- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomix24
addikt
válasz
Arthuro_Adam #12606 üzenetére
A Brazos e350 netezés és filmezés közben.. Méghogy nem elég jó(mondják egyesek)
[link]A végén a bónusz - 2 HD film + net benchmark egyben akadás nélkül...
-
Otes
tag
válasz
Arthuro_Adam #12597 üzenetére
Brazos nem jöhet szóba?
-
zsigus
őstag
válasz
Arthuro_Adam #12597 üzenetére
Ha teljesen hangtalan, vagy nagyon halk gépet szeretnél akkor vagy felejtsd el a 65W-os kategóriát, vagy szerezz be egy jobb vízhűtést.
Nekem a HTPC-ben egy E-350 APU van (18W) egy ilyen lap társaságában. A gyárilag rajta lévő 6000 fordulatos ventit azonnal lekaptam róla, és szerencsére a ház felső pereme és a lap hátsó csatlakozói közé pont odafért egy 12cm-es noname venti. Max 1400 fordulatos, jelenleg ebben a gépben olyan 900-1100 között mozog a sebessége, és teljesen fölé hajolva is alig hallatszik (pedig vannak ennél jóval halkabb ventik is!), távolabbra pedig csak akkor ha minden csendes és figyelsz rá.
A HDD-vel volt még gondom, hiába raktam a csavar alá gumialátétet, hiába "párnáztam" ki alatta és az érintkezési pontokon akkor is rezonált. Éppen ma oldottam meg a gondot: az 5,25" meghajtóhelyre (pontosabban az 5,25" keretbe) fellógattam befőttes gumival, azóta semmi de semmi hangja nincs (WD 5400rpm), pedig sokkal de sokkal zavaróbb volt mint a venti.
canniball: A magassága még mindig kicsi. Ha jól látom 15 centis, ebben még az én AC Freezer 64-em sem férne bele, és nem hinném, hogy ez passzívan elvinne egy 65W-os procit (ráadásul az ATX táp +1 zajforrás és +1 venti).
Passzívan sztem igen nagy borda kellene hozzá, ami még az olcsóbb ATX házakba sem menne bele, mert ezek is szűkek hozzá.
Persze még egyszer elmondom (még mielőtt valaki belekötne): nem fogyaszt folyamatosan 65W-ot egy 65W-os TDP-vel rendelkező CPU (sőt az sem biztos, hogy fogyaszt egyáltalán annyit), biztosan vannak róla fogyasztásmérések is, amit nincs kedvem most megkeresni (vagy ha a Trinity-ről van szó akkor még nincs is adat róla), de ha asztali használatra kell, nem pedig egy minikernellel rendelkező csak videónézésre használt gépre akkor azért nem kellene alul méretezni a hűtését.
-
Tomix24
addikt
válasz
Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Bár nem volt DVD íróm, de ezzel a házzal elment a Llano A6-3500(65W)+SSD60gb+2x2gb Ram 1.65v - A hűtő egy sima 2000Ft-os 1U magas. Meleg nem volt, tökig terhelve sem, és 74w-nál többet nem evett maxon járatva... A Ház+Táp:[link] Vannak lentebb a linken képek a Llano-val. Nem kell nagy hűtés, felejtsd el..
-
zsigus
őstag
válasz
Arthuro_Adam #12593 üzenetére
Attól függ, hogy mekkora paneltáppal. Van 220 W-os is, ami még egy kisebb VGA-val is megbirkózna, de itthon - az egyel előtted lévő hsz.-ben linkelt - 120 W-os a legnagyobb amivel találkoztam. Ennek is bőven el kell bírnia ezt a konfigot.
A HTPC mérettel és a passzív hűtéssel viszont gond lesz. 65 W-os APU-nak azért kell hűtés, és nem mindegy mit teszel rá. Passzívban nem hiszem, hogy meg tudod oldani (főleg, hogy fontos a minél kisebb méret is). Maximum egy drágább hűtővel le tudod halkítani elviselhető szintre.
Persze nem eszik folyamatosan 65W-ot, de ha asztali gépként fogod használni (több weboldal megnyitva egyszerre, háttérben letöltés, zenehallgatás és ki tudja még mi) azért nem ártana neki egy jobb hűtő, hogy megfelelő zajszinten tartsd, pl. egy ilyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest