- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #48875 üzenetére
Sajnos elakadtam:
"Can't show non-modal form when modal form is displayed"A gondom az, hogy szerettem volna az adatbázis megnyitást (és bezárást) a főmodulba tenni, mivel ezt több userformon is meghívom. Viszont így nem engedi
Most kb. az jut csak eszembe, hogy átadom az aktív userform nevét és ott jelenít meg egy dobozt a szöveggel, csak így minden userform-ra rá kell tennem ezt a szövegdobozt...
Esetleg van jobb ötlet, ahogyan a fenti ötletedet működésre lehet bírni nálam? -
tomi5244
őstag
válasz
Fferi50 #48779 üzenetére
Nagyon frankó, működik, köszi szépen.
Csináltam is egy példát, de esetleg meg lehet még kurbinálni annyival, hogy 0,5 nél felfele, alatta pedig lefele kerekítsen?
Mert pl 87db évelőnél 4,1 órára jött ki, amit a képlet 5-re kerekít, azt kicsit túlzásnak vélem. Tudom, lehet megint rosszul fogalmaztam. Szóval a kerekítés szabályait követve végezze el a forintos/óra kerekítést
-
tomi5244
őstag
válasz
Fferi50 #48775 üzenetére
Kipróbáltam, müködik, hozzá adtam a külön +1 órát, az nyilván nem gond
Nagyon köszi.
Ha már ennyire frankón müxik, akkor lenne egy újabb kérésem/kérdésem
További növényültetéseink is vannak külön db rezsidíjakkal
Örökzöld: 940.-/db
Cserje: 560.-/db
Évelő: 185.- /dbItt fizikai dolgozó rezsióradíját kéne kerekítgetni szintén 15 perces intervallumokra. A dologzók rezsióradíja 3.900.- / óra Ha mondjuk beírok 18db örökzöld telepítést, akkor kerekítsen a 3.900.- negyedórás oszthatóságával(?)
Köszönöm!
-
-
Dilikutya
félisten
válasz
Fferi50 #48629 üzenetére
Na, egyszerűbben
Az adatösszegző táblán meg van oldva, hogy mindig mely dátumok legyenek, a másik fülről kéne lényegében a név+dátum metszéspontjából az adat. Ez a fül nem egységes, mivel több hónap táblázata van egymás alatt. A nevekhez minden nap csak egy adat van. A dátumok vannak oszlopban, 02.01, 02.02, 02.03, 02.04...
-
Colin111
csendes tag
válasz
Fferi50 #48584 üzenetére
Szia!
Szuper köszi a saját gépemen működik, magyar office 2016, de a bentin nem akar...
Az eseménykezelés oké, de valamiért nem találja meg a reszletezo macrót
Debug ennél a sornál áll meg:reszletezo Target.Row
Egy kicsit még faragnom kell, meg szépítgetni, de ezzel az ötlettel jó lesz!
Arra még nem válaszolt senki, talán neked erre is van ötleted, hogy egy json file-t hogy lehet bedolgozni táblázattá, ha van két "fejléc rekord" benne és utána jönnek az ismétlődő szerkezetű rekordok?
Üdv, -
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #48592 üzenetére
Igen, mert az egyedi ügyfélazonosítókat (oszlop1) kell megszámolni.
De hagyd. Kitaláltam, hogy a lista végére csinálok képletezett oszlopokat, ahol ha üres 0, különben 1 értéket kap. Így könnyűszerrel szűrhető. Csak majd hatalmas piros betűkkel felirom, hogy ne nyomja meg kétszer a ctrl+a kombót a forráson, amikor átmásolja. Különben az egész munkalapot felülírja. Az oszlopok száma fix, így talán nem csúszik el neki. Tömbfüggvényt igyekszem kerülni, még ha azzal lehetne egyedi értéket számolni. Sajnos botlottam bele korábbi munkahelyen, hogy aki átvette, nem ismerte és nem értette, hogy ő írja be a kapcsos zárójeleket, miért nem működik. Könnyen karbantartható megoldás kell.
-
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #48590 üzenetére
A shift és ctrl jelölést ismerem. A properties-ben van no data, de amit tegnap rittyentettem itthonra demónak, ott nem működött, de lehet csak fáradt voltam. Meglesem
Készítettem egy minidemót: [link]
A slicernél is max az állítható be, hogy a listán mi jelenjen meg.Például, ha a B11-be beírok egy 1-est -, ami eddig nem volt -, akkor a Data/Refresh all-ra a slicer jól működik, mert a korábban kijelölteket tartja meg. Az újakat nem veszi fel. De nem tudok olyat megadni, hogy nagyobb legyen, mint X, mint a pivot többi mezője esetén.
-
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #48588 üzenetére
Nem jó, mert ha új érték jelenik meg, akkor a slicerben is kijelöletlen lesz. Nem lehet úgy szűrni, mint a Rows vagy Columns pivotmezőkben
Nem értem miért nem lehet megadni, hogy Greater than... .
Kicsit konkrétabban. Egyik oszlopban ügyfélazonosítók. Másikban mennyiségek. Harmadikban dátumok. Mivel az alap fix, így bővíteni nem lehet. Pedig milyen jó lenne egy segédoszlop, hogy ha töltve van, kap egy 1-est és akkor könnyű szűrni
Heti bontásban kellene megmutatni ,hogy mennyi egyedi ügyfélazonosító volt, ahol a mennyiség ki van töltve. (Ha nincs rendelés, csak látogatás, akkor nincs mennyiség.)
Az adatmodel az egyedi ügyfelek megszámlálása miatt kell. A heti bontás pipa. De azt nem tudom betenni, hogy csak azokat vegye figyelembe (report filter) ahol van mennyiség töltve :/
-
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #48586 üzenetére
Tudtam, hogy valamit lehagyok. Office 365. De a slicerben van olyan, hogy csak a töltött mezőket? MEglesem. Jó lenne, ha nem kellene mindig frissíteni a szűrőket is. Elég lenne csak a Data/Refresh all-t megmutatni a kolléganőnek.
Ha nagyon nem megy, marad a makró persze.
-
Louro
őstag
válasz
Fferi50 #48584 üzenetére
Sziasztok!
Lusta vagyok makrót írni, így fennakadtam egy dolgon. Pivot tábla. Adatmodelt kell használni, mert egyedi értékeket kell számolni.
Ami fejtörést okozott és nem találtam a neten megoldást az az, hogy a szűrőben (filter) csak a töltött cellákra kellene szűrnöm. Ez még oké, ha statikus a forrás. De frissíttetném vele és akkor amint van új adat az oszlopban, akkor bajba kerülök, mert manuálisan kellene bejelölni.
Van erre ötletetek? Ha az segít, az oszlopban számok vannak 0-tól kezdve a végtelenségig
Makró nélkül megoldható?
-
Colin111
csendes tag
válasz
Fferi50 #48579 üzenetére
Kedves Fferi50!
Makrót már összedobtam, ami a mellékelt megjelenítést megvalósítja
- a bal táblázatban vannak a rekordok főbb adatai - az input táblából
- a jobb táblázat részben pedig egy adott rekordhoz tartozó többi adat függvényekkel összeszedve az input táblából szintén
Amire még nem találtam megoldás, az az hogy a rekord utolsó cellájába kattintva mindig az adott sorhoz tartozó további értékek jelenjenek meg, azaz átadja kattintáskor a macro a rekord sorszámát egy másik oldalnak relatív hivatkozással.
Illetve lehet-e olyan linket csinálni ami meghívja a macro-t vagy csak vezérlőelemet lehet erre használni (ami nem tudom hogy köthető cellához)
(ja és nem szeretnék több száz macro-t csinálni minden rekordhoz egyet....)
Köszi előre is!
Üdv, -
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #48545 üzenetére
nincs bejelentkezés - belső hálózaton használt, megosztott fájl
igen tettem fel egy minta képet és a 2. sorban látható hogy mennyi szabadságot vett ki az adott személyek %-n ebből ki kellene gyűjteni akik nem érik el a 70% szeptember 01-ig akkor jönne a figyelmeztetés (de valójában korábban kellene erre felhívni a figyelmet) -
lappy
őstag
válasz
Fferi50 #48538 üzenetére
a személyek szabadság felhasználása egy sorban a személyek alatt lenne figyelve egyszerű matematikai művelettel (ez megoldott)
a feltételes formázásra gondoltam, de nem tudom mennyire veszi észre a figyelmeztetés - ha a makró nem megy akkor marad ez
viszont a makrós megoldást azt nem tudom, ebben tudnál segíteni -
wolfman
veterán
-
wolfman
veterán
válasz
Fferi50 #48527 üzenetére
1.: Köszönöm, ez tuti!
2.: Nem nem, így nem lesz jó. Ami lapfület kimásolok külön dokumentumba, azt tovább lenne küldve az eredeti sokfüles táblázatunkból.
Azért kell, mert most kolléga (én meg a helyettese vagyok
) 5-6 különböző táblázatot (külön lapfüleken) tölt ki egymás után mert mindegyikre máshogyan kellenek számítások az általunk bevitt adatokból. Na most az első táblázatot mi töltjük, a többire meg számolná a program ezekből ami kell. Csakhogy a külön füleken szereplő táblázatokat külön osztályokra kell szétküldjünk, de nem akarjuk az egészet egyben. Hogy kimásoltam tuti, de az eredeti munkafüzet nem lesz mellette.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #48431 üzenetére
Office 365 van a céges gépeken
Az egyszerre törlést megnézem, hogy működhet-e, mindenképp segítség lenne!(Elvileg változhat a sheetek neve, de:
- ebben nem vagyok biztos, már vagy 2-3 éves a makró
- gyakorlatilag szerintem sose változtatja nélkülem (én meg nem szoktam)) -
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #48429 üzenetére
Szia,
Köszönöm, sajnos nem segített:
a makró utolsó sorába írtam így sincs semmi változás: Meghülyül, ha kikapcsolom a displayalerts-et majd bármikor később visszakapcsolom. Ha nem kapcsolgatom, akkor működik jól, csak tizensokszor kattintatni a "delete"-re (ennyi sheetet törölgetek közben) -
-
Hege1234
addikt
válasz
Fferi50 #48367 üzenetére
köszönöm!
az úgy azért nem a legjobb mert, ha D E oszlopban változik az érték akkor
már nem működik
végül csak csalással tudtam megoldani az állandó CC és Cash cellát használtam hozzá
és elrejtettem őket, nem tudom erre van e valami jobb megoldás, de így legalább nem csúszhat el semmi, legalábbis sztem -
Hege1234
addikt
válasz
Fferi50 #48365 üzenetére
köszönöm szépen
még egy olyat szeretnék megtanulni, hogy ez a SUMIF tartalmazhat akár több változót is egy másik oszlopból?
felvettem egy új adat oszlopot (nem tudom ennek mi a rendes neve)
amiben van 2 változó ismét azokat kiírtam cellába úgy mint az € és az ft. nál
amire segítségül lehetne hivatkozni, de ez így gondolom, túl egyszerű lenne
mert 0 -át kapok
vagy ehhez a művelethez nem is kellene pluszban ennyi mindenre hivatkozni?köszi neked is! Delila_1
-
-
KaliJoe
tag
válasz
Fferi50 #48347 üzenetére
Szia Fferi,
Ha valahogy el tudom küldeni a táblámat, akkor meg tudom mutatni. Egyébként, nem nagyon tudom jobban elmagyarázni. De annyi biztos, hogy Képletkiértékeléskor a hiba már fellépett a HOL.VAN függvényben, és nem azt a sort választotta ki, amit kellett volna - tudniillik - az első dátumra mutató sort. A formátum azonos volt, mert mindenhol szám (ami dátumként csak nekünk érdekes) az Excelnek mindegy, szám-szám. Amúgy meg az is érthetetlen volt a számomra, hogy miért a 100+ sor felett kezdett el tévedni, addig nem...
El tudom valahgy küldeni a táblámat? Tudsz/akarsz vele foglalkozni? Mármint úgy értem érdekel a probléma? Megköszönöm, ha igen. -
KaliJoe
tag
válasz
Fferi50 #48345 üzenetére
Szia Fferi50,
Nem ez nem az, amire nekem szükségem volt, mert ez esetben a szöveges rész rövídítése lett volna a cél... az érvényesítés számára. Viszont Lappy már megadta nnekem a 48 339-es válaszában a megoldást, úgyhogy végülis megvagyok. Azért Neked is köszönöm, hogy foglalkoztál vele.
-
Lasersailing
senior tag
válasz
Fferi50 #48326 üzenetére
szia,
Find-dal nem próbáltam (igazából nem is ismerem)Van egy adatbázis ami a termékeink összetevőit tartalmazza:
- A oszlop melyik cikkszám készül,
- B oszlop melyik cikkszámból,
- C oszlop mennyi kell belőle.
Ha egy cikkszám több összetevőből áll, akkor egymás alatt sorolja fel őket. Ez 25 ezer soros excel, amit minden bent lévő megrendeléshez (~100 db) végignéz a makró, majd kiszámolja, hogy van-e hozzá alapanyag, ha nincs táblázatba jelzi, hogy mivel mikor lesz gond, de ami megszépíti (lelassítja), hogy az alapanyag is lehet, hogy összetevőkből áll, ahhoz ismét keres a 25 ezer sorban..."Másrészt a munkalap adatai behúzhatók memóriába (tömbbe) is, ahol minden művelet nagyságrendekkel gyorsabb, mint a munkalapról."
Ha jól értem ezt a 25ezer sort kellene memóriába egy tömbbe betennem. Ennek mi a módja? (mert ha egyesével pakolom bele, az nem biztos, hogy gyorsabb lesz a végén, gondolom)
szerk:
(azért lenne cél a 100%, mert addig másra úgysem használja a gépet, aki naponta futtatja a makrót) -
zsolti_20
senior tag
válasz
Fferi50 #48302 üzenetére
Szia,
Köszi szépen a válaszod. Sajnos ezek az értékek teljesen össze vissza lehetnek. De elképzelhető, hogy filterre sorba tudom rendezni és akkor egymás után lesznek.
Szerk.
Köszönöm szépen a formulát, kipróbáltam és a filteres rendezés után tökéletes.
Fire/SOUL/CD:Köszönöm szépen, a megoldásod. Hihetetlen mennyire profik vagytok.
-
Pakliman
tag
válasz
Fferi50 #48201 üzenetére
Köszi!
Eszembe nem jutott volna ez a megoldás
Az Offset valahogy nem a barátom, soha nem használom.
Lehet, hogy köze van ahhoz, hogy egy volt kollégám által írt program -amit a mai napig használunk- tele van vele (is):Range("a1").Select: ActiveCell.Offset(vez1(7, 1) + 3, vez1(7, 2)).Range("A1").Select
sa = ActiveCell.FormulaR1C1:
Do Until sa = ""
ActiveCell.Offset(2, 0).Range("A1").Select: sa = ActiveCell.FormulaR1C1Időnként kelleni fejleszteni/módosítani, de egy idő után már elveszítem a fonalat és inkább hagyom (sokszor nekivágtam már
).
Csak a kötekedés miatt:
az Offset miatt hibára fut, ha teljes sort adunk meg, tehát egy oszlopszám figyelő beépítése szükséges. -
kipser
tag
válasz
Fferi50 #48170 üzenetére
Szia!
Tudsz segíteni a macroban?
Van egy kész sablonom. Legyen a neve sablon.
Van egy adattáblám. Legyen a neve adatok.Így kellene megoldanom, hogy:
Adatok F oszlop elemei kerüljenek a sablon B10 mezőjébe
Adatok X oszlop elemei kerüljenek a sablon B6 mezőjébe
Adatok Y oszlop elemei kerüljenek a sablon B7 mezőjébe
Adatok Z oszlop elemei kerüljenek a sablon B5 mezőjébeMinden más adat maradjon a sablonban és mindegyikből készüljön új excel file.
Köszönöm szépen!
-
KaliJoe
tag
válasz
Fferi50 #48150 üzenetére
Sziasztok,
Köszönet mindenkinek,
aki hozzászólt. Meglett az eredmény és helyesen működik. Ha másnak is kellene ilyen ideírom a megoldást:
Megoldás: =MAX(INDIREKT(HAHIBA(CÍM(4;HOL.VAN(0;A4:X4;0)-5;4;1) & ":" & CÍM(4;HOL.VAN(0;A4:X4;0)-1;4;1);"T4:X4")))
Megjegyzés: a CÍM(?... utáni első szám a sor száma, ahol keresni kell, tehát változtatandó. A példában én a 4-es sort illesztettem be! A HAHIBA függvénnyel kiegészítve még hibamentesre is lehet fejleszteni, akkor ha eléri a tábla jobb szélét (adat kerül már a viszgált utolsó napra is), nem hullik szét!
Még egyszer köszönöm. Megoldódott! -
KaliJoe
tag
válasz
Fferi50 #48144 üzenetére
Szia Fferi50,
Sajnos nem működik a megoldásod. #ÉRTÉK hibát jelez, ha beírom. Sőt, képlet kiértékelésekor már az INDIREKT függvénynél megjelenik az #ÉRTÉK hiba. Mint mondtam az E9, F9 cellákban azok a CÍM-mel kezdődő függvények vannak, amelyeket az eredeti kérdésben odaírtam.
Lehet, hogy a problémám redukálható arra, hogy hogyan lehet a MAX függvénynek tartományt átadni, ha az maga is függvényekből áll össze.Más:
Kipróbáltam Lappy megoldását. Igazából csak félsiker. Valójában működik a dátumokkal, mivel a nap folyamán folyamatosan töltöm az oszlopot, attól függ hány óra van (vagyis melyik sorban van már 0.0-tól eltérő adat, attól függően kéne - soronként - a MAX függvénynek figyelembe vennia a mai napot, vagy tegnaptól nkeresni az értékeket. Ahogy Lappy megadta működik egész napra, de nem attól függően, h a mai napi ellában már megjelent az adat vagy sem. Szóval ez csak félig jó nekem.Fáradozásaitk előre is köszönöm.
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #48127 üzenetére
Ha jól látom, az előzőhöz képest annyi történt, hogy lemaradt a +1, a végeredmény ugyan az...
Eddig én is eljutottam a régivel, csak a végére, a kiterjesztés elé nem sikerül a _valami2-t beilleszteni. Csere funkcióval azt is megoldottam .m3u8 => _valami2.m3u8. Jó lenne, ha egy kattintásra meg lehetne oldani a makró segítségével (egy gombhoz van hozzárendelve).A linkekben elöl is van egy PONT, a _valami2 bekerül a .com elé is...
1*file*https://abcdefg_valami2.com/abc/123456789/valami1/123456789_valami2.m3u8
Erre lenne szükség
1*file*https://abcdefg.com/abc/123456789/valami1/123456789_valami2.m3u8
#48126 Fire/SOUL/CD
Köszönöm!Elrakom ezt is...
-
karlkani
aktív tag
válasz
Fferi50 #48121 üzenetére
Sajnos nem jó, ezt kapom...
1*file*https://abcdefg_valami2.com/abc/123456789/valami_123456789_valami2.m3u8
1*title*1. lista címe
2*file*https://abcdefg_valami2.com/abc/23456789/valami_23456789_valami2.m3u8
2*title*2. lista címe
3*file*https://abcdefg_valami2.com/abc/234567890/valami_234567890_valami2.m3u8
3*title*3. lista címe
Erre lenne szükség
1*file*https://abcdefg.com/abc/123456789/valami1/123456789_valami2.m3u8
1*title*1. lista címe
2*file*https://abcdefg.com/abc/23456789/valami1/23456789_valami2.m3u8
2*title*2. lista címe
3*file*https://abcdefg.com/abc/234567890/valami1/234567890_valami2.m3u8
3*title*3. lista címe
-
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #48095 üzenetére
Szia!
Köszi. Igen, erre gondoltam a #48093-hszben. Viszont menet közbe rájöttem, hogy ha a Notepad++-ba nem copy-past-tal másolom be, hanem ctrl-o-val megnyitom a csv fájlt, akkor tökéletesen nyitja meg és onnan vissza másolva az eredeti csv-be, szintén tökéletesen jelenik meg.
Szóval működik, csak lett +1 lépés a folyamatba.
Köszi! -
BEndre34
tag
válasz
Fferi50 #48075 üzenetére
Köszönöm, elsőre jó lett
Persze csak azután, hogy rájöttem, az egyszerűsített, ide készült minta tábla kép mindössze 2 oszlopból állt az eredeti 4 helyett (a képlet, amit bemásoltam, abból volt), így az elős percben nem értettem, a Tiéd miért nem jó.
De leesett a tantusz és úgy más minden
volt.
-
eszgé100
őstag
válasz
Fferi50 #47925 üzenetére
A fájl szűrés nélküli állapotban nyílik meg, és a manual update értéke ''no".
Ha kézzel átállítom "yes"-re függetlenül attól, hogy szűrtem-e, akkor alábbi kóddal tudtam megoldani, de nem vagyok benne biztos, hogy jól csináltam.Set scrange = ws.UsedRange.Columns("D").SpecialCells(xlCellTypeVisible).Find(what:=sPath, after:=Range("D" & counter))
cntifres = WorksheetFunction.CountIfs(ws.Range("D2 : D" & lastrow), scrange, ws.Range("P2 : P" & lastrow), "yes")
If cntifres = 0 Then
If scrange.Row <= counter Then
Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
ElseIf manualcheck = False & CStr(saveandclose) = "yes" Then Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
End If
End IfAlapból a fájlokat nem látható ablakban nyitom meg, ezért még kellett a makró végére ez is, hogy megjelenjenek:
If manualcheck = True Then
lastrow = ws.Range("A" & ws.Rows.Count).End(xlUp).Row
counter = 2
Do While counter <= lastrow
If Not ws.Range("A" & counter).EntireRow.Hidden Then
sPath = ws.Range("D" & counter)
fileName = Right(sPath, Len(sPath) - InStrRev(sPath, "\"))
manual = ws.Range("P" & counter)
If CStr(manual) = "yes" Then Windows(fileName).Visible = True
End If
counter = counter + 1
Loop
ma.Activate
Range("A1").Select
MsgBox "Update and print the sheets manually"
Else: MsgBox "Done!"
End IfRánézésre jól csináltam mindent?
-
hódmaci
senior tag
-
eszgé100
őstag
válasz
Fferi50 #47916 üzenetére
1a.) megnyitott fájlok ellenőrzésének gondolata már piszkálta nekem is a fantáziám, de bevallom, lusta disznó voltam foglalkozni vele, pedig egy nem túl bonyolult IsFileOpen funkciót használva 9 másodperccel lett gyorsabb.
1b.) valószínűleg a későbbiekben sorszámozva leszek a sheetek, hogy a fizikai lokáció szerinti sorrendben legyenek kinyomtatva, így egy helyszínre csak egyszer kell ellátogatni anélkül, hogy időt pocsékolnék a papírok válogatásával, de ezt még nem találtam ki pontosan, hogy hogy legyen.
3a.) még tesztelnem és gugliznom kell, hogy tovább kommenteljem
3b.) Save & Close most ilyen lett:'time to save&close
Set scrange = ws.UsedRange.Columns("D").SpecialCells(xlCellTypeVisible).Find(what:=sPath, after:=Range("D" & counter))
If scrange.Row <= counter Then
ElseIf manualcheck = False & CStr(saveandclose) = "yes" Then Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
End Ifamivel annyi problémám van, hogyha így állítom be az értékeket, akkor bezáródik, hiába volt "yes" valamelyik cella a Manual Update oszlopban
ha a manualcheck-et is beteszem az első feltételbe, akkor run time error-t kapok
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #47918 üzenetére
Ez csak azt mutatja, hogy tabulálással jól lehet láttatni az összetartozó egységeket. Hibakezeléssel:
If Range("A1") > 0 Then
Go To Hiba
Else
Range("B1") = 20: Exit Sub
End If
Hiba:
MsgBox "..."
On Error GoTo 0
Egy rossz példa találomra erről a fórumról:
Select Case CStr(freq)
Case "4 weekly", "monthly"
nyomtatni = True
Case "2 monthly"
nyomtatni = Month(nextmonth) Mod 2 = 1
Case "3 monthly"
nyomtatni = Month(nextmonth) Mod 3 = 1
End Select
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #47916 üzenetére
Szerintem semmi gond a Go To utasítással. Az áttekinthetőséget a tabulátorok adják. Az ugrás címe mindig a 0 pozícióban van, az összes többi ettől jobbra.
Nagy időt a feltételek vizsgálata igényel ismereteim szerint.Az összetartozó részek is szépen látszanak egy normális tagolásnál.
If Range("A1") > 0 Then
Range("B1") = 10
Else
Range("B1") = 20
End If
-
eszgé100
őstag
válasz
Fferi50 #47894 üzenetére
1.) pontosan, ott nem kell bezárni a fájlt, mert még a ciklus későbbi lépéseiben még szükség lesz rájuk, pl amikor egy workbookban van 20 worksheet, de nem egyszerre ömlesztve akarom őket kinyomtatni, mert utána akkor még kézzel is le kell válogatnom később, amit nem szeretnék. A Save&Close oszlop celláinak értéke az =IF(COUNTIF(D2:INDIRECT("D" & COUNTIF(D
,"<>")),D2)>1,"no","yes") függvénnyel van meghatározva, ami eddigi tesztjeim alapján dinamikusan változik, amikor ugyanaz az elérési útvonal kerül a Path oszlop celláiba. Amennyiben az adott elérési útvonal nem ismétlődik többet a maradék cellatartományban az érték Save&Close "yes"-re változik és a workbook ment és bezárul
2a.) mi pontosan a hátránya, hogyha GoTo-val ugrálok?
2b.) Másik ezzel kapcsolatban, hogy a Mod funkció működését nem teljesen értem, legalábbis az én esetemben. Pl ha "6 monthly"-t keresem, akkor azokat a hónapokat keresem, amelyeket 6-al oszthatóak maradék 1-el? Ez január és július esetében (1/6= 0 maradék 1) és (7/6=1 maradék 1), "yearly" pedig (1/12=0 maradék 1)?
2c.) címkéket megszűntettem if - end if-eket használva3.) hibakezelés, pl valami létfontosságú cella nincs kitöltve. Szűrést pedig úgy értem, hogy kézzel leszűröm az adatokat, majd arra eresztem rá a makrót, hiba a Save&Close-nál van, mert olyankor is a maradék tartományt figyeli, mikor az egyébként a szűrés miatt nem látszik.
+ A kódhoz hozzáadtam egy response-t, ami a user arcába tolja, hogy a makró milyen nyomtatókat fog használni, mindkettőt le kell okézni, csak így kerül az ellenörző cellába, ahonnan a makró majd használja. Ha valamelyik cella üres, akkor a kód megáll, és informálja a usert. Ezen kívül még hozzáadtam egy manual update oszlopot is az adattáblán, alapból ki van kapcsolva, de ha "yes" az értéke, akkor csak megnyitja a workbookot, majd megy tovább a ciklus, valamint egy néhány sort, hogy szűrést és manual update-et alaphelyzetbe állítsa miután a fájl megnyílik.
így néznek ki:
Sub Auto_Open()
Dim start As Date
Dim weekcom As Date
Dim today As Date
Dim response As VbMsgBoxResult
Dim lo As ListObject
Dim ws As Worksheet, ma As Worksheet
Dim lastrow As Long
Set lo = Worksheets("OpenClose").ListObjects(1)
lo.AutoFilter.ShowAllData
Set ma = Workbooks("FillerPrinter.xlsm").Worksheets("MainAssembly")
'ma.Unprotect "123"
Set ws = Workbooks("FillerPrinter.xlsm").Worksheets("OpenClose")
ws.Range("P2:P" & lastrow) = "no"
Worksheets("MainAssembly").Activate
Range("A1").Select
start = Sheets("MainAssembly").Range("F3").Value
today = Sheets("MainAssembly").Range("F7").Value
weekcom = start
Do While weekcom < today
weekcom = weekcom + 28
Loop
Sheets("MainAssembly").Range("F6").Value = weekcom
Dim Printers() As String
Dim N As Long
Dim S As String
Dim col As String
Dim bw As String
Printers = GetPrinterFullNames()
Sheets("MainAssembly").Range("F8:F9").Value = ""
For N = LBound(Printers) To UBound(Printers)
S = Printers(N) 'S & Printers(N) & vbNewLine
If InStr(S, "Microsoft") <> 0 And InStr(S, "Print") <> 0 Then col = S
If InStr(S, "HP Photosmart Wireless B109n-z") <> 0 And InStr(S, "Print") = 0 Then bw = S
Next N
response = MsgBox(col, vbOKCancel, "Confirm the Colour Printer")
If response = vbOK Then
Sheets("MainAssembly").Range("F8").Value = col
Else: MsgBox "Stop-Call-Wait", vbOKOnly
Exit Sub
End If
response = MsgBox(bw, vbOKCancel, "Confirm the B&W Printer")
If response = vbOK Then
Sheets("MainAssembly").Range("F9").Value = bw
Else: MsgBox "Stop-Call-Wait", vbOKOnly
Exit Sub
End If
'ma.Protect "123"
End SubSub EOM_Main_Assy_Workbooks()
'loop:
Dim sPath As String, ssheet As String, fileName As String
Dim lastrow As Long, counter As Long
Dim ws As Worksheet, tp As Worksheet, ma As Worksheet
'print:
Dim bw As String, col As String
Dim toprint As Boolean
'from main worksheet:
Dim sDate As String
Dim sWeek As String
Dim sWkcom As String
Dim nextmonth As Date
'from Table:
Dim freq As String
Dim area As String
Dim loc As String
Dim dat As String
Dim week As String
Dim wkcom As String
Dim procloc As String
Dim procname As String
Dim machloc As String
Dim machname As String
Dim printer As String
Dim copies As Integer
Dim saveandclose As String
Dim manual As String
Dim manualcheck As Boolean
sDate = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$4"
sWeek = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$5"
sWkcom = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$6"
nextmonth = ma.Range("F4")
col = ma.Range("F9")
bw = ma.Range("F9")
'1st condition
If ma.Range("F8") = "" Or ma.Range("F9") = "" Then
MsgBox prompt:="One or both printers are not selected." & VBA.Constants.vbNewLine & "Please click on Update / Reset button!" & VBA.Constants.vbNewLine & "If not sure, please S-C-W!"
Exit Sub
End If
'End of 1st condition
counter = 2
manualcheck = False
'2nd condition
If Not ws.Range("A" & counter).EntireRow.Hidden Then
freq = ws.Range("A" & counter)
area = ws.Range("B" & counter)
loc = ws.Range("C" & counter)
sPath = ws.Range("D" & counter)
ssheet = ws.Range("E" & counter)
dat = ws.Range("F" & counter)
week = ws.Range("G" & counter)
wkcom = ws.Range("H" & counter)
procloc = ws.Range("I" & counter)
procname = ws.Range("J" & counter)
machloc = ws.Range("K" & counter)
machname = ws.Range("L" & counter)
printer = ws.Range("M" & counter)
copies = ws.Range("N" & counter)
saveandclose = ws.Range("O" & counter)
manual = ws.Range("P" & counter)
'freq check
Select Case CStr(freq)
Case "4 weekly", "monthly"
toprint = True
Case "2 monthly"
toprint = Month(nextmonth) Mod 2 = 1
Case "3 monthly"
toprint = Month(nextmonth) Mod 3 = 1
Case "6 monthly"
toprint = Month(nextmonth) Mod 6 = 1
Case "yearly"
toprint = Month(nextmonth) Mod 12 = 1
End Select
'open sheets
'3rd condition
If toprint Then
Application.ScreenUpdating = True
ma.Visible = True
Application.StatusBar = "Processing File: " & fileName
Application.ScreenUpdating = False
Workbooks.Open sPath
Windows(fileName).Visible = False
'4th condition
If CStr(manual) = "no" Then
'update sheets if necessary
If CStr(dat) <> "" Then Workbooks(fileName).Sheets(ssheet).Range(dat).Formula = sDate
If CStr(week) <> "" Then Workbooks(fileName).Sheets(ssheet).Range(week).Formula = sWeek
If CStr(wkcom) <> "" Then Workbooks(fileName).Sheets(ssheet).Range(wkcom).Formula = sWkcom
If CStr(procloc) <> "" Then Workbooks(fileName).Sheets(ssheet).Range(procloc).Formula = procname
If CStr(machloc) <> "" Then Workbooks(fileName).Sheets(ssheet).Range(machloc).Formula = machname
'print sheets
Set tp = Workbooks(fileName).Worksheets(CStr(ssheet))
Select Case CStr(printer)
Case "col"
Application.ActivePrinter = col
tp.PrintOut copies:=CStr(copies)
Case "bw"
Application.ActivePrinter = bw
Case Else
MsgBox "No printer selected"
End Select
'wait here a bit
Do While ActiveWindow.View = xlPrint
Loop
'time to save&close
If CStr(saveandclose) = "yes" Then Excel.Workbooks(fileName).Close SaveChanges:=True
Else:
'Windows(fileName).Visible = True
manualcheck = True
'End of 4th condition
End If
'End of 3rd condition
End If
'End of 2nd condition
End If
counter = counter + 1
Loop
Application.StatusBar = "Done!"
Application.ScreenUpdating = True
ma.Activate
Range("A1").Select
If manualcheck = True Then
MsgBox "Update and print the sheets manually"
Else: MsgBox "Done!"
End If
End Sub -
-
válasz
Fferi50 #47903 üzenetére
Amit itt a képeden bemutatsz, azt raktam ki én is képben (Public deklaráció (meg még mást is))... Persze, hogy úgy már lehet vele dolgozni bárhonnan
"Téves az az információd, hogy a modul elején publikusnak definiált változót csak az a modul tudja használni, amelyben definiálták. Mivel publikus,... "
Ööö a MyGlobalVariable_2 az Private deklaráció(tehát NEM Publikus, szvsz ezen átsiklottál
), ergó sem más modulból, sem woorksheet kódból nem lehet elérni, csak abból a modulból, ahol deklarálva van (Én erről írtam, azt, amit, nem a publikus változóról)...
Modulnév.változónév formában sem (szerkesztő el fogja fogadni, engedi beírni, nem nyaffog miatta, de ha futtatni próbálod a makrót, akkor jön a hiba -
eszgé100
őstag
válasz
Fferi50 #44543 üzenetére
"Nem tudom hány xls-ed van, de nem hiszem, hogy mindegyiket külön-külön el kellene látni ugyanazon funkciókat végző makrókkal. Én egy alap Excelt használnék, amiben a makrók benne vannak és abból intézném az összes többinek a megnyitását és kezelését. Így csak egy fájlt kell karbantartani, nem pedig x db-ot.
De lehet, hogy rosszul látom.
Üdv."Üdv Fferi50,
Nem láttad rosszul a dolgokat, jelenleg így állok a dologgal:
Ez a kód lefut megnyitáskor:
Option Explicit
Private Const HKEY_CURRENT_USER As Long = &H80000001
Private Const HKCU = HKEY_CURRENT_USER
Private Const KEY_QUERY_VALUE = &H1&
Private Const ERROR_NO_MORE_ITEMS = 259&
Private Const ERROR_MORE_DATA = 234
Private Declare PtrSafe Function RegOpenKeyEx Lib "advapi32" _
Alias "RegOpenKeyExA" ( _
ByVal HKey As Long, _
ByVal lpSubKey As String, _
ByVal ulOptions As Long, _
ByVal samDesired As Long, _
phkResult As Long) As Long
Private Declare PtrSafe Function RegEnumValue Lib "advapi32.dll" _
Alias "RegEnumValueA" ( _
ByVal HKey As Long, _
ByVal dwIndex As Long, _
ByVal lpValueName As String, _
lpcbValueName As Long, _
ByVal lpReserved As Long, _
lpType As Long, _
lpData As Byte, _
lpcbData As Long) As Long
Private Declare PtrSafe Function RegCloseKey Lib "advapi32.dll" ( _
ByVal HKey As Long) As Long
Public Function GetPrinterFullNames() As String()
Dim Printers() As String ' array of names to be returned
Dim PNdx As Long ' index into Printers()
Dim HKey As Long ' registry key handle
Dim Res As Long ' result of API calls
Dim Ndx As Long ' index for RegEnumValue
Dim ValueName As String ' name of each value in the printer key
Dim ValueNameLen As Long ' length of ValueName
Dim DataType As Long ' registry value data type
Dim ValueValue() As Byte ' byte array of registry value value
Dim ValueValueS As String ' ValueValue converted to String
Dim CommaPos As Long ' position of comma character in ValueValue
Dim ColonPos As Long ' position of colon character in ValueValue
Dim M As Long ' string index
' registry key in HCKU listing printers
Const PRINTER_KEY = "Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Devices"
PNdx = 0
Ndx = 0
' assume printer name is less than 256 characters
ValueName = String$(256, Chr(0))
ValueNameLen = 255
' assume the port name is less than 1000 characters
ReDim ValueValue(0 To 999)
' assume there are less than 1000 printers installed
ReDim Printers(1 To 1000)
' open the key whose values enumerate installed printers
Res = RegOpenKeyEx(HKCU, PRINTER_KEY, 0&, _
KEY_QUERY_VALUE, HKey)
' start enumeration loop of printers
Res = RegEnumValue(HKey, Ndx, ValueName, _
ValueNameLen, 0&, DataType, ValueValue(0), 1000)
' loop until all values have been enumerated
Do Until Res = ERROR_NO_MORE_ITEMS
M = InStr(1, ValueName, Chr(0))
If M > 1 Then
' clean up the ValueName
ValueName = Left(ValueName, M - 1)
End If
' find position of a comma and colon in the port name
CommaPos = InStr(1, ValueValue, ",")
ColonPos = InStr(1, ValueValue, ":")
' ValueValue byte array to ValueValueS string
On Error Resume Next
ValueValueS = Mid(ValueValue, CommaPos + 1, ColonPos - CommaPos)
On Error GoTo 0
' next slot in Printers
PNdx = PNdx + 1
Printers(PNdx) = ValueName & " on " & ValueValueS
' reset some variables
ValueName = String(255, Chr(0))
ValueNameLen = 255
ReDim ValueValue(0 To 999)
ValueValueS = vbNullString
' tell RegEnumValue to get the next registry value
Ndx = Ndx + 1
' get the next printer
Res = RegEnumValue(HKey, Ndx, ValueName, ValueNameLen, _
0&, DataType, ValueValue(0), 1000)
' test for error
If (Res <> 0) And (Res <> ERROR_MORE_DATA) Then
Exit Do
End If
Loop
' shrink Printers down to used size
ReDim Preserve Printers(1 To PNdx)
Res = RegCloseKey(HKey)
' Return the result array
GetPrinterFullNames = Printers
End Function
Sub Auto_Open()
Dim start As Date
Dim weekcom As Date
Dim today As Date
start = Sheets("MainAssembly").Range("F3").Value
today = Sheets("MainAssembly").Range("F7").Value
weekcom = start
Do While weekcom < today
weekcom = weekcom + 28
Loop
Sheets("MainAssembly").Range("F6").Value = weekcom
Dim Printers() As String
Dim N As Long
Dim S As String
Dim col As String
Dim bw As String
Printers = GetPrinterFullNames()
For N = LBound(Printers) To UBound(Printers)
S = Printers(N) 'S & Printers(N) & vbNewLine
If InStr(S, "Microsoft") <> 0 And InStr(S, "Print") <> 0 Then col = S
If InStr(S, "HP Photosmart Wireless B109n-z") <> 0 And InStr(S, "Print") = 0 Then bw = S
Next N
Sheets("MainAssembly").Range("F8").Value = col
Sheets("MainAssembly").Range("F9").Value = bw
MsgBox col, vbOKOnly, "Colour Printer"
MsgBox bw, vbOKOnly, "BW Printer"
End SubEz pedig elvégzi a piszkos munkát:
Sub EOM_Main_Assy_Workbooks()
'loop:
Dim sPath As String, ssheet As String, fileName As String
Dim lastrow As Long, counter As Long
Dim ws As Worksheet, tp As Worksheet, ma As Worksheet
'printers:
Dim bw As String, col As String
'from main worksheet:
Dim sDate As String
Dim sWeek As String
Dim sWkcom As String
Dim nextmonth As Date
'from Table:
Dim freq As String
Dim area As String
Dim loc As String
Dim dat As String
Dim week As String
Dim wkcom As String
Dim procloc As String
Dim procname As String
Dim machloc As String
Dim machname As String
Dim printer As String
Dim copies As Integer
Dim saveandclose As String
sDate = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$4"
sWeek = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$5"
sWkcom = "=[FillerPrinter.xlsm]MainAssembly!$F$6"
nextmonth = ma.Range("F4")
col = ma.Range("F9")
bw = ma.Range("F9")
counter = 2
ws.Activate
freq = Range("A" & counter)
area = Range("B" & counter)
loc = Range("C" & counter)
sPath = Range("D" & counter)
ssheet = Range("E" & counter)
dat = Range("F" & counter)
week = Range("G" & counter)
wkcom = Range("H" & counter)
procloc = Range("I" & counter)
procname = Range("J" & counter)
machloc = Range("K" & counter)
machname = Range("L" & counter)
printer = Range("M" & counter)
copies = Range("N" & counter)
saveandclose = Range("O" & counter)
'freq check
Select Case CStr(freq)
Case "4 weekly"
GoTo openworksheets
Case "monthly"
GoTo openworksheets
Case "2 monthly"
Select Case Month(nextmonth)
Case 1, 3, 5, 7, 9, 11
GoTo openworksheets
Case Else
GoTo nextraw
End Select
Case "3 monthly"
Select Case Month(nextmonth)
Case 1, 4, 7, 10
GoTo openworksheets
Case Else
GoTo nextraw
End Select
Case Else
GoTo nextraw
End Select
'open sheets
openworksheets:
Workbooks.Open sPath
'update sheets if necessary
Set tp = Workbooks(fileName).Worksheets(CStr(ssheet))
If CStr(dat) <> "" Then
Sheets(ssheet).Select
Range(dat).Select
ActiveCell.Formula = sDate
End If
If CStr(week) <> "" Then
Sheets(ssheet).Select
Range(week).Select
ActiveCell.Formula = sWeek
End If
If CStr(wkcom) <> "" Then
Sheets(ssheet).Select
Range(wkcom).Select
ActiveCell.Formula = sWkcom
End If
If CStr(procloc) <> "" Then
Sheets(ssheet).Select
Range(procloc).Select
ActiveCell.Formula = procname
End If
If CStr(machloc) <> "" Then
Sheets(ssheet).Select
Range(machloc).Select
ActiveCell.Formula = machname
End If
'print sheets
Select Case CStr(printer)
Case "col"
Application.ActivePrinter = col
Case "bw"
Application.ActivePrinter = bw
Case Else
MsgBox "No printer selected"
End Select
'wait here a bit
Do While ActiveWindow.View = xlPrint
Loop
'time to save&close
If CStr(saveandclose) = "yes" Then
Else: GoTo nextraw
End If
nextraw:
counter = counter + 1
Loop
Worksheets("MainAssembly").Select
Range("A1").Select
MsgBox "Done!"
End SubEz nem az összes workbook, amivel foglalkoznom kell, de egyelőre tesztnek elegendőek ezek is. Jelenlegi formájában a kód 88 sheetet kevesebb, mint 2 perc alatt megnyitott, update-elt, nyomtatóra küldött, majd bezárt
Már csak szűrést és hibakezelést kellene beleszőnöm valahogy.
Az egész csoportnak köszönöm mégegyszer az eddigi segítséget -
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #47870 üzenetére
Szia!
A folyamat lassabb lett, valamint ha hozzáadtam az A oszlopba folytatólagosan sorozatszámokat, akkor a második munkalapon alul ahol összesíti a darabszámot, az összegnél az tűnt fel, hogy az eredetileg a táblában szereplő összeg van. Próbáltam mindkét lapon frissíteni az adatokat és úgy lefuttatni, de ugyan az volt az eredmény. -
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #47864 üzenetére
Szia!
Profi, MŰKÖDIK!!!
Tesztelgetem különböző listákkal, de szerintem rendben lesz. Nálam új értékekek hozzáadása után, futtatás előtt ki kell törölnöm a másik munkalapot, plusz az első munkalapon a kilistázott egyedi és ismétlődő értékeket. De ez a három kattintás semmiség, szóval mégegyszer köszönöm!
-
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #47859 üzenetére
Szia!
Megnéztem, az egyedi értékeket 980 egyedi értékig gyűjti ki (~135k helyett), de késznek tekinti, nincs hibakód.
Egyébként plusz érdekesség, hogy a NotePad++-szal megszűrt listát (kódolás UTF-8) másolok be excelbe és azon a listán futtatom a makrót, akkor az alábbi hibát dobja befejezés előtt: Run-time error '13': Type mismatch
Ha ugyan ezt a Notapad++ listát jegyzettömbe másolom és onnan excelbe, akkor megint másik hibakód jön: Run-TIme Error '1004': Method 'StatusBar' of object '_Application' failed.
Ide tettem a fájlokat, amin próbálgatom a lehetőségeket.
Eredeti excel makró eredmény: 135.531 egyedi érték
NotePad++ eredmény: 135.521 egyedi érték
Scrapebox eredmény: 135.020 egyedi érték -
ny.erno
tag
válasz
Fferi50 #47842 üzenetére
Valóban lemaradt. Simán feltételes formázással, utána pedig cella rendezés szín szerint.
A második képleted próbálom éppen. 139e sorral tesztelek és megint fagyás közeli állapot van.Jobb alsó sarok üzenete: "Számítás folvamatban (4 szál): 10% (4-5 perc). Az első képlet hasonlóan lassú ekkora adattáblánál. Minden feltételes formázási szabály ki van kapcsolva.
-
bsh
addikt
válasz
Fferi50 #47822 üzenetére
@Kasya: 64bit. a fájlok nem nagyok (mármint az excel táblák).
@FFeri50: speciális darabjegyzéket generál cad-ből. egyedüli képletek amik vannak, ha egy tételhez tartozik pdf rajz, akkor a sima szöveges tételszám mezőbe belinkeli azt =HYPERLINK()-kel, de semmi több. minden más cella sima szöveg/szám. kis színezés, kommentek, ilyesmi. a képletszámítást, eventeket és a screenupdating-et kikapcsolja a makró futás alatt és az excel tábla rejtve van amíg el nem készül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Villanyszerelés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Update 08.12. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest