azért kis ideig fáj. -
törölt tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Lehet csak a lábedzésben akartak motiválni a futás miatt

-
koshmar
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Ezt már nem magyarázod ki...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Még ez a fajgyűlölet + előítéletek...
Honnan veszel ilyen dolgokat nem is értem.

-
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Vagy a veterán, abban 6 nap alatt mindent meglehet mozgatni, aztán ha meg tudok hol húzódzkodni akkor meg ki a szabadba keményebben.
-
westcoastog
veterán
Segítsetek már nekem legyetek szívesek valami edzéstervet összerakni 5 napra, úgy hogy mindennap legalább 1-2 óra legyen az edzés ideje, és csak bent a szobában tudom csinálni, és mindent megtudjak dolgoztatni kellőképpen, mert nem fogok kijárni a játszótérre azért hogy cigányokkal balhézzak, húzódzkodóm hogy legyen a kertben meg még messze van.
100 fekvőtámasz/200 felülés program meg benne legyen a hétben ezek hétfő/szerda/pénteken.
Segítsetek mert most is csak kínlódok attól hogy nem bírom feltalálni magam ebben a rohadt szobában, meg nincs épkézláb tervem....
Vagy idebent a fegyencből csináljam a magánzárka edzéstervet? Csak nyilván a könnyebb gyakorlatokkal, tehát nincs fekvőtámasz kézenállásban, stb..
De ez minden napra van, max a szombatot leveszem belőle. -
dokee78
félisten
3 műszakban dolgozom és az éjszakás műszakos héten,hogy a legjobb edzeni?
1. Reggel hazajövök és alvás előtt?
2. Reggeli alvás után? -
Wa2x_
veterán

-
vandeminek
tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
Köszi szépen. Így elég ésszerű és egyszerű rendszernek tűnik, és gyorsan is felrakható. Szóval biztos ki fogom próbálni.
-
aram01
nagyúr
válasz
bagyulajuve
üzenetére
értem, sajnos itt másnak nem kell
-
bagyulajuve
addikt
válasz
vandeminek
üzenetére
össze kell szerelni a leírás szerint, és a felső részét fel kell tenni a felső ajtófélfa a kilógó részére, oldalt pedig az egész rendszer neki fog feszülni az oldalsó ajtófélfáknak, valahogy így: [link]
aram01: mi többen rendeltünk, és szétosztottuk a postaköltséget
-
vandeminek
tag
válasz
bagyulajuve
üzenetére
És ezt hogyan marad fenn a helyén? Mert ha valahogy itthon meg tudnám oldani, akkor nem kellene másik faluba átjárnom

-
aram01
nagyúr
válasz
bagyulajuve
üzenetére
ilyen jó lenne nekem is, kár hogy a szállítás többe lenne

-
Bóti
senior tag
Köszönöm a válaszokat Uraim!

Igen, húzódzkodni nem tudom, hogy hol fogok, majd megoldom valahogy.
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
El szetetném kezdeni a fegyencedzést, mert kicsit elegem van már belőle, hogy majdhogynem stickman vagyok..

A kérdésem az lenne, hogy hogyan kezdjek neki? Van-e valami edzésterv? Étrend? Hány napot kell edzeni egy héten? Stb.
Társas házban lakom udvar nélkül, 185 cm körül vagyok, és kb 80-82 kg (nem tudom, hogy ez mennyire számít).
Köszönöm szépen a segítséget.Szerk.: amit elfelejtettem, mindenféle tömegnövelő, étrendkiegészítő kizárva, és sajnos pénzem se nagyon van súlyokra, de ha jól olvastam, akkor pont az a lényege ennek az edzésfajtának, hogy a saját tömeged "használod" súlyként.

-
koshmar
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Ezért (sem) hordok ujjatlan pólót.
-
kk831228
addikt
válasz
westcoastog
üzenetére
Nem is olyanok azok a c- osztályúak!!

-
westcoastog
veterán
Köszönöm, átolvasom.

más:
Mai edzésemet egy etnikai csoport hiúsította meg, még jó hogy nem jöttek utánunk, de többet nem írok mert szeretem ezt a fórumot.
Minél előbb meg kell építenem a kertbe a húzódzkodómat, többet ki nem teszem a lábam a faluba.
Menne az ember sportolni aztán belekötnek hogy miért feszít trikóban..(?) -
Wa2x_
veterán
válasz
westcoastog
üzenetére
Gondoltam leírom neked, de ez mégis csak bővebb és szakmaibb.

-
westcoastog
veterán
Na most kicsit be vagyok kavarodva, izomépüléshez elvileg többször kell kevesebbet és változatosan enni, de ezzel együtt kis zsír is jöhet fel gondolom, és ugye most ha elkezdek futni/bringázni úgy hogy eszek rendesen akkor nem jutok sehová mert amit akkor ledolgozok vissza is zabálom, vagy most izmot építsek és és később fogyjak, vagy hogy, biztos jónagy hülyeséget kérdezek de már inkább megkérdezem.

-
dokee78
félisten
Hát kicsit csalódott vagyok bár most csináltam egy darab hídat fejtámasszal. (nem sorozatot csak egyet)
Uszásról nem merek nyilatkozni.Nem tudok úszni.

-
Wa2x_
veterán
válasz
üzenetére
Bizony.
Leginkább a hátúszás a javasolt.Egy tipikus eset... Mindenki tisztában van az úszás jótékony hatásával, ez eljutott az idősökhöz is persze, akik vadul vágják bele régen fürdetett testüket a vízbe, és indulnak neki egy-egy hossznak mellúszást imitálva, ám a fejük végig(!) kint a vízből, ami így meglehetősen hasztalan és egészségtelen.
-
vandeminek
tag
Pl. a második link személy szerint is nagyon hasznos. Pontos nevét nem tudom, de az a lényege, hogy a képen látható pózban tartod magad. Lehetőleg minél egyenesebb háttal ameddig csak megy (60, 90, 120s...) Rettentően kimerítő, de jól megdolgoztatja a felső test tartóizmait.
Szerk. Mellesleg szerintem valamilyen szintű gerincferdülése mindenkinek van. Kinek kisebb, kinek nagyobb. A tartóizmokat jó erősíteni. Jobb testtartás, tovább tud az ember álldogálni. Persze itt is fontos a testedre való figyelés. Erősödni kell, nem erőlködni

-
dokee78
félisten
497 Én is erre gondoltam,hogy szép lassan,hogy megerősödjenek az izmok mellette.
Mert ugye pl. konditeremben evezőpad ott nagyobb terhelést kap a gerinc,de lehet annak idején szabálytalanul használtam.
499 Ha van rá mód nem nagyon szeretnék kihagyni dolgokat.Viszont a híd lehet problémás nem?
500 Orvos látott,gyógytornát javasolt ő mondta,hogy enyhe gerincferdülés fájni nem is fáj.
502 Egykezes dolgok pedig tetszenek.Szintén szeretném elérni.
503 Ezek mire is jók? -
Ygg
senior tag
válasz
vandeminek
üzenetére
Az egyértelmű.
Először helyre kell tornászni.De szerintem az alacsony intenzitású átmozgatás nem árt neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Packeta
- HP notebook topic
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- SK Hynix PC811 2TB PCI-E 4.0 x4 nvme SSD 7000/6500MB/s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Háhh