- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50 #31511 üzenetére
Ferenc, köszönöm szépen amit küldtél, belelátsz a gondolataimba
Én nem vagyok ekkora nagy excel guru, de lenyűgözött ez a 1,5 soros képernyő hosszúságú képlet
amely teszi a dolgát mint a gép. Teljesen "kielégítettél" vele.Hogyan juttathatom el a tábla csokit? Köszönettel Robi
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50 #31502 üzenetére
Szia Feri, gyönyörű a képlet ami írtál megfelelően működik, egy szépséghibája van (ahogy írtam) ha kiválasztom a Ferit
akkor valamiért csak 1 Ferit mutat, és nem hozza az összes 6-ot a mellette lévő adatokkal együtt (vagy ha 8 Anita van akkor mind a 8-at hozza elő egy kattintásra). 1-re tökéletesen működik.
Lehetséges ezen segíteni? Üdv Robi -
robull5
csendes tag
Sziasztok, bocsánat hogy zavarok de ha valaki tudna egy gyors segítséget azt megköszönném, ha találkozunk kap egy tábla csokit.
Nos kérdésem a Munka1-ben vannak adataim A1-E120
"A" oszlop Név, "B" lakcím, C" utca, "D" szám "E" ajtó. mondjuk de ugyanezen ember többször is szerepel a listában (csak szemléltetés nem emberek vannak a listában) pontosan 6-szor ismétlődik.Én a Munka2-ben az A oszlopban mondjuk az A2 szimpatikus itt szeretnék egy legördülő listát és a 120 emberből kiválasztom Kisi Pistit akkor egyrészt kiírja az A oszlopba 6-szor Kis Pistit és mellé automatikusan B, C, D, E oszlopba hozza a mellette lévő adatokat. Tehát én az összes Kis Pisti adatait ki akarom iratni, nem csak egyét (és munka1-et "A" oszlopát nem akarom ABC-be rendezni mert vannak közte bizonyos sorok amik kellenek másra). Választó listát tudok csinálni, csak nem tudom hozzátársítani a B,C,D,E adatokat.Valaki tud ebben segíteni? Üdvözlettel Robi
-
robull5
csendes tag
válasz
slashing #25446 üzenetére
Szia. Isten király vagy, főleg, hogy ennyit foglalkoztál vele és még videóval is prezentáltad, ez csillagos 5-ös, jár a jutalomkönyv év végén a bizonyítványkiosztásnál
Amúgy én is pont ilyennel gondolkoztam, meg is tudnám csinálni, egy hasonló táblában csináltam így ahogy te, csak a gond nekem az, hogy abból a táblából amire hivatkozok, oda nem tudok már több oszlopot beszúrni, (hosszú, akarom mondani széles: CY-ig), mert félő hogy csúsznak a "dolgok".
Néztem ezt a SZUMHATÖBB függvényt értem, hogy mit szeretne, csak valahogy nem tudom megvalósítani
-
robull5
csendes tag
Sziasztok, szeretnék tanácsot kérni a következőben:
Van egy A1:A500-ig lévő különböző neveket tartalmazó oszlop. Szeretném megkerestetni és megszámoltatni az excellel, hogy hányszor fordult elő A oszlopban lévő "Anasztázia" a B1 : B500 és C1 : C500 oszlopban lévő értéke együttesen (magyarul mind a kettő értéket vizsgálja meg egyszerre, és számoltassa meg)
Példa:
Sor A B C
12 Anasztázia 0 1
130 Anasztázia 1 0
142 Anasztázia 3 0
168 Anasztázia 0 1
220 Anasztázia 1 0
456 Anasztázia 0 1
500 Anasztázia 5 2Ezt szeretném elérni, én az előfordulásra és annak darabszámára vagyok kíváncsi:
Tehát:
Anasztázia
0 1 3 db
1 0 2 db
3 0 1 db
5 2 1 dbVBA-t nem tudok használni, csak függvénnyel meg tudjuk oldani?
Üdvözlettel Robi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged