- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1 #18819 üzenetére
A fene tudja, csinált nálam már furcsaságokat, meg más ismerősnél is, hogy minden jó volt és mégse csinálta azt, amit kellett volna, meg egyik gépen ment, másikon nem. Meg én olyanon dolgozom, hogy súg, feldobja a lehetőségeket, onnan csak nem hagyják le.
A lényeg, hogy most jó, és ennek kell úgy működnie. -
gboszi
senior tag
válasz
Delila_1 #18778 üzenetére
Köszi a választ, nem találtam megoldást. (bár neheziti a dolgot, hogy mac osx-es excelem van)
Viszont olyan dolgot kérdeznék még, hogy olyan lehet, hogy a diagrammomnak naponta változik az adatmennyisége. Ezt meg lehet csinálni, hogy ne kelljen mindig ujra kijelölni, hogy mi az adathalmaz? -
q13579
senior tag
válasz
Delila_1 #18746 üzenetére
Köszi, ez működhet.
Még egy kérdés.
Hogyan adhatnám meg azt a feltételt, hogy csak abban az esetben adjon vissza értéket egy munkalapról, ha az nem 0 és nem üres. Ellenkező esetben keressen egy másik lapról.
A gondom az, hogy ha HA függvénnyel oldom meg, akkor ha az első munkalapon nem talál értéket, akkor #ÉRTÉK hibával tér vissza és nem kezdi el keresni a másik lapon.
Eddig így próbáltam, hogy HA(VAGY((....>0);(.....<0));1;0)
Viszont ebben az esetben, ha a vagylagos feltételenek üres cella esetén nem felelt meg, nem a 0-s értéket adta eredményül, hanem az #ÉRTÉK hibát.
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #18748 üzenetére
Ez egy vizsgálati eredményeket ábrázoló grafikon. A vizsgálat eredménye egy anyagra jellemző, %-ban kifejezett szám. A vizsgálatot csak korlátozott mennyiségben, az egész % értékeknél végezzük el, viszont az anyagra jellemző érték a legkevesebb esetben lesz kerek%. A természetanyánk így találta ki az anyagot. A vizsgált anyagjellemzőnek mindig van egy maximum értéke, csak éppen nem tudjuk, hogy hol. (tapasztalat alapján 6-8% között, de ez változik.
Tehát nem arra vagyok kíváncsi, hogy al elvégzett vizsgálatok közül melyiknek legnagyobb az értéke =max() függvény ugyebár..., hanem arra, hogy a vizsgálati eredmények álltal kirajzolt görbének hol van a maximuma. Ha ismerném a görbe egyenletét, akkor 2 deriválással már megkaphanám annak a maximumát, csak hát nem ismerem a görbe pontos egyenletét. A közelítő polinomok és egyéb trendvonalak ebben az esetben igen használhatatlanok, mert a vizsgálati eredményben pontos (0,05%) eredményt kell megadni. Ennél jóval nagyobb tévedést adna, ha közelítő polinommal számolnék.
Szóval ennek fényében látsz rá valami megoldást, hogy automatán ki tudjam számoltatni amit szeretnék, vagy maradjak a manuális leolvasásnál?
Köszi szépen
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Delila_1 #18739 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy az adattábla az csak abból az 5 pontból áll, amin az adatjelölők állan (2-10%-ig) Nekem meg arra a maximum pontra lenne szükségem, ami az illesztett görbe maximuma. A leni példánál maradva ~8,22%.
Nem kell a diagrammra rárajzolnom, hanem csak számszakilag kell tudnom kiszámolni (amit most csak "ránézésre" tudok megmondani).
Ha erre tudsz valami frappáns megoldást, akkor azt megszönömöm, ha megosztod.
üdv, föccer
-
Agony
aktív tag
válasz
Delila_1 #18729 üzenetére
Köszönöm a választ!
Végül ez lett a működő koncepció:
Sub Markó()
Range("B1").FormulaR1C1 = "=IF(RC[-1]=10,""Igaz"",""Hamis"")"
Range("B1:B1").Autofill Destination:=Range("B1:B" & Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row)
End SubRemélem, nincs benne túl nagy blődség, minden esetre a funkcióját ellátja.
-
biker
nagyúr
válasz
Delila_1 #18686 üzenetére
ez a megoldás nem tűnik jónak, annyiból, hogy kézzel kell futtatni, én egy konvertáló munkalapot szeretnék csinálni, egyik árlistából másikat készít, ehhez kell más és más frissített forrásból automatikusan lefutnia újra.
Ilyet meg nem akar tenni.+ ha megadom, hogy a CÉL másik munkalap legyen, érvénytelen hivatkozást dob, amit nem értek, csak önmagára felülírva akar futni, ez se lenne egetverő baj, de mindig kézzel???
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18643 üzenetére
Okay, de azt továbbra sem értem, hogy tudom azt beállítani, hogy a részeredményeket ne mutassa, azaz csak akkor mutasson eredményt, ha az összes adat meg van adva.
Magyarul: A-ba kapok egy adatot, B-be is egy másik adatot és az A ill. a B összegét mutassa C-be. Na mármost nekem most úgy működik, hogy ha A értéke meg van, akkor azt mutatja a C-ben, mivel B-t nullának fogja fel. Én viszont azt szeretném, hogy C-be csak akkor mutasson értéket, ha az A és a B értéke is ott van.
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18636 üzenetére
Hiába zavaros Neked a leírásom, még így is simán megoldottad amire gondolok
A fájl felépítése a következő:
Minden dolgozónak külön munkalapja van ahol vezetik a napi információkat.
Mivel minden hónapban más napra esnek a vasárnapok, ezért az túl sok munka, hogy egyenként minden hónapban ez javításra kerüljön. Ha az alapadatok munkalapon lévő egy cellába beírom a hónap számát, minden munkalapon az adott hónap napjait alkalmazza (pl. 28, 30, 31 hónapos a hónap, vasárnapok jelölése szürkével). _Ezt akarja jelenteni az adott hónap dátumaEzzel az új hónap kezdése pontosan 10 másodpercre zsugorodott az eddigi fél napról (köszönhetően Neked is!)
A feltételes formázást (az ünnepnaposat) hogyan lehet minden munkalap megfelelő cellájába is érvényessé tenni? Ne kelljen másolgatni egyesével.
-
paatrick
őstag
válasz
Delila_1 #18637 üzenetére
Így már elfogadja, de semmi nem történik. Na mindegy, nem olyan nagy dolog, csak egy betűt kell beírni addig meg le tudom nyomni a shiftet, a makró volt a lényegesebb.
Makróhoz:
Ugyanez a helyzet egy másik munkalapon csak most C-től G-ig van autószűrő (2. sorban), gondoltam csak átírom
Sub AutoSzuro()
Dim krit As Integer
For krit = 3 To 7
Selection.AutoFilter Field:=krit
Next
End Subde látom nem ilyen egyszerű.
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18624 üzenetére
Nem akarja az igazságot.
A munkalap A oszlopában van az adott hónap dátuma.
ezek közül ami vasárnapra esik azt szürkére színezi feltételes formázással.
Az ünnepnapok egy másik munkalapon vannak. Ott A oszlop a hónap száma, B oszlop a hónap neve. Utána ha van ünnepnap a hónapban akkor C, D... J oszlopig az ünnepi dátum, ha nincsen üresek ezek az oszlopok. -
válasz
Delila_1 #18623 üzenetére
igen, tudom mit csinál, illetve, hogy mit kellene csinálnia. ez a makró, így, ahogyan bemásoltam egy példa fájlból származik, ahol teszi is a dolgát.
de ha egy általam készített fájlba írom meg a makrót, akkor nem működik, sőt, akkor sem, ha ezt ugyanígy átmásolom. az isempty fv valamiért nem lesz IsEmpty
és fogalmam sincs miért nem :/
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18373 üzenetére
Adott a munkalapos táblám, és az új probléma.
Egy alapadatok munkalapon meg vannak adva 2013. ünnepnapjai.
A dolgozók munkalapjain pedig azt szeretném, ha az ünnepnap napján a dátumcella automatikusan pl. piros színű lenne.
A vasárnapok szürkére színezését megoldottam, de az ünnepnapok nem mennek.
Azért kellene az automatizmus, mert a tábla most úgy működik, hogy a dolgozóknál nem kell minden hónapban külön felvinni a hónapra vonatkozó adatokat, hanem csak a hónap számát kell átütni az alapadatok munkalapon. -
-
s3toraph
senior tag
-
s3toraph
senior tag
válasz
Delila_1 #18547 üzenetére
Köszi szépen!
Működik!!!!!!!!!
Ez előbb valamit elírtam.
Azt mondjuk nem értem, ha a darabteli 2. paramétere csak így simán van megadva (D20), holott az egy 4x4-es táblázatra van számolva, hogy-hogy működik, és ráadásul helyesen? Most a feltételes formázás a fix-re beállított sor tartományhoz minden cellát megnéz a 4x4-esben, ill. a kijelölt területen? Ha igen, akkor ez csak addig működik, amíg nem rakom fixre $ jellel a 2. paraméterét?
Ja és még egy kérdés: ezt meg tudom úgy oldani, hogy a mintasor az első munkalapon, az eredmény 4x4-es beszínezve helyesen pedig a második munkalapon legyen, és működjön is? Mert nekem nem engedi a másik lapra hivatkozást a feltételes formázás.
lappy: Köszi.
-
s3toraph
senior tag
válasz
Delila_1 #18544 üzenetére
Most olvastam, akkor még hsz szerkesztésben voltam.
Igen, itt már egy táblázattal kevesebben van. Már csak azt kellene megoldani, hogy a pozíció helyén maguk a számok szerepeljenek.
Most így néz ki:
hamis hamis hamis igaz
hamis hamis igaz igaz
hamis hamis igaz igaz
hamis hamis igaz igazA feltételes formázásnál kijelöltem ezt a 4x4-est, megadtam hogy egyenlő cellaértéket nézzen és beírtam hogy igaz, kitöltésnek meg sárgát választottam. Ez így ok, de nekem az igaz és hamis helyett a konkrét eredeti számoknak kellene ott szerepelni, és magának a színezésnek kellene informálnia arról, hogy szerepel-e a sorban a szám, vagy sem.
Tehát ezt szeretném elérni:
1 5 9 13
2 6 10 14
3 7 11 15
4 8 12 16Sárgával kiemelve a 10,11,12,13,14,15,16, mert az igaz, tehát benne van a mintasorban.
Fhúú remélem érthető voltam.
-
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1 #18512 üzenetére
Most lehet, hogy megtaláltam a megoldást, ma már más teendőim vannak, meg ez annyira nem fontos része a programnak, csak egy kis extra. Hétvégén azért kipróbálom, és ha megy, feldobom, hol találtam rá a segítségre. Angolul van, magyar oldalakon nem találtam még megoldást. Hátha. :-)
-
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1 #18491 üzenetére
Nem értem, hogy pontosan mire gondolsz.
Leírom pontosabban, amit szeretnék:van egy makró, az bizonyos feltételekkel dolgozik egy adatbázisból, ezzel minden futtatáskor létrejön egy egyedi excel fájl, ami korábban nem létezett sehol, ebben szortírozva vannak lapokra osztva különböző adatok, listák... stb.
azt szeretném megoldani, ha lehet, hogy ez az újonan generált excel fájl (nyilván akkor már makróbarát fájl) már úgy jöjjön létre, hogy legyen benne egy makró, amibe már nem akarok utólag belemászni, hanem generálódjon az ezt létrehozó makrón keresztül a fájl és benne az a makró is, amit szeretnénk futtatni egy gyorsbillentyűkóddal, ne kelljen ebbe külön még belemenni (egy sor miatt se), akiknek készül, ők már végfelhasználók, a kódhoz nem nyúlnak
Nem létfontosságú, de ha meg lehetne oldani, jó lenne, mert ez is gyorsítana a további folyamatokon.
-
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #18484 üzenetére
Ezt gondolom nekem akartad írni. Sajnos még mindig nem működik, egyszerűen az agyam elszáll.
Adott egy keresési érték, jelen esetben "20048". A keresési (vagy inkább találati) listába bevittem első, azaz legelső helyre és nem találja meg. Ha ráküldtem a HAHIBA és a FIX függvényeket, akkor még ráadásul eléggé szét is esik optikailag.
Miért nem akarja azt a bizonyos "20048"-at megtalálni?
-
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #18485 üzenetére
Köszönöm,
megnéztem és ki is próbáltam a csere funkciót, kiválasztottam saját magát. Újranyitás után megint kéri a csatolt fájlok frissítését. Mivel nem tudom, hogy a 30akárhány lapon belül hova sikerüt eldugniuk a hivatkozást így esélytelen a függvény cserélgetés
Amit megtaláltam azt már lecseréltemLevettem az automatikus frissítést, így legalább indításnál nem nyühög
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18370 üzenetére
Szia!
A munkalapos tábla nagyon jól hozza az adatokat.
Egy bakiba szaladtam bele, de ez a próba táblán nem volt szimulálva.
A problémám a következő:
Az egyik munkalapon meg van adva a termelés volumene, pl. 1000 db.
Adott a gépen a dolgozói norma, pl. 10 db/óra
Ebből osztással értelemszerűen adódik, hogy 100 óra kell, hogy legyen a termelés.
Ezzel a 100 (sima szám formátum) órával áll szemben a munkalapokon található 100:00 (időformátum) óra.
Hogyan lehet a sima szám formátumból (pl. 100 óra) időformátumot előállítani (pl. 100:00 óra).
Előre is köszönöm:
Koczka -
Geryson
addikt
-
-
ElemiKoczka
csendes tag
válasz
Delila_1 #18357 üzenetére
Az idő előrehaladásával jön a következő gond
Adott Kb. 50 munkalap, melyen egyenként vannak a dolgozók nyilvántartva.
És adott 1 összesítő munkalap, melyen minden munkalapról az összesítő adatok kerülnek átemelésre.
Ebben a munkalapban A oszlop Dolgozó neve, B oszlop munkaórák száma, C oszlop éjszakás órák száma stb. A B, C stb. oszlopba kell átemelni az adatokat. Az A oszlopban lévő név megegyezik az adott dolgozó munkalapjának nevével.
Remélem nem fogalmaztam nagyon érthetetlenül. -
Sziszmisz
csendes tag
válasz
Delila_1 #18341 üzenetére
Próbáltam összerakni amit írsz, de nekem hibát ír ki.
Biztosan én szúrtam el valamit, csak tudnám hogy mit....Sub proba()
'
' proba Makró
'
' Billentyűparancs: Ctrl+p
'
Range("A1") = "név"
Range("B1") = "megnevezés"Dim WS As Worksheet
Set WS = Workbook("ARTE.xls").Sheets("Munka1")
Range("B2") = WS.Range("A1")With Range("A1:G2").Interior
.Pattern = xlSolid
.PatternColorIndex = xlAutomatic
.Color = 65535
.TintAndShade = 0
.PatternTintAndShade = 0
End With
Range("C1").Font.Underline = xlUnderlineStyleSingleEnd Sub
Esetleg ki tudnál javítani?
-
marchello1
csendes tag
válasz
Delila_1 #18283 üzenetére
Alapvetően ezt egy edzésnaplóként szeretném használni. Az egyik munkalapon lenne a beviteli felület (óra, darab szám, helyszínek, stb). Majd ezeket az adatokat, egy másik munkalapon összegyűjtené, ahol majd lehet szűrni stb.
De egy naphoz-dátumhoz tartozhat több edzés alkalom, vagy helyszín.
Lehet kicsit bonyolultan próbálom megközelíteni a dolgot? -
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18257 üzenetére
Ami azért érdekes, mert ha másodszor kijelölöm az értelmezési tartományt azzal a gombbal akkor a képlet a következőre változik:
=DARABTELI($B$2:$B$2001; B2)>1
Viszont ha manuálisan írom be a képlethez a fenti képletet ( a dollár jelekkel) akkor megint nem fogom működni, mert minden cella formázása a B2-re fog mutatni.
Szóval ezt nem értem...
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #18250 üzenetére
Igen. De a többi 2000 cellába hogy adom meg ugyan ezt a képletet, úgy hogy közben a vonatkozás a cellákra változzon? Mert eddig is megtudtam ezt oldani, de csak a B3-ra mutatott minden cellában. Márpedig minden cellában a saját cellájára kellene mutatnia, nem? Pl.:
B3 cella - =DARABTELI( B: B;B3)>1
B4 cella - =DARABTELI( B: B;B4)>1
B5 cella - =DARABTELI( B: B;B5)>1... stb.
B1517 cella - =DARABTELI( B: B;B1517)>1
És ezt a feltételes formázást, hogy tudom úgy bemásolni az összes cellába, hogy közben a cellák értéke nem változzon?
Itt találtam egy leírást. Az én problémám és kérdésem a 3. bekezdés: "A feltételes formázás másolása a többi cellába"... nekem nem változnak át a cella értékek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest