- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #26828 üzenetére
Mivel a TVm sajna 230e ára ellenére "csak belépő szint"-nek számít a 3D világába (Sharp magyaroszág szerint), így aztán szerintük teljesen elfogadható, h élvezhetetlenül crosstalkos a műsor, ezért sajnos a 3D nálam egyelőre kilőve.
Persze nem lenne baj, ha azért bírná a rendszer. Szóval kíváncsi vagyok az eredményekre -
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #26821 üzenetére
R*hadj meg
(egyértelműen, határozottan, a szavak kizárólagosan pozitív értelmében)!
Hát így kibabrálni velem... olyan szinten felcsillant most a szemem.
Feszülten figyelem innentől a visszajelzéseidet ezzel a konfiggal kapcsolatban. De basszus, ekkora szívást, hogy már nagyjából összállt nálam a dolog (de kb amolyan "ha nincs ló" alapon), jön egy olyan rendszer, amit mindig is szerettem volna - mikor elkezdtem foglalkozni vele, még nem igazán volt jelen ez a platform, azóta meg nem néztem.
Persze most az érdekelne igazán, hogy akár egy 5150 is elég lehet-e ugyanerre. (mivel másra nem használom, nem adnék érte 3k+t)Kb 17k egy Asrock AM1H-ITX + 12k egy 5150.
Igaz, hogy ugyanennyiért vettem a mostani FM2+ rendszert is, de mATX és most még pluszban vehetnék hozzá egy picoPSU-t is kb 15-ért.
Most akkor azért a 15-20-ért veszek inkább egy tuti ITX kuckót, eladom a mostani lapot és CPU-t és veszek egy ilyen szettet.Áááá....
-
PuMbA
titán
válasz
#75912448 #26670 üzenetére
"Egyébként az eddig látottak alapján nincsenek nagy elvárásaim, úgy vélem aki a legmagasabb algoritmust szeretné, vár az A8-7600-ra, amire nekem a szaktopikban azt mondták se híre, se hamva."
Csak megjegyzem, hogy a legmagasabb minőségű algoritmushoz elég jó és sokat fogyasztó VGA kell, kb. Radeon 7790 szint
A HTPC DVGA-m (Geforce G210) bármikor kinyúvasztom egy 1080p filmmel és akkor még ne is beszéljünk egy kétszeres képkockaszámú koncertfilmről...tehát ezek az integrált VGA-k nem madVR-re valók.
-
válasz
#75912448 #26665 üzenetére
nézd nekem nem csak filmnézésre kell a HTPC-m, hanem WOT-ra is használom és emiatt nélkülözhetetlen a passzív 270-es VGA. Integrált VGA-k jelenleg halott hardvert jelentenek számomra. Ja a másik, hogy 50 körül már simán van S-es i7 de lehet lejjebb is menni i5 is elég erős tud lenni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#75912448 #26594 üzenetére
amd-re esélytelen megpróbálni feltenni. amig gyári mac gép nem készül amd alapokra,addig intel. egy régi verzióját megpróbálták átirni, hogy fel lehessen tenni rá, de nagyon rossz ott is a statisztika. eleve még minden inteles gépre se lehet feltenni. de pont ezért villanyozott el az előző ajánlott konfig, mert tökéletes alanya az osx-nek. fél óra alatt bárki felteszi arra a hardverre.
madVR nekem a fekete, és a szinátmenetek miatt volt jobb, rossz forrásfileok esetén. BR esetén minimális a difi sztem. az osx szine teljesen más világ. linux elvben befoghatná, hiszen mindkettő unix eredetű, aztán valahogy mégis csak a méregdrága készülékek linuxa lesz igazán jó.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26572 üzenetére
Ehh, engem elsősorban desktopként érdekelt volna a teljesítménye.
(#26579) radi8tor1!
Szép!Te is kifejezetten HTPC-re szabott rendszert tolsz rá (vagy esetleg "sima" OS-t)?
(#26584) dabadab!
Sokáig én is kerültem ezeket a kis ventiket mint a pestisest, aztán amikor megvettem a Brazost nagyot csalódtam (pozitív értelemben), azóta nem is értem miért használnak egyes gyártók elviselhetetlen kis zajkeltőket. -
dabadab
titán
válasz
#75912448 #26574 üzenetére
"már legalább kétszer leírtam a személyes tapasztalataim, hardverek és szoftverek terén is"
En meg nagyjából három és félmilliószor azt, hogy azok úgy, abban a formában miért nem relevánsak.
Tényleg elég unalmas folyton ugyanazokba a teljesen nyilvánvalóan hibás érvekbe belefutni. -
sb
veterán
válasz
#75912448 #26412 üzenetére
Én is a TV-re gondolnék, mint probléma forrásra. Nagyon úgy tűnik a leírtakból, hogy nagy a 3D crosstalk.
A másik lejátszó mellett javasolnám hogy mondjuk a TV beépített 2D->3D konverterét érdemes kipróbálni.Ha ott is jelentkezik, akkor tuti gáz van, mert ott az "alapanyag" 2D-s. Ha egy szemüvegen keresztül is látható mindkét kép akkor valószínű, hogy nem jó a 3D képek szeparálása.
-
_Smooth
senior tag
válasz
#75912448 #26412 üzenetére
Nem jó hír, de köszi, megpróbálom akkor először BDP-vel szűrni a dolgot
Nem is tudom, melyik verzióban reménykedjek... beállítási hiba és akkor és újabb hetekbe kerül rendesen beállítani (de leginkább a hibát megtalálni), vagy TV hiba, akkor lehet a garos szervizeléssel szívni, vagy nem is hiba, hanem a TV képességei ennyit tesznek lehetővé - na akkor meg tök szuper, hogy vettem 3 szemüveget teljesen feleslegesen
Talán mégis inkább a beállítási problémában reménykedemKöszi mégegyszer és jó hétvégét!
Amint sikerült a végére járnom a BDP verziónak, jelentkezem újra. -
Poplacsek
senior tag
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26292 üzenetére
Jaja, így már passzol.
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #26278 üzenetére
"Verseng a Kaveri A8-7600..."
Na de az 65W-os, a lap pedig amit linkeltél Supports AMD AM1 Socket A-series and E-series Quad-Core/Dual-Core APU up to 25W. -
robim
tag
válasz
#75912448 #26264 üzenetére
Őszintén szólva én is nagyon kíváncsi voltam és reménykedtem, mert az XBMC felülete, kezelhetősége nagyon jó, ez az egy hiányzik a JRiver-ből, de a hangja nem lett jobb.
Az adapterrel kapcsolatban + (#26265) eboostr: a lineáris tápot szintén a hd-plex-nél lehet majd kapni, de egyelőre még nem rendelhető, ahogyan sajnos az dc-atx konverter sem. Én még januárban kérdeztem Larry-t, hogy mikorra várhatók ezek a cuccok, akkor márciusra ígérte, de lehet ideje lenne újra rákérdezni. Akkor a forgalmazáshoz szükséges minőségi tanúsítványok megszerzésére vált a dolog. Kicsit bővebben a tápról: link
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26216 üzenetére
Egyébként mennyivel jobb egy ilyen jobbféle scaling a madvr-rel, mint a hagyományos?
Láttam már tesztképeket, de élőben nem sok különbséget láttam.Ill. azért sem tartottam fontosnak, mert vagy FHD forrást nézek, ahol nem-nagyon van scaling. Legalábbis a terhelésből ítélve, ott a gpu sem dolgozik. (Bár lehet, hogy a tömörítésből adódóan valamelyik komponens FHD felbontás alatt van kódolva FHD forrás esetén is, nem tudom... ehhez pontos infóm nincs.)
Nagyon gagyi SD forrásnál meg azért nem láttam értelmét, mert annyira szar a forrás.
Vagy rosszul gondolkodom?
Domy, nem hiszem, hogy egy Kaveri kevés lenne hozzá. Abban brutál erős gpu van.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26163 üzenetére
Nekem max akkor lesz, ha már nem kapni mást.
Felesleges vakítás egyelőre szvsz. Majd ha "ingyen" lesz (nem csak a megjelenítőre gondolok, hanem a lejátszóra, a csillió tárhelyre, a csillió tárhelyet emberi időben mozgató interfészekre, stb, stb...) akkor esetleg lesz némi előnye. Akkor se sok, mert 30cm-rel hátrébb ülsz és máris elveszett az a kis előny is.
szvsz
-
válasz
#75912448 #26155 üzenetére
A VGA-ból 1x HDMI-n megy az erősítőbe és egy DVI-on a monitorba és duplikálva vannak. Nem húzigálnám ki a kábelt, mert ókori megoldás lenne, ráadásul korábban még az 5450-es Radeonnal is működött tearing nélkül, azelőtt meg 6950-el, előtte meg 4850-el is. Igaz teljes OS reinstall nem volt az 5450 és 270-es VGA csere után.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #26138 üzenetére
Szimpi. Főleg a 19V-os DC csati.
A többi lap elég gagyi.
De nem tudom bírják-e a 3D-t cpu-ban. Soha nem volt egyértelmű mi a minimum hozzá. Llano-ból A4-ek is támogatták, de fórumok szerint az kevés volt hozzá néhány esetben és akadt. Trinity-től A4-ből ki is vették, csak A6-tól felfelé volt támogatás. Abu A8-tól írta a "hivatalos" ajánlást mindig.
Engem nem érint, de a 4k 30Hz támogatást kiírni is elég égő szerintem.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#75912448 #26147 üzenetére
Úgy nézem a 4K már eleve csak HDMI 1.4-el megy.
Ja, Gigabyte szerette mindig is odaírni. De nekik most nincs ITX lapjuk.
Más: display port ugye átviszi a hangot akár csak HDMI? DP-HDMI kábelt használnék most laptophoz, de sosem használam még DP-t viszont rendeltem egy ilyen kábelt.
-
zzola
titán
válasz
#75912448 #26138 üzenetére
Ki tudja, mikor lesz kapható. ..
Én épp most szedtem össze egy lejászóra való hardvert, az Intel Celeron J sorozatából szerettem volna egy lapot, de sem idehaza, sem külföldön nem kapható jelenleg. Pedig vagy fél éve bejelentették, hogy elérhető. Egy angol és egy német webshoppal egyeztettem, a szállítási idő bizonytalan volt. Idehaza meg csak az Ipon-nál volt pár darab Giga deszka, de hetek óta ott sem elérhető...
Pedig van kínálat, csak hol?A teljesség igénye nélkül::
GIGABYTE GA-J1800N-D2H
Biostar J1800NH
MSI J1800I
Foxconn D190S
Foxconn D290S
ECS BAT-I -
sb
veterán
válasz
#75912448 #26113 üzenetére
Igazából nem volt olyan sok váltás a másik gépnél sem.
A saját HTPC-m úgy nézett ki, ahogy leírtam. 4 év Ion, 0.5 év G2020.
Meg van egy családi netezős gép ami egy A6 volt. Most az A6-ból lesz az új HTPC-m, a helyére meg Pentium +dvga új netezős+kis játékra is alkalmas gép megy.Annyi a csavar, hogy utóbbit összeraktam már ITX-ben, de inkább mATX-re váltok, mert felesleges az mITX felár oda.
-
FishAir
senior tag
válasz
#75912448 #26103 üzenetére
Zsír. Amint végleges lesz, openelec megy a lecsóba egy időre és kipróbálok egy win 7 + gotham + mphc + madvr kombót. Mondjuk pont egy pár hete mondtam, hogy minek ennyit kínlódni, de megjött a kedvem egy kis kísérletezéshez.
Tudom-tudom gagyi, meg minek, meg egyebek, de mégis, hogy ezt elhintik még egy kicsit reménykedek:
XBMC cannot yet support 3D blurays
-
cekkk
veterán
válasz
#75912448 #26046 üzenetére
Én most erre nem emlékszem.
A kérdés az, hogy szoftveresen az os-ben be állítható-e, hogy a vinyókat felkeltse vagy nem. Lehet eme remek könyvben van róla szó.
Nálam a szervernél úgy van, hogy ha nincs használva az adott lemez akkor kapcsolja le magát. Többségében én azt használom amin a torrentek is vannak így sokszor napokig nem élednek fel. Viszont ha sűrűn használnám őket, akkor én speciel folyamatosan járatnám őket, és nem hagynám, hogy elmenjenek aludni.
-
zzola
titán
válasz
#75912448 #26048 üzenetére
Arról szól, de ettől függetlenül szerintem bele lehetne vágni, amíg lehet kapni egyáltalán. Érdekes a cikk tartama, nem hinném hogy egy friss fejlesztést kidobnának az ablakon, bár már volt rá példa, sosem lehet tudni. Minden én már nem vágok bele a Brazos-ba, van másik alternatívám...
-
-
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #25639 üzenetére
Kb. egy hónapja voltam és azt mondták nincs gond.
Bár az igaz hogy szerintem mozi-szűrést nem végeztek.
Komolyra fordítva: az korábban feltűnt, hogy a film végén kissé akadozik a stáblista (persze csak ha direkt néztem, amúgy különösebben nem zavart), ennek most meg kellett szűnni? -
canniball
nagyúr
válasz
#75912448 #25623 üzenetére
Végignézegettem a Hz-eket, egyiknél sem kellett állítani.
A Képernyőhöz igazítás opció pedig úgy tűnik helyére tette a dolgokat, most nem látok kilógást/elcsúszást.
Ezt viszont nem értem:
"Ha nincs 24p mód a tévében, akkor valószínűleg automatice átvált ha 24Hz-es jelet érzékel."
A TV-m (Samsung C530) a neten olvasottak alapján tudja a 24p-t de automatán vált; vagy a "nincs 24p mód"-ot úgy érted hogy nincs hozzá kapcsoló?És egy érdekesség: ha filmet indítok kiírja a TV hogy 24Hz, viszont ha sorozatot akkor előbb 24Hz-re majd 50Hz-re vált, vajon miért nem egyből utóbbira?
-
drdr
senior tag
válasz
#75912448 #25556 üzenetére
A külső lejátszóval kapcsolatban lenne kérdésem, nem Brazoson, hanem jóval erősebb gépen. Még nem próbáltam soha külső lejátszót beállítani, (lehet hülyén is hangzik a kérdésem) ezért szeretném tudni, hogy ilyen esetben az mpc hc v. PDVD továbbra is ugyanúgy jelenik meg, mintha önállóan indítanám őket? Azaz MPC HC, windows-os ablak, menüsor ugyanúgy látszik vagy a vezérlése pl. billentyűzettel az xbmc parancsait hajtja végre és gyakorlatilag csak egy ActiveX videó komponensként épül be mint lejátszó ablak az xbmc-be?
Ugyanez a kérdésem PDVD-re is hogy teljes pdvd elindul minden sz*** média tárával vagy csak egy ablak/frame jelenik meg?Más: én (lehet) jobban szeretném, hogy a 720p v. 576i/480 videók a natív felbontással menjenek ki az xbmc-ből, aztán majd a tv eldönti hogyan akarja megjeleníteni a maga FHD natív felbontásával. Elvégre tud hagyományos SD és dvd-t is lejátszani.... Van erre valami lehetőség az XBMC-n belül? Azaz mikor frekit vált pl. 24v. 25 v. 30-re akkor felbontást is válthatna.... vagy nem?
-
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #25234 üzenetére
És ez nem fog? Vagy azok miért hibáznak?
Ez az amiben nem vagyok biztos, hogy jobb lesz/lehet.Az interpoláció mindig egységnyi információtartalomhoz (ill. abból) próbál többet alkotni az meg soha nem lesz tiszta ügy.
A szappanopera-utálat miatt sincs nagy piaca ennek. Márpedig ami folytonos mozgású az szappanopera hatást kelt.
-
sb
veterán
válasz
#75912448 #25226 üzenetére
Kérdés, hogy mit fog tudni. Én nem vagyok benne biztos, hogy jobb lesz. Ill. hogy mitől pocsék a TV-k algoritmusa?
De persze örülök neki, mert ez eggyel több lehetőség. Ráadásul mivel pc-s szoftveres, így biztos, hogy sokkal rugalmasabb, fejleszthetőbb, paraméterezhetőbb, mint a többi.
szerk: Remélem 48Hz-re is tudja ugyanezt, nem csak 60-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest