- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
perfag
aktív tag
válasz
ktomee #31544 üzenetére
Az Excel 2007 óta nem használtam a Pivotot, szóval szakértő nem vagyok.
Letöltöttem a drive-ról a minta fájlodat, bekapcsoltam a (megváltozott nevű) Power Pivotot, látom rohadtul megváltozott benne minden, de kezelhetőnek tűnik.
Azt, hogy mit szeretnél kimutatni, no azt nem értem. Már ott kezdődik a problémám, hogy hangsúlyozottan (magyar Excel 2016) és ehhez képest sheet-ekről beszélsz.Jobb lenne privátban folytatni, de csak akkor, ha nem sürgős, ma este meccs, pénteken elutazom.
-
perfag
aktív tag
válasz
mr.nagy #30712 üzenetére
én tömbképlettel csinálnám, de azt nem mindenki szereti
[példa itt] -
perfag
aktív tag
válasz
csferke #30699 üzenetére
megyek dolgozni, nincs időm utánanézni mi a
ActiveWorkbook.BuiltinDocumentProperties(10).Value
de ezzel tényleg nem változnak mindig nálam sem a cellaértékek a =PrintDate() cellákban
a mikor a gombra kattintva megjelenítem a nyomtatási párbeszédablakot, de ha helyette
ThisWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last Save Time")
van, akkor szépen műxik -
perfag
aktív tag
válasz
csferke #30688 üzenetére
közben rájöttem, mert okos vagyok
hogy ha pdf-es nyomtatást kezdeményezek, akkor a fájlablak megjelenésekor megjelenik a cellában a dátum, nem is kell nyomtatnom, ez már majdnem nyomtatási előnézet
hasonló jutott nekem is eszembe közben
sok-sok évvel ezelőtt amikor saját függvényeim voltak egy munkában soha nem tudtam mikor is számolja ki az Excel az én függvényeimnek az értékét, ha jól emlékszem egy .Calculate segített
valahol a Application.Dialogs(xlDialogPrint).Show előtt egy Worksheets(1).Calculate, vagy Worksheets(1).Rows(2).Calculate, vagy egy teljes Application.Calculate
hátha -
perfag
aktív tag
válasz
csferke #30684 üzenetére
elküldött a zasszony a boltba, így lemaradt egy gondolat
a cella értékadást a BeforePrint eseménybe írtam be, nem tudom az számít-ePublic Function LastSaveTime() As String
Application.Volatile
LastSaveTime = ThisWorkbook.BuiltinDocumentProperties("Last Save Time")
End Function
Private Sub Workbook_BeforePrint(Cancel As Boolean)
ActiveWorkbook.ActiveSheet.Range("B3") = LastSaveTime
End SubExcel 2016, mint írtam müxik
-
perfag
aktív tag
válasz
csferke #30677 üzenetére
[ezt olvastad?]
azt írják egy függvénnyel kell kiolvasni
kipróbáltam
meglepődtem, hogy az előnézeten nem műxik, de ezen elgondolkodtam és úgy döntöttem, hogy kicsit elhamarkodtam a dógot -
perfag
aktív tag
válasz
Mr Dini #30668 üzenetére
csak egy bátortalan kérdés, mert lehet, hogy nem értem a problémád
tehát, ha a cella formátumát Általánoson hagyom, akkor az egész számokat egésznek, a tizedes számokat tizedes számoknak írja ki
amennyiben átmegyek a Szám formátumra, onnan kezd probléma lenni amit leírtál -
perfag
aktív tag
válasz
ng0ofy #12665 üzenetére
Úgy kell ahogy leírtad, kettőspontot az első és utolsó munkalapnév közé, felkiáltójel és cellahivatkozás.
Pl. B3-as adatok összegét akarod megadni minden munkalapról egy összesítő munkalapon (ami az első lap a munkafüzetben):
- kijelölöd az összesítő lapon a cellát,
- kattintasz a szumma jelen,
- kijelölöd a második munkalapot (pl. Andora)
- a bal alsó sarokban ott vannak a lapfülgörgető nyilak, az utolsóra ugratsz
- lenyomod a Shift-et, rákattintasz az utolsó munkalapra (pl. Zambia)
- rákattintasz a B3 cellára
- Enter=SZUM(andora:zambia!B3)
-
perfag
aktív tag
Az angol megy?
Create a Pivot Table from Data on Different Sheets és Create Excel Pivot Table from Multiple Sheets és Consolidate multiple worksheets into one PivotTable report - ennek kell, hogy legyen magyar verziója is. -
perfag
aktív tag
válasz
JagdPanther #12094 üzenetére
Nem túl bonyolult, én mégsem értem. 50 érték az többes szám, "szeretném kiírni egy külön cellába annak a cellának a sorszámát, aminek az értéke nagyobb mint egy megadott érték." ez meg itt egyes szám. Most akkor mi van? (Mi lenne, szőke vagyok
)
-
perfag
aktív tag
válasz
Aguinaga #12037 üzenetére
Nem kell átmásolni, hivatkozni kell az első lapra, az eltolás függvényt használva.
Nálam a 2010-ben ez Eltolás, de a 2003-ban úgy emlékszem Ofszet volt a függvény neve.
Pl. A második lapon az F4 cellába beírom az eltolás értékét. Az első adatsornál ez 0, utána 1, 2 ... ha sok van, akkor betehetsz egy Léptető nyíl vezérlőt.
Ugyancsak a második lapon D4-be beírom: =ELTOLÁS(Munka1!B3;F4;0)
Ez átveszi a Munka1 lapról a B3 értékét és eltolja a sorok számát F4 értékével, most 0-val.Ezt megcsinálod 4 helyen, utána nyomtatás gomb, léptetés, nyomtatás gomb ...
A léptetés, nyomtatás beírható egy makró For ... Next ciklusába - de minek.
-
perfag
aktív tag
válasz
Zomb€€ #12032 üzenetére
Igazad van, rossz volt a válaszom. Lehet, de nem úgy.
Google: vba writing data to closed workbookAz egyik lehetőség használj ADO-t. Ez a norvég fickó a kedvencem, mert trondheimi (Rosenborg), bár a kommentek szerint nem műxik a kód. Microsoft terméktámogatás, egy ipse, aki ezt tanítja is, ők sem rosszak.
Miért nem jó neked egy ScreenUpdating=False paranccsal elrejteni a fájl megnyitását? Amit nem látok az nincs is
-
perfag
aktív tag
válasz
torment #12016 üzenetére
Látom mire hazaértem megoldódott a dolog. Annyi baj legyen, ha már belekezdtem itt a kód:
Sub Másol()
Worksheets("Lemez_Spc").Select
sorok = Range("Y21")
oszlopok = Range("Y6")
Range("B35:F42").Copy Worksheets("Heti_adatbázis").Range("B3").Offset((sorok - 1) * 8, (oszlopok - 1) * 5)
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
torment #12013 üzenetére
Újabb kérdés: látni vélek egy rendezettséget, amit ofszet segítségével ki lehetne használni.
B3 az alap cella, ehhez képest a napok 5 oszloppal tolják el a cél tartományt, a műszakok pedig 8 sorral. Jól látom?
Most még dolgozom (? ha a tanítást annak lehet mondani), dél körül végzek, ha addig DelDelila nem oldja meg, küldöm a kódot. -
perfag
aktív tag
válasz
torment #12009 üzenetére
Az a helyzet, hogy én nem értem (ez persze nem meglepő, ennyi IQ-cskával amennyi nekem van
.
"a hét napjai, naponta három műszak" az a "3x7 feltétel" azt hiszem. Na de hol adod meg ezeket az adatokat? És milyen formában?
"21 helyre kell adatot másolni." - kell, vagy lehet? 21-szer másolod ugyanazt az adatot valahova, vagy egyszer a 21 lehetséges hely valamelyikére? Ez a 21 hely 21 munkalap, vagy egy munkalap 21 különböző lehetséges tartománya? A felépítésről el kellene mondanod egy s mást. -
perfag
aktív tag
válasz
Apollo17hu #11990 üzenetére
Na, lassú vagyok látom, Delila_1 megelőzött - de hasonló az észjárásunk:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Range(Target.Address), Range("C2:C300")) Is Nothing Then
Else
Range(Target.Address).Offset(0, 1) = Now
End If
End Sub -
perfag
aktív tag
válasz
Apollo17hu #11987 üzenetére
Saját képletet, pontosabban saját függvényt. Az Excelnek (tudomásom szerint) nincs ilyen függvénye. Makróval kell az A1 változását figyelni és az időpontot beíratni az A2-be.
-
perfag
aktív tag
válasz
atillaahun #11755 üzenetére
az "Excel programomat kitegyem netre, és azzal bárki tudjon számolni (a megfelelő értékeket megadva), de letölteni, vagy a képleteket megnézni ne tudja?"
A net-es verzióhoz nem tudok hozzászólni, de az Excel védelemhez igen.
Ez egy érdekes probléma, hogy mit és miért akarunk mások elől elrejteni, ill. érdemes-e ezzel vesződni. A felhasználók nagyon nagy többsége fennakad bármilyen védelmen. Egy kisebb csoport viszont okos kis programocskák segítségével bármilyen védelmet megkerül. A kérdés az, hogy mekkora annak az esélye, hogy az Excel fájlodat valaki érdemesnek tartsa feltörni, és ehhez rendelkezik a megfelelő jártassággal. -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #11728 üzenetére
Á, értem. Kell egy kigyűjtés és minden típusra a minimum-maximum.
Tömbképlettel, makró nélkül, H8-ba beírva, H7 üres kell legyen:
{=INDEX(INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4);HOL.VAN(0;DARABTELI($H$7:H7;INDIREKT("$C$5:$C$"&$H$4));0))}A lista C5-től indul, lehúzható. Ha elfogytak a unique iteme-ek, akkor #HIÁNYZIK üzenetek jönnek, ha nem tetszik, akkor törölhetők.
H4-be az utolsó sort megállapító {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))} tömbképlet kell innen, a minimum és maximummal együtt.
-
perfag
aktív tag
Akkor szerintem nem értjük egymást. Vagy én nem értem a feladatot, vagy Te a megoldást.
A megoldásomhoz nem kell rendezett tartomány, nem kell tartományt kijelölni sem. Az Excel-t azért nem árt ismerni.
Ha H4-be beírom tömbképlettel {=MAX(SOR(C:C)*(C:C<>""))}, akkor megvan a tartomány utolsó cellája.
Ha H3-ba beírod a keresett típust, akkor a
{=MIN(INDIREKT("d5:d"&H4))*(INDIREKT("C5:C"&H4)=H3)}
tömbképlet megadja az adott típushoz a minimum időértéket.Én ezt értettem a feladat leírásodból, adott típusra a minimum és a maximum meghatározása.
-
perfag
aktív tag
Szerintem cellába nem lehet. Vagy ha lehet is, hát onnan kezdve nem titkos.
Makróban viszont el tudom képzelni, egy maszkolt InputBox-szal. Mások is így csinálják: [Password Character InputBox].
(A Daniel Klann-os forrásra több helyen hivatkoznak, de már nem él a link.)
Két InputBox-szal begyűjtöd a felhasználói nevet és a jelszót, hozzáadod a lekérdező stringhez és jönnek a zadatok.
-
perfag
aktív tag
válasz
ArchElf #11362 üzenetére
Csak tapogatózom.
Makró van benne? Amikor összeáll egy munkafüzet a fejlesztés végén én az összes munkalapot átmásolom egy új, üres munkafüzetbe + a makró lapokat. A félbemaradt futtatások, próbálgatások valahol az Excel fájl rejtett bugyraiban otthagynak egy rakás adatot, vagy csak nagyra fújnak valami tárhelyet, szóval ez jelentős méretcsökkenést hoz.Közben találtam: ha a fájlt többen használják [itt].
-
perfag
aktív tag
válasz
zoli1962 #11119 üzenetére
Hát, a Most() az mindig az éppen most-ot adja ha be van kapcsolva a tábla automatikus újraszámolása.
Ha az a problémád, hogy rögzíteni szeretnéd a dátumot amikor egy számot bevittél, akkor vagy makrót kell használnod, vagy a celláidat ki kell venned az újraszámolásból. Erről volt is már szó itt. Egy fapados módszer: kijelölöd a dátumos celláidat, Másolás, majd irányított beillesztés, csak adattal. Ettől eltűnnek a képletek.
Ha nem ez a problémád, akkor nem értettelek meg. -
perfag
aktív tag
válasz
varsam #11101 üzenetére
Nem egészen világos a problémád.
Egy lehetséges változat: van mondjuk 5 képed, melyekből egy cella értékétől függően egy látszik. A megoldás ebben az esetben az 5 képet beilleszteni, egymásra igazítani, ebből négyet elrejteni, majd egy makróval megoldani a cella figyelést ill. kép elrejtést/megjelenítést vezérelni. -
perfag
aktív tag
válasz
zz13zolika #11080 üzenetére
Keresd angolul! How to enable or to disable hyperlink warning messages in 2007 Office programs and in Office 2010 programs: Microsoft terméktámogatás (angol!). Nem fordították (még) le, vagy csak én vagyok béna
és nem találtam.
Solid Edge fájlokat nyitsz meg Excelből?Szerkesztve! megvan magyarul, igaz, hogy 2003-ra, de majdnem mindegy.
-
-
perfag
aktív tag
Nekem 2010-esem van, abban ha kijelölöm a rajzterületet, a helyi menüjében a Rajzterület formázása párbeszédablakban Kitöltés lapon van egy rakat lehetőség, pl. Színátmenet kitöltés. Be lehet rakni színátmeneti végpont csúszkákat, azokat lehet huzigálni, a sávoknak színt adni - úgy baromság, ahogy van.
Én csinálnék egy képernyő lopást, ez megadja a diagram léptékét, Photoshopban, vagy bármilyen fóliázásra képes képszerkesztőben rátenném a sávokat, ezt a sávos képet kimenteném és a Kitöltés képpel vagy anyagmintával opcióval betenném háttérképnek. -
perfag
aktív tag
válasz
rapidZX #10791 üzenetére
"A srác nagyon jó volt informatikában" - Jézusom! Ettől az általánosítástól mindig sikítok. Az Excel az Excel, passz.
"ha be akarom zárni a fájlt felajánlja a mentést, még akkor is ha nem csináltam a fájllal semmit" - ez nem bizonyít semmit. Egy cellába beteszek egy véletlen szám függvényt és már ez van.
Hát, ha a srác úgy érezte nincs rendesen megfizetve és a tudását nem akarta hátrahagyni akkor csinált egy Excel bővítményt, azt elhelyezte az Excel indító mappájában a saját gépén, oszt ott futottak a makrók, más gépén meg nem. Bár Erlandsennél van egy How To Run Macros In Another Workbook ilyen megoldás is. Szóval, megoldható. AE-nek igaza van, fel kell hívni.
-
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #10758 üzenetére
A dátum alapján az május volt, az nekem kimaradt ... versenyek is no meg az érettségi. Az az egy hónap van ami húzós, amikor dolgozom (mint régen a cégnél) - a többi tökölődés, most meg két hónap dögunalom
.
-
perfag
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #10683 üzenetére
Bakker, ez régen működött. A 2010-ben nálam sem megy, valamit megváltoztattak.
Sőt, az innen List of all files contained within a Directory letöltött fájl is kiakad.
John Walkenbach oldalán ez nálam műxik. -
perfag
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #10677 üzenetére
Ha megvan a fájllistád: List files in a folder
Megnyithatod a fájlokat: How to open a file from VBA
És jöhet a Fire javasolta módosítás. -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10674 üzenetére
Ha már itt vagy: a [10637]-ben kérdeztem, hogy a DATDIF miért mostohagyereke az Excelnek, erről nem tudsz valamit?
-
perfag
aktív tag
Dolgom volt du., közben látom Delila már adott rá megoldást, de ha már kész, ide teszem.
Sub copy_data()
Dim rng As Range
Dim tcell As Range
Dim w, i, j, k As Integer
'előkészítés
j = 1 'célcella számláló
k = 2 'dátum oszlop távolsága jobbról
'a gyűjtőlapon C4-be kezd adatot áthozni
Set tcell = Worksheets(1).Range("C4")
'de előbb lefelé 100 cellának törli a tartalmát
Range(tcell(1), tcell(100)).ClearContents
'munkalapok
For w = 2 To 6
'az adatok D3:D8-ban
Set rng = Worksheets(w).Range("D3:D8")
'vizsgáódás, másolás
For i = 1 To 5
If Not rng(i) = Empty Then
'a mai naphoz képest mi régebbi, mint 3 hónap,
'ám én inkább 90 napot használnék:
'If DateDiff("d", rng(i, k), Now) >= 90 Then
If DateDiff("m", rng(i, k), Now) >= 3 Then
tcell(j) = rng(i)
j = j + 1
End If
End If
Next
Next -
perfag
aktív tag
válasz
m.zmrzlina #10640 üzenetére
Tehát 5 munkafüzet van ugyan, de laponként akár több száz alkatrész is lehet. Hurrá, végre felfogtam.
Szűréssel sem lehetne kihagyni a makrókat? Nem mintha nem tudnám megcsinálni, de ahhoz tényleg kellene látni a munkafüzetet. Vagy alaposan leírni mi hol van. -
perfag
aktív tag
Apropó, nem tudja valaki DATEDIF (DÁTUMTÓLIG) függvény történetét? Chip Pearson szerint a 2000-es Exceltől kezdve van. A FUNCS.XLS-ben benne van. De sem a Súgó, sem a függvényvarázsló nem tud róla. Gyalog beírható, műxik is. Miért mostohagyerek?
-
perfag
aktív tag
Mondjuk nem tudom mekkora alkatrész bázissal dolgozol, de meg lehet kerülni a makrót. Először is a dátumok közötti különbséget kell kezelni, innen el lehet indulni:
Dátumok és időpontok használata az Excel programban
"az első lapra azoknak az alkatrészeknek a nevét kiírná amik karbantartásra szorulnak." ehhez egy gyűjtögető makró kellene, de minek. Szerintem meg lehetne oldani, hogy az első lapon egy oszlopban megjelennek az alkatrésznevek, mellettük meg az eltelt idő. Vagy egyszerű sorba rendezéssel kigyűjtheted a szükséges alkatrészeket, vagy feltételes formázással mondjuk piros lesz azoknak az alkatrészeknek a neve ahol matatni kell. -
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #10204 üzenetére
Oly: Én is csatlakoznék egy megjegyzéssel. Valószínűleg azért van, mert Pascalban tanultam programozni, én mindig úgy tudtam, hogy a változók deklarálása az alprogram elején történik. Most megnéztem az Excel VBA Súgót is, a Dim-nél ez áll:
Note:
When you use the Dim statement in a procedure, you generally put the Dim statement at the beginning of the procedure.
Szóval nem kötelező ... de az áttekinthetőség érdekében érdemes lenne betartanod. -
perfag
aktív tag
-
perfag
aktív tag
Küldj át az ipsének egy másik xlsx fájlt, kérdezd meg azt meg tudja-e nyitni.
Már nem emlékszem mikor jelent meg az Office 2007. A diákjaim mindig gyorsabban áttérnek, mint én az új verzióra (mert az új verzióban már hátha benne van a varázsgomb, amit elég megnyomni és mindent megcsinál egyedül). Kaptam egy házit késve, tehát e-mailben. No, akkor jártam pont így. Próbáltam jobbról, balról ... zip-pel is bele lehet ám nézni ... csak Excel 2003-mal megnyitni nem lehetett (azóta már tudom, hogy egy letölthető okossággal lehet) ... visszaadtam, hisztiztem kicsit, mert ha én vagyok a tanár akkor nekem ennyi jár ... kb. egy hét múlva derült ki, hogy van egy új Excel verzió
.
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9963 üzenetére
Nálam sem megy tizedesszámokkal a makró. Gyalog megcsinálja, makróval csak az egész számokat. (Win7 x32, Excel 2010)
-
perfag
aktív tag
válasz
bozsozso #9930 üzenetére
Hmm, nem értem. "Szöveg formátumot szeretnék számmá alakítani makróval." A makróban akarsz vele számolni, vagy vissza akarod írni az eredményt egy cellába?
Makróban a Val () függvénnyel lehet szöveget számmá alakítani.
b = Val(Range("A1"))
Elvileg. Mert a szövegben tizedes pontot kell használni, nem tizedes vesszőt. Meg lehet kerülni egy vesszőfigyelő makróval, ami kicseréli pontra az elválasztót. A VBA Súgó szerint viszont CDbl függvényt kell az internacionalistáknak használniuk. -
perfag
aktív tag
válasz
bozsozso #9924 üzenetére
Miért ne működne? Ha jól emlékszem az Excel 95-ről Excel 97-re átállásnál volt egy nagyon jelentős váltás a VBA objektum modelljében, azóta olyan nagy dolgok nem történtek, az egyik verzióban megírt makró fut a másikban is. Majdnem azt mondtam miért nincs kéznél egy portable Excel 2003-od, de mióta áttértem Win7-re nekem sincs
-
perfag
aktív tag
válasz
tomlake #9917 üzenetére
Részemről nem kedvesség, én önző ember vagyok, nekem a fórum unaloműző. Mások pasziánszoznak
Onnan kezdve, hogy ismétlődnek a darabok szerintem ez már inkább adatbázisos probléma, mint táblázatkezelés. Meg lehet csinálni Excelben is, ötletem van rá, de lusta vagyok begépelni ezt a sok adatot. Ha felteszed egy fájlcserélőre, vagy elküldöd a yahoo-s címemre akkor holnap szülök egy megoldást. Az még kellene, hogy
- a Tartalékból származó adatokat hova szeretnéd tenni
- az adatismétlődés maximuma a Tartaléklapon 2? 3? -
perfag
aktív tag
válasz
tomlake #9912 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem a problémát, de ha igen:
=HA(DARABTELI(Tartalékok!D4:D18;H3)>0;FKERES(H3;Tartalékok!D4:E5;2;HAMIS);"nincs")
Az általad leírt munkafüzeteket létrehoztam. A Munkafüzet2-nek a Tartalékok nevet adtam.
A Rajzszámok a H oszlopba kerültek az első lapon, a Tartalékok lapon a D oszlopba.
A képlet ezt csinálja: darabtelivel megnézem a Tartalékok lapon van-e a H3-nak megfelelő rajzszám, ha nincs akkor kiírja nincs. Ha van, akkor az fkeressel megnézem hol van és mellőle kiíratom a darabszámot.
Ha nem erre gondoltál, akkor finomítsd. -
perfag
aktív tag
Bé vagyok havazva, nincs időm 2007-ben megnézni ... Excel 2010: kijelölöd a diagramodat. Ugyanúgy, mint a képeknél itt is megjelenik egy (itt több!) menücsoport, Diagrameszközök névvel. 2010-ben van egy Elrendezés fül, Tengelyek csoport, ... innen már egyszerű.
Van úgy, hogy ott van az orrunk előtt ... -
perfag
aktív tag
Módszer. Előkészítés:
- kijelölöd a P3Q20 tartományt
- adsz neki egy nevet, pl. nullázódó
Használata:
- a Szerkesztőléc előtt a Név mezőre kattintasz, kijelölöd a nullázó-t
- (a munkalapon a P3Q20 tartományod ettől kijelölődik)
- a Szerkesztőlécen beírod 0
- Ctrl-Enter, ettől a kijelölt tartomány minden cellájában nulla lesz -
perfag
aktív tag
válasz
canniball #9731 üzenetére
És miért is? Nekem valahogy nem logikus az elképzelésed, Excel idegen.
Bár:
Műszaki ábrákon csináltunk korábban olyat, hogy a képre linkeltük egy méret kiszámított értékét. De azt csatolt képként lehet megcsinálni. Eléggé el van dugva, régebbi Excelekben Ctrl-C után le kellett nyomni a Shift-et és csak akkor jött elő a Szerkesztés menüben a csatolt kép beillesztése, de a 2010-ben már ott van a Beillesztés opciói között.
Mindig követi a csatolás változását. Nagyíthatod, a széleiről levághatod a szürke keretet, olyan, mint egy kép. -
perfag
aktív tag
Gondolkodtam én is a problémádon. Nem igazán tetszik ez az egy gombbal két legyet egy csapása gondolat. Felmerül a kérdés honnan tudod/tudja a felhasználó hanyadik kattintásnál is tart?
Meg lehet oldani úgy, hogy az első kattintás után a gomb szövege is változzon, de szerintem egy választókapcsoló jobb lenne. Ha rákattintasz a gombra az is automatikusan átáll a másik helyzetbe.
Húzós két napom volt, most pihenek, ha más nem oldja meg akkor hétfőn du. megcsinálom. Nem neked, a magam örömére -
perfag
aktív tag
Szerintem nem jól kérdezel. Én egyáltalán nem értem mit szeretnél (elismerem, a 84-es IQ-m mellett ez egyáltalán nem meglepő.
) Szomorú, de nem tudom mi az a Bernoulli, még szomorúbb, hogy nem is akarom tudni. Azt mond meg miből hogyan kellene kiszámolni valamit, és ha jól csinálom akkor mennyi legyen az eredmény.
-
perfag
aktív tag
válasz
Delila_1 #9659 üzenetére
Nem állítom, hogy egyszerűbb. Más. Tömbképlettel. C3:C7 tartományra a negatív számok átlaga:
{=ÁTLAG(HA(C3:C7<0;C3:C7;HAMIS))}
Nem saját tudás, Chip Pearson pont egy ilyen példán mutatja be a tömbképletek használatát. -
perfag
aktív tag
Én Eric Wells: Developing Microsoft Excel 95 Solutions with Visual Basic for Applications könyvét vettem meg annak idején. Ma már nem költök könyvre. Ha vennék John Walkenbach könyvet vennék, vagy az Apress kiadó könyveit. Nem árulok el titkot, hogy ezek a Net sötét oldalán (nem legálisan) letölthetők.
Ha beírod a google-be: excel vba tutorial egész jó oktató oldalakat találsz, angolul persze tudni kell egy bizonyos szinten. Ha túl vagy az alapokon akkor jöhet a Contextures, Chip Pearson és más Excel szakértők honlapjain a példák tanulmányozása. -
perfag
aktív tag
válasz
[HUN]Tyson #9603 üzenetére
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9600 üzenetére
Ha már belekeveredtem kipróbáltam, nálam műxik.
bozsozso-nál esetleg makró engedélyezési problémák lehetnek? -
perfag
aktív tag
válasz
bozsozso #9593 üzenetére
Előkészület: C2:igen, C3:nem - kijelölöd a cellákat amelyekre adatérvényesítést akarsz
Adatok menü, Adateszközök csoport, Érvényesítés parancs
A párbeszédablakban: Megengedve lenyíló: Lista - Forrásnak kijelölöd a C2:C3-at Ok
Ha akarod cifrázni próbáld ki a másik két fület is, beírsz valamiket és figyelszAz ok végrehajtása után a cellákon lenyíló jel jelenik meg. Lenyitod, kiválasztod. De beírhatsz is, ha elvéted akkor háborog. A háborgó üzenetedet a harmadik fülön magad megadhatod.
Lehet, hogy megint elütöttem valamit? Én radam kérdésére válaszolok éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Synology NAS
- Renault, Dacia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest