- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Íme az új Android Auto!
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
Warter #21692 üzenetére
Van 10 bites release rengeteg, de azért ez továbbra is csak alternatív formátum, mivel kb. egyedül PC-n lehet lejátszani őket, semmi máson, tényleg nem az a kardinális probléma, ami igazán komolyan érdekelne a tágabb közönséget (nyilván van a kemény mag, aki észreveszi, hogy mennyivel jobban néznek ki a színátmenetek 10 biten).
-
tom_tol
addikt
válasz
Warter #21391 üzenetére
Működni kéne alapból, még a mi kis csoda kütyünk is használható.
Talán próbáld meg engedélyezni ( persze ha nincs csak akkor) a winLirc-et vagy állítgasd be kedvedre a billentyű parancsokat.cekkk
Még nem próbáltam xbmc alatt de alapból a PowerDVD gyorsabb.
Elég sokat tököltem a 3D BD lejátszók próbálgatásával, nem tűnik jobbnak a TMT, és nekem nagyon bejön a Cinema mód, bár ez elismerem ízlés dolga. -
tom_tol
addikt
-
Warter
addikt
-
elmouse
aktív tag
válasz
Warter #21370 üzenetére
c:\Program Files (86)\ -> c:\Program Files (x86)\
Szabályt is meg kell adni (az itt alant az enyém):
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files\K-Lite Codec Pack\Media Player Classic\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv" filename="." player="MPC-HC"/>
</rules>
</playercorefactory>Így az MKV-kat játssza csak le, de ez módosítható.
-
sb
veterán
válasz
Warter #20353 üzenetére
És is át szoktam helyezni, mert ha megtartok valamit akkor megy az archivba a normál könyvtárból.
Frissítés után nekem még soha nem maradt ott semmi. Az egyiket törli és újra megtalálja.
Max egy gombnyomással újra bejelölöm megnézettként (de ezt se szoktam mert a szűréssel így is átkerül az archív menüpont alá).Az újrakeresésre meg a sok áthelyezésre esetleg még a windows alatti könyvtár linkek létrehozása lehetne megoldás. Azon is gondolkodtam, de egyelőre kényelmes így, nem volt rá szükség.
-
sb
veterán
válasz
Warter #20348 üzenetére
Attól függ mit csinálsz az "átmenti" filmekkel. Ha ezeket törölgeted akkor médiatár tisztításkor onnan is törlődnek.
Ha meg megmaradnak akkor végül is nem szemét, maradhat a médiatárban is, nem szemét.Én használom a filtereket és így abszolút nem zavarnak be a normál filmekbe más jellegűek (nekem pl. külön van egy archív és egy normál könyvtáram, a normálból megnézés után törlöm ami nem kell és néha megy rá egy médiatár frissítés.)
-
sb
veterán
válasz
Warter #20324 üzenetére
Szia!
Ilyen on the fly infóra szerintem nincs lehetőség.
Én azt csinálnám a helyedben, hogy erre a könyvtárra is beállítanám a scrapert és az auto letöltést, így amihez talált infót, azt letöltené és megnézheted később, ha akarod. mondjuk a file nézetből elérve.A médiatárra pedig tennék egy filtert, hogy ami ebben a könyvtárban van azt ne listázza ki, csak a többi könyvtárban lévőt.
Vagyis minden könyvtárad bekerülne a médiatárba, de ezek nem jelennének meg a listában, csak a file menüből tudnád elérni őket - viszont letöltött infóval.
-
zsigus
őstag
válasz
Warter #20324 üzenetére
Szerintem erre nem igazán van megoldás. Ilyen "ideiglenes infók" nincsenek, amelyik filmnél letöltöd az infókat az rögtön be is kerül az adatbázisba. Nem is igazán tudom, hogy ezt hogyan lehetne megoldani, mert hogyan döntené el az XBMC magától, hogy most fel szeretnéd e venni az adatbázisba, vagy sem?
Vagy meg kellene kérdeznie a felvételkor, hogy felvegye e. De pl. több száz film manuális felvételekor az őrületbe kergetne az állandó kérdezgetés, és lassítaná is a folyamatot. Vagy esetleg egy külön gombra rá lehetne tenni, de két "infó gomb" megint csak bonyolítaná a kezelését.
Pista0001: Pótolva lettek a képek. Sajnos bevezettek a photobucket-en valamiféle sávszél-korlátozást, de furcsa módon nekem csak a másik két cikkben tűntek el a képek, az XBMC-s cikknél megvoltak. De most már áttettem őket a logout-ra, szóval működnie kell az idők végezetéig.
-
Tristis
őstag
válasz
Warter #20247 üzenetére
Értelem szerűen nincs HDMI a gépen, ezért megy DVI-on (ugye nincs videókártya sem, mivel beépített). Azért erősen hihetetlen, hogyha ez lenne a gond. Mintha nem lennének Full HD monitorok... Egy ilyen vasnak meg röpítenie kellene az egész cuccot. Jobb ötlet helyett, akkor lehet majd újra rakom a win-t.
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #19931 üzenetére
Ha tudnék rendesen akkor már jó állásom lenne. Én nem azért mentem a Mérnök infóra, hogy javaban és Cban programozzak egész életemben. De ők máshoz nem értettek, így csak ezt oktatták
Majd, hogy nem Prog matematikusokat akartak belőlünk csinálni, pedig pont nem ez lett volna a szakunk lényege. De mindegy is
-
sb
veterán
válasz
Warter #19869 üzenetére
Nem arról van szó, hogy nincs szívás, de fel kéne fogni, hogy prémium szolgáltatást nem kap senki ingyen.
A HTPC egy PC. Általános célra (is) jó. Ha erre kell fel kell fogni, hogy szívás van vele. Már ha a konfigolás a szívást jelenti.Sajnos akármennyire elégedett vagyok vele én is, nálam is szívást jelent, mert hiába érdekel a téma, időből kevés van, így minden ezzel töltött felesleges perc szívás valóban.
Összeraktam az Ion-om: jórészt segítség nélkül, próbálgatva. Ráment kb. 2 hetem szummában mire jó lett. Lejátszás, mediatár (azt se tudtam mi az), Harmony, stb...
Később az NV driverek 24p szarsága miatt még szenvedtem vele. Azóta viszont rendben van.A második egy AMD volt (azért írom mert a gyártók is szóba kerültek), azt már 1 nap alatt összeraktam és bekonfigoltam. Mint írtam anyáméknak, akik azóta is használják pedig ők aztán bemenetet se fognak váltogatni, mint amit Peak írt. Csak power on, play, power off. Max közben hangsáv váltás, nagyítás. Harmony bekapcsolja a TV-t, hangfalat, forrást vált, stb... hangerőt ugyanúgy kezeli, mint TV-n, csak épp a hangfalon állítja.
Ha angol filmcímek lennének akkor kérdezgetnének melyik film mi... ha ki kéne tömöríteni akkor dettó.
Ez egy médialejátszó egyszerűsége kezelésre, jóval több szolgáltatással.Egyébként mindkét PC szigorúan HTCP, nincs másra használva, ezért bill, más nincs. A saját Ion-ra RDP-vel belépek ha PC ként kell használni, amúgy semmi.
Youtube-al meg Ipaddel jöttek egyesek: YT plugint használok néha XBMC-ben, épp úgy kell beírni nevet, mint ahogy máshol XBMC-ben: távról virtuális billről. Nem egy nagy ördöngősség! Vagy ha az akkor az Ipad is mehet a levesbe a tapi billel egy wireless billhez képest. De ezek ízlések és pofonok.
Mindenki másra és máshogyan használja:
- mediaplayer: táv
- HTPC, kibővített média szolgáltatások: bill+touchpad vagy érintőképernyős eszköz (bármilyen, nem csak ipad...)
- PC: bill+touchpad egyértelműen.Tessék eldönteni és használni, nem a másik módszert fikázni. Az a baj, hogy itt is az van mint minden topicban. Akinek valami bejött nehezen áll rá az agya arra mi kell másnak.
1. Akinek elég egy könyvtár struktúra meg 5 beégetett menü az vegyen media playert.
(a, aztán másolgathat, átnevezhet meg tömörítgethet be-ki - ez se lesz olyan egyszerű)
(b, esetleg fw-t hekkelhet - ez is felmerült itt előbb_ nem tudom így mennyivel kevesebb szívása lesz mint egy HTPC-t bekonfigolni 2 nap alatt és aztán használni)
2. Aki médiatárra vágyik, automatikus scraperre, személyre szabott menükre, távbillekre, annak HTCP távval.
3. Akinek PC-re kell vegyen rendes PC-t, billel, egérrel, akármivel (erős cpu-t is vehet ami szintén vitatéma szokott lenni: akinek kell az nem érti hogy lehet Brazost, Atomot venni, akinek nem kell azt nem érti minek 4 mag és i3 egy HTPC-be - ugyanaz a kérdéskör: a lényeg a használati kör)
(4. Imádkozhatunk, hogy valaki ad kész, előre konfigolt, mindenkinek megfelelő megoldást... igaz ez lehetetlen és amúgy is 3x pénzért adják. Lásd ipad. Az jobb lesz átlagban az igényeknek, de tökéletes ugyanúgy nem lesz.)És a 2-3. pontot lehet vegyíteni ill. bolondítani érintőképernyős eszközökkel. Remekül működnek a két kategória között.
Egy a lényeg: kicsit nyitottabbnak kell lenni. Én saját példámból tudom, hogy mindkét végletre:
Nekem, HTPC és touchpad b*zinak és anyámnak is megfelel. Mindezt úgy, hogy ráadásul még vacakolni is csak módjával szeretek vele, tehát ilyen szempontból a másik oldalon állok.szerk: Az AMD egy lófing 880G integrált ipg-s cucc. Az az egyetlen konfig amivel SOHA nem volt frame droppom pedig 24p-vel használják. 3 éve megy lassan, 1db Win7 ment fel rá az elején, azóta kb. 6-8 driver frissítést ért meg, mind chipset, mind vga driver oldalon, kb. 2x szét volt szedve (egyszer wifi kártya került be egyszer ki, mert visszatértem lan-ra). Win update-ek is folyamatosan mennek rá. Az egyetlen amit meg kell tenni, hogy a b*zi AMD overscan-t minden vga driver install után 0-ra kell állítani. Ezen kívül semmi nincs vele. Ion-on se volt mondjuk nagy "gond", mert ott meg bármit csináltam nem javította meg a 24p-t. Szóval ott is irreleváns volt a cseszekedésem. Csak Mezga Aladár scriptje oldotta meg a droppot.
-
McCormik
csendes tag
válasz
Warter #19643 üzenetére
Éreztem hogy jobb ha nem írok árat, mert kb 3 éve voltam utoljára tisztába a hardver árakkal.
Az igazság hogy nincs semmim. Akkor inkább hangozzon úgy a kérdés hogy mi a legalja kofig ami a feltételeknek megfelel. A házról meg annyit h nekem tökéletesen megfelel a bármilyen alsó kategóriás ház.
-
wopi
aktív tag
válasz
Warter #19619 üzenetére
Uninstalláltam a régit, igyekeztem törölni minden fenthagyott mappát, és utána fel az újat. Fura, mert a port.hu-t nem is akarja telepíteni.
Milyen rendszer? Nálam Brazos alapú Asrock E350M1, 2Gb RAM-al. Mellette nem terheli túl semmi. Torrent fut a háttérben, de ha épp kilövöm, akkor sincs változás. Kevés volna neki?!
-
rigo88
aktív tag
válasz
Warter #18771 üzenetére
természetesen. pont ez a jó benne.
a window id szerint mindent beállíthatsz.
ha valami ottvan a <global>-ban és az adott aktív window id alatt nincs akkor úgy fog tenni a gomb ahogyan az a globalban meg van adva. ha az adott window-id <> </>-jében benne van akkor az "erősebb" tehát felülíródik a globalban már definiált parancs.
nálam pl a #-gombra next subtitle van beállítva, így ugrik a disabledről pl a hunra az engre stb majd vissza a disabled-re. tehát nincs szükségem a showsubtitle gombra.
a * pedig a hangsávokat váltja. az alt+F4 (ami valami mce gomb, de már nemtudom melyik) pedig a feliratok letöltése ablakot aktiválja. ezeket mind kidobáltam a harmony kijelzős részére így nem felejtem el h mi mire való.
könnyen testre szabhatók a dolgok, csak "macerás" kikeresni a megfelelő window-id-t, és viszonylag nehéz megfejteni h az adott mce "kód" pontosan hogy hozható elő egy hétköznapi billentyűvel. pl az altGR+k az a <k mod="shift,alt">parancs</k>
érdemes telepíteni linux alá az evtest programot, vagy ottvan mindjárt a beépített debug amit a fent említett tail paranccsal lehet figyelni.de hogy szavak helyett a kódok is beszéljenek:
<f4 mod="alt">RunScript(script.xbmc.subtitles)</f4> # ez előhozza a subtitle letöltőablakot.
<eight mod="leftshift">AudioNextLanguage</eight> # ez pedig vált a köv. hangsávra a ( tehát a leftbracket gomb megnyomásakor ami a mce-n azt hiszem a ..tefogalmamsincs..
<return>XBMC.ActivateWindow(PVROSDChannels)</return> # ez pedig a tévézésnél - nekem - felhasználóbarátabb ám információszegényebb - pl hiányzik az h mi lesz a köv műsor - csatornalistát hozza elő az OK gomb megnyomásakor az osd helyett amit itt a
<menu>OSD</menu> # menü gombra módosítottam.
<numpadplus>NextSubtitle</numpadplus> # ahogy írtam a ..valamelyik gomb pedig a subot váltja. -
-
jeni
félisten
válasz
Warter #18409 üzenetére
képben van a dolog de nem szokták oda jelőlni a lapra,hogy coax digi out,vagy valami,ha ez nincs jelölve akkor értelemszerűen nem is lehetséges? gondolom az valami 4-6-8 tüskés csatlakozó lehet.
van valami képed erről,vagy forrás a neten? tudnád linkelni?
a másik,hogy simán a levegőben átbujtatva kell csinálni,vagy lehet kapni PCI ablak helyére csatlakozható COAX csatit?
gondolom egy normál RCA csatlakozó is megteszi -
Patice
Topikgazda
válasz
Warter #17615 üzenetére
Igen, még nem dőlt el, hogy melyiket fogom majd használni, ill. próbálkozom a meglévő eszközeimmel. Szerintem a kis Dune-ben is van még pár plusz, amit ki lehet hozni belőle egy NAS-sal.
A HTPC-vel azért kezdtem foglalkozni, mert zenében, zenei forrásnak, zenelejátszónak nem annyira rugalmas a Dune. És csak optikai digit kimenete van. A PC-mre most csináltam nemrég egy koax kijáratot az alaplapi optikai helyett már ezt használom. XBMC + Wasapi elég jól hangzik. Majd még tesztelgetem, ha lesz rá időm/lehetőségem.
A Plex-el ha meg lehet oldalni, hogy csak egyszer kelljen médiatárat kialakítani és azt mindkét eszköz tudja kezelni az nekem elég jó hír.
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #17530 üzenetére
Ismerősnél lett kipróbálva ott ment, én nem voltam jelen
Csak kölcsön adtam.
De most csak ezért nem viszem elHa A8 kell akkor A8 kell
drdr
Hát nálad valami nagyon nincs rendbenÉn csak BD 25-50et nézek és nem szaggatnak
Warter akkor csak nem biztos, hogy nálam a hiba, hanem a kollégánál, mert ha A6al szaggatna az iso akkor Ed is kivágta volna a gépet az ablakon
Most én maradtam le valamiről de mi a FHD 3d-re (3840x2160)
Milyen kijelző jeleníti meg neked ezt?
-
zsigus
őstag
válasz
Warter #17262 üzenetére
Az nem túl jó ötlet, mert a registry-ben ott marad. Először uninstall, aztán töröljön mindent... de én először a skin-t törölném csak, ha nem a gyárit használja.
TCr: Én is most rendeltem egy 600-ast (végre).
Lehet tanítani is, ha odatartod a másik távot az infrája elé, meg tudja jegyezni a jelet. De ha kiválasztod a listából a Microsoft Windows Media Center beállítást, elvileg jónak kell lennie. Bővebben a használatiból, és innen. Bár Windows-hoz lehet, hogy más beállítások szükségesek.
-
slashing
senior tag
válasz
Warter #17093 üzenetére
a monitorom 61 cm-s....
Más, ma én is felraktam az rc2-es frodot-t hát elsőre megijedtem mert nem töröltem az adatbázist és így nem akarta megjeleníteni a postereket aminek következtében 1-2 órát b....kodtam hogy mégis mi változott az eden-hez képest, aztán egy isteni szikra kapcsán próba szerencse alapon töröltem az adatbázissal együtt majd újra feltelepít és láss csodát, de addig volt anyázásszóval szerintem tiszta telepítés nagyon ajánlott mert kitudja mi mivel akadhat össze...
-
Ed Parker
nagyúr
-
TwentySix
aktív tag
válasz
Warter #15908 üzenetére
Nekem is ures..... 1-2 hete mikor meg telepitettem a beta1-et, meg tele volt a szokasos skinekkel, akkor tettem ra a nox 3.6-ot, most teljesen ures..... Fogalmam sincs miert, 2 gepemen is ez van. Az egyiken win8+beta1(repack, a masikon win7+beta1.
Hangsulyozom par hete meg meg voltak a skinek.
Nagyon nem izgat a dolog, csak a nox 4.0-ert neztem ra. Nem tud valaki egy zip-ben letolthetot?
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #15897 üzenetére
Nincs benne az xbmcben a skinek közt? Én ott töltöttem le
Frodo-Only szóval a 11essel nem fog menni.
-
cekkk
veterán
válasz
Warter #15866 üzenetére
Biztos jó ötlet lesz a 8as?
Én még nem használtam, felakartam már rakni egy virtuális gépre, de még nem jutottam el odáig.Megjött már a gép?
Na ma megcsináltam a MPC-HC-t is így a xbmc már csak front-end, filmet nem játszok le vele
Én úgy érzem ennek is valamivel jobb a képe mint a xbmcnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Viccrovat
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android játékok topikja
- Spórolós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest