-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
underdark
aktív tag
Üdv!
Arra lenne szükségem, hogy az adott kategóriában melyik szöveg fordul elő legtöbbször, (nem db számra)
E oszlop-ra kéne a függvény
Köszi
-
underdark
aktív tag
Üdv
Azt szeretném elérni, hogy a sárga cellában egy előadó legmagasabb értékelésű lemeze jelenjen meg
+kérdés mi van akkor, ha több egyező érték van ratingnél?kérnék egy függvényt, mert én feladtam, pedig 1x régen sikerült megcsinálnom
köszi -
underdark
aktív tag
Üdv
Azt hogy tudnám megszámolni, hogy egy oszlopban mennyi különböző dolog van?
példának itt 3
alma
körte
alma
dinnyeKöszi
-
underdark
aktív tag
Üdv
Van erre egyéni formátum, hogy ezeket az összegeket úgy írja ki, hogy 6 millió forint, 1,8 millió forint, 720 ezer forint vagy segédcella kell hozzá?
Összegtől függően, hogy épp millióban van vagy alatta
Köszi!
-
underdark
aktív tag
Hello!
Amatőr kérdés
minuszos számot szeretnék hozzáadni egy értékhez, de elakadtam
tehát, hogy 1600 legyen az érték, ne -400Köszi!
-
underdark
aktív tag
Üdv
Ezt a pénz formátumot be lehet állítani excelben?
5M és 950k
Köszi -
underdark
aktív tag
Hali
Az mi határozza meg, ha egy függvénybe táblázatból akarok teljes oszlopot betenni, van amikor Táblázat(Name), máskor meg A1:A41 stb. mindkétszer a fejlécre megyek, de nekem maga a táblázat oszlop neve kéne, hogy szerepeljen a függvényben, mert jobban lekövethető -
underdark
aktív tag
Üdv
Hogy tudnám ezt megoldani, mindkét cella lenyíló lenne, az E oszlop Pos lenne a kiinduló cella, ha ott kijelölöm pl a GK-t, akkor csak azokat a neveket adja be választhatóként amik hozzá tartoznakEgy próbát csináltam úgy, hogy lebontom őket külön külön táblázatba és úgy csinálom meg a listákat, majd indirekt függvényt használok, de ez szerintem túlbonyolított, biztos van más megoldás is
[kép]
Köszi! -
underdark
aktív tag
Sziasztok
Makró utasítás visszavonható vagy oda külön kell egy másik?
Köszönöm! -
underdark
aktív tag
Sziasztok
Az megoldható lehet, hogy példának, kimásolom az A1-D1(ennél skokal több adat lenne) sort, és azt beillesztem egy másik munkalapra, de úgy, hogy mondjuk a B oszlopban már van adat és azt vhogy "átugorja"? -
-
underdark
aktív tag
Sziasztok
Egy kis segítség kéne, mert istenért nem ugrik be a megoldás, pedig régen csináltam ilyesmitSzóval adott egy nagyobb adatbázis több száz sorból, 3 oszlopból áll
Példaként
Gép, Új, Régi
Az új es régi oszlopban egy x szerepel, azt egy szamlalonak szánom, mikor hogy
Azt kéne megcsinálnom, hogy ha a gép résznél motor szerepel az hanyszor új es hányszor régi abból a több százból
Ha fék akkor az mennyiszer lett új stb.Nem tudom.mennyire érthető
-
underdark
aktív tag
Sziasztok
Az hogy tudnám megoldani, hogy ha van egy legördülő listám ABCD stb. és ha az A-t választom ki akkor a meleltte lévő cellába 1-es számot írjon, B akkor 2, C az 3 és így tovább? -
underdark
aktív tag
Üdv,
Eddigi legördülő listát használtam indirekt függvénnyel, de ezt szeretém leváltani combox-ra, főleg a legördülő lista hossza miatt
Kérdés makró nélkül meg lehet-e csinálni, hogy úgy működjön mint a sima érvényesítési lista? -
underdark
aktív tag
-
underdark
aktív tag
Hello
A oszlop és B cella
Milyen képlettel lehetne megoldani azt, hogy az A oszlopban lévő számokat számolja a B cellába? A végén 1-es értéket kapjak a B cellában.
A
-1
-2
-1
0
1B
1 -
underdark
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy recept adatbázist szeretnék készíteni
Legördülő menüvel, hogy a kiválasztott étel recept összetevőket ki listázza
Idáig eljutok, de nekem kéne az, hogy miből mennyi kell egy adaghoz, hogy azt bármikor fel lehessen szorozni és ne egyesével kelljen számolni, ha mondjuk 50 főre kéne főzni
Ez megoldható lenne így vagy ide már makró kell?
Nem tudom érthető-e mit szeretnék
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged