- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
swoody #38363 üzenetére
Az A1:N1 tartományból összefűztem a C3 cellába egy mondatot, aminek az 5. szavát (E1) akarom dőlttel írni.
Ahhoz, hogy ezt megtehessem, a C3 képletét értékké kell alakítanom.
Range("C3").Copy
Range("C3").PasteSpecial xlPasteValuesEzután kiszámolom, hol kezdődik az 5. szó a szövegben.
kezd = Len(Range("A1")) + Len(Range("B1")) + Len(Range("C1")) + Len(Range("D1")) + 4
A +4 a szavak közé írt szóközök száma.
Meg kell adnom, hogy hány karakter hosszan módosuljon a formátum.hossz = Len(Range("E1"))
és már jöhet is a formázás.
Range("C3").Characters(Start:=kezd, Length:=hossz).Font.FontStyle = "Dőlt"
-
Mutt
senior tag
válasz
swoody #38316 üzenetére
Szia,
Szerintem erre a feladatra sokkal jobb megoldás a World-ben található Körlevél (Mail merge).
A másik kérdés: a tagadás az Excelben a leggyorsabban feldolgozott művelet, nem csinál mást mint a megadott adatot megszorozza -1-el, de mivel többnyire nekünk az eredeti előjellel kell az adat ezért ezt kétszer kell megtennünk.
A lenti képletek mindegyike ugyanazt éri el - ha A1-ben szövegként van tárolva a szám, akkor abból számot csinál anélkül hogy az értékét megváltoztatná -, a kettős tagadás a legrövidebb és leggyorsabb megoldás:
=A1*1
=A1+0
=--A1
=A1*-1*-1üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
swoody #38236 üzenetére
Szia!
Akkor fussunk neki mégegyszer.
"automatikusan csináljon egy új munkafüztet"
Szerintem új munkalap lesz az.
És igen, meg lehet csinálni. Kell hozzá egy makró, amit egy gombhoz (vagy billentyű kombinációhoz) rendelsz hozzá. Azért javaslom a hozzárendelést, mert azt, hogy mikor fejeztél be egy sort, azt nem lehet eseménykezeléssel követni.Tegyél fel egy minta fájlt elérhető módon, legyen benne, hogy mit szeretnél hova másoltatni az új munkalapra. Aztán meglátjuk, tudunk-e kihozni belőle valamit, vagy még kérdezünk.
Üdv.
-
swoody
senior tag
-
Mutt
senior tag
válasz
swoody #37820 üzenetére
A KÖZÉP függvény szöveg eredményt ad.
Ez onnan is látszik, hogy a kapott cella alapból balra van rendezve. Excelben a számok jobbra igazítva jelennek meg alapból. Egy szöveget (ami számnak látszik, de az Excel szövegként kezeli) hasonlítasz össze egy számmal, a típuseltérés miatt mindig hamis eredményt fogsz kapni.Konvertáld a szöveget számmá (pl. szorozd meg 1-el, vagy adj 0-t hozzá, vagy használd a kettős tagadást [--]), vagy alakítsd a másik helyen a számot szöveggé (pl. fűzd össze egy üres stringgel).
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
swoody #37817 üzenetére
Szia!
Ha mindenáron HA függvénnyel szeretnéd megoldani, akkor egymásba kell ágyazni azokat:
=HA(A2=1;B$8;HA(A2=2;B$9;HA(A2=3;B$10;HA(A2=4;B$11;HA(A2=5;B$12;HA(A2=6;B$13;"Nincs ilyen szám"))))))
De sokkal egyszerűbb a Keres ill. később az Fkeres függvény:
Két oszlop kell, az elsőben a számok egymás alatt, a másodikban a neveik Pl a Keres függvényre:=KERES(A2;$D$8:$D$13;$B$8:$B$13)
A képletet lehúzhatod a következő cellákba.
Üdv.
-
swoody
senior tag
válasz
swoody #27559 üzenetére
Közbe rájöttem, hogy amit hiányoltam az a VKERES.
Bár értelmesen elmagyarázták volna anno oskolába.....
Közben így oldottam meg amit szerettem volna, bár lehet, hogy egyszerűbben is meglehet, szerintem ennél csak egyszerűbb megoldás van.
Előszőr is:
1-es táblázat adott.
2-es táblázat, Ha függvénnyel, ahol 1-es található 1-es táblázatban azt irattam ki. (ezt nem lehetett lefele húzni csak sor írányba, így 5-ször kellett megcsinálni függvényt)
3-as táblázat pedig az lenne, hogy amit 2-es táblázatban kiírattam, azt oszloposan kiírja, sajnos ezt sima "=cella" függvénnyel oldottam meg. Ezt meglehet függvénnyel oldani, hogy egy több cellából álló sort egymás alá oszloposan kiírjon?Ezt hogyan lehetne megoldani, hogy 3-as táblázat létrejöjjön 2-es táblázat nélkül?
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
swoody #27543 üzenetére
Szia!
A Ha és az Fkeres függvények többszörös egymásba ágyazása szükséges, az eredmény attól függ, hogy van-e már előtte levő cellában érték, illetve meg van-e jelölve (1) az adott cella.
Szerintem próbálj végigmenni egy - egy képlet alkotó részein és bizonyára meg fogod érteni.Mást (többet) most ilyen "időtávból" nem tudok gyorsan mondani. Ha konkrét kérdésed lenne, azért írd meg bátran.
Üdv.
-
swoody
senior tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
swoody #26498 üzenetére
Szia!
Csak erre a 3x3-as variációra:
2. táblázat képletei:
F2 cella =HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;2;0)=1;$B$1;HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;3;0)=1;$C$1;HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;4;0)=1;$D$1;"")))
F3 cella =HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;3;0)=1;HA(F$2=$C$1;HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;4;0)=1;$D$1;"");$C$1);HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;4;0)=1;HA(F$2=$D$1;"";$D$1)))
F4 cella =HA(FKERES(F$1;$A$2:$D$4;4;0)=1;HA(VAGY(F$3=$D$1;F$2=$D$1);"";$D$1);"")
Ezeket a képleteket kell mindhárom oszlopon végighúzni.4. táblázatban összefűzés van:
pl. F6 cella képlete =F2 & $B$7
Ezt is lehet húzni a többi cellába.
Üdv. -
Delila_1
veterán
válasz
swoody #18466 üzenetére
Készítettem egy új függvényt. Amelyik füzetbe beviszed, ott működni fog a Tukor nevű függvény. Ha a personal füzetedbe teszed be – a personal szóra keresve több leírást találsz itt a fórumon –, akkor minden füzetedben dolgozhatsz vele.
Function Tukor(cella As String)
Dim betu As Integer, ujnev As String
For betu = Len(cella) To 1 Step -1
ujnev = ujnev & Mid(cella, betu, 1)
Next
Tukor = ujnev
End FunctionAz A1 cellában lévő értéket úgy tükrözi, hogy egy másik cellába ezt írod: =Tukor(A1)
-
Delila_1
veterán
válasz
swoody #18402 üzenetére
A makró bekéri a területet, ahol a cseréket végre akarod hajtani, majd elvégzi a 3 cserét. Nem tesz különbséget a kis- és nagybetűk között. A területet beírhatod, vagy egérrel is kijelölheted. A cserék számát tetszés szerint bővítheted.
Sub Csere()
Dim ter As Range
Set ter = Application.InputBox(prompt:="Jelöld ki a tartományt", Type:=8)
ter.Replace What:="a", Replacement:="1"
ter.Replace What:="l", Replacement:="2"
ter.Replace What:="m", Replacement:="3"
End Sub -
Mutt
senior tag
válasz
swoody #18398 üzenetére
Hello,
Nézd meg hogy van-e SUBSTITUTE (HELYETTE) függvény. Ezeket lehet egymásba ágyazni, pl.
=HELYETTE(HELYETTE(HELYETTE("alma";"a";1);"l";2);"m";3)Igazából a szöveges dolgokkal a táblázatkezelőkben nem lehet olyan sokat kezdeni, makróval lehet rásegíteni.
Ha 10 vagy annál kevesebb betüd van, akkor nyögve ez is működhet Excelben.
=SZORZATÖSSZEG(KERES(A1;SOR(INDIREKT("A1:A"&HOSSZ(A1)));1);E1:E3;F1:F3);10^(HOSSZ(A1)-SOR(INDIREKT("A1:A"&HOSSZ(A1)))))
Az E oszlopban Abc sorrendben vannak a cserélendő betük és az F oszlopban a hozzájuk párosítandó 1-jegyű szám.
Udv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Horizon Forbidden West
- Futás, futópályák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ford topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest