-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lordring
aktív tag
Helló!
Létezik olyan függyvény, amelyik egy ilyen szövegből kiveszi egy másik cellába a számot, ami benne van?
Pl. " 1 doboz 0,22 kg"
ilyenből van kb 300 sor és macerás egyesével kézzel -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Van egy excel havi feladatom, minek egy részét nem tudom automatizálni, így havonta elvisz ~ 3 órát. Érdekelne, valakinek van-e ötlete, hogyan lehetne a processzt gyorsítani, akár makróval, vagy más módon.
Tehát: a táblázatban az EU-s vevők által vásárolt szerszámok vannak összegezve ország/vevő/vámtarifaszám/származási ország szerinti bontásban.
Maga az alapfeladat nagyon egyszerű: az adott vevőhöz tartozó szállítási díjat (VTSZ: 4941 zölddel jelölve) kell szétosztani a vevőhöz tartozó többi tételsorra súly alapján.
A problémát az okozza, hogy:
-az egy adott vevőhöz tartozó sorok száma folyamatosan változik, így nem tudom hogyan lehetne felismerni, hogy egy adott sor még a vevőhöz tartozik-e.
-folyamatosan változik az 1 kg-ra eső szállítás díj, amit a második képletben használni kell (Súlykorrigált sorösszeg)
Jelenleg 2 képletet használok és kézzel másolgatom be. Az első vevőnél megcsináltam a korrigálást példának, kékkel jelölve az eredménymezők.
Akinek nincs szállítási díj (VTSZ: 4941 zölddel jelölve), annál értelemszerűen a korrigált összeg megegyezik az eredeti sorösszeggel. A pédában a cégneveket gyümölcsökre cseréltem.
Példatábla:
[link] -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Van egy pár ezer soros xls táblám, ilyen oszlopokkal:
Dátum,Dokumentum sorszáma, Partnernév, Összeg
A Dátum ilyen formátumban van (exportált): '2019.01.02'
A feladat viszonylag egyszerű, de nem bírok vele: egy olyan kimutatást kellene csinálnom, hogy melyik hónapban hány db dokumentum van.
PL így valahogy:
2019. január: 52 db
2019.február:65 db
...Hogy lehetne ezt megoldani?
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! A következőt próbálom megoldani. Van egy munkafüzetem, amiben van vagy 100 munkalap. Minden munkalapon vannak számok egy oszlopban a követkző minta szerint:
Dátum, Megnevezés, Összeg, amik rendre A,B,C oszlop. A végén az összeg szummázva van. Ezeket a szummákat akarom grafikonba betenni, de értelemszerűen a C oszlop mindig másik sorára esik a kérdéses mező. Csak annyi a közös, hogy mellette a B oszlopban az "Összesen:" szöveg van. Hú, így elmondva nagyon bonyolultnak hangzik.És persze nem akarom kézzel kijelölni az összes szükséges cellát.
-
lordring
aktív tag
Jó reggelt! Arra keresek valamilyen gyors megoldást, hogy egy munkafüzetben van 20 lap és az ezeken lévő adatokat kellene egy lapra rátenni. Nem szeretném kézzel másolgatni, de egyelőre nem jut eszembe semmi.
-
lordring
aktív tag
Na, remélem most látszik.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! A következő gondom van: a Desktopra kirakott excel panacsikonjaimat nem nyitja meg a rendszer, hanem az alábbi hibát kapom. Csak excel fájlokkal csinálja, word, powerpoint, minden más ok.
Újratelepítettem az Office-t, kiléptettem tartományból a gépet, majd újra be. Semmi eredmény.
Van esetleg vkinek ötlete? -
lordring
aktív tag
Helló! Az mitől lehet, hogy az Excele nem nyitja meg a szövegfájlokat a joobb egérgom/társítás/Excel parancs után? Kicsit homokórázik és annyi. A makrók meg a VBA futtatás engedélyezve van.
-
lordring
aktív tag
Mégis jó lett!!!
Csak be kellett zárni a táblát és újra megnyitni. Köszi!
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Van egy oszlopom, amelyben 2 tizedes pontosságú számok vannak, tizedesvesszővel elválasztva. Ki kell cserélnem a vesszőket pontra, mivel az ügyviteli rendszerünk betöltő progija így fogadja el számnak. Viszont ha kicserélem, akkor a számok egy részét azonnal átírja dátumnak. Próbáltam beállítani a cellatípust Általános v. Szöveg típusúra, de nem segített.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Csináltam egy makrót, ami a megnyitott csv fájlt átalakítja jó pár lépésben, majd elmenti xls formátumban. az a gondom, hogy mondjuk mikor szükség van rá, akkor 20-30 ilyen eltérő nevű táblával kell a folyamatot megcsinálnom, a makró viszont mindig ugyanazon a néven mentené el az összes táblát. Azt szeretném wlérni, hogy ami az aktuális csv neve, azon mente, csak xls-ként.
Jelenleg ez a rész így néz ki:
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Documents and Settings\KZoli.TIGER-TOOLS\Asztal\*********************.xls" _
, FileFormat:=xlExcel8, Password:="", WriteResPassword:="", _
ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=FalseA *-k helyén van most egy fix név.
-
lordring
aktív tag
Helló! Sorokat lehet valahogyan oszloppá konvertálni? Tehát van 3 egymás alatt lévő sorom és ezeket 3 egymás mellett lévő oszloppá szeretném átrendezni.
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Tud vki olyan ingyenes alkalmazást, amivel csv-t lehet xls-be konvertálni és nem időkorlátos?
-
lordring
aktív tag
Nem, jó lett.
Nahát, ezt is igazán köszönöm!
-
-
lordring
aktív tag
válasz
Delila_1 #2579 üzenetére
Hmm, ez is eredeti ötlet, meg is csináltam, de nekem hibát jelez. Az enyém ez lett:
Sub Beillesztés_értékként()
'
' Beillesztés_értékként Makró
' Beillesztés értékként
'
' Billentyűparancs: Ctrl+s
'
Columns(''D'').Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End Sub -
lordring
aktív tag
És van arra billentyűparancs, hogy beillesztés érékként?
-
lordring
aktív tag
Helló! Van olyan függvény, ami egy szöveg meghatározott helyére beszúr egy adott karaktert?
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Sziasztok! Valamit sikerült elállítanom az Excelben (2007), mert a másolás billentyűparancs (CTRL+C) most nem másolni akar, hanem törölni.
Nincs vkinek ötlete mit szúrtam el? -
lordring
aktív tag
Most hogy M3 vagy I3 az nem fontos, de:
van ilyen operátor, hogy ''üres''? -
-
lordring
aktív tag
Van olyan IF -szerű függvény, aminek nem csak 2 visszatérési értéke van, hanem egy harmadik is, arra az esetre, ha a vizsgált cella üres?
Pl. =HA((DARABTELI(Munka1!I3:K3;''Igen'')>1);''Igen'';''Nem'')
Van ez a függvényecském: ha a hivatkozott tartományban egynél több igen van, akkor Igen a visszatérési érték, egyébként NEM. A gondom az, hogy így akkor is NEM-t ad, ha a hivatkozott tartomány üres, ez pedig zavarja az eredményeket. -
lordring
aktív tag
A HA vagy IF függvényél hogyan lehet több feltételt egymással ÉS kapcsolatban egymásba ágyazni? Pl. ha a5=1 és b7>3, akkor igaz, ha nem, akkor nem igaz.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Csak annyi volt, hogy épp magyar nyelvű Excel-be írtam.
Köszi a megoldást! -
lordring
aktív tag
Sziasztok!
A HA vagy IF függvényben hogyan lehet egymásba ágyazni több feltételt?
Pl. Ha B3=5 és E3=6 akkor 1 egyébként 0. -
lordring
aktív tag
Megoldva, köszönöm mindenkinek! Elsősorban GhOsT-nak.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Sziasztok! A következő a gondom: egy oszlopban lévő cellákban számok vannak, 2 tizedesjeggyel. A cellaformátum szöveg. A tuóizedeselválasztó vesszőt szeretném pontra cserélni. A CTRL+H ,->. + összes cseréje után azonban a cellák felének tartalma nem megfelelően változik meg. Pl. A 31,07-ből nem 31.07 lesz, hanem 38929.
Próbáltam az egyebek fülön beállítani, hogy a kimeneti formátum is szöveg, de nem javított a helyzeten. -
lordring
aktív tag
Ebben vajon mi a hiba?
cells(i,5)=közép((i;4);4;9) -
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1063 üzenetére
Tökéletes, köszönöm!
-
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1061 üzenetére
A jelölt pontok x koordinátája nem esik egybe az x tengelyen az adott értékkel. Pl. A (12:13) pont nem x=12-nél van. Az adatsorban a harmadik és negyedik koordinátát rosszul írtad be a grafikon melletti táblázatba.
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Még egy gond van, ami nekem sem jött össze: az X-tengely aránytalan: a 0-12 szakasz ugyanakkora, mint mondjuk a 18-21.
-
lordring
aktív tag
válasz
matekmatika #1058 üzenetére
kicsit alakítottam rajta, mert 2 értéket rosszul adtál meg a mellete lévő táblában, egyébként erre gondoltam és köszönöm!
[Szerkesztve] -
lordring
aktív tag
Halihó!
Nekem csak egy olyan diagram kellene, ami a következő adatsort ábrázolja:
X tnegely beosztás 1 egység, maximuma 27; Y tengely beosztása 1 egység, maximuma.
Összetartozó x-y adatpárok, melyek jelölendők: (0;19) (12;13) (18;9) (21;7) (27;0).
A harmadik pontot ki kellene emelni valahogy. Én is elkészítettem, de a az x tengely beosztása vmi miatt aránytalan, és az Y tengely 0 pontja az X tengelyt -1 -nél metszi. -
lordring
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan kell beállítani a cellaformátumot, ha ezt szeretném?
BEírva: hónap-nap, pl. 0314
Megjelenítve: 2006. március 14.
Köszönöm! -
lordring
aktív tag
Ha valaki tudna segíteni egy Kimutatásvarázslós excel feladat megoldásában, az keressen már meg mailban vagy MSN-n: dvdstore@freemail.hu.
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy ruhás topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest