-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norby91
tag
Hali.
Magyar nyelvű Google táblázatokban van lehetőség egy védett munkafüzetet úgy duplikálni (havonta), hogy a védelem megmaradjon?
Olvasgattam erről, de többnyire csak makrókkal talákoztam, ahhoz meg nem értek.
Előre is köszi.
-
norby91
tag
Hali!
Röviden igy néz ki a Google táblázat lebutitva:
B oszlop függvény:
=HA(A1<="1999";1;KEREK.LE(A1/1000;0))Tehát, ha Az "A" oszlop értéke kisebb vagy egyenlő, mint 1999, akkor irjon 1-et, ha nagyobb, akkor az érték 1000-ed részét kerekitse lefelé.. Tehát 2000-től már 2-t kellene majd irnia.
Mindegyik érték mellé 1-es került.Mi a hiba? Miért lett igaz az, hogy 55365<="1999" --> ezért került 1-es érték a cellába.
Esetleg ha van más megoldás, megköszönöm!
Előre is köszi. -
norby91
tag
válasz
Retro11 #42601 üzenetére
Szia Retro11.
Szerintem ezt keresed!
=DARABHATÖBB(A2:A10;"=SZEG*";B2:B10;"=2020.12.11")
Értelemszerűen a saját tartományodat ird be. Tartományok hosszának meg kell egyeznie.
(#42600) Mutt
Fuu, ez a képlet marhajó. Korábban már kérdeztem itt, s kimutatási táblázatot javasoltak. Azzal megoldottam, de ez bejövős google-hoz.
Köszi részemről is! -
norby91
tag
válasz
Fferi50 #42571 üzenetére
Szia.
Formázás összejött.. Nem irtam a feltétel elejére egyenlőség jelet és ezért nem csinált semmit..
a letisztult verzió volt a megoldás.
=G6=1
már vagy 20 féle módon beirtam, mindeféle aposztróffal meg formábanAz INDIREKT függvénnyel meg szenvedek... ha esetleg lesz időd segithetnél, hogy gondoltad az átirást.
=D7-(ÁTLAGHA(F7:AAH7;">0";$F$4:AAH4)) -
norby91
tag
Szia.
Ismerem a dollár jelet, sokszor használom. Magát a képletet nem húzom most, csak oszlopokat szúrok be utána, de eltolja. Valójában a $ jel nem is kellene.
Az első F-nél valóban lemaradt, de láthatod a másikon ottvan, s az is elmászott G-re.
Szóval ez nem működik se excelben, se google-ben.Az oszolopok dátum szerint vannak rendszerezve, s mindig a friss van elől, ezért kell beszúrni, csak a képlet viszi magával a korábbi változtatot.
A másodiknál azt meg tudom oldani, hogy ha pl G6 értéke egyenlő 1-gyel akkor azt szinezze... az nem megy, hogy ugyanerre a feltételre másik cellát formázzon meg.
Neten is keresgéltem, de nem találtam még megoldást.
-
norby91
tag
Üdv két kérdesem lenne Google táblázathoz.
1.
Adott ez a függvény az E7 cellában.
=D7-(ÁTLAGHA(F7:AAH7;">0";$F$4:AAH4))
Ha beszúrok az F elé egy oszlopot, akkor a képlet átvált:
=D7-(ÁTLAGHA(G7:AAI7;">0";$G$4:AAI4))Megoldható, hogy mindig az F-től számoljon?
2.
Három színnel szeretnék dolgozni.
B oszlopban 140 név van, 3 csoportba osztva.
B6 cellát színezze zöldre, ha G6-ban 1 szerepel.
B6 cellát színezze pirosra, ha G6-ban 2 szerepel.
B6 cellát színezze kékre, ha G6-ban 3 szerepel.Feltételes formázásnál, hogy kell megadni ez egyéni képletet?
Gondolom külön 3 feltételt kell megadni, s az egyik teljesül majd.Előre is köszi.
-
norby91
tag
Köszi az igyekezetedet!
"Mondjuk azt nem lehetne, hogy egy alap pivot-ot összeraksz és a szűrőbe teszed be a feltételt, a 100-199 között?"
Jelenleg is igy van, de 100-199 között nincs érték, igy nem tud nevet irni, ezért hibázik."amint törlöm a B oszlopot, a hivatkozás megszűnik és #REF lesz a helyén."
Na ez ugyanaz a helyzet, mintha nem esik a szűrési feltételbe találat.."Ennél a minitáblázatnál úgy lehetne lekezelni, hogy a C oszlopba nem =B2, hanem =IFERROR(B2;"") képletet írnám. Így, ha törlődik is a B oszlop, nem lesz baj."
"B" oszlop nem lesz törölve.
Nekem a pivotba csak az kell, hogy leszűröm az intervallumot (100-199), s kiirja a nevet. A névhez tartozó érték nem kell, az az oszlop el lesz rejtve, nem tudok jobbat. -
norby91
tag
Na előidéztem.
[link] "G33"-ban a hibás rész.
Nincs 100-199 között személy, igy dobja a hibaüzit. Ha kitörlöd az "I33"-at, akkor láthatod, beadja az alap táblázatot, mintha most kezdenéd az elejéről.
Ha átirok bárkit olyan értékre ami beleesik a tartományba, akkor már jó...
Ha nincs megoldás rá, túlélem, csak csúnya igy. -
norby91
tag
válasz
Fferi50 #42459 üzenetére
Hali.
Ez jó tipp volt, köszi.
Egyesével megirtam minden tartományt, egybe nem tudom hogyan lehetne.Arra van megoldás, hogyha az adott tartományon belül nem található személy, akkor ne mutasson hibaüzit? (#REF!) - A tömberedményt nem sikerült kiterjeszteni, mert felülirná a "..." tartomány adatait.
Ugye egymás mellett vannak az oszlopok, s ha ahol nincs eredmény, az a tábla "kiszélesedik", s ezért jön a REF. -
norby91
tag
Sziasztok!
Magyar nyelvű online excel-t használok most jelenleg.
Adott egy táblázat amit gyorsan összedobtam mintának: [link]"E5"-be egy olyan képlet kellene, ami kilistázza azon személyt/személyeket, aki/akik beleesnek az "E4" intervallumba. Többi oszlopba szintén, de azt már megoldom, ha megvan az első.
Esetleg ha van más ötlet/forma a nevek kigyűjtésére, azt megköszönöm.
A fenti táblázat szerkeszthető, remélem senki nem trollkodik bele.Előre is köszi.
-
norby91
tag
válasz
m.zmrzlina #30542 üzenetére
Ez működött köszi.
Annyi a baj, hogy törli/nem mutatja a többi sort, ami "nem oda való", s igy a másik érték eltűnik, amit látni kellene.
Nem szűrni akarok, csak összeadni.
Ideiglenesen megoldottam egy fkeres függvénnyel, ha nem lenne rá más megoldás.
Új táblázat, egyenkénti listázás, majd 5-10-15-ös sorban levő eredményt kiirja
-
norby91
tag
Üdv.
Segítség kellene.
Össze kell adni 1645 sort, úgy hogy mindig 5-tel többet adjon össze K$2-től kezdve.
Nincs kedvem mindig átirni függvényben, hogy mit számoljon. Valami megoldás csak lenne.=SZUM(K$2: K20)
=SZUM(K$2: K25)
=SZUM(K$2: K30)
=SZUM(K$2: K35)
=SZUM(K$2: K40)
.
=SZUM(K$2: K1645)
K2-től adja össze 20-ig, majd 25-ig, 30-ig, 40-ig és 1645-ig..
Ez lenne kb a képlet, de igy nem jó.Valami más megoldás kell, mert ez lett:
=SZUM(K$2: K20) -minta
=SZUM(K$2: K25) -minta kijelöl, húz
=SZUM(K$2: K22)
=SZUM(K$2: K27)
=SZUM(K$2: K24)
=SZUM(K$2: K29)Ez csak egy példa, azért van az első rész K2: K20-ig, de a lényeget próbáltam szemléltetni, remélem sikerült is.
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest