- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hová lett 1000 mAh?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
d.bali
csendes tag
Sziasztok!
Egy mostanában felugró problémát nem tudunk most már megoldani, mert a progi letiltja a macrókat és nem engedélyezi. (hiába állítom át az adatvédelmi központba) és ha továbbküldöm a táblázatot szintén nem tudják használni módosítani.
Eredetileg kiinduló probléma megoldását így oldottam meg, ami most nem működik:
adott két oszlop az első oszlopban matematikai egyenlet van (szövegként) begépelve, a mellette lévő oszlopba ezt az egyenletet kiértékeli és kiszámolja, hogy mennyi.
Ezt a névkezelőben létrehozott "számolás"-sal eddig simán tudtuk kezelni. Ha lehet így megfogalmazni az excel rejtett képletével: 'Kiértékel'
Sajnos ezt a megoldást (bár szerintem ez nem macró) letiltja és nem engedi futtatni több verzión sem (office 2019, office 2021, office 365).
Ebben kérném hathatós közreműködéseteket, aki megoldaná számomra, hogy használhassam eme remek dolgot. Kicsit utána olvasva javasolják a macró "áttelepítését" VBA-ba, de lehet, hogy egy teljesen új VBA lenne a megoldás! -
d.bali
csendes tag
Sziasztok! A következő problémám lenne. Szeretnék egy nagy „gyűjtő” excelt csinálni melybe, több a gyökérmappából létrehozott mappában lévő excelekből szeretnék cellákat behivatkozni. Milyen módon tudom megoldani, hogy a „gyűjtő” excelben a behivatkozott cellák folyamatosan frissüljenek a forrásexceleknek megfelelően és az útvonal relatív legyen (a forrásexcelek helye nem változna, de az őket tartalmazó mappa neve lehet, hogy változna). Arra gondoltam, hogy az almappákban a forrásexceleket nevezném el adat1, adat2… adat20.xls néven. A relatív útvonalra azért lenne szükség, hogy ha fő mappát másolom át egy másik eszközre, akkor ne az eredeti helyen lévő teljes útvonallal keresse (vmi hasonló: ../munka/feladat1/adat1.xls b10 cellája). Remélem érthetően fogalmaztam meg a kérésemet.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
d.bali
csendes tag
válasz
Delila_1 #31120 üzenetére
Szia Delila_1!
1x már segítettél egy nagyot és van egy további probléma, amit valószínűleg az excel korlátja gátol.
Anno meg csináltam az általad használt névkezelőt:
"Felveszel a névkezelőben egy új nevet, a név legyen számolás, a hivatkozás pedig =KIÉRTÉKEL(Munka1!A1)."Ez azóta is szuperül üzemel mind addig, amíg az egyenlet karakter hossza nem lesz 256-nál több. Ez esetben ugyanis ez a beépített makró meghal!
Van esetleg valamilyen megoldás erre?
Ha nem, akkor marad a lokálisan felülírás úgyis csak elenyésző számban fordul elő!Köszi a választ!
-
d.bali
csendes tag
Üdv!
Szerintetek meg lehet azt oldani lehetőleg makró nélkül, hogy egy adott cellában(A1) szövegként beírt egyenletet egy másik cellában (B1) ki is számolja. Azaz az A1 cellában lenne, hogy 56,00*42,00*6,50 és ezt a B1 cellában kiszámolja és ott értelemszerűen a végeredmény 15288 szerepeljen.
THX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Revolut
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Formula-1
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest