- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Senton
csendes tag
válasz
Fferi50 #46609 üzenetére
Köszönöm ez így önmagában tökéletesen működik ahogy beépítettem a táblázatomban.
Én nem fejtettem ki jól a dolgot és a képet is csak utólag vettem észre hogy nem csatoltam a postomhoz.
Úgy szeretném, hogy amikor kitöltötte ezt az oszlopot akkor ugorjon a következő oszlopra.
Láttam róla megoldásokat sorra de egyszerűen nem tudtam összehozni, hogy működjön oszlopokra is. -
spe88
senior tag
válasz
Fferi50 #46545 üzenetére
Így van. Az első 2 a C-re mutat. De milyen jogon változtatja ezt meg a PDF-be mentéskor? Illetve maga az Adobe Reader, ha ő a ludas.
A lényeg, hogy én hiába stabilizálom (jelentsen ez bármit is) az eredeti linket az Adobe Readerben, ha ezt egyenként minden usernak meg kell csinálni, akkor veszett fejsze nyele..
Komolyan mondom ezek már szabotázsakciók, hogyan b***k ki a userral. Elképesztő.
-
paolinho
őstag
válasz
Fferi50 #46473 üzenetére
Mi Office 2013-assal dolgozunk a benti gépeken. Ma azt vettem észre, hogy ha a Cellaformázás alatt nem Dátum, hanem Általános van kiválasztva, akkor ad ilyen ötszámjegyes kódot. De minden cellát Dátumra állítottam, ez tuti. Ez nem lehet a hiba oka.
Persze, hogy "Eredmény megjelenítésre" kapcsoltam, máskülönben nem jelenne meg az őt számjegy sem. Csak azért az csatoltam, be, hogy látható legyen, ho ha van benne még esetleg hiba. -
Darko_addict
őstag
válasz
Fferi50 #46451 üzenetére
Szia Feri!
Mindent megcsináltál helyettem, nagyon szépen köszönöm!
Ha így fogalmazna az Excel súgó is, 5 perc alatt kész lehettem volna - ezzel meg 5 korábbi problémámmal is egyszerre.Ez a sor és oszlop paraméter nekem kusza volt, de így hogy élőben is látom, meglepően egyszerűen tűnik.
Tényleg köszönöm, értékelem, hogy fáradtál.
-
-
spe88
senior tag
-
Telda
addikt
válasz
Fferi50 #46408 üzenetére
Szia!
Sikerült kiolvasni.
Így néz ki az excel.A parancs tartalma pedig:
""d:\SAP_MACRO\NEW_NUMBER_HALB.vbs" 4200678 E MARCHÉ FRESH L2H.125 A4 MARCHÉ FRESH L2H.125 A4 MARCHÉ FRESH L2H.125 A4 MARCHÉ FRESH L2H.125 A4"
Olyan, mintha nem egész szövegnek venné a cella tartalmát. Hanem szóköznél automatikusan ugrana tovább. -
alikov
csendes tag
válasz
Fferi50 #46389 üzenetére
A sikeresen teljesített feladat előtti sorban kiadott feladat teljesül a következő sorban. A többi kiadott feladat nem kell, azok nem teljesültek.
Nem elég csak a sikeres teljesítés, azért kellene a két egymás alatti sort, vagyis a kiadott feladat és teljesült feladat együtt kinyerni valahogy.
Az is elég lenne, hogyha kijelölné a két összetartozó sort. -
Kátai
senior tag
válasz
Fferi50 #46390 üzenetére
A szám és megnevezés kellene oda.De már az is elég lenne,ha a több azonos számokat és megnevezéseket egy cellába hozná,és mellé Delila_1 képletét alkalmazva kész lenne.Vagyis több sorban lévő egyező megnevezéseket vagy bármit kellene egy cellába egyesíteni.Remélem érthető voltam.
-
Lokids
addikt
-
Skizz
addikt
válasz
Fferi50 #46287 üzenetére
Igen, már rögzítettem, de semmi hatása.
Ha manuálisan átmásolom a ctrl-c-vel a függvényt a következő cellába, csak átírom a keresési értéket A5-ről (ami az első keresési érték) A9-re (ami a második keresési érték kéne legyen), és minden más marad a régiben, akkor #hiányzik. De, ha továbbmegyek, és mondjuk A5 és A9-ek helyett beírok pl. A3-at, ami szintén egy keresési érték kéne legyen, akkor bejön mondjuk az A7 megfelelő keresési eredménye. Az A6 esetén meg mondjuk az A4. Aztán az A8 esetén megint #hiányzik, miközben a függvény minden eleme azonos, csak a keresendő érték változik, de az pedig korrekt és helyes, már 2-en nézzük és itt van a szemem előtt, hogy A1 és A9 között vannak a keresendő értékek az 1. feladatlapon.
????Sajnos képet nem tudok feltölteni.
-
p5quser
tag
válasz
Fferi50 #46254 üzenetére
"meg kell kerülni a problémát"
Nagyon jó tanács!Ha esetleg más is kerülőutakra kényszerül, iderakom.
For Each cb In ActiveSheet.OLEObjects
If TypeName(cb.Object) = "CheckBox" And cb.Object.Value = True Then
cbi = "TextBox" & Right(cb.Name, 1)
OLEObjects(cbi).Activate
Application.SendKeys ("^a")
End If
Next cb
Így már kijelöli a teljes szöveget a textboxban és egyből lehet beírni a következő szöveget, de nem tűnik el rögtön az előző szöveg. -
pero19910606
csendes tag
válasz
Fferi50 #46238 üzenetére
Szia,
Az "With Worksheets.." 3 sor valójában úgy van a kódban, ahogy írtad, ide másoltam be rosszul, mert kicsit kozmetikáztam a kódon, hogy ne legyen semmilyen cégre utaló adat benne.
Viszont...! A " T" változó valóban szöveg és ott lemaradt az idézőjel
Így már tökéletesen működik! Tudtam, hogy valami apróságot rontok el, köszönöm, hogy észrevetted!!
@Pakliman, Igen, valóban ez sem volt jó. Először adok értéket az x1-nek és a következő sorban nézem meg, hogy x1 > 0. Javítottam, Köszönöm!
Köszönöm még egyszer a segítséget!
Üdv! -
friccccc
tag
válasz
Fferi50 #46206 üzenetére
Szia nem általános.
sajnos így nem tudom megoldani ez egész excel frissül, és nekem az lenne a jó megoldás , ha beírnám pl h ha van benne "Nov" akkor B1 is legyen "Nov" vagy legyen "OK" ez mind1, csak ne kelljen mindig hozzányúlni, miután frissül A1 cella tartalma.
Valamiy olyan keres fv nincs , amibe be tudnám írni, hogy keresett szöveg *Nov* (előtte mögötte bármi lehet a lényeg h benne van a nov. esetleg ilyen ? -
Nixon18
senior tag
válasz
Fferi50 #46156 üzenetére
Köszi! Majd megpróbálom akkor így.
Azért nem jó, mert más emberek más infót akarnak kivenni a táblázatból és így is nehezen értik, hogy nem kell mindent manuálisan bepötyögni és végigszámolni számológéppel.
Ha külön munkalapon van, akkor elég csak arra ráklikkelniük és látják, amit akarnak. -
tomi_x
tag
válasz
Fferi50 #46134 üzenetére
Köszi, tökéletesen működik.
Viszont most a formázásnál akadtam meg.
A feladat az lenne, hogy ha a sorszám megegyezik a következővel akkor bizonyos cellák tartalma ne látszódjon, ha nem egyezik meg akkor pedig kap egy alsó szegélyt a sor.
Az alábbi kóddal próbálkoztam:For i = 2 To utolso_sor_formazas
kovetkezo_sor = i + 1
elozo_sor = i - 1
If Worksheets(1).Cells(i, 1).Value = Worksheets(1).Cells(kovetkezo_sor, 1) Then
Worksheets(1).Range("I" & i & ":O" & i).Select
With Selection.Font
.ThemeColor = xlThemeColorDark1
.TintAndShade = 0
End With
Else
Worksheets(1).Range("a" & i & ":O" & i).Select
MsgBox "várj" 'jó tartomány van-e kijelölve
Selection.Borders(xlDiagonalDown).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlDiagonalUp).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeLeft).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlEdgeTop).LineStyle = xlNone
With Selection.Borders(xlEdgeBottom)
.LineStyle = xlContinuous
.ColorIndex = 0
.TintAndShade = 0
.Weight = xlMedium
End With
Selection.Borders(xlEdgeRight).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlInsideVertical).LineStyle = xlNone
Selection.Borders(xlInsideHorizontal).LineStyle = xlNone
End If
Next
Ennek sajna ilyen az eredménye:
Ötlet hogy 4. , 5. sornál miért nem hajtja végre a szegélyezést ?
-
Petium001
csendes tag
válasz
Fferi50 #46119 üzenetére
Szia!
amennyibenÉS(D1<5;B1<2999) feltétel teljesül akkor a szorzó 1,3
amennyiben ÉS(D1<5;B1>2999) feltétel teljesül akkor pedig a szorzó 1,25
tehát 5 kg és 2999 ft alatt +30% viszont 5 kg alatt és2999 Ft felett +25 %
A függvény többi részét remélhetően ez a módosítás nem befolyásolná.
Köszi -
truz
csendes tag
válasz
Fferi50 #46112 üzenetére
Szia!
A példa egy random példa, az igazi táblázatom nem ez. Több más adat is szerepel(ni fog), és per pill így havi bontásban az én agymenésem szerint jobban átlátom, mintha ömlesztve lenne minden. Tudoom, léteznek szűrők, ezer lehetőség is még, ...
. Most az a prioritás, hogy minél előbb tudjam használni, aztán majd, ha jobban lesz időm elmerülni benne, akkor még finomítom.
Eddig halogattam ennek a kimutatás készítés témának a körbejárását - korábban nem dolgoztam vele, csak az utóbbi időben kerülgetett -, de most így, hogy irányba állítottál és megadtad a kezdőlökést, muszáj volt nekiugranom. Egy kis plusz guglizással a közben még hiányzó tudásmorzsákat így-úgy összeraktam az igényeim mentén, úgyhogy kb. működik is, amit kigondoltam.
Köszönöm a segítséget
!
-
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #46100 üzenetére
Szia!
1 - Mindet szeretném átvinni, amikor ilyen eset van.
2 - Más szóval, melyik oszlop tartalmazza a Munkafüzet1-ben azokat az adatokat, amelyeket a Main_database fájl Cégnév oszlopába szeretnél beolvasni és így tovább. - Ez elvileg nem gond, mert ezek fixen így lesznek a jelenlegi szoftverrel így tudom exportálni.
Azért kezdtem excelben, mert eszembe sem jutott, hogy Access is létezik.Nagyon régen találkoztam azzal a programmal, míg az excelt napi szinten használom az elmúlt 10 évben alap dolgokra.
-
-
RAiN91
őstag
válasz
Fferi50 #46065 üzenetére
Rendben, összeszedem nemsokára mikkel próbálkoztam és megosztom az excelt. Bár elsőre már azzal is előre lennék, ha egy cella, melyben egy képlet van, és változik az értéke, történjen valami.
Egy programon keresztül nyitom meg az excelt, ami egy saját üres excel, makró és minden nélkül. Nem értek hozzá, hogy hogyan kapja az adatot, de makró nincsen benne, hacsak nem megnyitáskor rakja bele, és rejti el.
-
RAiN91
őstag
válasz
Fferi50 #46059 üzenetére
Nem tudom, hogy működik, de makró nincs benne. Egy programból nyitom meg az excelt, ami akár egy új üres excel is lehet, oda nyomja bizonyos cellákba az értékeket. Sajna megint elcsesztem pár órát, de nem jöttem rá arra az egyszerű megoldásra, amivel működött, úgyhogy így oldom meg, de ezt utálom, sokkal lassabb:
Csinálok egy For..Next ciklust, amivel kiíratom az adott cella értékét egy másik cellába, majd ha a kettő nem egyenlő (szintén a For...Next ciklusban ellenőriztetem), akkor jelezze nekem.
-
RAiN91
őstag
válasz
Fferi50 #46053 üzenetére
Én szerintem hasonló egyszerű módon sikerült múltkor megoldanom, max valami nagyon apró dolgot írhattam még át benne. Ha változtatom kézzel a cella értékét, akkor jó, ha a gép módosítja, akkor nem. Ha képletet rakok bele és külső cellából változtatom, akkor sem jó, mert a tartalma nem változik, lehet erre kell vissza vezetni? Tehát azt figyeltetni vele, hogy az értéke változik, nem a tartalma? Azt hogyan lehetne beállítani?
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Application.EnableEvents = False
If Target.Address = "$K$4" Then
MsgBox ("sdas")
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub
Plusz 1 technikai kérdés: mikor kísérletezgetek VBA-n, az épp fut, nyílván ha belenyúlok, leáll. De utána hiába megyek rá a Run gombra, vagy a Pause majd Run gombra, nem történik semmi, csak ha újraindítom az excelt.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fferi50 #46050 üzenetére
Ide felraktam egy minta táblát.
Ami lényeges lenne, hogy az "Alap" a legbővebb tábla abban minden cikk szerepel(több ezer). A többin csak akciós árak(ez szerintem max.200-300 cikk). A tartalmuk lényegtelen az oszlopok annál inkább.Amit szeretnék:
Cikk kódokhoz amivel egyértelműen azonosítható a cikk, minden munkalap "A" oszlopa.A cikk kódok mellé szeretném tenni a nevét illetve az 5 munkalapról az árakat illetve akciós időszakokat illetve a megjegyzés tartalmát. Bár azt még nem tudom, hogy a kimutatásban hogyan különböztessem meg a különböző munkalapokról kapott árat, de valószínűleg ott felveszek még egy oszlopot ami majd azonosítja.
Az árak a következő oszlopokban vannak: Ár, brutto illetve brutto ár
Akciós időszakok:dátum1,dátum2 illetve akció kezdete, akció vége
Az alap és a saját akció az fix tábla a többi alakítható ezekhez, de ha szükséges akkor azon is változtatok. -
bozsozso
őstag
válasz
Fferi50 #46048 üzenetére
Szia,
Power pivot táblával próbálkoztam melyben összekapcsoltam a táblákban lévő cikkszámokat, de ha sorokba húztam be az árakat akkor az első ár alá berakja az összeset független attól, hogy a cikkszámhoz tartozik vagy sem. Más módszer kellene?
Vagy esetleg másképpen kellene az alap táblákat kialakítani?
Cikkszám-cikknév-ár-időszak kezdete-időszak vége oszlopok vannak jelenleg.
-
-
repvez
addikt
válasz
Fferi50 #45913 üzenetére
nem tudom, hogy kéne máshogy paraméterezni, ugyan ezeket a számokat irtam be és ezen a lapon ugyan ezeket a számokat kapom, de amikor rákattintok az okéra akkor a fenti hibát dobja és a cimsorba a képletnél a névértéket vastagitja ki és csak oda enged kattintani a többire nem. szoval valami a névértékkel nem tetszik neki.
-
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Fferi50 #45904 üzenetére
Köszönöm, az első linket még a hozzászólás írása előtt megtaláltam/végignéztem; a második viszont nem volt meg, és abban a megoldás: kinagyítani az comment ablakát annyira, hogy a végére rejtett eredeti megjegyzés olvasható legyen (ez mondjuk valami hihetetlen béna, unintuitív és rettenetesen rossz UX-ű megoldás, hogy az érdemi tartalom elé berak az Excel több sornyi generic szöveget).Lényeg a lényeg, hogy ez így már használható, még ha rettenetes UX is.
Köszönöm a segítséget!
-
woolwich
tag
válasz
Fferi50 #45894 üzenetére
Szia!
Nem jól fogalmaztam, én a data barokra gondolok, de inkább beszúrok egy screenshotot:
Szóval azt szeretném megjeleníteni, hogy adott személy (sor) milyen szintű tudással (az ábrán jelenleg 1-2-3) rendelkezik egy adott területen (oszlop) és a színekkel szemléltetném azt, hogy egyébként érdekli az a terület (zöld) vagy nem érdekli (narancs). A "smiley" mutatja azt, hogy ha nincs tudása az adott területen, de amúgy érdekli vagy hidegen hagyja.
A feltételes formázás-data bars funkcióval egész jól lehet ezt szemléltetni, csak még jobb lenne, ha egy irányba telítődne a bar mindkét szín esetén, de amennyire utánaolvastam tegnap ez nem megoldható ezzel a funkcióval. -
kokokka
addikt
válasz
Fferi50 #45872 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem.jol írtam, vagy inkább én nem értem :)
Szóval ez lenne amiről szó van. Ebből szeretném összesíteni külön külön a három színnel jelölt napokat, hogy tudjam, kinek mennyi napja van összesen szakonként (ez ugyanis a dolgozók De, Du, Éj szakjait jelöli). Annyival "bonyolódik" a helyzet, hogy van, amikor hétvégén is kell jönniük és én azt az adott szak színével színezem ki. Az kevés, hogy beirnám az adott szakot és darabtelivel összesítésben (ez meg is van egyébként), mert szeretném, hogy egyszerre tudja milyen szakban jöttek és mikor. Nem tudom érthető e? :) -
-
p5quser
tag
válasz
Fferi50 #45834 üzenetére
Róla lenne szó.
Nincs benne turpisság.
A "szamlazott" és a "konyv" lapon mászik el csúnyán kattintásra a combo. Valamint a "cikkek" lapon a cikkcsoport keresője.
Előre is köszönöm! -
p5quser
tag
válasz
Fferi50 #45834 üzenetére
Szia!
Nincs alatta adatérvényesítés és ActiveX a combo.
Természetesen kimásolva csak azt a munkalapot megszűnik a hiba igaz, most csak egy gépen tudom kipróbálni. Gyanítom egyben lenne jó látni, szóval most kimetszem az érzékeny adatokat a használt file-ból és egyben felrakom.
Köszi! -
bela85
aktív tag
válasz
Fferi50 #45814 üzenetére
Nem az a gond.. ahogy írtam nálam a Krit.fő.állapotnál az eredeti táblámba totál más értékeke vannak mint a Kr.1,Kr2 stb részen. Most ezt a "teszt táblát"is átírtam az alapján. és a 3. sorban ugyanúgy 1-et hoz.
Bocsi, ha eddig félrevezető voltam, az eredeti táblát a GDPR miatt nem fotózhatom.. ezért próbáltam vmi hasonlót beírni.
Talán így a mostani "Alma,Körte,Barack és IGEN NEM részekkel" hiteles és hasonlít legjobban az eredetire, annyi kiegészítéssel, hogy a Kr1,Kr2,Kr3 oszlopok között más oszlopok is vannak.. szóval sokszor azért nem jó pl amit Delila_1 készített képletet. -
bela85
aktív tag
válasz
Fferi50 #45811 üzenetére
Szia!
Természetesen, de azt hiszem megvan a hiba oka..csak a megoldásra nem jöttem rá.
Nálam az eredeti táblában a Krit.Fő állapotban és az Kr1,Kr2,Kr3 résznél más szöveg van.. és ezért a Darabteli részt átírtam arra a hivatkozásra.. és itt dobja a hibát. Természetesen az eredeti felállással működne jól. -
Lokids
addikt
válasz
Fferi50 #45773 üzenetére
Ide feltettem egy minta fejlécet. Második sorban lévő random számok az azonosítók.
Képzeld el úgy, hogy a második tábla ugyan ez, csak nincsenek benne a %-ok és mondjuk bekerült egy plusz oszlop a 4-es és 5-s közé az 1-es és a 7-es meg helyet cserélt.Így próbáltam megoldani:
For sor = 4 To s_MainLastRow
s_MainName = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(sor, 2).Value
For fteSor = 4 To s_PrevLastRow
s_FteName = Workbooks(FteWBName).Worksheets(1).Cells(fteSor, 2).Value
If s_MainName = s_FteName Then
For oszlop = 6 To s_PrevLastCol
s_mainFteNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(2, oszlop).Value
For fteOszlop = 6 To s_wsnameLastCol
s_FteNum = Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Cells(2, fteOszlop).Value
If s_mainFteNum = s_FteNum Then
Workbooks(FteWBName).Worksheets(1).Range(Col_Letter(fteOszlop) & fteSor).Copy _
Destination:=Workbooks(MainWBName).Worksheets(s_wsName).Range(Col_Letter(oszlop) & sor)
End If
Next fteOszlop
Next oszlop
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Revolut
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest