- Magisk
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
A Munka1-től Munka4-ig marad úgy, ahogy a 45202-es hsz képe mutatja.
Az összesítő lapon vegyél fel egy új oszlopot. Itt az A oszlopba kell beírnod a keresendő értéket, az új oszlopba pedig a lap nevét. Ezeket érvényesítésből is kiválaszthatod, hogy ne legyenek elírások.A B2 cella képletete
=HAHIBA(INDEX(INDIREKT($G2 & "!$A$1:$G$10");HOL.VAN($A2;Munka1!$A:$A;0);HOL.VAN(B$1;Munka1!$1:$1;0));"–")
amit jobbra és le is másolhatsz. Nem létező adat, vagy lapnév esetén "–" lesz a beírás. -
Delila_1
veterán
-
Fferi50
Topikgazda
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, hogy a 365-ben van-e makrórögzítés. Ha igen, akkor
- kiválasztod a célmunkalapot
- beindítod a makrórögzítést
- megcsinálod a speciális szűrést
- leállítod a makórögzítést
A makrót hozzárendeled egy billentyűkombinációhoz.
Előtte célszerű táblázattá alakítani a forrásodat, mert akkor csak a táblázat neve kell a szűrendő tartományhoz.
(A makró nagyjából 1 érdemi sort fog tartalmazni.
Ha nem sikerül a rögzítés, küldd el privibe/vagy tedd fel elérhetően a forrásod egy részletét - elég pár sor és blabla szöveggel, akkor megcsinálom hozzá a makrót.)
Üdv. -
Zoty4
őstag
na erre összejött Pferis módszerrel
Kilistázta úgy ahogy szerettem volna, már csak az a kérdésem, hogy erre van e gomb ami befrissiti?
vagy minden alkalommal amikor új tétel kerül a masterba újra irányított szűrés, ki kell jelölni stb
makrókat használhatok, de nem csináltam még sose
amúgy office 365 van -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Elvileg az egész táblázatot át kellene másolnia. Ha mégsem megy, akkor először a fejlécet másold át az új munkalapra.
A forrást átalakítod táblázattá és a táblázat nevével hivatkozhatsz rá. Akkor csak ismételten le kell "játszani" a szűrést. Ha lehet makrót használnod, akkor makrórögzítés után a makró futtatással frissítheted.
Üdv. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem értelek miért nem jó.
Mutatom a példát.
Kiindulás a Munka1 munkalapon:
Szűrő a Munka2 munkalapon a H1:H2 cellákban:
A párbeszédpanel képe a Munka2 munkalapról indulva:
Az eredmény a Munka2 munkalapon:Egyetlen fontos dolog, hogy legyen a szűrendő tételeknél fejléc (ez pedig gondolom a tr.listán van).
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Szerintem a szűrés - másolás - beillesztés másik munkalapra, utána a szűrés megszüntetése semmit nem változtat a "master" listádon.
DE: Van az Adatok - Speciális (lánykori nevén irányított) szűrő --> ezzel másolhatsz másik munkalapra is - csak onnan kell elindítani, ahova az adatokat szeretnéd átmásolni.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Kicsit homályos a kérdésed...
A kimutatásban megadhatod, hogy az üres oszlopok ne kerüljenek be - hiszen te magad válogatsz közülük.
Mit értesz ezalatt, hogy "ne adja össze, csak gyűjtse ki" ? Ezt a szűrő megfelelő alkalmazásával meg tudod oldani szerintem.
De a kimutatást is lehet szűrni többféleképpen, sőt szeletelő is adható hozzá.
Üdv. -
lappy
őstag
Nem túl bonyolult ha évek is lennének
Ami kell hozzá , ma, ha, min függvények tömbben használva.
Viszont ami te szeretnél csak azt a dátumot fogja színezni ami tényleg a legközelebbi. Értem ez alatt hogy ha több év dátuma szerepel csak hónap nappal akkor a legközelebbi lesz színes.
{=MIN(ha((A1:D1>=MA());A1:D1))}
Ez ha év is lenne. A te esetedben meg a hónap napokat kell beilleszteni a ma függvényhez. A formátumot is figyelembe véve. -
Mutt
senior tag
Szia,
lappy által linkelt oldalon ott a megoldás, Power Query használata (Excel 2010-hez még külön kell telepíteni).
Lépések
1. Adatok -> Adatok beolvasása -> Más forrásból -> Weblapról
2. https://www.mnb.hu/arfolyamok URL megadása
3. Első táblázat kijelölése, majd alul Adatok átalakítása gombra kattintasz
4. Pénznem oszlopban szűrés USD-re.
5. Forint érték fejlécén jobb klikk és a többi oszlop tőrlése
6. Bezárás betöltés adott helyre, majd válaszd a táblázatot és a helyet ahol szeretnéd
7. Opcionális: Adatok fülön Tulajdonságok majd a lekérdezés tulajdonságainál az Adatfrissítés fájl megnyitásakor.üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest