- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ablutor
csendes tag
sziasztok
szeretnék egy meglévő táblázatot úgy módositani , a külön munkalapjaival együtt ( amiken a „lemez címe” , „kiadó”, „együttes”...stb szerint vannak már szűrve (ez is megvan már )..... amiben a segitséget kérném, hogy ha az első munkalapon beirok egy újabb lemezt , vagy észreveszek egy téves/elirt cimet, dátumot, nevet ..stb és javitom, akkor az minden munkalapon „gördüljön” végig, ne kelljen minden munkalapon kikeresnem és kijavitanom manuálisan egyesével... ( mivel elég „láma” vagyok az excelhez ,ha valaki egy rövid kis videót készitene ,ennek a folyamatáról vagy egy step by step leirást készitene , pár PrtScr-el megtámogatva nagyon megköszönném egy Sétáló Jánossal )
van egy könyveslistám is igy elkészitve ,(talán pivot tábla ??) de aki készitette már nem tudom elérni és a az excelben hiába irtam át az öszlopok neveit ...sajnos nem működött... ) de igazából én szeretném megérteni és megcsinálni ...az excelem 2016 és angol nyelvű. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
underdark #53097 üzenetére
Szia!
Feltételes formázás: A formázandó cellák kijelölése képlettel:
1. képlet: =A1>=1000000, cellaformátum szám: # ##0 " Millió Ft"
2. képlet: =ÉS(A1>=1000;A1<1000000) cellaformátum szám: # ##0 " Ezer Ft"
A milliókat és ezreseket a kerekítés szabályai szerint felkerekíti. Ha tizedest is szeretnél látni, akkor # ##0,0 "Ezer Ft" egy tizedest mutat.
A formátumot így kell beírnod pontosan.
Üdv.
Ps. mi ez a két pont a cellában, ezt így nem fogja tudni számként értelmezni! -
underdark
aktív tag
Üdv
Van erre egyéni formátum, hogy ezeket az összegeket úgy írja ki, hogy 6 millió forint, 1,8 millió forint, 720 ezer forint vagy segédcella kell hozzá?
Összegtől függően, hogy épp millióban van vagy alatta
Köszi!
-
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #53093 üzenetére
Szia,
LAMBDA függvény nem debugolható a hagyományos képletkiértékelővel. Két nem tökéletes megoldás van:
1. Office áruházból az Excel labs kiegészítő.
2. Excel Lambda Explorer a https://www.decisionmodels.com/FastExcellambdaexplorer.htm oldalról.Nálad azért fut hibára a képlet, mert a LAMBDA-n belüli INDEX-ben az első sort is megadtad ami fejléc és nem alakitható számmá. Vagy a 2-es sortól indul a tartomány vagy current+1 -et használj.
Az elején a SORSZÁMLISTA-nál felesleges a transzponálás. A pontosvesszővel (angol Excelben sima vessző) elválasztott lista SOR listát eredményez (az értékek soronként jelennek meg). A backslash-el (\, Amerikai angol nyelvterületű Excelben pontosvesszővel) felsorolt lista OSZLOP listát ad.
SORSZÁMLISTA(8) és SORSZÁMLISTA(;8) egyszerübben megadja neked ami kell.üdv
-
Mutt
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #53090 üzenetére
Ilyen már volt korábban is az OFFSET függvénnyel. Excel 2010 előtt OFFSZET volt, csak azóta ELTOLÁS a magyar neve.
Majd rájönnek hogy a sok új függvényt kellhet lokalizálni. -
Mutt
senior tag
válasz
Fferi50 #53089 üzenetére
Sehogy nem kell, mert a LAMBDA első paramétere(I) mindig a változó(k), az utolsó pedig egy művelet amely használhatja a korábbi változó(ka)t.
A REDUCE a Javascriptben található azonos nevű array method-ot akarja másolni (sajna itt hiányzik az ott meglévő két hasznos belső változó az index és a teljes tömb), ahol az első paraméter mindig az eredmény változó, a második pedig a tömb aktuális elemének értéke. A LAMBDA ezen sorrendben kapja meg a REDUCE tól az értékeket.
-
-
Mutt
senior tag
válasz
Lasersailing #53085 üzenetére
Szia,
Hogy szokjuk az új függvényeket is, itt egy MS365-ben műkődő változat.
D7-ben van az oszlop szám. A SEQUENCE magyar megfelelője SORSZÁMLISTA.=REDUCE(0;SEQUENCE(INDEX($A$1:$ZZ$1;;$D$7));LAMBDA(state;current;state+INDEX($A$2:$ZZ$10000;current;$D$7)))
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Szia!
Két lehetőséget is látok:
Az egyik AQ2 képlete (tömbképlet!)=SZUM(INDEX($AE$2:$AK$70;0;AO1)*(SOR($AE$2:$AE$70)<=AO2))
A másik AP2 képlete (volatile képlet)=SZUM(ELTOLÁS($AE$2;0;AO1-1;AO2-1;1))
AO1 cellában az oszlop száma van
AO2 cellában a sorok száma van.A tömbképletet a régebbi verziókban Ctrl+Shift+Enter kombóval kell lezárni, az Excel kapcsos zárójelbe teszi.
A volatile azt jelenti, hogy minden egyes cella változás esetén újraszámolódik a képlet, ami lassítja a számolást.
Remélem, sikerül átültetned a feladatodra.
Üdv. -
lappy
őstag
válasz
Indirekt függvényt nezd meg
-
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Excelben szeretnék egy táblázatban összeadni sorokat.
Úgy szeretném, hogy a D oszlopban található számnak megfelelő oszlopot adja össze az 1. sorban meghatározott értéknek megfelelő celláig.Az F7-es cellában például a 64-es sorig szeretném öszeadni az értékeket a hivatkozott táblában, mert az F1 cellában 64 szerepel
A T oszlopot szeretném összeadni, mert a 20. oszlop az excelben a "T"(értelemszerűen sok sorba és sok oszlopba kell átmásolnom a képletet, dollározással még nem foglalkoztam, azt megoldom)
Köszönöm előre is! -
Mutt
senior tag
Szia,
A https://learn.microsoft.com/en-us/officeupdates/ linken olvashatsz a különböző verziók frissítéséről. Ahogy nézem augusztus 13-án adták ki az utolsó frissítését több verzióhoz, de a géped nem biztos hogy azonnal telepítette.
Ha nincs automatikus újraszámolás, akkor előfordulhat hogy egy olyan munkafüzetet nyitottál meg amiben ez volt beállítva és ez program színtű beállítás, vagyis minden más füzetre érvényessé válik. Ellenőrízd, hogy a Képletek -> Számolási beállítások alatt az automatikus legyen aktív.
Ha lefagy (lassú) az Excel akkor lehetséges még 3 dolog:
1. a munkafüzetben túl sok cella van, ellenőrízd le a munkafüzet minden lapján végigmenve az utolsó aktív cellát. Nyomj F5-öt majd az ablakban válaszd az Irányított gombot és ott az utolsó cellát, OK-ra elvisz ahhoz a cellához. Lehet hogy olyan oszlophoz és sorhoz ahol soha és előtte sem volt adat. Ilyenkor vagy törlöd a valósan használt cellák ls az utolsónak mondott cella közötti oszlopokat/sorokat, vagy az használt cellákat kijelölöd és átmásolod egy új lapra és a régit tőrlöd.
2. Lehet hogy egy addin ragadt be, ehhez indítsd csökkentett (safe) módban az Excel-t. Nyomd le a bal CTRL-t majd indítsd az Excelt vagy parancssorban használd a /safe kapcsolót. Ezek után nézd nyisd meg a lassú fájlt és nézd meg hogy ilyenkor mit csinál.
3. Lehet hogy egy automatikus adatfrissítés van a fájlban. Csinálhatja egy makró (Alt+F11-el a Workbook open eseményét érdemes megnézni) vagy az Adatok fülön a Lekérdezések és kapcsolatok alatt lehet látni.üdv
-
n42
tag
Sziasztok,
Félve kérdezem de nem törtönt valamilyen frissítés Excelben? A tegnapi nap semmilyen problémám nem volt az Excellel, a mai nap nem kalkulálja újra a munkafüzetet, ha igen, az egész lefgogy. Ezt már napokkal korábban is észrevettem, hogy van, hogy csak a szűrő ki és bekapcsolásával kalkulált újra bizonyos értékeket, de a mai nap teljesen összeomlott a munkafüzetem.
Az igazán aggasztó az, hogy hiába hívtam vissza az előző napok biztonsági mentéseit, a probléma ugyanúgy fennál, így teljesen érthetetlen számomra mi történhetett. Olvastatok valamit, hasonló problémáról? Mi lehet a megoldás? Ha már a biztronsági mentés sem segít, akkor nagy a baj... :/ -
Gunners
csendes tag
Sziasztok
Év és hónaphoz kéne nekem megoldás, amit tovább lehet húzni, nap nem kell
2024.augusztus, 2024. szeptember stb. így vigye továbbKöszi
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53078 üzenetére
Szia!
Köszi. Defenderem van csak. Azért az elég furcsa, ha a Win saját vírusvédelme nem engedné... De persze Redmondtól minden is kitelik.
Üdv. -
válasz
Fferi50 #53076 üzenetére
Bocs, nem tudom linkelni, hol olvastam (vagy 2 tucat fül volt megnyitva a böngészőben, hsz-hegyek, meg linkről-linkre "pattogtam"), de egyre emléxem, ott azt írta valaki, hogy a víruskergetője okozta, túl szigorúra volt állítva...De, hogy melyik kergetőre gondolt, azt nem írta (Defender-t is lehet szigorúra állítani, pl a DefenderUI app-l)
Ha esetleg Te is ezt használod (mármint a DefenderUI-t) avagy külső kergetőt, akkor talán van esély... -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53074 üzenetére
Szia!
"Frissítsed fel az O365-t, meg kellene változni 20166-ra és próba (Excel újraindít előtte), hátha segít."
Megtörtént, eredmény ugyanaz mint előbb...
Üdv. -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53074 üzenetére
Ehh, milyen elmaradott vagyok
-
válasz
Fferi50 #53073 üzenetére
Szakmai ártalom, Én akarok és szeretek is tudni ilyen hibákról, szóval ez nekem nagyon hasznos infó... Biztos, hogy nem Te csinálod rosszul(ki kell jelölni egy üres cellát/tartományt, aztán katt a jelölőnégyzetek gombon, ezt azért nem hiszem, hogy elcsesznéd...
)
Az is lehet, hogy a frissítések egyikében jelentkezik a probléma:
Nálam: 2407 buildverzió16.0.17830.20166 (ez a napokban jött le)
föccer: 2407 buildverzió16.0.17830.20056
Nálad: 2407 buildverzió16.0.17830.20138Az O2021 és O365 frissítései egységesek, azaz mindkét esetben azonosaknak kellene lennie a frissítés verziójának (legalábbis eddig így volt)
Frissítsed fel az O365-t, meg kellene változni 20166-ra és próba (Excel újraindít előtte), hátha segít.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fire/SOUL/CD #53070 üzenetére
Szia!
Nem azért, mert azt várom tőled, hogy megoldást találj, csak illusztrációként, mi történik nálam, ha rákattintok a jelölőnégyzet ikonra:
Az E1-E3 cellában a kattintás előtt ugyanazok az értékek voltak, mint a C1-C3-ban.
Jelölőnégyzetre kattintás után ilyen lett.
Biztosan én nem hibázok el valamit.
Üdv. -
Mutt
senior tag
Sziasztok,
Tegyük tisztába a változatokat. Remélem én sem tudom rosszul.
Három nagy kategória van.
1. Asztali változat, amelyet saját gépre kell telepíteni. pl. Office 2016, Office 2021 stb, az MS365 (ezt korábban Office365-nek hívták, de kb. 2 éve át lett keresztelve) is ilyen. Ezek fizetős változatok, amelyekből van több altípus, mint Standard/Pro/Small Business/Student/Preview etc. Többnyire jár/járt hozzájuk még extra tárhely szolgáltatás (OneDrive eltérő tárhelyekkel), itt lehet tárolni is adatokat és megosztani másokkal. (A)
A régebbi változatokért csak 1x kellett fizetni, de az MS365 már előfizetéses alapú.
2. MS365 for Web, ami ingyenesen használható butított MS365 böngészőben. https://office.com -on lehet belépni ingyenes regisztráció után. Az accounthoz járó OneDrive-ban lehet tárolni a fájlokat, megosztani másokkal. (B)
3. Mobil applikációk, ezek is ingyenesek, elég butítottak.Kinek mire van szüksége:
1. Otthoni használatra egy régebbi változat bőven jó (Office 2016 alá szerintem nem érdemes menni), csak egyszer kell fizetni érte és tudja azt ami kell.
2. Aki haladó annak érdemes lehet az MS365-re előfizetni (előfordulhat hogy munkahelye révén olcsóbban kaphatja meg, ezt a https://www.microsofthup.com oldalon lehet csekkolni). Belépve a Microsoft Accountba le kell tölteni a telepítőt.
3. Aki nagyon képben akar lenni, a ingyenesen átmehet az MS365 insider változatra, amelyben havonta jelennek meg új funkciók (többsége szerintem felesleges, kiforratlan). Ezt a telepített változatban a Account alatt lehet megtenni.Linkek:
A) https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-365/buy/compare-all-microsoft-365-products
B) https://www.microsoft.com/hu-hu/microsoft-365/excel -
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53069 üzenetére
Én is ezen kattogtam, de nincs előfizetési díja, legalábbis kártya adatokat nem kért és nem is fizettem. Bár nem 100%-mert a céges fiókra is szoktam bejelentkezni itthonról, ha valamit sürge kell megcsinálni reggel/este.
-
válasz
Fferi50 #53067 üzenetére
Ha létezik a beszúrás menüben, a vezérlők csoportban a Jelölőnégyzet gomb (ahogy már korábban is linkeltem), akkor az adott verzióban -esetedben Family) működnie is kellene. (pl. ingyenesen használható 365-ben (web-es/asztali) nincs benne ez sem)
-
válasz
föccer #53068 üzenetére
És akkor a reg+aktiválás után lett a 2021 Pro -ból egy fizetős 365?
(néztem már régebben is ilyen videókat, ahol ezt eljátsszák, csak azt hittem, hogy ők vettek 365 kulcsot, amit az MS fiókhoz hozzáadtak és ezért lehetett simán upgradelni 365-re. Pont ezért még nem mertem bevállalni, hogy kipróbáljam, nehogy utána meg küldjék az értesítőket, hogy na akkor mostantól lehet perkálni...) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #53060 üzenetére
Szia!
Igen, csak ez nem úgy viselkedik, mint azok. Ez elvileg(gyakorlatilag) egy cellaformátumként viselkedik. Nálam O365-ben ott van a beszúrás - vezérlés menüben, de egyenlőre nem bírtam rávenni, hogy meg is jelenjen. Eltünteti a beszúrás a feliratot és marad az üres cella. Formázásnál is az egész cellát formázza.
Üdv.
Ps. Előbb - utóbb rájövök a természetére. Remélem -
Mutt
senior tag
válasz
föccer #53055 üzenetére
MrExcel bemutatta ezt az új lehetőséget ebben a videóban: https://www.youtube.com/watch?v=kunbe45v7-E
-
Mutt
senior tag
válasz
ny.janos #53053 üzenetére
Szia,
Cseréld le erre az átlag számítást:
=Table.AddColumn(#"Oszlop elforgatva", "Átlag", each List.Average(List.Range(Record.ToList(_), 3, List.Count(Table.ColumnNames(#"Oszlop elforgatva")))), type number)
Annyi, hogy a fenti képletben a 3-as azt jelenti, hogy ennyi oszlop van az eredmények előtt (a mintád szerint).
üdv
-
föccer
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #53057 üzenetére
Most megnéztem az itthoni gépen, ezen frissebb van, mint a cégesen
Microsoft® Excel® 2021 MSO (2407 buildverzió16.0.17830.20056) 64 bites-ben sincs benne.
Fferi: O365 felületén simán beszúrás menü, vezérlők-ben ott van.
-
válasz
Fferi50 #53056 üzenetére
Jelölőnégyzetek használata az Excelben
2021-ben nincs, legújabb frissítéssel sincs sajnos.
(Microsoft® Excel® 2021 MSO (2407 buildverzió16.0.17830.20166) 64 bites) -
föccer
nagyúr
Helló!
O365-ben elérhető a sima, munkafüzeten tök jól használható jelölőnégyzet. Értéke IGAZ/HAMIS, és mintha "csak" egy speciális formázás lenne. Ha letöltöm és benyitom Office 2021-ben, akkor dobja a jelölőnégyzeteket és simán logikai IGAZ/HAMIS jelenik meg az adott cellában.
Elérhető ez a formázás 2021 alatt is valahogy? Főként 2021-ben dolgozom, ritkán lépek át O365-re.
Köszi
Érdekes.
Összenésztem az MS támogatási oldalát a jelölőnégyzetről az asztali app verziójával
Microsoft® Excel® a Microsoft 365-höz MSO (2402 buildverzió16.0.17328.20346) 64 bites
Az én értelmezésemben, akkor meg kellene lennie az asztaliban is, de egyszeráen nem találok rá.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
ny.janos #53053 üzenetére
Szia!
Változóba kell tenned az oszlopok számát, amelyet a fordulók szerint hozhatsz létre, mielőtt "ráengednéd" a munkatáblára.
Pl. egy lehetőség:Sub oszlopos()
Dim fordulo As Integer, xvalt As Integer
Dim fordulas As String
M_kod = "= Table.AddColumn(#""Oszlop elforgatva"", ""Átlag"", each List.Average({oszlopszam}), type number)"
fordulo = 14 ' pl. Range("A1").Value
For xvalt = 1 To fordulo
fordulas = fordulas & "[" & xvalt & "],"
Next
fordulas = Left(fordulas, Len(fordulas) - 1)
M_kod = Replace(M_kod, "oszlopszam", fordulas)
MsgBox M_kod & vbLf & vbLf & fordulas
End Sub
A lényeg, hogy az oszlopszam szöveg helyére be fog cserélődni a tényleges oszlopoknak megfelelő névlista.
A fordulók számát veheted az eredménytáblára beírva egy cellából (mint a kommentben van, beírhatod a futás előtt, vagy bekérheted Inputbox-szal.
Az MsgBox természetesen a vizuális ellenőrzés érdekében van most benne.
Üdv.
Ps. Bocs a változónevek esetlegesek lettek, alakítsd a saját ízlésednek megfelelően. -
ny.janos
tag
Sziasztok!
Power Q-vel kapcsolatban kérdeznék ismét (M kód).
Van egy teke bajnoksághoz készült táblázatom, amelyben az induló csapatok számától függően PQ-vel készül egy táblázat, melyben vezetve vannak a versenyzők adott fordulóban elért eredményei. Minden versenyző esetében valamennyi fordulóban elért eredmény külön sorban szerepel az alábbiak szerint.
Az versenyzők egyéni eredményeiből készül egy egyéni tabella az előbbi táblázat oszlopainak elforgatásával. Az összes (már lejátszott) fordulóban elért eredményből számítok ezt követően egy átlagot az utolsó oszlopban, majd erre az oszlopra történik a sorok csökkenő értékű rendezése (ld. az alábbi képernyőképet).
A megoldandó probléma az, hogy a csapatok és amiatt a fordulók száma változhat, és én azt szeretném, hogy az M kódban ne kelljen emiatt módosítani. Viszont az átlag számításához az M kódba az oszlopok neve keményen kódolva kerül (a példában 7 csapat és így 14 forduló van).= Table.AddColumn(#"Oszlop elforgatva", "Átlag", each List.Average({[1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8], [9], [10], [11], [12], [13], [14]}), type number)
Van mód arra, hogy a fenti M kódban az oszlopok nevei dinamikusan változzanak attól függően, hogy hány forduló és így hány oszlop van, amiből átlagot kell számolni? (Csökkenhet, vagy nőhet is az oszlopok száma.)
A kérdésem a konkrét fenti kód dinamikussá tételére vonatkozik (mert nem hagy nyugodni, hogy meg lehet-e valósítani).
Alternatív megoldást már találtam: az átlagszámítás az oszlopok elforgatását megelőző, a sorok csoportosításával történő elvégzésével megelőzhető a probléma, és az oszlopok elforgatását követően egyesíteni tudom azzal a számított átlagot. -
föccer
nagyúr
válasz
anonymus89 #53049 üzenetére
Egy függvény saját magára nem hivatkozhat, így csak segédoszloppal megoldható. Úgy viszont a feltételes formázás egy nagyon frappáns, egyszerű és jó megoldás. Ha bekapcsolod a formázott oszllopra az autoszűrőt, akkor az színre le tudja szűrni a keresett elemeket.
üdv, föccer
-
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #53048 üzenetére
úgy sikerült megoldanom, hogy az eredeti értékeket egy külön oszlopban az új értékek mellé másolva sikerült mégiscsak kiemelni az eltérő értékeket egy feltételes formázással.
Persze egy $-jelet törölve az adott cella sorszáma elől rögtön segített a működésben.... -
anonymus89
addikt
Sziasztok, valaki úgy határozott meg értékeket fkeressel, hogy nem volt pontos egyezőség definiálva.
Most beírnám a hamis kapcsolót és újra futtatnám az fkeres függvényt az oszlopon de szeretném kiemelni, azokat a cellákat, ahol az értékek megváltoztak, hogy csak azokkal kelljen foglalkoznom.
egy órája küszködöm de nem akar összejönni az a feltételes formázás.
esetleg ha fv kellene vagy hogyan tovább?
másoljam ki a régi értékeket egy külön oszlopba és így végezzek összehasonlítást? -
Delila_1
veterán
Több mód is van erre.
Pl. az adataidat táblázattá alakítod. Az adataid között állva a Kezdőlapon a Formázás táblázatként menüponttal egy kattintással elintézheted. Ennek az előnyeiről sokat olvashatsz.
Másik megoldás, hogy a Beállítások, Képletek pontban bejelölöd a Képletek automatikus kiegészítését. -
Rhair
csendes tag
Hello
Van arra lehetőség, hogy táblázatban új sor kezdéskor beírja az előzőből a függvényeket?
Eddig midnig előre lehúztam az első sort több százig, nincs erre más mód?
Köszi! -
Fferi50
Topikgazda
válasz
marec1122 #53038 üzenetére
Szia!
Szerintem a képlet jó és jó eredményt is ad.
Nálam O365 van.
A képlet:=SZUM(INDEX(A:A;ÖSSZESÍT(14;6;SOR(A:A)/(A:A<>"")*SZÁM(A:A);{1;2})))
Más kérdés, hogy ennyi sor esetén nem célszerű teljes oszlopokat megadni, be kell határolni a tartományt akkorára, amekkora előfordulhat. Pl. $A$1:$A$10000 (majdnem) minden szám jobb, mint a milliós nagyságrendű összes sor használata.
A hibaüzenetből ítélve valami nem képletbe való kerülhetett a képletedbe - akár láthatatlanul is.
Azt is érdemes megnézni, hogy létezik-e ÖSSZESÍT függvény a verziódban.
Ha nincs ÖSSZESÍT függvényed akkor a következő képlet segíthet:
C2 képlete:=INDEX(A1:A100;NAGY((A1:A100<>"")*SOR(A1:A100);1))+INDEX(A1:A100;NAGY((A1:A100<>"")*SOR(A1:A100);2))
Az eredmény ugyanaz, mint az előző képlettel.
Üdv. -
marec1122
senior tag
Sziasztok!
A minap írtam egy kérdést amire adott választ sajnos nem tudtam használni (nyilván az én hibám). Kicsit módosítva tenném fel újra a kérdést és picit konkretizálva hátha így jó lesz nekem is.
Kérés:
tudnátok egy egyszerű megoldást adni arra, hogy az excel egy cellába mindíg az "a"oszlop utolsó 2 kitöltött elemének összegét adja vissza eredményül a "b1" cellába?
bocsánat az éretlenségért.
Köszönöm előre is. -
andreas49
senior tag
Sziasztok,MS 365-hu programot használok, ahol az alábbi problémám van:Munkalapot (táblázatformátumú) szeretnék áthelyezni új munkafüzetbe, de az áthelyezés során az eredeti táblázatstílus színeit nem tartja meg. Próbáltam úgy is, hogy a táblázatformátumot megszüntettem, de így sem maradnak meg a stilus színei.
Eredeti színek:
Áthelyezés utáni színek:
A második sor második stílusát használom, de majdnem mindegyik stílus eltérő színű lesz.
Hol lehet a hiba?
Köszi a segítséget előre is. -
Silious
tag
Sziasztok!
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem. Van egy oszlop ami tartalmaz több ezer teljes nevet, pl. Kis Pista
Azt hogyan tudom a leggyorsabban megoldani, hogy ezeknek a celláknak a tartalmát, amiben a név van, két külön cellára osszam?
Azaz A oszlop: Kis Pista
B oszlop: Kis
C oszlop: Pista( ha mondjuk a név Kis Pista Zoltán, nem szükséges 3 külön oszlopba tenni)
-
Most is betámadták az MS-t, gondolom rendezik a soraikat, ezért ez az egész, majd helyrejön.
Kb. 1 hónapja Én sem tudtam belépni sehova, se MS fiók, se Skype, se semmi, mindig az jött, hogy kompromittálódott a telószámom... Még szerencse, hogy volt olyan kérdés is, hogy még mindig az Én tulajdonomban van?Így meg tudtam erősíteni, de annyiszor kellett eljátszani, ahány MS app volt (5x nekifutva elértem mindent utána ismét...)
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Nem biztos, hogy teljesen ide tartozik, de hátha valaki tud segíteni.
Az utóbbi időben az excel megnyitása után gyakran fogad ez:
Miért kell újra meg újra bejelentkezni? -
lappy
őstag
válasz
Lasersailing #53026 üzenetére
In the Visual Basic Editor, on the Tools menu, click References.
Click to select the Microsoft Outlook 15.0 Object Library check box, and then click OK. -
Lasersailing
senior tag
Sziasztok,
Egy makróval szeretnék e-mailt küldeni. Mivel már volt ilyen makróm fogtam és átmásoltam, de sajnos nem működik:
Sub email()
Dim level As Outlook.Mailitem ' levél
Dim ouapp As Outlook.Application ' e-mail
'e-mail kiküldése automatikusan
Set ouapp = New Outlook.Application
Set level = Outlook.CreateItem(olMailItem)
With level
.Recipients.Add "XXX"
.Recipients.Add "YYY"
.Subject = "Trial kitting - " & Date
.BodyFormat = olFormatHTML
.HTMLBody = "Sziasztok! "
.Send
End With
End Sub
És ezt mondja:
compile error: user-defined type not defined
a levél nevű sort emeli ki F8-ra, azzal van a gondja.Mit rontok el?
köszi előre is!
-
JozsBiker
aktív tag
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
JozsBiker #53022 üzenetére
Szia!
"Hogyan lehetne meghatározni hogy mi az, illetve hogyan lehetne kiszedni ? "
Egyszerű: A szerkesztőlécen kijelölöd azt az egy karaktert, majd Ctrl +C (azaz vágólapra másolod). Utána a Ctrl + F (cserél) kereső mezőjében Ctrl + V (vagyis bemásolod).
De szerintem nem biztos, hogy úgy sikerül számmá alakítanod. Erre több módszer is van:
Pl. egy cellába beírsz egy db 1-est. Ezt másolod. Ezután kijelölöd az adott tartományt, irányított beillesztés - alul szorzás. Majd kitörölheted az 1-est.
Vagy kijelölöd a tartományt - Adatok - szövegből oszlopok - a harmadik párbeszédlapon bennhagyod az általános kijelölést és bejelölés.
Üdv. -
JozsBiker
aktív tag
válasz
JozsBiker #53021 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a számcsoportokat elválasztó space -nek látszó szóköz kavar be, ami valójában nem space karakter. Hogyan lehetne meghatározni hogy mi az, illetve hogyan lehetne kiszedni ? ( Hogy a Csere -t használhassam ahhoz tudnom kellene mi az tulajdonképpen. ) Köszi.
-
JozsBiker
aktív tag
Sziasztok !
Bocs, biztos amatőr dolog, nem vagyok nagyon benne de ezt jó lenne megoldani.
Van egy számsor amit össze kellene adni, de a SZUM függvény 0 -at eredményül.
Elvileg szám formátumban vannak a cellák de gyanús hogy a valóságban mégsem, hiszen akárhogy állítanám a tizedesjegyek számát a cellában nem változik:
-
zés01
csendes újonc
válasz
Fire/SOUL/CD #53019 üzenetére
Köszi! Mindig a legegyszerűbb megoldásra kell gondolni, elég béna voltam!
-
zés01
csendes újonc
Sziasztok, abban kérnék segítséget hogy egy cellában az alábbi módon vannak adatok beírva =+++Schafer Ugye Excel hibaként jelzi a tartalmat és nem látható a beírt szöveg csak ha rákattintok. Nincs valami megoldás arra hogy megjelenne a cellában a szöveg, hogy ne keljen egyesével kijavítani , kivenni a =+++ jelet, több száz ilyen celláról van szó.
Köszi! -
föccer
nagyúr
válasz
bigdady #53016 üzenetére
Kijelölöd a cellát, majd kezdőlap -> feltételes formázás -> szabályok kezelése.
Itt csak a feltételes formázás szabályai jelennek meg, ami érvényes feltétel esetén felülirja az "alap beállított" cellaformázást.
A felugróban új szabály... menü, és ott szabály, ott pedig formázandó cellák kijelölése képlettel pontt kell választanod.
-
föccer
nagyúr
válasz
bigdady #53013 üzenetére
Itt logiakai vizsgálat van, ezért IGAZ és HAMIS. Ez nem választható, de igazándiból nem is találkozol vele.
A feltételes formázásnál lehet több külön vizsgálatot is felvenni, amit sorban értékel ki az excel. Ha a feltétel igaz, akkor végrehajta a formázást és lép a következő sorra. Ha hamis, akkor nem hajtja végre és úgy lép tövább. Illetve állítható a feltétel mellett lévő jelölőnégyzettel, hogy ha az adott sor igaz, akkor leálljon az acott cella feltétel rendszer kiértékelése.
Ha felveszem a cellára egy új sort, amiben az a feltétel, hogy a megadott dátum nagyobb vagy egynelő, mint az aktuális dátum, akkor legyen zöld és akkor működni fog, ahogy szeretnéd.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
tudnátok egy egyszerű megoldást adni arra, hogy az excel egy cellába mindíg egy adott oszlop utolsó 2 kitöltött elemének összegét adja vissza eredményül?
előre is köszi
-
bigdady
nagyúr
Sziasztok
Egy cellát (dátum) hogyan kellene beállítani hogy ha megnyitására kerül az Excel és a mai dátummal régebbi szerepel benne akkor átírja pirosra vagy legalábbis jelezze az Excel hogy lejárt az a dátum?
-
Reinhardt
őstag
Hello,Angol Word/Excel-t hasznalok, Wordos email megre-l emailt szeretnek kuldeni 600+embernek.Egy helyre a datumot kene beszurnom, es az excel fileban a kovetkezo formatumban van:d mmmm, szoval 29 July. 4 kulonbozo datumom van, a mai nap csak a pelda kedveert volt.Viszont Wordben mar 7/29/2024-kent jelenik meg (amerikai verzio).Hogyan tudnam megoldani, hogy jo legyen?
Megoldva -
Delila_1
veterán
válasz
hajbel #53004 üzenetére
Írtam hozzá egy makrót, amit modulba kell bemásolnod (lásd az Összefoglalóban). A füzetet makróbarátként kell mentened.
Sub Osszefuz()
Dim sor As Long, oszlop As Integer, usor As Long
usor = Range("AG" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 7 To usor
For oszlop = 15 To 32
If Cells(sor, oszlop) = "Yes" Then
If Cells(sor, 34) = "" Then
Cells(sor, 34) = Cells(4, oszlop)
Else
Cells(sor, 34) = Cells(sor, 34) & "," & Cells(4, oszlop)
End If
End If
Next oszlop
Next sor
End Sub
-
hajbel
addikt
Sziasztok!
Egy olyan függvényre lenne szükségem, ami végignézi a sort és ahol "yes" értéket talál, kiírja az AH oszlop sornak megfelelő mezőjébe a 4-es oszlopban található szöveget, vesszővel (",") elválasztva egymástól. Pl. IF-AA-O2C Specialist - Billing,IF-AA-O2C Senior Specialist - Billing... -
Fferi50
Topikgazda
válasz
szotyika77 #53002 üzenetére
Szia!
A SZUMHA függvény és a kimutatás működik szűrés nélkül is!
Üdv.
Ps. Az alap problémád az volt, hogy a számokat nem adta össze a SZUM függvény. Ez persze független a szűréstől. -
szotyika77
aktív tag
válasz
szivacs1987 #53000 üzenetére
+ Fferi50
Igen, elfelejtettem mondani hogy szűrés is van közbe, és a rejtett cellákat is beleszámolja.
Most kipróbáltam, és a SZUMHA függvénnyel működött, köszönöm szépen!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
szotyika77 #52999 üzenetére
Szia!
Bocs, de arról szó sem volt, hogy közben szűrést is szeretnél végezni.....
De legalább a számmá alakítás működik?
Több lehetőséged is van szerintem:
1.
Ha bekapcsolod a szűrőt, akkor a RÉSZÖSSZEG függvényt kell használnod, a 100 feletti függvényszámokkal - 109 az összeg. Pl.
=RÉSZÖSSZEG(109;A1:A1000)
Ebben az esetben csak a szűréskor látszó értékeket adja össze.
2.
Használod a SZUMHA/SZUMHATÖBB függvény közül az egyiket.
a.)Egy másik munkalapra vagy az adott munkalapon egy másik helyre kimásolod a dolgozók oszlopot, majd ezen az oszlopon Adatok - ismétlődések eltávolítása után megkapod az egyes dolgozók nevét ismétlődés nélkül. Illetve ha van nálad olyan, akkor használhatod az EGYEDI függvényt a dolgozók ismétlődés nélküli kinyerésére egy új helyre.
b.) Ezután használod a SZUMHA függvényt (vagy a SZUMHATÖBB függvényt, amelyik jobban tetszik neked)
Ebben az esetben együtt látod a dolgozók adatait.
3.
Kimutatást készítesz a dolgozók neve szerint és összegzed a munkanapok számát. Ezt a kimutatást csak frissíteni kell, ha ismét ugyanoda letöltöd az adatokat.
Én a 3. megoldást javaslom.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest