- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BEndre34
tag
Szia! Próbáltam (az elsők között), de sajnos van ahol 2, van ahol már 5 "1"-es szerepel egymás mellett és nem tudom megadni neki, hogy "n" darabig (az első egyezés utáni első üres celláig) ellenőrizze. Illetve azt se, hogy hol kezdje újra az ellenőrzést az első találat után. Ez szerintem egy összetett Excel képletnek is túl sok.
-
BEndre34
tag
válasz
Pakliman #48190 üzenetére
Nem értem, de működik (holnap utánanézek, mert így tanul az ember)
Annyi, hogy ahol közvetlenül egymás után(mellett) szerepel 1, azokat is csak simán 1-nek vegye, ahogy nálad a 3 egymás melletti 1-es esetében, ami az én szempontomból nem hiba, hanem a cél.Tehát ahol önmagában 1-van azt is, és ahol közvetlenül egymás mellett bármennyi 1-es szerepel, azt is csak 1-nek vegye. Azaz a Te példádban nem 2 kell, hogy megjelenjen, hanem 5 (van 2 különálló 1-es és 3 közvetlen egymás melletti 1-es).
Mindenesetre ez számomra fény az alagút végén.
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Adott egy Excel tábla. Az elképzelésem az lenne, hogy meg szeretném számolni, soronként külön-külön, mennyi olyan nap van, ahol "1" szerepel. A probléma, amit nem tudok megugrani az, hogy az egymást követő egyeseket "1"-nek kellene számolnom. Azaz A2-ben 2-nek, A3-ban szintén 2-nek, A4-ben 3-nak, A6-ban 2-nek és így tovább kellene szerepelnie. Külön probléma, hogy jelenleg a BH oszlopnál van a táblázat "vége", de ez még bővülni fog további oszlopokkal. Képletekkel próbáltam (egymásba ágyazottal is), de sehogy sem lesz jó.
Feltételezem, a makró lenne a megoldás, de abban sajnos láma vagyok, illetve nem találtam rá megoldást (pedig az hittem a Google és én jóban vagyunk).
Ha tudtok segíteni, előre is köszönöm!!
Endre(természetesen holnap tiszta fejjel, próbálom tovább mindentől függetlenül, de jelenleg nem látom, mi lenne a megoldás)
-
BEndre34
tag
válasz
Fferi50 #48075 üzenetére
Köszönöm, elsőre jó lett
Persze csak azután, hogy rájöttem, az egyszerűsített, ide készült minta tábla kép mindössze 2 oszlopból állt az eredeti 4 helyett (a képlet, amit bemásoltam, abból volt), így az elős percben nem értettem, a Tiéd miért nem jó.
De leesett a tantusz és úgy más minden
volt.
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Abban kérem a segítségeteket, hogy adott egy Excel, aminek az első munkalapján (Munka1) az "A" oszlopban szerepel rengeteg ID (pl.: 27751), és mellettük a "B" oszlopban pedig a hozzá tartozó beszállítói hetek (pl.: 2021-28). A cél az lenne, hogy a második munkalapra (Munka2) az ID-k mellé az első munkalapból megjelenítse azokat a heteket, amiknél az ID megtalálható. (leírva én se nagyon értem, így íme egy kép)
Munka1:
A képlet, amivel próbálkozok: {=HAHIBA(INDEX(Munka1!$D$2:$D$3376;KICSI(HA(A$1=Munka1!$B$2:$B$3376;SOR(Munka1!$B$2:$B$3376)-SOR(Munka1!$B$2)+1);SOR(1:1)));"")}
Sajnos ezzel csak a keresett ID mögé, oszlopba rendezve tudom kiírni az eredményt (lásd feljebb a "Munka2"), viszont nekem sorban, egymás után lenne rá szükségem. Így:
Próbáltam rá megoldást találni, de mivel közel 1000 ID adatira lenne szükség, az oszlopból sorba rendezés egyesével nem megoldás és beletört már mindenem is. Kérem, ha valaki tud, segítsen, hogy lehetne legegyszerűbben (lehetőleg makró nélkül, mert hisztizik miatta a szerver) megoldani ezt.
Előre is köszönöm!
Endre -
BEndre34
tag
válasz
Pakliman #47563 üzenetére
Szia!
Köszönöm. Viszont pont az a gondom, hogy nem tudok útvonalat megadni. Illetve igen, de úgy már nincs értelme a makrónak. Kollégák fogják használni és pont az lenne a lényeg, hogy nekik ne kelljen semmin változtatni, csak a minta fájlt bemásolja az adott heti könyvtárba és lefut arra a hétre(könyvárra) vonatkozóan.
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Kb 3 napja bújom a netet, de csak részmegoldásokat találtam, de azokat összefűzni nem tudom és nem is teljes a megoldás halmaz.
A feladat az lenne, hogy egy Excel (ebben indul a makró) 6 munkalapját átnevezze és a munkalapokra a dátum szerint oda tartozó Excel első munkafüzetlapját bemásolja. Mind a 7 Excel 1 adott könyvtárban van (6 jelenléti és 1 összesítő, amibe a makró fut(na)).
Ez lenne a könyvár (csak próba, mert a valóságban nem ebben a könyvtárban lesznek, hanem a hetente létrehozott (2021/1 hét, 2021/2 hét.... könyvárakba és azokba kerülne 1-1 összesítő (itt Munkafüzet1) Excel)
A cél pedig az lenne, hogy a Munkafüzet1 munkalapjait a többi, ugyanabban a könyvtárban található file nevének dátumára átnevezze és a hozzájuk tartozó Excel első munkalapját bemásolja (sima ctrl+c és ctrl+v, mert nem kell formázás megőrzése vagy más tulajdonság)
Utána van még vele pár képlet feladat, de azok már megvannak. Illetve a végén a képletek helyett majd csak érték kell, de azt már megoldottam makróval, hogy ne egyesével kelljen a munkafüzetlapokkal szenvedni.
Megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni.
A mintában lévő "Próba" mappa file neveit ki tudom olvasni és beírni a Munkafüzet1-re, de a munkalapok átnevezése és főleg a másolás már nem megy, pedig azt hittem a file nevek birtokában már menni fog.
-
BEndre34
tag
Sziasztok!
Remélem tud valaki segíteni, mert egy hete belecsöppentem egy feladatba és nem tudom megoldani (illetve Access-ben még úgy ahogy, de azt sajnálatos okok miatt nem tudják használni azok, akiknek kell). Már több megoldást is kipróbáltam és átnyálaztam több fórumot is, de csak részmegoldásokra jöttem rá. A problémám a következő:
Kb 80 felhasználó rögzít adatokat napi szinten OpenOffice Calc táblázatban ("sajnos" csak ez lehet a gépeken). A feldolgozást végző gépeken viszont MS Office 10 van és más nem is lehet (szerencsére gond nélkül megnyitja az Ooo táblázatot). Adatok csak az első 5 oszlopban vannak felhasználóként változó sor mennyiségben (egy oszlopban csak szám van, a többiben betűk). Ezeket kellene nap végén egyetlen lapon egyesíteni a megfelelő oszlopoknak megfelelően. Mivel rögzíteni Ooo-ban rögzítenek, a munka pedig Excelben folyik, nem tudom minden egyes oszlopot megnevezni ami viszont számomra teljesen megoldhatatlanná is teszi a feladatot. Ooo-ban képtelen vagyok megoldani, mert ahhoz még annyira se értek, mint az excelhez
Van valakinek ötlete?
Endre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest