- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Elakadtam egy függvénynél és kéne segítség benne.
Van egy HA függvény:
=IF(J2>1 000 000,(J16*0.055),(J2*0))
A lényeg, ha J2 nagyobb 1 milliónál, akkor J16-ot meg kell szorozni 5.5%-kal. Viszont, ez az 5.5% nem lehet nagyobb 20 000-nél. Ezt a limitet, hogy lehet beletenni ebbe a függvénybe? -
Kal-El
senior tag
Igen én is ettől féltem. A cél, hogy bárki bármikor meg tudja nézni az eredményt úgy, hogy közben fel tudjam használni a cella eredeti értékét más függvényekhez és hogy később én is könnyedén át tudjam írni, ha szükség van rá, mert változás van és ne a képletben keressem mi volt az eredeti érték. Így könnyebb lenne adatot is módosítani, meg átláthatóbb. De rájöttem közben, hogy tudnám ezt elérni (mondjuk ez sem túl praktikus): csinálok mellette egy oszlopot, amibe külön bele lehet írni az eredeti értékeket és mellé egy másikat, amit módosítok, majd az eredeti oszlopot elrejtem, hogy helyet spóroljak/ne zavarjon másokat. És ha kell akkor visszahozom.
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Lehet kicsit bonyolult lesz a kérdés:
Van lehetőség arra, hogy egy oszlopban minden cella értékét 0,95-tel megszorozzunk és utána csak a kijelzése változzon a cellának az értéke nem? Tehát azt szeretném, ha bármelyik ebben az oszlopban lévő cellába beírom, hogy 10, akkor ugyan 9,5-et mutasson automatikusan, de ha egy másik cellának adnám meg a képletében, akkor ott már, az eredetileg beírt 10-nek számolódjon? -
Kal-El
senior tag
Hello!
Van lehetőség olyan formázásra, hogy a cella szélei vízszintesen, vagy függőlegesen lekerekítettnek tűnjenek? Tehát 2 különböző szín használata miatt. Vagy ehhez valami más program szükséges? -
Kal-El
senior tag
Hello!
Azt hogy lehet megadni egyéni számformátumként, hogy 1m, vagy 1M? Mert sehogy nem engedi. -
Kal-El
senior tag
válasz
Fferi50 #27690 üzenetére
Végül is értékek azok is, de azok csak dísznek vannak összevont cellákban, hogy ilyen mérföldkő szerűségben mutassák ez eddig elért célokat.
Végül sikerült megoldani, egy szegély sort kitöltöttem a skála értékeivel, majd beszíneztem őket, hogy ne látszódjanak, aztán így írtam be: =$B$5>=C$11 csak az A$11-et kellet átírni. Jól működik, szuper lett.
Köszönöm a segítséget! Király vagy! -
Kal-El
senior tag
válasz
Fferi50 #27687 üzenetére
A skála értékének 0,5-nek kell lennie 10$-ig, de ez nincs sehova külön leírva, 10$ fölött pedig 1 a skála értéke.
Ha külön be kell írni a cellákba a skálák értékét, és nem lehet képletben megoldani, akkor nem tudom hogy rejthetném el ezt a táblázatban.
Esetleg valamelyik sor szegélyébe beleírni. De én azt gondoltam, ezt úgy is meg lehet oldani, hogy képletben 0,5-öt megadni és hogy 0,5-el emelje az értéket cellánként haladva. -
Kal-El
senior tag
válasz
Fferi50 #27677 üzenetére
Nem működik sajnos. Inkább leírom részletesen, hátha jobban érthető lesz: ezt a státusz sávot szeretném elkészíteni, az alsó kis kép a példa, a felső a már elkészült táblázat rész, de a világos zöld megjelenítése a sávban túl macerás lenne már. A cél az lenne, hogy a "jelenlegi ár" alatt lévő számot módosítva (ami a B5-ös cella), automatikusan változzon a sáv kijelzése, mint ahogy a példán is látszódik. Azt már megcsináltam, hogy az a közepes zöld csík megjelenjen a sávban, ha egy bizonyos értéket elér a számláló (meg azt is, hogy a sáv alatti nyilak és számok világosabb zöldre váltsanak). A 3 kis blokkot nem kell nézni, azok csak a leendő világosabb zöld csík színkódjai. A 10$-ig terjedő résznél 0,5-ösével kéne kijelezni a haladást, mert minden $-ra jut 2 cella, ez így összesen 20 cella. 10$ felett pedig 1-esével, ott már minden $-ra jut egy cella, ez így összesen 90 cella. Összesen 110 cella van.
Tehát az kéne, hogy ha 0,5-öt elér a "jelenlegi ár" alatti számláló, akkor világoszöldre váltson a státusz sáv első cellája, ha 4,5-et éri el, akkor az első 9 cella váltson át világoszöldre. És mivel az első 20 cella 0,5-ösével halad, az utána lévők pedig 1-esével, így gondolom minimum 2 részben kéne megoldani. De nem szeretnék 110 cellát egyesével beállítgatni. -
Kal-El
senior tag
Hello!
Hogy lehetne azt megoldani feltételes formázással, hogy több cella kijelölése után a cellák beszíneződjenek, de úgy, hogy cellánként haladva folyamatosan változna a feltétel értéke.
Példában: van az A1-es cella aminek értéke 1 és ki lenne jelölve 10 cella, aminkből az elsőnek az lenne feltétele, hogy nagyobb, vagy egyenlő legyen, mint 1, a másodiknak már nagyobbnak vagy egyenlőnek kéne lennie, mint 2, a harmadiknak, mint 3 és így tovább. Tehát ezt meg lehetne úgy oldani, hogy ne egyenként kelljen minden cellát beállítgatni új feltételekkel? -
Kal-El
senior tag
Hello!
Érdekelne, hogy ilyen állapot sávot hozzá lehet valahogy adni a táblázatunkhoz, vagy lehetséges mezei felhasználónak készíteni magának ilyet?
Van jó pár példa is, amikre itt gondolok: 1 ~ 2 ~ 3.
De csak egy olyan képet találtam, ami Excelből való.
Jelenleg 2007-es Office-om van, de ha ehhez szükséges, akkor beszerzek újabbat. -
Kal-El
senior tag
Hello!
A kamatos kamatot, hogy lehet excell-ben kiszámolni?
Pl számológépnél be lehet így irni: 100*1,05xy6 és megkapom 100 egységre az 5%-os kamatos kamatot 6x. De itt fogalmam sincs, hogy lehet ezt megcsinálni. -
Kal-El
senior tag
Hello!
Hasonló kérdésem lenne, mint baderolinak. Van 2007-es Excel-em és azt kéne megoldani pár sorban, hogy a 6 fölötti számokat egy bizonyos színnel jelölje és másik pár sorban pedig a 0 alatti számokat. Viszont ezek a számok már meglévő függvényből keletkeznek, nem tudom ez probléma-e? -
Kal-El
senior tag
Köszi szépen!
Tökéletesen működik. Google Drive-ba nem tudod, hogy van-e ilyen DARABHATÖBB függvény? Mert importáltam és átírta COUNTIFS-re, de úgy már nem működik. Ezt már többször is csináltam más függvényeknél és mindnél működött, de ezzel sajnos nem. Lehet ezt még nem oldották meg benne. -
Kal-El
senior tag
Itt a másik kérdés:
Adott 2 oszlop (F és G) és abból kéne egy adott csapatot (a képen mondjuk legyen a 4FC) egy másik csapattal (pl Denial-lal) lejátszott meccseit kiszűrni, hogy hány ilyen meccs volt, de a 4FC lehet az F és a G oszlopban is, és a lényeg, hogy az ellentétes cellában csak a Denial csapat lehet.Tehát, ha 6x volt meccse ennek a két csapatnak, akkor 6x kell majd a következő kérdést megvizsgálnia: azt kell kiszámolni ezeknél a meccseknél, hogy ha zöld a 4FC cellája, akkor az N oszlopban lévő nyert mezőbe +1-et írjon, viszont ha piros, akkor az O oszlopban lévő veszített mezőbe írjon +1-et. Ha színt nem lehet képletben megjelölni, akkor mivel lehetne azt helyettesíteni? Mert én ezzel jelölöm, hogy ki nyert.
-
Kal-El
senior tag
Lehetne példával szemléltetve?
Mert ezt írtam be, de azt írja hibás a képlet =SZUMHA(A:A;<0) -
Kal-El
senior tag
Hello!
Egy oszlop összes cellájából, hogy lehet kiszűrni, hogy csak a mínuszos értékeket adja össze, a többit hagyja figyelmen kívül?Meg még lesz egy másik kérdés is, csak nem akarom egybe.
-
Kal-El
senior tag
Hello!
Mit kéne írnom egy cellába, ha azt szeretném, hogy egy oszlop összes celláját vizsgálja, ami legyen mondjuk E és ahányszor, megtalálja ebben az oszlopban egy másik cella számát, ami legyen pl.: M15, annyiszor kapjon +1-et?
Tehát, ha az oszlopban van 130x 36-os szám, akkor legyen 130 az eredmény.
Köszi!
Üdv! -
Kal-El
senior tag
Hello!
Segítség kéne az alábbi táblázatnál.
A lényege, hogy van egy játék, amiben a csapatok verseny eredményeit tartom számon.
És azt kéne megcsinálnom valahogy, hogy a baloldali résznél lévő számokat automatikusan a jobb oldali táblázatban is megjelenítse és oda kerüljön a jobb oldalon, amilyen számot jelez.
Tehát, ha a bal oldalon van mondjuk az E oszlopban egy 26% beírva, akkor a bal oldali 26% melletti D, C, B cellákban lévő számokat hozzáadja a jobb oldalon lévő 26% melletti O, P, Q cellákhoz.
A lényeg, hogy az E és H oszlop összes cellájánál vizsgálja ezt meg, hogy milyen szám van benne, majd ennek megfelelően, írja be az eredményt a megfelelő jobb oldali cellákba.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mini PC
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest