- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Slowman #44529 üzenetére
Már nem tudom szerkeszteni az előzőt, az F64 cellába írva működik, tömbképletként.
A magyarázat:
Az azonos értékek elkerülése érdekében minden vizsgált számhoz hozzáadunk egy nagyon pici eltérést, ez a +OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000 érték. Ezáltal az azonos értékek megszűnnek, mivel az oszlopszám minden értéknél más és más.
Ezután az így kapott értéknek keressük meg az oszlopszámát a HOL.VAN függvénnyel:HOL.VAN(NAGY('OEE_Állásidő összegzés'!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;SOR()-63);'OEE_Állásidő összegzés'!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;0)
A Nagy függvény k paraméterét pedig úgy határozzuk meg, hogy lefelé húzható legyen, ezt a Sor()-63 adja. Ha tehát a 64. sorban van a képlet, akkor a kifejezés értéke 1 lesz, lehúzva pedig 2,3 stb.
A HOL.VAN függvény értéke pedig megadja az INDEX függvénynek, hányadik értéket vegye a tömbből.
Mivel az INDEX függvény első paraméter 1 soros, nem szükséges feltétlenül a függvény sor paraméterének az 1 megadása, mivel nincs több sor.
A tömbfüggvény pedig azért kell, hogy minden tételt vegyen figyelembe a képlet.
Remélem érthetően sikerült leírnom.
(Természetesen az eltérő értékeket úgy is el lehet érni, ha nagyon kis értékeket kivonunk a tényleges értékekből.)
Üdv.
Ps.
Amit az FKERES, VKERES függvényről írtál, azt Redmond felé kellene javasolnod. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Slowman #44529 üzenetére
Szia!
Hanyadik sorba írtad a képletet?
A SOR()-63 kifejezésben a 63 helyére a képlet előtti sort kell beírni.
Az Oszlop függvényeknél nem kell a munkalap neve, mivel csak az előfordulás számára vagyunk kíváncsiak - az oszlopszám minden munkalapon egyforma.
Ez a képlet nekem rendesen működik (az elküldött fájlod alapján):=INDEX('OEE_Állásidő összegzés'!$F$9:$AH$9;HOL.VAN(NAGY('OEE_Állásidő összegzés'!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;SOR()-63);'OEE_Állásidő összegzés'!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;0))
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Slowman #44527 üzenetére
Szia!
Nézd meg légy szíves ez a TÖMBKÉPLET működik-e:=INDEX(Munka1!$F$9:$AH$9;HOL.VAN(NAGY(Munka1!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;SOR()-63);Munka1!$F$8:$AH$8+OSZLOP($F$8:$AH$8)/100000;0))
A tömbképletet Ctrl+Shift+Enter kombóval kell lezárni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi.
Ez húzható lefelé.
Légy szíves jelezz vissza, mit tapasztaltál, azután elmagyarázom a működését.
Üdv. -
Slowman
aktív tag
válasz
Slowman #44489 üzenetére
Illetve, másik kérdés. Ebben sem látok semmi következetességet, hogy az egyik szeletelő áthozza a megfelelő egyedi cellaformázást a másik nem. Erre esetleg van valakinek tippje?
A cellaérték egy szám de egyedi formátumot adtam meg ami kiegészíti "KW " előtaggal (Kalenderwoche). Erre csak azért van szükség, mert így tudok számolni a hetek számával nem szöveg a cellaérték de kinézetre megfelel és mindenki érti így.
Tehát ua. excelen belül létrehoztam több kimutatást kimutatásokhoz beszúrtam szeletelőket. Egyiknél kiírja a KW előtagot másiknál nem. A kimutatásba átállítottam a formátumot mert eredetileg ott se hozta egyből csak a számokat jelenítette meg, de ez sem segített (frissítés utáns sem). Míg az első kimutatásnál minden ment automatikusan. -
Mutt
senior tag
válasz
Slowman #44460 üzenetére
Szia,
Kimutatáson jobb klikk és Kimutatás beállításai (Pivot Table Options) -ban az első lap alján be van pipálva, hogy megtartsa a formátumokat? A felette lévővel is érdemes kísérletezni, szerintem érdemes kipipálni azt, hogy ne méretezze át az oszlopokat minden alkalommal.
Ha ezek után sem tartja meg, akkor szerintem az a gond, hogy a cellákat közvetlenül formázod, de a helyes megoldás, hogy a Kimutatásban az értékekre kattintva kell a formázást állítani.
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Slowman #36502 üzenetére
Szia!
Egy javaslatot feltettem IDE, szerintem használható.
Sajnos csak úgy lehet megoldani, hogy egy másik diagramra bevisszük a célértékeket, majd a 2 diagramot egymásra tesszük.A célokat tartalmazó diagram típusa dobozos ábra (nem tudom, milyen verziód van, lehet nincs benne ilyen lehetőség, akkor sajnos nem fog menni).
Az összes területet átlátszóvá kell tenni és ezt tesszük felülre.
Az illesztést úgy tudod megoldani könnyen, ha az eredeti diagramot lemásolod és a másolatban módosítod az adatokat és a diagramtípust. Az egyes sorozatok színbeállítását is módosítani kell ().
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 G7
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 256GB magyarbill 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3103
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest