Hirdetés
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Légből kapott hírünk van képekkel
- iPhone topik
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ny.janos
tag
válasz
GreenIT
üzenetére
Szia!
Az általad feltöltött fájl 2. és 4. munkalapján próbálkoztam. Az eredményt feltöltöttem IDE.
A 2. munkalapon az értékeket előbb a B oszlopra (dátum) rendeztem. Ezt követően a 4. munkalapon a dátumokat a függvény beírja sorban. (Feltéve, hogy minden dátum egyszer szerepel. Ha ez nem teljesül, akkor más megoldást kell keresni.)
A termékcsoport kódhoz hasonlóan, a képlet értelmezését követően az 1-3 munkalap párosra (induló típus kód) biztosan magad is meg fogod tudni csinálni a képletezést.A képlet keretét egy HA függvény adja, mely vizsgálja, hogy az A oszlop adott sorában szereplő érték dátum-e vagy sem (mivel a dátum egy képlet eredménye, ezért a KÉPLET függvényt használtam ehhez).
A képlet belsejében HOL.VAN függvénnyel kerestem meg a dátum és termékcsoport kód összefűzött értékének helyét a 2. munkalapra beszúrt segédoszlopból (D). Az eredményként kapott sor alapján az INDEX függvény adja meg a 10x14-es termékcsoport tagját. A HAHIBA értelemszerűen azért van, hogy a hibaérték ne jelenjen meg a táblázatban.
A képlet utolsó része ugyanez a HAHIBA – INDEX – HOL.VAN hármas, annyi különbséggel, hogy a keresendő dátum és termékcsoport kód összefűzött értékét nem az aktuális, hanem a felette lévő sorból kell vennünk, hiszen ott szerepel a dátum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konteó topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arc Raiders
- Az eddigieknél részletesebb videón a Samsung harmonikamobilja
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- BestBuy ruhás topik
- Androidos tablet topic
- Battlefield 6
- Programozás topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fferi50