- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
kokokka #45873 üzenetére
Szia!
Volt egy hasonló kérdés sok-sok hónappal ezelőtt melynek a gondolatmenete szerintem itt is hasznosítható. A cellákat én a helyedben nem színnel jelölném, hanem beleírnám a szakok rövidítését (De, Du, Éj) kiegészítve a hétvégével (pl. "Hv"). Ekkor a színezést megoldhatod feltételes formázással, a beírt értékekre pedig tudod használni a DARABTELI függvényt. A táblázat végére beszúrt 3 oszlop fejlécében ehhez megadnám a szakokat és egy pontosan megírt függvény másolható minden irányban.
Azokra a hétvégékre, ahol valaki dolgozott, értelemszerűen a szak jelét írd a Hv helyett. Én nem erőltetném ez esetben a makrót, mert könnyen kiváltható.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
kokokka #45871 üzenetére
Szia!
Szín szerinti összesítés csak saját függvénnyel (makróval) működik jelenleg.
Ha csak egy oszlopot szeretnél értékelni, akkor megoldható a színre szűréssel és a RÉSZÖSSZEG Függvény első paraméterének 100 fölötti értéket adva:
Pl.=RÉSZÖSSZEG(109;A1:A100)
az adott tartomány szűrés után látható celláinak összegét adja eredményül.
Üdv. -
ny.janos
tag
válasz
kokokka #41994 üzenetére
Ha zöld vagy piros számokat akarsz, akkor 2 feltételes formázást kell megadj.
Delila_1 által javasolt medián függvény sokkal elegánsabb, mint amit én használtam. Ami még fontos, hogy csak úgy fog jól működni a formázás, ha mindenütt van alsó és felső határérték. Ahol a táblázatodban >90 szerepel, ott én felső határértéknek egy kellően nagy számot adtam meg. -
Delila_1
veterán
válasz
kokokka #41994 üzenetére
A számok tizedes pontját cseréld ki tizedes vesszőkre a két új oszlopban.
Kijelölöd az A2:Avalahány cellát, majd a Feltételes formázás | Új szabály | A formázandó cellák kijelölése képlettel. Az Értékek formázása, ha ez a képlet igaz rovatba jön a képlet:=A2=MEDIÁN(A2;B2;C2)
Már csak a formátumot kell megadnod.
A megadott táblázatban véletlenül sincs olyan érték, ami megfelelne.
-
karlkani
aktív tag
válasz
kokokka #41885 üzenetére
Szívesen. A $ jelet, jeleket úgy is be tudod vinni, hogy megnyomod (akár többször, egymás után) az F4 gombot, miután beírod, vagy kattintasz az adott cellára. A $N$7 azt jelenti, hogy a cella rögzítve van. A betű előtti $ jel az oszlopot, a szám előtti pedig a sort rögzíti. Használható bármelyik forma ($N$7, N$7, $N7), attól függ, mire van épp szükség. Jelen esetben az N$7 is jó, mivel egy oszlopban vannak a cellák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Gyermek PC játékok
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged