- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sziasztok,
Német excelben hogy működnek a magyar képletek?
Sehogy és mindet meg kell tanulni németül?
Simán gondolom nem, mert a jelenlegi magyarban kipróbáltam és elvileg nem érti meg az angolt (már ha jól írtam be angolul).
Vagy átállítható az excel (office) nyelve, és akkor megérti?
Mi van ha egy magyar excellel készült, képleteket tartalmazó fájlt megnyitok egy némettel?
Magyarul látom a képleteket, és megérti, vagy lefordítva, németül látom eleve?
Elméletileg érdekel a kérdés, illetve még csak magyar excelen tudom kipróbálni a dolgot.köszönöm
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #12114 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, működik szépen.
Szerencsére nincs 2 azonos nevű illető.
Még egy kiegészítést kérnék
Mit írjak be, hogy ne #HIÁNYZIK legyen a B oszlopban, ha még nincs kitöltve az A oszlop?
Megoldottam amatőr módon, felül betettem egy plusz sort, ahol szóköz a név és a cím is és ekkor látszólag üres a még nem kitöltött cella, ha az A oszlopba bemásolom a szóközt lefelé, de gondolom van erre is megoldás.
Simán meg tudnám oldani a HA függvénnyel, de nem tudom, ezzel kombinálható-e. -
Kiegészítés:
Gondolom az FKERES lesz az én függvényem, de sosem volt tiszta hogy pontosan hogy kell használni.
Egyszer megoldottam már, de ha kérhetem, konkrétan írjátok le hogy mit írjak be pl. a B526-ba, hogy automatikusan az A526-hoz tartozó cím jelenjen meg ott.
Az A oszlopban vannak a nevek, az első csoport az első 10 sorban, aztán ismétlődik.
A B oszlopban van a cím, az első 10-hez kitöltöm, aztán utána a függvény oldaná meg.
Remélem érthetően sikerült leírnom.köszönöm
-
Amiben a segítségeteket kérem az a következő.
Havi befizetéseket tartalmazó táblázat, minden hónapban egymás alá bekerül a 10 név, de nem ugyanabban a sorrendben.
Első oszlopban tehát váltakozik 10 név, második oszlop tartalmazza a nevekhez tartozó lakcímet.
Hogy lehet megcsinálni (pl. az első tizes blokkra hivatkozva), hogy automatikusan beírja a 2. oszlopba a nevekhez tartozó címet?
Gondoltam egy új fül a nevekkel, címekkel (vagy az első tízre hivatkozás) és egy "ha" függvény megoldás lehet, de pl. 35 névnél (de 10-nél is) ez picit hosszú lenne beírni, meg gondolom van egyszerűbb megoldás is.
Köszönöm. -
-
Nem jön össze, pedig nem vagyok nagyon hülye ember
Kérhetek valakitől segítséget?
Elküldeném mailben a mini példa file-t, és ebbe kellene beírni a képletet.
Abban sem vagyok biztos hogy érthetően írtam le, másnak tűnik a függvény picit, mint amire szükségem van.
Köszönöm. -
-
-
Eddig Accessel oldottam meg, excelben hogy kell megoldani a következőt?
1. munkafüzet A oszlopa ha egyezik 2. munkafüzet A oszlopával, akkor legyen 1. munkafüzet B oszlopa egyenlő a 2. munkafüzet B oszlopával?
Vagyis, van 1. munkafüzet A oszlopában egymás alatt pl. 10 érték, ebből lehet azonos is, és rendelje hozzá a B oszlopban azt az értéket, ami a 2. mf. B oszlopában van, ha az A oszlopok megegyeznek.
Másképp, 1. mf. A5 cellájában levő értékhez ami pl. 4567abcd, rendelje hozzá a B5 cellához azt az értéket, ami a 2. mf-ben van az akárhanyadik sorban, de az A oszlopban levő 4567abcd érték melletti B oszlopban levő cellában van.Köszönöm, remélem érthető voltam.
És angolul?
(elég a függvény angol neve)
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Keresünk dokkolókat
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest