- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
LCD-n simábbak lesznek tőle a színátmenetek, eltűnnek az esetenként feltűnő lépcsőzetes színek például égboltnál-> Akkor én elég jól kijönnék a 10bit-tel, mert elég gyakran figyeltem már meg ezt a jelenséget és néha zavarni is szokott egy kicsit. De gondolom azért nem "tűnik el" teljesen ez a jelenség, csak finomodik egy szinten 10bit-tel is. Meg biztosan függ még a képernyő méretétől is, minél nagyobb, annál inkább érzékelhető.
Gondoltam, hogy "több lesz a szín" 10bit-tel, de csak minor javulásra gondoltam eddig.
A másik dolog, hogy ahogy most olvasgattam róla a tömörítéseknél jöhet még jól a 10bit, pl. akár egy 8bit-es anyagot is kisebb méretbe lehet vele bezsúfolni, mint 8bit-el azonos minőség mellett. Persze mind ez értelmetlen, ha a TV panelje csak 8 bites (a legnagyobb bánatomra
...)
-
Hohocali
aktív tag
Igen be van kapcsolva a deep color.
Ahogy nézem a powerdvd rendszer követelményét, ehhez intel graphics kell. Akkor ez AMD-n kuka, úgy tűnik. -
SunMount3r
nagyúr
Még a MPCHC sem tudja?! MadVR-el sem? Nem is fogja tudni? Ezt nem értem...
Itt amúgy azt olvasom, hogy alapból az RX kártyák sem támogatják a HDR-t...
-
Celtis
veterán
Nehezen tudom megérteni, hogy XXI. században miért jelenthet műszaki problémát a kadenciahelyes lejátszás.
(Megjegyzem, az akadozó videóval lépten-nyomon találkozik az ember, még akkor is amikor TV-t néz)Mondjuk ha ez a hiáűnyosság azt jelenti, hogy pár óránként van egy drop, hát az nem érdekel. Viszont a 10bit hiánya miatt nem akarok költeni rá.
-
direwolf
őstag
Az meglepne, ha más EDID-t küldene a TV ha másnak nevezem a bemenetet. Ilyent még nem láttam, de semmi se lehetetlen. Amúgy a "levágás nélkül" (LG ennek hívja) be van állítva. A PC mód azért kell, mert így kikapcsolja majdnem az összes képjavító cuccát és az iszonyat input lag elfogadható mértékűre csökken.
Mint írtam, direktbe beállítva a 3840x2160 is 4096x3140-es jelet küld a TV-nek, szinte biztos, hogy a windowsban kell valamit hegeszteni, csak nem találok semmit googlel...@bajnokpityu: R9 380 a vga. Ezen a hdmi tuti nem 2.0-s. A DP meg el van sütve monitorra.
-
sulu1701
aktív tag
Köszönöm Szépen mindenkinek a segítő szándékot és az információkat!
A gépen Win 10 fut legújabb frissétesekkel telepítve. Az Intel update Utility szerint a legfrissebb a driver is, próbáltam MPC HC, VLC, filmek+tv, de mindegyiknél akadozgatnak a filmek, sorozatok.
Megnézem a beállításokat, ellenőrizni, amit linkeltél és változtatni rajta amennyiben kell.
Jelenleg nem otthon vagyok, így kipróbálni nem tudom, de jelentkezek, ha sikerült, ha nem.
-
< CyberBob >
őstag
Tényleg ekkora kihívás a 4K (hdmi 2.0). Egy szappantartó is megbirkózik vele töredék áron: Xiaomi Mi Box 3 Android TV 4K set-top box (EU verzió) .
Akkor ezek szerint nincs integrált cpu-s megoldás amin lenne hdmi 2.0?
Esetleg valakinek van tapasztalata, hogy mennyire használható desktop full hd felskálázva (böngészés)?
-
Casti98
tag
Ok,igazad van,az felerne egy tokon utessel,bar ma se valami uj gepem van erre a celra.Amd x3 720be(Win 10pro) ami megint nem mai darab es a problemam vele az h nagyon fut,de van elfekvobe egy I3 2100 alaplappal ami lehet ideiglenesen levaltja a hosugarzot,mert szerintem kevesbe futene es ezert halkabbnak is gondolom!Jol gondolom?
-
Casti98
tag
Akkor en valamiert nem ismerem,de h mondod lehet ismeros,mind1is,gond az h mi lesz ha 4k feluti a fejet jobban!Hmm atgondolom,nagyon jo aron van szerintem,de van ez is:
Motherboard - Gigabyte F2A88XN-WIFI
Cpu - Amd A8 6500 quad core 3.5ghz with APU Radeon 8570
+ halk gepet szeretnek alacsony fogyasztassal,ha azt nezem az elso jobb! -
bobojszan
tag
Szia.
Akkor semmilyen kode packot ne rakjak fel? Mert a DTS-hez szerintem mindenképpen kell valami! BD menü kezelés meg azért lenne fontos, mert az érintetlen BD lemezeket szoktam leszedni és ott meg eléggé macerás állandóan kikeresni az .m2ts filet a több 10 közül+audiót és feliratot is állítani benne, nem beszélve az extrákról! 4k-s filmek meg jönnek ki szépen sorban és mivel feltörték őket [link], hamarosan elérhetőek lesznek a szokott helyeken! Pl ezt már le is szedtem (The.Smurfs.2.2013.COMPLETE.UHD.BLURAY-THRONE) csak éppen a PowerDVD15 nem akarja megnyitni, MPC-HC meg csak az említett módon kezeli! -
envagyok
veterán
Az végülis tökmind1, mert én pl a furyt és a men in black3-at (mindkettő real 4k) lestem meg a 4k tvn, és az 55 colos tvt kb 3 méterről nézve semmi különbséget nem láttam.
El is adtam a 4k tvt, most fhd oledet használok, ott legalább van minőségi ugrás képminőségben.
Ebből volt vita is az oled fórumon pl, ott is a 4kt istenítették.
Szerintem semmi értelme, hacsak nem fél-1.5 méterről nézel 40 colos, 1.5-2m-ről 55 colost.
Nekem a hálóba 65-77-es tvn lehetne különbséget látni, nappaliba meg 120 col kellene legalább
http://uk.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationshipAzért meg nem fogok felkelni a kanapéról /ágyról, és a tv előtt állva végignézni egy filmet, hogy mondhassam, hú láttam 4k-ban.
Ahhoz megfelelő méretű megjelenítő meg millió körül lenne a hálóba, és nincs is a nappaliba -
Patice
Topikgazda
A HEVC enkódolás nemrég lett hardveresen is támogatva asztali procikban és ezzel párhuzamosan a h.265 kódolási profilok is egyre jobban optimalizáltak lesznek.
Ha megtörténik az, amire nagyon sokan várnak (UHD Blu-ray védelem feltörése, a lemez rippelhetősége), akkor fogja majd elönteni a virágboltokat a h.265-ös változatok tömkelege.
Én azt tartom valószínűnek, hogy a helytakarékosság miatt (h.265 jobban tömörít), a FullHD Blu-rayekből is lesz 8bites HEVC változat.
Most vagyunk abban a korszakban, amikor a felbontás növekedés miatt új technológia kell. Kb. mint amikor a DVD és avi korszak után beköszöntött a Blu-ray és az mkv.
Emlékszem, hogy a BD-rip avik milyen jó képet adtak a DVD-hez képest. Na most ugyan ezt fogják megcsinálni, csak az UHD anyagból fognak h.265-tel FullHD-t kiadni kompatiblitás miatt. -
szly01
csendes tag
Közben utánanéztem, kivétel nélkül HEVC 10 kódolású filmek érhetőek el.
Akkor nálam rövid ideig élt a HTPC ötlet.
15-40 eFt között elérhető droidos csodák (vagy a málna pc) mind képesek ezt a formátumot lejátszani (ha jól tudom), így ha szükségem lesz rá, arrafelé kezdek nézelődni.
Köszönöm a segítséget! -
szly01
csendes tag
Köszönöm a gyors választ!
Eszerint ezzel a géppel ne is próbálkozzak 4K lejátszással?
Akkor marad a MED 600 lejátszásra, a 4K-ra meg pár év múlva visszatérünk.
Amúgy is csak próbálkoztam. Nincs 1 éves a PC, emiatt biztos nem cserélek.
Mi az a max. kódolás, amivel érdemes próbálkozni? -
djpundro
aktív tag
Igen ez egy Displayportos Asus H110T Mainboard [link],söt nem kell neki csak aegy külsö tap egyseg .90Watt [link]
De te mit gondolsz egy ilyen aluminium hazat szeretnek , [link] nekem nagyon tetszik ,
De akkor nem marad penzem csak egy asrock j3455 re [link]Mit gondolsz avval eltudnak Windows 10 alatt jobb kepminöseget erni mind egy S905 lejatszoval ?Vagy inkabb ugymondom hogy egy dune vagy Popcorn vten t megtudnam közeliteni kepminösegben?
-
dhcodoki
senior tag
J3455-öt akartam venni. De nem tudják beszerezni. Két webshop árulja jelenleg, de eredménytelenül. Minden mást megvettem már..
Fractal Design core500
Hyperx 120GB SSD
Hyperx 4GB DDR3 SO-DIMM - ez ráadásul csak pár alaplappal kompatibilis
Be Quiet Pure Power 9
Trust billentyűzetHa ezek mellé hozzájönne a 4205 vagy a 3455, úgy gondolom egy szép kis HTPC lett volna.
Kissé kétségbeestem. De én voltam a hülye, hogy az alaplapot hagytam a vásárlás végére.
Most nem tudom mi tévő legyek.. -
dhcodoki
senior tag
Ez a gép szimplán csak TV-re lenne csatlakoztatva, HDMI-n keresztül. Igazad van, nem szükséges, hogy tudja. Ellenben ne okozzon problémát, ha 1080p-s filmeket futtatok rajta. Lehetőleg minél jobb minőségben.
Én az Asrock QC5000M-ITX/PH -ra gondoltam. Egyetlen problémája van, hogy csak két SATA3 van rajta. ODD + SSD + HDD menne rá.
Jól gondolom, hogy a PCIe 2.0 csatlakozóra átalakítóval rá tudom csatlakoztatni a már meglévő SSD-t, melyen a rendszer fog futni?
( Összeszámoltam gyors. A házimozi még egy nullával több.
)
-
cinemazealot
addikt
Azért az durva, hogy az i3-6100-hoz képest épphogy csak le van maradva teljesítményben, de árban majdnem a fele.
Mindegy, nem bánom, hogy a nyáron kezdtem új gép építésébe (igaz, nem HTPC-nek), mert most pl. a RAM-okkal jól megszívtam volna.
-
Vectra84
csendes tag
Köszönöm dunkel és PuMbA a segítséget, de ezen a ponton feladtam a 4K lejátszást egyenlőre. Majd ha lesz egy RX 470, akkor talán
Egyébként a GPU tweak szerint, a 7870 gpu-ja gyakorlatilag semmit nem csinál, kb 10%-on pörög... Persze csak 4k lejátszás alatt, full hd anyagnál természetesen rendesen működik.
-
Nono0000
tag
Sziasztok!
Ideiglenesen átraktam egy másik gépbe, amiben megfelelő volt a tápegység, de abban is villogott, majd kikapcsoltam a Kodiban a DXVA2 gyorsítást és úgy néz ki megszűnt a jelenség. Az eredeti gépbe pedig beszerzek egy megfelelő tápot, addig pihi van.
Tisztelettel köszönöm a segítségeteket és a jótanácsaitokat!
BUÉK!
Ui.: AZ MPC-HC-vel is villogott, de szerintem ott is csak beállítás kérdése.
-
Nono0000
tag
Szia!
Ennyit tudtam kibányászni, azóta kábelt is cseréltem, de ez sem segített. Jelenleg a kártyával adott driver van fent, de előtte a legfrissebb verzió volt, azzal is ugyanez a jelenség.
Radeon szoftververzió - 16.7.3
Radeon szoftverkiadás - Crimson
Grafikus chipkészlet - Radeon(TM) RX 460 Graphics
Memória mérete - 4096 MB
Memória típusa - GDDR5
Mag órajele - 1220 MHz
Windows verzió - Windows 10 (64 bit)
Rendszermemória - 4 GB
CPU típusa - AMD A6-5400K APU with Radeon(tm) HD Graphics
Radeon beállítások verzió - 2016.0718.1747.30147
Illesztőprogram csomag verzió - 16.30.2311-160718a-305076C
Szolgáltató - Advanced Micro Devices, Inc.
2D illesztőprogram verzió - 8.1.1.1564
Direct3D® Version - 9.14.10.1209
OpenGL® Version - 6.14.10.13447
OpenCL™ Version - 2.0.6.0
AMD Mantle verzió - 9.1.10.136
AMD Mantle API verzió - 98309
AMD hang illesztőprogram verzió - 10.0.0.3
Vulkan illesztőprogram verzió - 9.1.0.10.17.0
Grafikus kártya gyártója - Powered by AMD
Grafikus chipkészlet - Radeon(TM) RX 460 Graphics
Eszközazonosító - 67EF
Kereskedő azonosító - 1002
Alrendszer azonosító - 9460
Alrendszer gyártójának azonosítója - 1682
Ellenőrizte: - CF
Busz típusa - PCI Express 3.0
Aktuális buszbeállítások - PCI Express 2.0 x8
BIOS verzió - 015.050.000.000
BIOS cikkszám - 113-BAFFIN_PRO_160513_D5_4G_SAM_0_DF_W8
BIOS dátum - 2016/08/10 02:32
Memória mérete - 4096 MB
Memória típusa - GDDR5
Memória órajel - 1750 MHz
Mag órajele - 1220 MHz
Teljes memória sávszélesség - 112 GByte/s
2D illesztőprogram-fájl útvonala - /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/Class/{4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}/0001 -
LógaGéza
veterán
Jajj... Akkor csak cserélnem kell VGA-t AMD-re?
Ott megy rendesen a kadenciahelyes lejátszás is? Úgy hallottam a zöldeknél még az se az igazi...
Az aktív szemüveg vibrál, teszem azt, a TV körül lévő fal piszkosul vibrál... A TV képével nincs semmi baj... Érdekes, mert ilyet még RPivel nem tapasztaltam... -
LógaGéza
veterán
Fel van rakva, és a kábel dobozán azt írták, hogy 1.4-es
Most sikerült kiszednem 3D jelet, de csak úgy, hogy ha minden monitort lekapcsolok, és csak a TV megy. Akkor felismeri az NVidia vezérlőpult is 3D-snek a TV-t - viszont a lejátszás érdekes. Mikor elindítja, akkor belövi magának 23Hz-re a képfrissítést, de nem 3D-s kép jön ki, hanem sima 2D, hiába írja a TV, hogy 3D. Viszont ha kézzel átállítom 24Hz-re a képfrissítést, akkor már megvan a 3D. Az más kérdés, hogy úgy vibrál, mint a fene, pár perc után már nagyon zavaró - ilyen nem volt soha amikor RPi-n néztem filmet... -
bajnokpityu
félisten
egyébként szerintem proci lenne a legpontosabb kép, mert tippem szerint az nem csak közeliti, h melyik pixelnek minek kéne lenni, hanem ki tudja számolni. Kár, h nincs tudomásom elég erős prociról, ami kihajtaná az FHD-t 24Hzen.
valamint teljesen nyugodtan vegyenek az emberek R9 2xx és R9 3xx szériából kártyákat. a madVR semmit nem profitál az új kártyákból, azokat DX12re optimalizálták. Valamint 150Wos VGAt se tudunk lin táppal meghajtani, tehát mindegyikhez kell úgyis kapcsi táp. és a régi kártyák marketing okokból olcsóbban adnak nagyobb madVR teljesitményt.
Konkrétan picit gyorsabb az R9 390, mint az RX480 madVR alatt, mert madVR alatt nincs a drivereknek lehetősége trükközni, ahogy játékoknál. R9 290 egál a 480al madVR alatt. és kb felébe kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Pioneer A-109
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- Topping D30 Pro (ezüst) eladó
- BlackMagic Design Atem Mini/// Üzletből // Számlával és Garanciával
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest