- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40897 üzenetére
Nem, csak akkor működik, ha Dátum van benne:
Ha L2-ben ez szerepel "1~2019.02.11 11:55:12" akkor a .FormulaR1C1 = "=DATEVALUE(MID(RC[-1],3,10))"
átalakítása után ez lesz az M2 értéke 2019.02.11 és ezt már az oszlop kitöltése után mindenhol jól működik az általad leírt megoldás:'Képlet másolása és érték beillesztése irányítottan
.Copy
.PasteSpecial xlPasteValues
.NumberFormat = "m/d/yyyy" 'Cella formátuma
.FlashFill 'VillámkitöltésHa ettől eltérő adat van az L2-ben, akkor nem. Pl.: ezek esetén:
'-'
"1~"
"0~"Tehát emiatt gondoltam arra, hogy az "L" oszlopban rászűrök a dátum jellegű adatokra és csak a szűrt adatoknál alkalmaznám a megoldásod az M oszlopban. Csak nem tudom, azt hogyan kell.
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem. Lehetséges kiszűrni egy oszlop azon elemeit, ami előzőleg piros hátteret kapott?
Tehát nem feltételes formázás történt,csak simán "be lett pirosozva". -
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Egy munkafüzetben, létrehozok egy új munkalapot,
Sheets.Add.Name
utasítással. Ezt azúj munkalapot ki kellene nyomtatom anélkül, hogy az oldalbeállításokkal szenvedjek, ellenben nem az alapértelmezett beállításokat használja, hanemOldalbeállításokra:
A3-as méret,
fekvő tájolás,
keskeny margó,Makróból megoldható-e hogy az alapértelmezett nyomtató helyett egy másik nyomtatóra küldje a doksit? (Jelen esetben "Microsoft Print To PDF" nevű nyomtatóra küldeném a fenti oldalbeállításokkal, az frankó lenne)
Illetve abban nem vagyok biztos, hogy a nyomtató beállításokat el lehet-e érni makróval, de ha igen, akkor még csúcs szuperebb lenne. (1 oldalas, színes nyomtatás-t kell beállítani mindig, mert az alapértelemzett a kétoldalas, szürkeárnyalatos).
Köszönöm szépen a segítségeteket
üdv, föccer
-
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, Google-ban van-e Darabteli függvény (vagy annak megfelelő angol verzió, CountIf), ha igen, akkor a képletek:
B2 cellába =HA(DARABTELI($A$2:$A2;$A2)>1;"";"x") , ezt végighúzod a B oszlopon lefelé.
B1 cellába =DARABTELI($B$2:$B$20;"x") , a vége az A oszlop utolsó cellájának sora legyen.Üdv.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40653 üzenetére
Szia!
Szerettem volna az általad leírtat egy másik excelben is alkalmazni, viszont az alap "Dátum" oszlopom ás kaptafából készült. Az első gondom, hogy nem minden sorban van adat, amiből dátum kinyerhető és ha a 2. sorban pont nincs, akkor nem működik. Így néz ki a dátum oszlop tartalma:
Dátum
0~
1~2019.02.11 11:55:12
0~
-
0~
3~
-
1~2019.02.04 19:13:08Arra gondoltam, hogy leszűröm a "Dátum" oszlopot értelmes adatra:
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=12, Criteria1:="=*~2*" _
, Operator:=xlAndViszont nem tudom azt megoldani, hogy a szűrt oszlop első értékétől kezdje el kitölteni, ne a 2. sortól.
A formulát már átalakítottam, hogy a ~ jeltől vegye ki az adatokat:
.FormulaR1C1 = "=DATEVALUE(MID(RC[-1],3,10))"
-
huan
őstag
-
huan
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban.
Egy ilyen egyszerű táblában szeretném megcsinálni azt, hogy:
- Az A-oszlopban ismétlődő számok vannak, véletlen sorrendben és véletlen darabszámban
- A B-oszlop segítségével, vagy egyből függvénnyel(B1) meg szeretném számoltatni, hogy az A-oszlopban mennyi egyedi (hány fajta) szám van, azaz az ismétlődéseket nem számolva.
(megfelelő segédoszloppal is (B), ami az első előforduláskor jelöl, amit maj később összeadok)Köszönöm!
-
tgumis
tag
Sziasztok!
Tudok olyat hogy van egy munkafüzetem ami tartalmaz xx munkalapot 1 től pl 100 ig
ha egy táblázatban megadom hogy melyik munkalapból mi legyen a neve akkor egy makró ezt megoldja?
Vagy esetleg az adott munkalap élőfejében az 1-es munkalaphoz tartozó érték jelenjen meg élőfejben
Köszi -
Lev07
csendes tag
Problémám:
Szeretném egy adott csapat 6 utolsó hazai meccsén a hazai csapat által rúgott gólok számát összegezni.
S oszlop hazai csapat neve - T oszlop a hazai rúgott gólok száma - U oszlop a vendég rúgott gólok - V a vendég csapat neve.
Függvénnyel szeretném megoldani, nem VBA kóddal.
Tudna valaki segíteni? A képnek megfelelően vannak a táblázatban az adatok. -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Háát 2x nem is kell hozzáadni a +1-et.
Idézet:"sormeghat = Range("a" & rows.count).End(xlUp).Row+1
minden esetben az A oszlop első üres cellájának sorát adja meg."Tehát a másolás céljánál már nem kell hozzáadni vagy persze itt is lehagyhatod.
Ez a formula minden esetben használható, nem csak a fejléces munkalapon.Üdv.
-
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40731 üzenetére
Szia!
Ezzel kapcsolatban kérdeznék:
A szűrés után látszó cellákat megkaphatod a SpecialCells tulajdonsággal:
set latszo=Intersect(Cells(1, 9).CurrentRegion, Cells(1, 9).CurrentRegion.Offset(1, 0).Columns(9)).SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow
A 9. oszlop látszó celláinak sorait tartalmazza, az első sor (fejléc nélkül).
Ezt ezután egy lépésben törölheted, vagy másolhatod.latszo.Delete
vagylatszo.Copy Destination:=celrange
Ha a 9. oszlop mellette még szűrném a 10. oszlopot is (tehát mindkét oszlopban lenne szűrés), akkor hogy tudnám a létrejövő sorokat kijelölni, másolni, áthelyezni?
-
Mutt
senior tag
Sziasztok,
Nekem újdonság, hogy kb. 5 éve van egy hivatalos, ingyenes VLOOKUP kiegészítő a Microsoft részéről amivel lehet találatot kapni olyan esetben is amikor a keresendő kifjezés másképpen található meg a keresési táblában.
A kiegészítő innen tölthető le.
Mr. Excel pedig be is muttatja, hogyan lehet használni, mire kell mindenképp odafigyelni.
üdv
-
-
wednesday
őstag
Sziasztok!
Van egy Excel lapom, több oszloppal és rengeteg sorral. Van két oszlopom. A oszlop névsor, C oszlop a nevekhez tartozó adat. A nevek és az adatok többször fordulnak elő. Ezt az adathalmazt kéne átemelnem egy másik munkafüzetbe, ahol felső fejléc sora a nevek, az első oszlop meg az adatok felsorolva, de már nem redundánsan. A metszéspontot meg bejelölni pl. egy X-el.
Magyarán az első munkafüzetben lévő nevet és adatok kikeresi az excel a második munkalapon, ahol már sor és oszlopba van rendezve és a metszéspontját tölti ki egy választott jellel. Remélem érhetően fogalmaztam.
A redundáns adatok nem fontosak, ha már egyszer van találat az bőven elég. Egy névél szerepelhet ugyanazon az adat többször az eltérő dátum miatt, de ez a másik lapon nem érdekes. A feltétel az, ha egyszer előfordul akkor legyen bejelölve. -
Pakliman
tag
válasz
JagdPanther #40873 üzenetére
A 6 helyett:
For row_number = 2 To Worksheets("Lista1").Cells(Worksheets("Lista1").Cells.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Mert a
sormeghat = Range("a1").End(xlDown).Row
eredménye csak a fejléc esetén a munkalap utolsó sorának számát adja vissza, azon túl pedig nem lehet adatot beírni.
Helyettesormeghat = Range("a" & rows.count).End(xlUp).Row+1
minden esetben az A oszlop első üres cellájának sorát adja meg.Üdv.
-
oke
senior tag
válasz
Fferi50 #40812 üzenetére
Szia!
Most jutottam el oda, hogy kipróbáljam. Ha csak a fejléc van a "mappa" nevű fülön, akkor kiakad futás közben, ha van még egy sor legalább benne, akkor jól működik. Mi lehet az oka?
Dim sormeghat As Long
sormeghat = Range("a1").End(xlDown).RowAthelyez.Copy Destination:=Worksheets("mappa").Range("A" & sormeghat + 1)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
JagdPanther #40870 üzenetére
Szia!
Ahhoz, hogy tudd használni az Outlook változóit a makróban, a Referenciák közé fel kell venni az Outlook referencia könyvtárát - pl. Microsoft Outlook 16.0 Object Library - a Tools - References menüpontban.
Utána deklarálhatod az olApp változót mint Outlook.Application.
Egyébként csak Object -ként deklarálva működik.
(Ez utóbbi esetben viszont nem hozza fel automatikusan az Outlook objektumait.)
A referenciát makróból is hozzá lehet adni a projekthez, mielőtt elindítanád a meghívást.Üdv.
-
Pakliman
tag
válasz
JagdPanther #40870 üzenetére
Szia!
Ennek így működnie kell:
Public Sub SendEmail()
Dim olApp As Object
Dim olMail As Object
Dim row_number As Long
Set olApp = CreateObject("Outlook.Application")
On Error Resume Next
For row_number = 2 To 6
Set olMail = olApp.CreateItem(0)
With olMail
.to = Worksheets("Lista1").Cells(row_number, 1)
.Subject = Worksheets("Lista1").Cells(row_number, 2)
.Body = Worksheets("Lista1").Cells(row_number, 3)
.send
End With
Next row_number
On Error GoTo 0
Set olMail = Nothing
Set olApp = Nothing
End SubJavítottam...
-
JagdPanther
aktív tag
Sziasztok,
kérem segítsetek alábbiakban!
Cél: Excel lista alapján [kép]
egyetlen címzettnek elküldeni 5 db levelet Outlook-kal úgy, hogy az 5 db levélnek
- a címzettje ugyanaz, A2 : A6 szerinti cím
- a tárgya a B2 : B6 oszlop szerinti alfanumerikus karakterek
- a szöveg a C2 : C6 szerinti szövegAlábbi kód van meg, de "Runtime Error 424: Object required" hibát dob.
Sub SendEmail()
Dim subject_line As String
Dim olApp As Outlook.Application
Set olApp = CreateObject("Outlook.Application")
Dim olMail As Outlook.MailItem
Set olMail = olApp.CreateItem(olMailItem)
olMail.To = "proba@proba.hu"
olMail.Subject = subject_line
olMail.Body = "mail_body"
olMail.Send
row_number = 2
Do
DoEvents
row_number = row_number + 1
subject_line = Lista1.Range("B" & row_number)
Loop Until row_number = 6
End Subköszi a segítséget!
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
"nem csak akkor fut le, amikor meghívom, hanem akkor is, amikor a főprogram véget ér, és jön ez a bizonyos SUB alprogramnév.... END SUB rész."
Ez egyszerűen nem így működik. Egy makró csak akkor fut le, ha meghívod. Attól, hogy egymás után vannak írva, még nem fog ráfutni!
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Laciahegyrol #40866 üzenetére
Szia!
Szerintem magyar Windows és magyar Excel mellett kellene látnia a magyar ékezetes karaktereket.
Tegyél fel elérhető helyre egy mintát a munkafüzetből, akkor meglátjuk, hogy nálunk is "rosszul" viselkedik-e.Üdv.
Ps. Használd a programód vagy a konvertálatlan gombot az alsó sorban, hogy ne legyenek röhögő fejecskék. -
Delila_1
veterán
Az alprogramban akarsz utasításokat adni a főprogram ciklusán belül, valószínűleg a főprogram i vagy n változójának pillanatnyi értékével. Ha igen, akkor át kell adnod ezt az értéket a meghíváskor.
alprogramnev i
Az alprogramnak pedig fogadnia kell
Sub alprogramnev(i)
...
End Sub -
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Fferi50 #40836 üzenetére
Szia,
Köszi, valóban jobb megoldás a keresésre! Tudom, hogy a szöveg.keres nem alkalmas egy tartományra, de egy ciklussal már megoldható.
Az alap problémát viszont még mindig nem oldotta meg a countif sem, a hosszú "ő" és "ű" karaktereket ez sem számolja a makróval...
Pl. ha a Dtartományban véletlenszerű magyar magánhangzók vannak, A3="ő", akkor a Range("B3").Formula="=COUNTIF(D
,""*"" & A3 & ""*"") vissza fogja adni a hosszú ő-k számát?
Üdv: Laci
-
visit
tag
Jó reggelt, Üdv!
Egy adott excel makróban a program egyik sorában szeretnék meghívni, egy alprogramot. Hova kell elhelyeznem ezt az alprogramot, hogy a nevére hivatkozva meghívódjon? Rosszul csináltam, mert a főprogram vége után készítettem el egy SUB alprogramnév.... END SUB közé, de így nem csak akkor fut le, amikor meghívom, hanem akkor is, amikor a főprogram véget ér, és jön ez a bizonyos SUB alprogramnév.... END SUB rész.
-----
Sub foprogram()Dim i As Long
Dim v As LongFor i = 1 To v
elő sor
második sor
stb...
alprogramnév
n. sor
n+1 sor stb.
Next iEnd Sub
-------------------
Sub alprogramnév()
valamilyen utasítások
End Sub -
kickboxko
tag
Sziasztok,
Szeretnék segítséget kérni a következő táblázattal:
Szeretném feltételes formázással megformázni a Percent és Value illetve a status oszlopot, klasszikus zöld piros színekkel függően hogy + vagy mínusz értékekkel rendelkeznek.A problémám ott kezdődik hogy csak azt a sort szeretném megformázni ahol a "fulfilled" van a többit nem( ongoing ).
Én is ismerem nagyjából a feltételes formázás szabályait, de így összekötve Ha függvénnyel nem sikerült működően összehozni (Új szabály--> Formázandó cellák kijelölése képlettel menüvel).
Ez nagyon alap kérdésnek tűnik ezért előre is elnézést kérek hogyha nem üti meg a topik technikai színvonalát.
Előre is köszönöm.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40856 üzenetére
Azt gondoltam, egyszerű, amit szeretnék, megpróbálom összefoglalni:
- C oszlopban vannak a dátumok
- D oszlopban vannak a megnevezések, kb 300 fajta, de egy többször is előfordulhat
- A- tól X oszlopig vannak adatok.
- összesen 50 000 sorExcelben így nézne ki a megoldás amit szeretnék:
- autószúró bekapcsol
- C oszlopban a dátumnál kiválaszt csak a mai, a tegnapi és a tegnapelőtti nap
- az így létrejött szűrt listában a D oszlopban a megjelenő téttelekből, 8-10 elől kivenni a pipát (ezek dedikáltak), ezeknek maradniuk kell, bejelelölve marad a többi 290 megnevezés.
- a bejelölve maradtakat kell törölni.Ezt kellene makrósítani.
Ha kell még minta, igyekszem ma felrakni.És még egyszer köszönöm a segítséget.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40854 üzenetére
A #40485-es üzeneteben lévőt akartam az imént kiprübálni, de hibára futott owerflow run time error 6.
Gondolgodtam azon, amit írtál hozzá, Ha jól értelmezem, dátumot kellene megadnom az L oszlopban, viszont nekem megnevezéseket kellene törölnöm/meghagynom, dátum függvényében.
Nekem a dátumok a "D" oszlopban vannak, a megnevezések a "C"-ben. -
Delila_1
veterán
"mai nap és 3 nap közöttiek". Ma +3, vagy ma -3?
Tettem fel egy füzetet, ahol gombnyomásra irányított szűrővel kigyűjtöm a MA() ± 3 napos tételeket, ill. másik helyre azokat a sorokat, amik MA -3 napnál régebbiek, vagy MA +3 napnál újabbak. Adhatsz egy harmadikat, ami a mai dátum szerint szűr.
A szűrések nem módosítják az eredeti (A:C) tartományt, a szűrt állományokat oda másolhatod, ahova akarod.
-
ny.janos
tag
válasz
philoxenia #40849 üzenetére
A legegyszerűbb megoldás, ha A és D oszlopot kijelölöd, majd feltételes formázásban az ismétlődő értékeket, a felugró ablakban pedig az ismétlődő helyett az egyedi értékeket választod.
Képlet:
=DARABTELI($D$1:$D$15;A2)=0
-
philoxenia
MODERÁTOR
Sziasztok! Tudna valaki erre írni egy képletet? Nekem még Excelem sincs, csak Calc, de Excelben kéne.
-
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40847 üzenetére
Azokat rakom át és vissza, amiket nem akarok törölni. A "mai" nap és 3 nap közöttiek nagy részét akarom törölni, de az átmásolandókat nem. Máshogy nem tudom megmenteni ezeket, az autószűrövel ugye nem tudtam kivenni a sok sor miatt. További feladatok is vannak a tábában még vele.
Köszönöm ezt is, ki fogom próbálni.
-
Delila_1
veterán
Ha visszateszed a kiszűrteket, minek az egész?!
Ez a makró két lapra szedi szét a szükséges, és a törlendő sorokat.
Sub Torles()
Dim sor As Long, talal As Variant, usor As Long, ide As Long
Sheets("Eredeti").Select
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
talal = Application.Match(Cells(sor, 1), Columns(12), 0)
If VarType(talal) = vbError Then
ide = Sheets("Ideiglenes").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1
Rows(sor).Copy Sheets("Ideiglenes").Cells(ide, 1)
Range("A" & sor & ":D" & sor).Delete Shift:=xlUp
End If
Next
End Sub -
oke
senior tag
válasz
Delila_1 #40845 üzenetére
Köszönöm, kipröbálom. 50 000 sornál ez nagyon lassú lehet?
Még arra gondoltam, hogy amiket nem kell törölni, azokat ideiglenesen áthelyezem egy másik fülre, majd a törlés után vissza. Kb 15-20 fajta megnevezésről van szó, azokra rászűrök és átmásolom, majd töröm az eredeti táblámól.
-
Delila_1
veterán
Nincs más hátra, soronként kell vizsgálódni.
Az A oszlop dátumai szerint keresek. Azokat a dátumokat, amiknek a sorát meg kell hagyni, az L oszlopban sorolom fel.
Sub Torles()
Dim sor As Integer, talal As Variant, usor As Integer
usor = Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = usor To 2 Step -1
talal = Application.Match(Cells(sor, 1), Columns(12), 0)
If VarType(talal) = vbError Then Rows(sor).Delete
Next
End Sub -
-
ny.janos
tag
Makró helyett próbálkozhatsz a speciális szűréssel (korábbi verziókban irányított szűrés). Ha állandó az a tömböd, melyeket adatokat nem szeretnél a szűrt állományban látni, akkor a feltételtartományod egyszer kell kialakítanod. Ha ez folyamatosan változó, akkor a feltételtartomány karbantartására kell valami egyszerűsítő módszert kitalálni.
2013-as verziótól használhatod a szeletelőket már tartományon belül is (nem csak pivot táblában). Bár a 300 lehetőség nem túl kevés, de ha ezekből nem túl sok az, amely értékeket ki akarod venni az eredményből, akkor nem olyan vészes az a pár kattintás.
-
Pikkolo^^
addikt
Van egy listám amiben termékek nevei vannak felsorolva egymás alatt és ezen termékeket kellene kigyűjtenem ugyanazon lapon csak másik helyre ahogyan az alábbi képen is látszik.
Milyen függvénnyel tudom ezt kigyűjteni? Automatizálni kell, mert minden hónapban más termék van felsorolva, azaz ha az Excelnek van ilyen alap funkciója akkor az nem biztos, hogy jó lesz nekem. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Laciahegyrol #40827 üzenetére
Szia!
Először is, neked nem a Search függvény kell, mert az arra szolgál, hogy megkeresse, van-e benne olyan karaktersorozat.
Ezzel szemben a CountIf (magyarul Darabteli) függvény megszámolja, hogy a keresett érték hányszor fordul elő a tartományban.
Másodszor:
Mivel szövegrészletet keresel, ezért használni kell a * (csillag) joker karaktert a szöveg előtt és után is.
A B3 cella képlete:
Magyarul:=DARABTELI(D:D;"*" & A3 & "*")
makróból így adhatod meg:Range("B3").Formula="=COUNTIF(D:D,""*"" & A3 & ""*"")
De egyszerre egész tartomány képletét is megadhatod, pl.Range("B3:B10").Formula="=COUNTIF(D:D,""*"" & A3 & ""*"")
Üdv.
Ps. A Search (magyarul Szöveg.Keres) függvény egy db szövegen belül tud keresni, több cellán nem. -
Lajkó22
csendes tag
válasz
temporello #40832 üzenetére
Tudom, lehet szín szerint szűrni, de azt szummázva az oszlop többi tagját is bele veszi.
-
mdk01
addikt
válasz
Fferi50 #40786 üzenetére
Igazad lett, egyelőre úgy néz ki jó lesz ez a körleveles megoldás a későbbiekben meg majd egyszerűsítek rajta, hogy ne kelljen hozzá ennyi lépés, csak azt már le kellene programozni.
Most még annyi problémám akadt a végső cél eléréséhez, hogy nem tudom, hogyan lehetne kivinni úgy a sorokat csv vagy txt fájlba, hogy a sort annyiszor vigye ki mint ahányas szám szerepel egy adott cellában.
Mutatom:A legjobb lenne, ha azt az oszlopot ki sem vinné amelyik alapján készülnek a sorok, lásd példa.
Az is megoldás, ha már eleve abban az excel munkafüzetben többszöröződve jelennek meg a sorok, csak ahhoz gondolom egy makro kellene ciklussal, amit szintúgy nem tudok.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Heavyrain
őstag
Van vízszintesen egymás mellett 5 számom:1 2 3 4 5
Én hivatkozni szeretnék a számokra egyenként, pl. egy új munkalapon, de úgy, hogy függőlegesen legyenek egymás alatt:
1
2
3
4
5Ezt hogy tudom megcsinálni úgy, hogy a megkapott függőleges értékek ne tömbben legyenek? Csak a TRANSZPONÁLÁS függvényt ismerem, de az meg tömböt hoz létre.
-
Dr V
őstag
válasz
Lajkó22 #40825 üzenetére
Makróval tudod csak megoldani.
Angol nyelvű leírást találtam csak. Az első kód egy adott területre vonatkozik, a második az egész fájlra.
Ha új színes cella kerül bele, újra kell futtatni a makrót, mert a cellaszínezést nem adatbevitelként kezeli, nem számol utána újra. -
Lajkó22
csendes tag
Sziasztok!
Microsoft Excel 2016 magyar verzióban egy adott oszlop celláinak értékeit szeretném háttérszín szerint szummázni.
Feltételes formázást meg függvényt se találtam rá.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
sztanozs
veterán
válasz
pero19910606 #40823 üzenetére
makróval meg lehet csinálni, de ez csak akkor fog működni, ha megnyitáskor engedélyezik a makrót (vagy ha digitálisan aláírt a makró, a tanúsítvány megbízható a futtató gépeken és nincs letiltva minden makró futtatása).
-
pero19910606
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.
Ismeretek esetleg bármilyen módot arra, hogy meg tudjam nézni, ki és mikor nyitott meg egy excel filet? Az hogy mit csinált benne az nem feltétlenül érdekes.
Akár az is, jó hogy ezt egy külön txt file-ba lementené a macro utána.
Köszönöm!
Sziasztok!
-
visit
tag
Szeretném itt is, mindenki előtt megköszönni Pakliman fórumtárs hathatós és önzetlen segítségét!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Laciahegyrol #40816 üzenetére
Szia!
Természetesen tudtam, hogy az I15 cella tartalmát keresed, a kérdés az volt, mit tartalmaz a cella konkrétan (egy betűt, egy szót, szótöredéket???)
Hová tetted a mintát?Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Egyrészt, igaz amit Delila írt, tehát makróban angol függvényneveket használunk, az pedig a Date.
Másrészt a dátumok különleges bánásmódot igényelnek, nem mindegy, hogyan használjuk.
Próbáld így:ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=4, Criteria1:= _
"<" & Format(Date - 5, "###"), Operator:=xlAnd
Üdv. -
Laciahegyrol
csendes újonc
válasz
Fferi50 #40773 üzenetére
Szia,
1. A *.*-ot a saját fájlnév és kiterjesztés helyett írtam, de írhattam volna példa.xlsm-et is.
2. I15 cella tartalma amit keresek. A példában a mit keres.
3. Nyelvi beállításokat ha jól néztem, akkor UTF8
4. Mintát csatoltam: bal oldalon a saját táblázat tartalma, jobb oldalon a másik táblázat, amiben keresni kell. Ha jó a makró, akkor a pirossal jelzett értéket kell, hogy visszaadja, mivel a "tűrő" a másik táblázat soraiban egy alkalommal szerepel, a "fúró" meg kétszer.Köszönöm előre is!
Üdv:
Laci -
oke
senior tag
Még egy kérdés, miért nem tudok egy dátum oszlopon a mai napnál 5 nappal korábbi adatokra szűrést végezni? Nem hoz fel adatot, ezzel próbáltam:
ActiveSheet.Range("$A:$X").AutoFilter Field:=4, Criteria1:="<MA()-5"
-
Pakliman
tag
Sajnos már 2016-ost használok, nem emlékszem a pontos elérésre
, de kb.:
Keresd meg a beállításokban az Adatvédelmi központot, ott a makróbeállításokat.
Pötty -> Az összes makró engedélyezése...,
Pipa -> A VBA-projekt objektum...
Indítsd újra az Excelt.
A VBA IDE az Alt-F11 lenyomásával indítható. -
oke
senior tag
Ehhez a táblázathoz kapcsolódóan lenne még egy dolog, amire nem tudom a megoldást:
Van egy leszűrt rész, amit át szeretnék másolni a "mappa" fülre. Ez jelenleg meg is van, a 2. sortól illeszti be. Viszont úgy kellene átalakítanom, hogy a "mappa" fül utolsó szabad sorától másolja be:Set Athelyez = Intersect(Cells(1, 3).CurrentRegion, Cells(1, 3).CurrentRegion.Offset(1, 0).Columns(3)).SpecialCells(xlCellTypeVisible).EntireRow
'Athelyez.Copy Destination:=Worksheets("mappa").Range("2:2")Próbálkoztam ezzel, de nem tudom, hogy a változót hogyan rakjam be a fenti részbe:
Dim sormeghat As Long
sormeghat = Range("a1").End(xlDown).RowIlletve hogyan kellene úgy "megcímezni/meghatározni" az utolsó sort, ha másolás előtt nem "lépek" át a "mappa" fülre.
-
Dr V
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, h a színezett cellát ne színesben nyomtassa ki, viszont maga a dokumentum színesben legyen kinyomtatva?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Házimozi belépő szinten
- Synology NAS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűnyíró topik
- Hálózati / IP kamera
- Elite: Dangerous
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Gyermek PC játékok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest