- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Egy kerdesem lenne:
Adott egy szorzas: 370 x 2,5510 = 943,87
amit ha felkerekitek 944 es megszorzom 3-al = 2832
viszont, ha ezt tovabb szorzom 1,27-el az 3596 lesz.
Ha szimplan az eredmenyt (2832) szorzom meg 1,27-el az pedig 3597 lesz.
Hogyan tudnam megoldani, hogyha nem latszik a kerekites akkor ne vegye figyelembe a tort szamokat. Mert igy tok felrevezeto osszegeket fogok kapni.
Koszike. -
swoody
senior tag
válasz
Delila_1 #41444 üzenetére
Nagy nehezen sikerult rajonni a dolog problematikajara.
A porszem az volt, hogy az osszes szam mogott volt 8 darab “lathatatlan” karakter, amit sikerult is kitorolni viszont a baj utanna az volt, hogy sok szam a szetszedes utan atvaltott datumra... ez hogy orvosolhato, hogy ne tortenjen mar csak kivancsisagbol is ha legkozelebb ilyen lenne?
Szerencsere az fkeres tablazathoz 400-500 egyezes kellett, ami szerencsere tobbsegebe jo volt es a datum atalakitas miatt, csak par eredmenyre kaptam hibat.
Azota mar office 2016 van amugy.Koszontem a segitseget.
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy oszlopban, több ezer szám, viszont valamelyikre azt írtja, hogy kattintsak rá, mert valószínűleg számot tartalmaz.
Olvastam, hogy megoldható ez a probléma azzal, hogy a szövegből oszlopok opcióval átalakítja mindet számmá, viszont egy csomó szám ezáltal átvált dátummá.
Az egész mizéria az FKERES miatt van, mert az eredmények így nem jönnek.
Hogyan lehetne megoldani a problémám?
Köszöntem szépen a segítséget.
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy adott egy cella, benne számok és az kéne, hogy az utolsó négy karakter ne legyen az eredményben csak ami előtte van. A probléma, hogy a számok változnak mivel összegek és így a BAL függvény nem használható.
pl.
1099 HUF
eredmény
1099Köszönöm előre is.
-
swoody
senior tag
válasz
Delila_1 #38389 üzenetére
Szia,
Pár hete írtam, hogy rakok fel egy példát az összefüzés függvényben történő szövegformázásra. Most jutottam el odáig, hogy fel is rakom.
A kód munkalapon szeretném, ha az összefüzött szövegben (5-6-os és 10-11-es sor) a gyümölcsnek a neve, a mérete, a kódja, illetve a színe félkövér lenne. Viszont lehet olyan megoldást csinálni, amit átültethetnek majd másik táblázatba is?
Köszi a segítséget.
-
swoody
senior tag
válasz
Delila_1 #38364 üzenetére
Fuuu ez nekem most picit bonyolult.
Amit beírtál annyi lenne az egész macro?
Az van, hogy a szöveg, ami összeáll a végére az összefézésből abba nem mindig 1-1 szó kerül változóként bele hanem van, hogy kettő-három is, gondolom ez tovább bonyolítaná. Rakok majd be egy példát.
Lehet nem vágó, de ez a makró téma nem nagyon van közel hozzám.Egyéb: A munkalapok sort alul lehet duplázni, hogy ne csak 1 sorban legyenek láthatóak a lapok? Office 2010.
-
swoody
senior tag
Fuu kegyetlen, hogy mindenre van megoldás.
Működik, köszönöm szépen.
Egy utolsó kérdésem lenne szerintem és kb. mindenben tudtatok segíteni .
Több adat összefézéséből megoldható, hogy egy bizonyos rész dőlt formátumú legyen? Találtam neten olyan makrót, ami A és B oszlop tartalmát C oszlopba összefűzi, és B oszlop adatai dőltek lesznek, de az én esetemben arról lenne szó, hogy van egy mondat, ami összefűzéssel áll össze, (több helyről veszi az adatokat) amiben van több változó (5-6 helyen) és ezeknek kéne dőltnek lenniük.
-
swoody
senior tag
Hmmm igazad lehet, hogy egyszerűbb lehet körlevéllel, azt is eltudom végülis menteni egybe.
A másik problémám azzal volt, hogy egy cellában 0,5 volt és nekem összefüzéssel 50% kellett volna, amikor rájöttem, hogy összefüzésen belül is lehet céllát szorozni és a %-ot egyszerűbb, ha külön cellába rakom és úgy fűzöm össze, úgy megörültem magamnak.
Köszönöm szépen a segítésget.
Viszont még az összefűz és dátum továbbra problémát, ha szöveggel probálom összerakni. Majd berakok egy rendes képet róla.
-
swoody
senior tag
válasz
Fferi50 #38238 üzenetére
Szia!
Noh sikerült feltöltenem.
Szóvál az első munkafüzet a táblázat és a második pedig a táblázatból generált lap lenne. Pirossal beírtam, hogy mit, hogy kéne.
Szerinted ez járható?
Másik: )
Illetve múltkorában volt problémám a KÖZÉP függvénnyel, amiben segítettek is, hogy meg kellett szorozni az eredményt és egyből jó volt. Viszont az mit jelent, hogy "használd a kettős tagadást [--])"
[link] #37822) MuttAz szintén a fenti miatt lehet, hogy egy "%" vagy "dátum" hasnzálatát, ha az ÖSSZEFŰZ függvénnyel használom akkor számként adja meg?
-
swoody
senior tag
-
swoody
senior tag
Sziasztok!
Az megoldható, hogyha van egy táblázat és aminem, ahogy töltöm fel a sorokat egymás után, úgy csinál minden különböző sorhoz egy új munkafüztet és a megfelelő helyre írja az adatokat?
És ha igen, hogya?
Köszi, ha esetleg tudtok segíteni.
-
swoody
senior tag
Újra itt.
Kérdezném, hogy az ÖSSZEFŰZ paranccsal a kapott eredményen belül lehet valahogyan formázni a szöveget úgy, hogy csak bizonyos részét?
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
A következő függvény valamiért nem működik és nem értem, hogy miért. Tudnátok segíteni mi a baj?
Office 2007 úgy tudom a verzió.Az elképzelés az, hogy 6 szám van A1-be és azt listázza ki egymás alá (A2-A7), utánna az lenne majd, hogy ezekből a számokból HA függvénnyel valahogy kiötölni, hogy megfeleljen a B9-B14-ig.
De valamiért nem működik már az első HA függvény se. :\Köszönöm.
-
swoody
senior tag
válasz
swoody #27559 üzenetére
Közbe rájöttem, hogy amit hiányoltam az a VKERES.
Bár értelmesen elmagyarázták volna anno oskolába.....
Közben így oldottam meg amit szerettem volna, bár lehet, hogy egyszerűbben is meglehet, szerintem ennél csak egyszerűbb megoldás van.
Előszőr is:
1-es táblázat adott.
2-es táblázat, Ha függvénnyel, ahol 1-es található 1-es táblázatban azt irattam ki. (ezt nem lehetett lefele húzni csak sor írányba, így 5-ször kellett megcsinálni függvényt)
3-as táblázat pedig az lenne, hogy amit 2-es táblázatban kiírattam, azt oszloposan kiírja, sajnos ezt sima "=cella" függvénnyel oldottam meg. Ezt meglehet függvénnyel oldani, hogy egy több cellából álló sort egymás alá oszloposan kiírjon?Ezt hogyan lehetne megoldani, hogy 3-as táblázat létrejöjjön 2-es táblázat nélkül?
-
swoody
senior tag
válasz
Fferi50 #27545 üzenetére
Fuuu, nah én nem birok rájönni két függvény összefűzésére, sőt még a Ha függvénybe se birom azt megcsinálni, hogy ne konkrét adatot írjon ki egyezőség esetén hanem egy cella tartalmát, fkeres-ről ne is beszéljünk, ott csal olyan adot tud válaszként megadni ami vízszintesen van?
-
-
swoody
senior tag
-
swoody
senior tag
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
Ez megoldható szerintetek, illetve ha igen segítenétek, hogy hogyan?
Az lenne a lényeg, hogy az 1. táblázatban lévő adatokat, ahol 1-es van az adott oszlopban azt a 2. táblázatba a név alá kiírja, hogy ki mit szeret.
Ezután a 4. táblázatban legyen ugyan az mint a 2. táblázatban azzal, hogy amit a 3. táblázatba beírok azt rakja hozzá.Köszönöm szépen.
-
swoody
senior tag
Szia,
Már megoldottam, a keres és csere funkicóval, de attól függetlenül köszönöm szépen. Ha hamarabb frissítem böngészőt lehet látom amit írsz mert kb. fél órája jött az ötlet a keres és csere funkció.
De lehet, hogy kell majd függvény is mert ez az egész dokumentumra végzi el és gondolom a függvénybe pedig meglehet adni a pontos helyeket.
-
swoody
senior tag
Sziasztok,
Hogyan tudnám megoldani, hogyha van egy szöveg akkor az abban lévő karaktereket cserélje le egy másik karakterre egy karaktersorból?
Pl.:
a szöveg: alma
a karakterek: a=1 l=2 m=3
és akkor ez lenne: 1231Köszi a segítséget.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Azt,hogyan lehet megoldani,hogy ne az eredményt lássam a táblázatba,hanem a képletett amivel meglett oldva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest