- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Magisk
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Van egy táblázatom,tudna valaki súgni, milyen cellaformázást kell alkalmazni, hogy a következőt érjem el (vagy macro kell hozzá?):
="123alma" -> 123alma
üdv,
-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy látszólag kikapcsolom a képernyőfrissítést és mégsem veszi fel a false értéket?
Így néz ki a kód:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim ws As Worksheet
Dim cell As Range
Dim cell2 As Range
Application.ScreenUpdating = False
Application.EnableEvents = False
Set ws = Munka8Ha a set ws-nél berakok egy breakpointot és megnézem az ?Application.ScreenUpdating értékét, akkor True-t dob ki.
Érti ezt valaki? Mert én nem.

Az esetleg lehet, hogy ha F8-al megyek végig a kódon, akkor nem lövi le?
Üdv
P. -
vigyori78
őstag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm a segítséget, még annyi kérdésem lenne, az nem megoldható, hogy beleírtam a cellába és rámentek akkor megint jelszót kérjen?
Most ha rákattintok a cellára akkor kéri a jelszót beírom amit akarok rámentek de utána védelem nélkül marad az adott cella míg nincs bezárva addig bárki beleírhat a cellába.
-
vigyori78
őstag
Sziasztok.
Kis segítségre lenne szükségem, hogy megoldható e és ha igen hogyan:Van egy táblázatom amit egyszerre több gépen használnak,töltenek folyamatosan, meg van osztva közös használatra, lapvédelem aktiválva van, hogy csak az adott cellákba tudjanak írni.
Szeretnék egy olyat, hogy egy adott géphez odamegyek ahol fut a táblázat, akkor mondjuk a C4 cellába menet közben bele tudjak írni de úgy, hogy az adott cella jelszót kérjen és csak úgy lehessen beleírni, tehát ne keljen a lapvédelmet feloldanom stb...
Előre is köszi.
-
bsasa1
csendes tag
válasz
rozsa89
üzenetére
Pl. ha A1 cellától mennek lefelé a számok akkor az első kézzel kell megcsinálni a B1 cellába, de utána működik B2-től lefelé: ÖSSZEFŰZ("S1-";KÖZÉP(A2;6;3);"/";DARABTELI($A$1:A1;A2)+1).
Azt csinálja, hogy veszi az "S1-" kefejezést, a mellette lévő cellából hozzá teszi a számot (234), egy "/" jel, majd felfelé megszámolja, hogy hányadik ugyanolyan számsor, és a végéhez fűzi.
A közép függvény csak akkor jó, ha minden számsorból a 6. karaktertől kell egy háromjegyű szám, egyébként rá kell keresni, ami kicsit bonyolultabb.Csak azért fura, mert bár nem tudom, de ha van pl:
K-000234/20
K-000234/22
ezekből ugyanaz a számsor lesz. -
rozsa89
újonc
válasz
bsasa1
üzenetére
Szia!
Addig oké, hogy "K-000"-ból kell nekem "S1-", aztán marad három szám ugyan úgy, majd a per jel után a szám helyett növekvő sorrendbe kellenek 1-től.
Végig nézegettem a függvényeket, próbálkoztam hülyeségekkel, de nem értem. Sajnos a tudásom édes kevés.
A képen látszik, hogy mit mire.
Örülök, hogy már valaki felfigyelt rá.
Tűkön ülve várom, hogy hogyan lehetséges.
És remélem, hogy lehetséges. Amúgy a számsor sokkal hosszabb.Üdv: rozsa
u.i: szerkesztve...miért nem látszik a képem?
-
lenkei83
tag
-
rozsa89
újonc
Sziasztok!

Ez még nekem nagyon új. Most először regisztráltam fórumra. Remélem tudtok segíteni.
Olyan kérdésem lenne, hogy egy betűvel kombinált számsorból, hogyan lehet átalakítani egy másikra? Ehhez függvényt kell használnom (ha igen melyiket és hogyan), vagy egyedileg kell valamit beírnom.
Pl.: K-000234/20 és ebből szeretném, ha ez lenne: S2-234/1
K-000234/20 ebből a számból mondjuk van 8 db és az előző szám lenne folytatva a per jel utánRemélem érthetően fogalmaztam

Több ezer ilyen számot kellene átalakítani, de egyesével ez kivitelezhetetlen.Előre is köszönöm a segítségeteket!

-
Fferi50
Topikgazda
válasz
lenkei83
üzenetére
Hali!
Ismerős néhány elnevezés a kódodban

A kívánt eredményhez a következőképpen juthatsz el:
If ujfka.Row > 4 Then
If Not IsEmpty(ujfka.Cells(2)) Then
set ujfka = Intersect(ujfka, ujfka.Offset(0, 1))
Print #xx, Replace(Join(Application.Transpose(Application.Transpose(ujfka.Value)), ";"), ",", ".")
End If
End IfA 001 exportálásban lemaradt a rows a usedrange mögül és én pont ezt a makrót kezdtem el nézni...
Szerintem nem kell 3 makró hozzá, elég egy, amit paraméterezetten hívsz meg.
Üdv.
-
Stevan87
tag
Köszi mindenkinek!
Biztos én vagyok ehhez nagyon béna,de nem sikerült sehogy

-
lenkei83
tag
Sziasztok!
Freefile kezelésnél meg lehet adni valahogyan, hogy melyik oszlopba kezdje a printelést?
A printre küldött adatom az eredeti (xlsx) fileban második oszlopban van, viszont a csv-ben az elsőbe kellene hogy rakja.
Van erre valami megoldás?köszi
P. -
Sziasztok!
2013as excelben hol lehet beállíttani, hogy a hét száma amerikai vagy magyar szabvány szerint számolja? Nem képlettel szeretném megoldani, hanem van valahol egy ilyen beállítás a programban.
-
Polllen
félisten
Sziasztok!
Ismét némi segítség kellene.
Van egy nagy file, amibe bekerül egy filter és a leszűrt tartalom egyik oszlopát át kell másolni egy másik sheet-re.
Worksheets("BOM report").Columns(5).Copy Destination:=Worksheets("Outphasing platform list").Columns(2)
Ez a kód a filter-t is bekapcsolja az új sheet-n. Megoldható, hogy ez ne történjen meg?
-
Delila_1
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
A dolg változóba beteszel egy véletlen számot – dolg = Round(Rnd() * (felso - also) + also, 0).
Megnézed, hogy a napok() tömb dolgadik eleme egyenlő-e "X"-el, vagyis használtad-e már ezt a dolg értéket? Ha igen, akkor visszazavarod a futást a véletlen szám generáláshoz. Ha üres ez az elem, akkor egyrészt a beírod a dolgadik nevet a megfelelő helyre – Cells(sor, oszlop) = Cells(dolg, 11) –, másrészt a tömbben foglalttá teszed egy "X"-szel – napok(dolg) = "X" .A következő ciklussal ellenőrzöd, hogy a tömbben kihasználtál-e minden értéket. A már foglalt tömbelemek értéke "X". Ezt számolod a ciklusban, a db változó segítségével. Ha a db értéke megegyezik a dolgozók számával (db=17), akkor kiüríted a tömb elemeit a következő kis ciklussal, és folytatódik a cellák feltöltése a nevekkel.
Felvetődhet a kérdés, miért éppen napok a tömb neve? A válasz: csak.
-
bteebi
veterán
válasz
Stevan87
üzenetére
Sajnos ez így nem fog menni. Az Excel a dátumokat - ahogy azt már említették korábban - számként tárolja. Az általad bevitt információ viszont szöveg, hiába ugyanolyan látszólagosan a formátuma, mintha dátum lenne. Próbáld ki, hogy az általad begépelt "dátumot" (szöveget) irányított beillesztéssel egy másik cellába másolod értékként, illetve ugyanezt egy dátum formátumú cellával. Az első esetben az eredeti szöveget fogod visszakapni, a második esetben viszont egy számot (pl. 2016. május 19-e helyett 42509-et).
Azt viszont meg tudod tenni, hogy a hónapok neveit számokra cseréled (pl. december helyett 12), és úgy fog működni.Legrosszabb esetben hozz létre egy segédoszlopot, amibe az eredeti szöveg formátumú "dátumokat" bemásolod, majd lecseréled bennük a hónapokat számokra (12 lépés).
-
föccer
nagyúr
válasz
Stevan87
üzenetére
jobb klikk a cellán, cella formátum, dátum-nál válaszd ki a szükséges alakot, leokézod, és jó lesz. Ugyan az az adat, csak a cella formátuma más.
Az excel 1900.01.01-től eltelt napok számában méri a dátumot. Tehát ha egy cella értéke 10 és átálíítod dátum formátumra, akkor 1900.01.11. fog megjelenni.
üdv, föccer
-
Stevan87
tag
Sziasztok.
Olyan segítség kellne (mint én... hozzá nem értő) szájbarágósan elmondani,ha lehet ilyet csinálni excel-ben,hogy van pl dátum. 1990. december 20.
Ezt átírja szám formátummá. Tehát 1990.12.20.Ilyet lehet? Próbálgattam függvénynél,de semmi sikerrel.
-
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
bteebi
üzenetére
Kicsit másképp rendeztem az adatokat. Az A oszlopban vannak a hetek 21–52-ig. A heti 2 dátum a B és C oszlopban látható. A neveket a K oszlopba tettem.
A makró a heti 2 nevet a D és E oszlopba írja be. Két ellenőrző oszlopot tettem be az F, ill. az L oszlopba, a képen látszik ezeknek a képlete.A makró
Sub Beosztas()
Const also = 1: Const felso = 17
Dim napok(1 To 17), db As Long, tele As Long
Dim sor As Integer, oszlop As Integer, dolg As Integer
For sor = 2 To 33
For oszlop = 4 To 5 'D:E
Veletlen:
Randomize
dolg = Round(Rnd() * (felso - also) + also, 0)
If napok(dolg) = "X" Then GoTo Veletlen
napok(dolg) = "X"
Cells(sor, oszlop) = Cells(dolg, 11) 'K oszlop, nevek
DoEvents
db = 0
For tele = 1 To 17
If napok(tele) = "X" Then
db = db + 1
End If
Next
If db = 17 Then
For tele = 1 To 17
napok(tele) = ""
Next
db = 0
End If
Next
Next
End Sub -
lenkei83
tag
Sziasztok!
workbooks.open-nel probálnék filet nyitni és importálni, a gond viszont az, hogy az importálandó .xls file valami régi formátumú. Excelben simán meg tudom nyitni (olvasásra), viszont ha VBA-ban próbálom ugyanezt, akkor hibára fut: "A megnyitni kívánt fájltípust az Adatvédelmi központ fájlblokkolási beállításai blokkolják."
Az okát tudom, excelben kell kivenni a pipát a blokkolt file típusoknál. A kérdés az, hogy a VBA le tudja e kezelni valahogy úgy, hogy ehhez ne kelljen hozzányúlnom?Találkozott már valaki ilyenne?
köszi
P. -
bteebi
veterán
Sziasztok!
Randomizálással kellene munkabeosztást készítenem. Egy héten két napra (keddre es csütörtökre) kellene 2-2 embert beosztani úgy, hogy legalább az év végéig mindenki ugyanannyiszor dolgozzon. Meg persze soha senki se legyen önmagával beosztva
.Írtam már hozzá egy egyszerűbb makrót:
Sub randomize()
Dim col As Integer, lastcol As Integer, rowind As Integer, firstindex As Integer, lastindex As Long
lastindex = Sheets("Beosztás").Cells(Sheets("Beosztás").Rows.Count, 1).End(xlUp).row
firstindex = Sheets("Beosztás").Cells(lastindex, 1).End(xlUp).row
lastcol = Sheets("Beosztás").UsedRange.Columns.Count
For col = 2 To lastcol
For rowind = 4 To 7
Cells(rowind, col) = Cells(Int((lastindex - firstindex + 1) * Rnd + firstindex), 1)
Next rowind
Next col
End SubEz egyelőre sajnos csak a munka egyszerű részét csinálja meg, vagyis teljesen véletlenszerűen osztja be az embereket. Így viszont persze nagyon nem egyenletes az elosztás, lásd a képen:
Próbáltam rákeresni más fórumokban is, hogy mit lehetne ezzel kezdeni, de egyelőre nem találtam rá megoldást. Tudnátok valahogy segíteni az elindulásban? Valami olyan elképzelésem van, hogy egy tömbbe kellene gyűjteni a már felhasznált neveket, aztán ha már minden név benne van a tárolóban, akkor újraírni azt. Az viszont egy nagyon jó kérdés, hogy ezt hogy lehetne megcsinálni...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
perfag
üzenetére
Szia!
Ebben az esetben az Összesítés funkciót lehet használni kis trükközéssel.
A trükk:
Minden munkalapra beszúrsz egy új A oszlopot.
A2 cella képlete:=B2&";"&C2&";"&D2&";"&E2
Ezt végighúzod az egész oszlopon, minden munkalapon.Beszúrsz egy új munkalapot, ahová az összesítés jön.
Ezen a munkalapon adatok, összesítés. A párbeszédpanelen kiválasztod az összeg függvényt. A hivatkozás mezőben szép sorban kijelölöd a hónapok adatait tartalmazó munkalapot (megnyitott fájl területét), hozzáad.
Bejelölöd a feliratokat vegye a felső sorból, bal oszlopból.
Az egyes fájlokat külön-külön is hozzáadhatod az összesítési területhez.Az összesítő munkalapon kijelölöd az A oszlopot (ahol a pontosvesszővel elválasztott értékek vannak),
Adatok - szövegből oszlopok - tagolt - pontosvesszőt bejelölöd, következő lapon a $B$2 cellát jelölöd ki egérrel. A Befejezés gombra megkérdezi, hogy felülirja-e az adatterületet, a kérdésre igen a válasz. Ki lesz bontva az A oszlop szépen.Ezután az A oszlopot ki is törölheted.
A 3 hónapot 3 külön fájlba tettem ki, mivel azt írtad, hogy egy-egy fájl nagy, utána összesítettem - ezt láthatod az Adatok összesítés lapon.
Ha kérdésed lenne, szívesen válaszolok.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BlackDevil
üzenetére
Szia!
Akkor fel kell venned egy segédoszlopot, mivel az autoszűrőben nem érvényesíthetsz egyszerre két feltételt vagy kapcsolattal:
=VAGY(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("HUF";A2));ÉS(NEM(HIBÁS(SZÖVEG.KERES("HUF";A2)));B2<-5000))
A SZÖVEG.KERES függvény azért van, ha lenne más karakter is a cellában. Ha biztos vagy benne, hogy nincs, akkor használhatod a következőt:
=VAGY(A2<>"HUF";ÉS(A2="HUF";B2<-5000))Ez a képlet akkor igaz, ha az A oszlopban nem HUF van, illetve A oszlopban HUF, B oszlopban -5000 -nél kisebb az érték.
Erre már használhatod az IGAZ autoszűrőt.Üdv.
-
perfag
aktív tag
válasz
ktomee
üzenetére
Az Excel 2007 óta nem használtam a Pivotot, szóval szakértő nem vagyok.
Letöltöttem a drive-ról a minta fájlodat, bekapcsoltam a (megváltozott nevű) Power Pivotot, látom rohadtul megváltozott benne minden, de kezelhetőnek tűnik
.
Azt, hogy mit szeretnél kimutatni, no azt nem értem. Már ott kezdődik a problémám, hogy hangsúlyozottan (magyar Excel 2016) és ehhez képest sheet-ekről beszélsz.Jobb lenne privátban folytatni, de csak akkor, ha nem sürgős, ma este meccs, pénteken elutazom.
-
d.bali
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia Delila_1!
1x már segítettél egy nagyot és van egy további probléma, amit valószínűleg az excel korlátja gátol.
Anno meg csináltam az általad használt névkezelőt:
"Felveszel a névkezelőben egy új nevet, a név legyen számolás, a hivatkozás pedig =KIÉRTÉKEL(Munka1!A1)."

Ez azóta is szuperül üzemel mind addig, amíg az egyenlet karakter hossza nem lesz 256-nál több. Ez esetben ugyanis ez a beépített makró meghal!
Van esetleg valamilyen megoldás erre?
Ha nem, akkor marad a lokálisan felülírás úgyis csak elenyésző számban fordul elő!Köszi a választ!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
BlackDevil
üzenetére
Szia!
Bekapcsolod az autoszűrőt. 1-es oszlopon szűrsz a HUF-ra, 2-es oszlopon a -5000 alattiakra.
Üdv.
-
BlackDevil
aktív tag
Sziasztok.
Segítség kellene.
az 1es oszlopban devizanemek vannak a 2-ban meg számok.A szűrést úgy kellene csinálnom, hogy a -5000 alattiakat mutassa, de csak azoknál ahol devizanem huf. Pl gbp lehet 10 is.
-
föccer
nagyúr
válasz
bigsee
üzenetére
Keress online konvertereket pdf2doc vagy pdf2xls néven. Sok reményt ne fűzz hozzá, lehet egyszerűbb és gyorsabb lesz felgépelni és megformázni. Az ingyenes verziók kb semmit sem tudnak kezdeni az táblázatokkal, pláne, ha magyar nyelven van. párszor csináltam ilyt, annyi hibát rakott bele, hogy újra kellett gépelnem. Profi, fizetős cuccot még nem hazsnáltam.
üdv, föccer
-
bigsee
addikt
Sziasztok! Kaptam egy PDF fájlt, amibe bevan ágyazva két xls. Ezeket hogyan lehet ebből kiexkaválni? Légyszi segítsetek, nem lelem a megoldást! Köszi!
-
ktomee
csendes tag
válasz
ktomee
üzenetére
Van esetleg valakinek ötlete, a fenti kérdésemre.
Csatolok egy minta fájlt, hogy miről is lenne szó:A feladat az lenne, hogy a Január, Február és Március sheeteken lévő adatokat szeretném összesíteni egy PIVOT táblába, lehetőleg úgy hogy ne kelljen egy sheetre másolnom, mivel a sheetek egyesével kb 30 MB-s fájlokban vannak.
Van valakinek valamilyen ötlete erre Ecel 2016ban?
Előre is köszi minden segítséget.
-
Pá
addikt
Jólvan, közben rájöttem, hogy solverrel meg tudom csinálni.

Ha esetleg van valakinek egyszerűbb vagy elegánsabb megoldása, azért kíváncsi vagyok.
szerk: viszont jó lenne, ha solverben be tudnám állítani, hogy csak X tizedesjeggyel dolgozzon, mert az is fontos lenne. Erre van esetleg mód? Globálisan excelben nem szeretném átállítani, csak ezen az egy dolgon kéne lekorlátozni.
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Van egy templatem, amin szeretnék picit automatizálni, mert nagyon fárasztó kézzel backsolvolgatni...
Valahogy így néz ki:
A oszlopban egymás alatt vannak random számok (értékként)
B oszlopban vannak formulák egymás alatt, amik az A oszlopban lévő párjukra hivatkoznakAzt kéne csinálni, hogy én mondjuk C1-be beírom, hogy '100'. És akkor az excel az A oszlopban lévő számokat úgy állítja be, hogy mellettük a B oszlopban minden cella '100' legyen.
A sorok egymástól függetlenek. Szóval A1-B1 páros és A2-B2 egymástól független.
Target solverrel meg tudom csinálni, de egyesével kell minden alkalommal és 32 párocskával naponta többször eljátszani elég fárasztó.
-
Szerintem ehhez sokkal több info kellene, hogy valamilyen szinten "használható" adathalmazt kapjál
ill. pályákra lebontva kellene legalább ennyi variáció mint amennyit itt felsoroltál
nagy valószínűséggel akkor is kellene pluszba egy tapasztalati tényező pályánként az adott beállításra -
Musuz
csendes tag
válasz
föccer
üzenetére
De,komolyan gondoltam a lényegét,csak nemtom,hogy megvalósítható-e.
A meglévő adatok alapján kellene a legvalószínűbb számokat megsaccolni 1 és 999 között a következőkhöz:
Front wing:
Rear wing:
Engine:
Brakes:
Gearbox:
Suspension:Ha van rá vmi megoldás,örömmel fogadnám.
Köszönöm! -
törölt tag
[Excel 2007]
Sziasztok!
Hogyan tudok négyzetkilométert megadni egyéni formátumnál? Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy ha beírom a szám után, hogy " km2", a 2 hogyan kerül felső indexbe anélkül, hogy ki kellene keresnem a karaktertáblából, vagy a Word-ből kellene kimásolnom? Van erre valamiféle "sup" parancs, vagy ilyesmi?
Köszönöm előre is!
-
rebb
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van két táblázatom (A és B)
A B-ben lévő időket kellene lecserélnem az A-ban lévőkre, de hiába idő formátum mindkettő, mégsem egyforma (a B-ben lévő a szerkesztő lécben 6:30:00-nak látszik az A-ban lévő meg csak 06:30-nak)
Ha duplán bele kattintok az A-ban lévő időre, akkor átíródik a megfelelő formátumra, de 12000 cellánál ez kicsit soknak tűnik.
Valami megoldást esetleg tudna valaki, hogy egyszerűbb legyen?Készítettem egy xls-t, ami mindkét formátumot tartalmazza, ha esetleg a fenti írásom egy kicsit kusza lenne.
https://drive.google.com/open?id=0B77CHvUPfVf0TjBhMlhJYkRlNFUKöszönöm szépen.
-
DS39
nagyúr
a DARABTELI függvénynek lehet több kritériumot megadni, plusz feltételt?
azt szeretném megoldani, hogy adott C oszlop benne számok, a darabtelinek megadtam hogy nézze az egész C oszlopot, és kritériumnak egy adott értéket. ez eddig rendben is van. de szeretnék egy plusz feltételt is, ha pl. a C3 cella értékét akkor számolja, ha a B3-ban egy másik adott érték szerepel. a lista nem rendezett, és később változik, hogy miből mennyi van, ezért nem tudok szűkített tartományt megadni neki, csak úgy ha rendezem B oszlop szerint, és mindig újradefiniálom a tartományt.
remélem érthetően írtam le.
azt is el tudom képzelni, hogy van erre a problémára egy másik, okosabb függvény is.
-
Delila_1
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Néhány megjegyzés:
A makró címének ne adj VBA kulcsszót (copy).
Deklaráltál egy MyCol változót, amit később nem használsz fel (apró dolog, nagyobb baj lenne fordítva).
A for-next ciklusnál alapérték az 1-es lépésköz, ezért nem kell kiírni.
Ha az A oszlop utolsó értéke >=13, akkor a másolt E13:AB14 tartomány felülírja a vizsgált H oszlop értékét.
Nincs szükség a függvényre, hiszen 1 cella értékét vizsgálod, nem egy tartományét.Sub Masolas()
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A1353").End(xlUp).Row
If Range("H" & i) = "1" Then Range("E13:AB14").Copy Range("E" & i)
Next i
End Sub -
Spet
addikt
Sziasztok,
Egyszerű kérdéssel fordélnék hozzátok. Ezreléket (‰) szeretnék beállítani excelben, így az lenne a kérdésem, hogy a szám/egyéni mezőbe mit kell beírnom (képlettel számíttatott értékek, nem szeretném végig pötyögni)? Válaszokat előre is köszönöm.
-
Declare
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Megvan
nem er nevetni 
Sub copy()
Dim MyCol As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A" & "1353").End(xlUp).Row Step 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("H" & i & ":H" & i), "1") > 0 Then
Range("E13:AB14").copy Range("E" & i & ":AB" & i + 1)
End If
Next i
End Subha esetleg van egyszerübb megoldas es van valakinek ideje/kedve leirni, szivesen olvasnam el ettöl függetlenül, hogy ez most müxik

-
Declare
őstag
Sziasztok!
Segitettek mar többször, ujra lenne egy macros kerdesem

Van egy ilyen macrom, ami szepen teszi a dolgat, ahogy kell:
Sub myDeleteRows()
Dim MyCol As String
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A" & "1353").End(xlUp).Row Step 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("H" & i & ":H" & i), "Charge") > 0 Then
Range("A" & i).EntireRow.Delete
End If
Next i
End SubEzt szeretnem ugy atalakitani (csak nem sikerül, pedig szerintem nem lehet nehez
), hogy keresse a "Charge" ertekeket a H oszlopban es ha talal egyet az "i-edik" sorban, akkor masolja az "E13" - "AB14" tartomanyt az "E(i)" - "AB(i)" tartomany helyere 
Elöre is köszi

-
-
Delila_1
veterán
Másképp:
Sub Egyes()
Dim oszlop, usor As Long
oszlop = Application.Match("Cím1", Rows(1), 0)
usor = Range("E" & Rows.Count).End(xlUp).Row
Range(Cells(2, oszlop), Cells(usor, oszlop)).Select
Selection.SpecialCells(xlCellTypeBlanks) = 1
End SubA Cím1 szöveget keressük az első sorban.
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Azt hiszem, már is előjött egy lehetséges programhiba!

Szóval, az adott oszlopban, ha az utolsó sorba (sorokba) is kellene írnia makrónak egyest, akkor azt nem találja meg, hiszen nincs kitöltve, a tartományban nincs benne. Valahogy úgy kellene csekkoltatni, hogy mekkora tartományban keresse meg az üres cellákat, hogy a fejlécben egy másik nevű oszlopra keres és abban keresné meg az első üres cellát és akkor az már biztos, hogy jó lesz, mert abban oszlopban mindenhol van érték az első üres celláig.
Ezt, hogy oldanád meg? Csak most tanulgatom ezt az egészet, de nem egyszerű.

-
bsasa1
csendes tag
-
Delila_1
veterán
Nem kell függvény.
Kijelölöd a tartományt, amiben az üres cellák vannak. Ctrl+g-re bejön az Ugrás menü. Ott Irányított gomb, majd Üres cellák. Kijelöli az üres cellákat, amik közül az első lesz aktív. Nem szünteted meg a kijelölést, hanem beírsz egy 1-est, és Ctrl+Enterrel beviszed, egyszerre az összes kijelölt helyre.
-
spe88
senior tag
Hello,
Olyat tudok csinalni, hogy egy adott oszlop ures cellaiba irjon 1-et egy fuggveny, de ugy, hogy ne kelljen semmi segedoszlopot letrehoznom?
Koszi
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Ferenc, köszönöm szépen amit küldtél, belelátsz a gondolataimba
Én nem vagyok ekkora nagy excel guru, de lenyűgözött ez a 1,5 soros képernyő hosszúságú képlet
amely teszi a dolgát mint a gép. Teljesen "kielégítettél" vele.Hogyan juttathatom el a tábla csokit? Köszönettel Robi -
Fferi50
Topikgazda
válasz
robull5
üzenetére
Szia!
Ide feltöltöttem azt a mintát, ami megteszi, amit szeretnél.
A képleteket megtalálod külön is kimásolva.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
robull5
üzenetére
Szia!
Ahogyan írtam, természetesen van arra - egy jóval bonyolultabb - képlet, hogy minden tételt kihozzon, csak meg kell keresnem a fájlt. Annyit még árulj el lsz. hogy az egymás alatt levő sorokban hogyan szeretnéd látni, az A oszlop marad üres, de B-F oszlopban annyi sor van kitöltve, ahány tétel van, vagy az A oszlop is legyen kitöltve?
Lehet kicsit hosszabb lesz a dolog, ezért légy türelmes.Üdv.
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia Feri, gyönyörű a képlet ami írtál megfelelően működik, egy szépséghibája van (ahogy írtam) ha kiválasztom a Ferit
akkor valamiért csak 1 Ferit mutat, és nem hozza az összes 6-ot a mellette lévő adatokkal együtt (vagy ha 8 Anita van akkor mind a 8-at hozza elő egy kattintásra). 1-re tökéletesen működik.
Lehetséges ezen segíteni? Üdv Robi(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2016-05/11/241317_imruk1loipnrb6uh_feri.jpg](IMG:/dl/upc/2016-05/11/241317_imruk1loipnrb6uh_feri.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](//cdn.rios.hu/dl/upc/2016-05/11/241317_iogxo5cwfzatak02_fer2.jpg/800)
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
bsasa1
üzenetére
Szia!
Ilyen lehetőség a VBA-ban szerintem nincs. (De igazából nem is látom a szükségességét, hiszen a "hagyományos" címzéssel is megtalálható a cella).
Ugyanakkor működik a Tartomány, vagy akár munkafüzet cells(x) = akármi értékadás, de a cells(x).address és minden tartományhoz kapcsolódó tulajdonság és metódus.Üdv.
-
bsasa1
csendes tag
Sziasztok!
Ha jól tudom az excel cellák úgy is hivatkozhatóak, hogy a "sorszámukat" adom meg. Erre gondolok: A1=1, B1=2, C1=3...
Nem tudja véletlenül valaki, hogy vba-ban hogyan tudom ezt az értéket lekérdezni, anélkül hogy számolni kelljen?Köszi,
bsasa -
Fferi50
Topikgazda
Szia!
A VBA nézetben (amelyre Alt+F11 visz át) a Properties ablakban (ha nem látod, akkor F4 előhozza) a munkalap Visible tulajdonságát xlVeryHidden -re kell állítani - ebben az esetben a felhasználó nem is látja a munkalap listákban sehol. Így felfedni is csak akkor tudja, ha tudja, hogy létezik ilyen munkalap.
Jelszavas felfedést csak makróval lehet megoldani: Írsz egy makrót, amiben bekéred a jelszót, ha egyezik, akkor felfeded a munkalapot. Jelszóbekérés az Inputbox tulajdonsággal lehetséges. Ezt a makrót egy vezérlőhöz, vagy billentyű kombinációhoz rendeled.
Viszont ha csak magadnak szeretnéd ezt a munkalapot használatra, akkor az első verzió szerintem megfelel. Más kérdés, hogy gyakorlott exceles ettől azt még gyorsan felfedi (a jelszós megoldásnál is!).
Persze nehezíthető a dolog munkafüzet védelemmel...Üdv.
-
fila
senior tag
munkalapot szeretnék elrejteni,
ez nem nehéz,de meg lehet azt csinálni, hogy csak jelszóval lehessen felfedni?
Előre is köszi a segítséget.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
robull5
üzenetére
Szia!
A 2. és további oszlopok értékeit az FKERES függvény használatával rendelheted hozzá a találathoz:
A B2 cella képlete =FKERES($A2;Munka1!$A$1:$E$120;2;0)
A C2 cella képlete =FKERES($A2;Munka1!$A$1:$E$120;3;0)
és így tovább.Ha viszont van fejléc mindkét munkalapon, akkor egyszerűsödik a képlet a HOL.VAN függvény használatával:
A B2 cella képlete:
=FKERES($A2;Munka1!$A$1:$E$120;HOL.VAN(B$1;Munka1!$A$1:$E$1;0);0)
Ez végighúzható a többi oszlopon és a sorokon egyaránt.Ha viszont többször is előfordul a keresési érték és a mellette levő értékek esetenként mások, akkor bonyolultabb lesz a keresés, mert mindig az előző találat utáni tartományban kell a következő keresést indítani az FKERES 2. paraméterében. Ehhez a Darabteli függvénnyel meg kell számolni, hány találat volt már. Ma este már nem mennék bele ennek a képletnek a meghatározásba, de volt már ilyen mintám, majd körülnézek a gépen.
Üdv.
-
robull5
csendes tag
Sziasztok, bocsánat hogy zavarok de ha valaki tudna egy gyors segítséget azt megköszönném, ha találkozunk kap egy tábla csokit.
Nos kérdésem a Munka1-ben vannak adataim A1-E120
"A" oszlop Név, "B" lakcím, C" utca, "D" szám "E" ajtó. mondjuk de ugyanezen ember többször is szerepel a listában (csak szemléltetés nem emberek vannak a listában) pontosan 6-szor ismétlődik.Én a Munka2-ben az A oszlopban mondjuk az A2 szimpatikus itt szeretnék egy legördülő listát és a 120 emberből kiválasztom Kisi Pistit akkor egyrészt kiírja az A oszlopba 6-szor Kis Pistit és mellé automatikusan B, C, D, E oszlopba hozza a mellette lévő adatokat. Tehát én az összes Kis Pisti adatait ki akarom iratni, nem csak egyét (és munka1-et "A" oszlopát nem akarom ABC-be rendezni mert vannak közte bizonyos sorok amik kellenek másra). Választó listát tudok csinálni, csak nem tudom hozzátársítani a B,C,D,E adatokat.Valaki tud ebben segíteni? Üdvözlettel Robi
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- One mobilszolgáltatások
- Star Trek
- NBA és kosárlabda topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anime filmek és sorozatok
- World of Tanks - MMO
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4182, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Tűkön ülve várom, hogy hogyan lehetséges. 

És még mindig nem vagyok olyan szakértől min Ti.

. Bár nem olyan nagyon hosszú a kód, de azért nem volt kis munka volt

.
(/IMG)[/L] [L:/dl/upc/2016-05/11/241317_imruk1loipnrb6uh_feri.jpg](IMG:/dl/upc/2016-05/11/241317_imruk1loipnrb6uh_feri.thumb.jpg)(/IMG)[/L]](http://cdn.rios.hu/dl/upc/2016-05/11/241317_iogxo5cwfzatak02_fer2.jpg/800)