- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Visormail
addikt
válasz
zsigus #13286 üzenetére
Betöltöttem az nfo-t de csak a címet olvasta ki belőle, az adatokat nem. Médiatárban volt kézzel hozzáadva mert nincs fent az imdb-n csak másik részek, mindegy most töröltem és hozzáadtam újra az imdb-s Playing for Change: Peace Through Music (2008)-ot választva, magától így is csak annyit ír hogy dvd, ugyanúgy mintha az nfo-ból olvastatom ki.
Exportálni szoktam időnként, de az nem nfo-t csinál hanem egy mappát, azon belül a videodb.xml-re gondoltál, inkább oda szerkesszem be? Vagy hogy abból másoljam ki a rá vonatkozó részt és az adatokkal kibővítve rakjam a film mappájába?
Simán az nfo-ból betallózva nem értem akkor miért nem látja. -
BLiNk3r
senior tag
válasz
zsigus #13281 üzenetére
Köszönöm, már ki is próbáltam
Teljesen rendben van a beta, egyedül azt nem sikerült belőni, hogy HDMI-n átadja az audio jelet az erősítőnek, szóval marad az optikai kábeles összekötés.Pl. egy ilyen problémát Win7 alatt könnyebb megoldani? Vagy hol érezhető a Win-es megoldásnak az előnye?
-
sb
veterán
válasz
zsigus #13260 üzenetére
Ha már keymapping.
Egész sok mindent beállítottam már, működik is minden, kivéve kettőt:
- Feliratok bekapcsolása (ShowSubtitles)
- Felirat váltása (NextSubtitle)Valahogy ez a kettő nem akar működni. (De talán a next már megy, ha be van kapcsolva kézzel a felirat. Erre már nem emlékszem pontosan.)
Ötletek? -
zsigus
őstag
válasz
zsigus #13262 üzenetére
Bocsi a dupláért, elfelejtettem:
Ez csak a billentyűzetre fog vonatkozni, ha a távirányítóra szeretnéd tenni, akkor a remote.xml-be, vagy ha Harmony-t használsz akkor a joystick.Harmony.xml-be kell beleírni.
Itt egy kép, hogy hová kell beszúrni a billentyűzetnél, mert az sem mindegy, hogy hová írod: [link]
-
Zozzy
aktív tag
válasz
zsigus #13241 üzenetére
Közben kipróbáltam. Ha a Win7-ben állítom 24 Hz-re a frissítést, és nem hagyom, hogy az XBMC hozzányúljon, akkor megintcsak nem szaggat. Természetesen ugyanazzal a filmmel tesztelek, és természetesen 24p-s.
Na mindegy, együtt lehet ezzel élni szerintem. Olyan, mintha azért szaggatna, mert összeveszik a Win7 és az XBMC a frissítési frekvencia beállításán, és ez megfogná a rendszert.
Nekem 24p Smooth Film-nek nevezi (pedig magyarra van állítva) a Pana menüje ezt a beállítást, és valóban csak akkor jelenik meg, ha így kapja a jelet. -
Zozzy
aktív tag
válasz
zsigus #13238 üzenetére
Pana, átvált, azonnal kiírja, ahogy elkezdem a lejátszást. Nem személyes érzékenységről van szó, jól láthatóan szaggat.
Ha a videokártya driverében (jobban mondva Win7 monitorbeállításoknál) 60 Hz-et adok meg frissítésnek, és az XBMC-ben kikapcsolom a frekvencia szinkronizálását (azaz marad a 24p-s film 60 Hz-en), akkor vaj sima a lejátszás. A hardvernek bírnia kéne szerintem, egy Brazos, HD6310-zel, DXVA engedélyezve van.
Ezt a "24p True Cinema"-t hol találom a TV-ben? -
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #13223 üzenetére
amúgy én sem, bár nem tudom miért, szerintem csak a neve miatt, végül is ez egy playlist mint mondjuk a winampban csak te állítod be miket listázzon ki neked, aztán abból csinálhat az ember mondjuk gombot a főmenüre mint ha mondjuk lementenéd a csak madonna számok listáját egy m3u-ba... lehet hogy ezek után használni fogom, már amelyik skin támogatja.(amúgy ezt utálom az xbmc-ben hogy van 20 skin aztán mindegyik mást támogat kb. 3-4-ből kéne összegyúrni egyet ami nekem megfelelne, valami mindegyikből hiányzik ami a másikban van
)
Persze az is simán járható út hogy minden külön könyvtárban van aztán hozzáadjuk a kedvencekhez őket és a kedvencekből rakjuk ki a főmenüre. Bár nem egyszer küzdöttem már azzal hogy a kirakott kedvenc ne valami összevissza ablakszerkezetet hozzon be.
-
zeix
senior tag
válasz
zsigus #13216 üzenetére
Külön mappákba rendeztem a filmeket.
SD
DVD
HD
Ezeket külön-külön hozzáadtam a kedvencekhez és a főmenüben beállítottam a mezőket.
A főmenüben ha rákkantintok pl. a HD menüpontra, akkor üres mappát mutat, de ha a kedvencekben kattintok, akkor borítóval fanarttal infóval megjelennek szépen a mappában a filmek.Mindegyik film külön mappában van a nevével és saját nfo.val.
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #13214 üzenetére
szerintem megoldható bár én nem használom de van egy olyan dolog hogy Videók/lejátszáslisták/Új intelligens lejátszáslista
nah itt lehet beállítani különböző szűrőket, pontos menetét nem tudom mert nem használom de youtube-on láttam már róla videót hogyan kell beállítani.
Felbontás szerint is lehet mert van olyan hogy új szűrés és ott lehet választani olyat hogy videó képarány egyenlő aztán megadod a kívánt értéket.
A betűméretet a programon belül nem tudod állítani de ha valaki megkeresi az adott nézet xml-jében milyen hivatkozás vonatkozik arra a területre akkor a font.xml-ben át lehet írni, csak tudni kell melyik vonatkozik rá.
pl.: ha a Viewtype_List.xml-ben rákeresünk arra hogy font akkor találunk pl. egy ilyet:
<font>Font_Bold35</font>
nah ezek után megnyitjuk a font.xml-t és megkeressük benne a Font_Bold35-öt és ott lesz egy ilyen sor hogy <size>56</size> ezt átírjuk annyira amennyire akarjuk.
Nem olyan vészes csak meg kell találni a lista nézet xml-jében hogy pontosan milyen hivatkozás vonatkozik azon a területen a betűtípusra.
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #13164 üzenetére
"Ha az E-350-et választod akkor készülj fel komoly ventihangra, mert ezeken általában olyan 6000 körül forgó 4cm-es venti van (nekem is az volt gyárilag)."
Erre különösen érzékeny vagyok, de az Asrock lapomon lévő venti nem tudott olyan hangos lenni hogy filmnézés közben zavaró legyen. -
zsozso1
tag
válasz
zsigus #13148 üzenetére
Köszönöm a választ én is driverre gyanakodtam bár ha vissza emlékszem sosem volt tökéletes a hang kezelésem. MPC-HC használok madvr renderer társaságában és erősen elgondolkodtam egy geforce kártya beszerzésén, valahol talán azt olvastam hogy azokkal jobban teljesít. Esetleg erről valami tapasztalat?
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #13080 üzenetére
"Itt azon volt a lényeg..."
Elnézést, akkor félreértettem."Ha valaki ért a programozáshoz..."
Úgy látom hotkey nincs rá sem itt sem itt. (Utóbbi helyen van viszont digitális/analóg váltásra, ha valakinek az kell.)
Itt is ilyesmi a téma, de sajna sem az angol sem az XBMC-tudásom nem elég hozzá.cukrosleves!
A TV-m útmutatója is írja hogy sajna nem megy."És ha kábeltévén 5.1 néznéd a HBO-t, az is csak stereoban jönne???"
Csak a külső (HDMI-n érkező) hangot keveri le, a belső (pl. tuner által dekódolt) hangot kirakja több csatornán. -
TomPack
őstag
válasz
zsigus #13085 üzenetére
Oké, én elhiszem!
Csak azért írtam, mert én is küzdöttem a problémával! De sikerült úgy mogoldanom a TV beállításaiban, hogy "ne bántsa, keverje le" a hangot az optikai kimeneten. LG32LD420 Így most szól a TV is sztereóban, és az erősítő is 5.1-ben. Amelyiket felhangosítom, azt élvezem.
Pedig egy semmi extra LCD TV-m van, ami szintén nem tudja az 5.1-et, mert minek is tudná.... XBMCHC-t használok, de a géphez nem is nyúltam ezügyben. 1 Db HDMI kábellel van összekötve a TV-vel, ennyi.
És ha kábeltévén 5.1 néznéd a HBO-t, az is csak stereoban jönne??? -
TomPack
őstag
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #13039 üzenetére
Köszi!
Ha jól értem ez az exportálás egy lépésben minden a médiatárban lévő film mellé odarakja a mappába a "körítést". Arra esetleg tudod/tudjátok-e a választ hogy mi történik akkor ha ez a "csomag" már ott van? Rászemetel vagy kihagyja?
Újratelepíteni ugyanis ritkán szoktam, de a filmeket pakolgatom (berakom az adott mappába-kiveszem onnan) ahogy a hely engedi, így jól jönne ha egy-egy film eltávolítása előtt exportálhatnék (hogy ha esetleg visszarakom ne kelljen megint letölteni), de nem szeretném ha a többi ottmaradónál többszörözne/bekeverne.slashing!
Köszönöm a felvilágosítást!bozsozso!
1. Rakd el valahová a Rio-t, ahol az XBMC nem látja
2. indítsd el a médiatárat, bökj rá a Rio-ra
3. közli hogy nincs ott és megkérdi el akarod-e távolítani, mondj neki igent
4. rakd vissza a Rio-t és küld rá a keresést! -
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #13035 üzenetére
"Nem szoktál exportálni?"
Azt sem tudtam hogy lehet."Ilyenkor újratelepítésnél mindent a netről szed, de ha van exportált anyag a film mellett akkor abból tölt be mindent ha újratelepítés után hozzáadod a médiatárhoz a mappákat."
Tehát ha nekem most úgy van beállítva hogy a netről szedje a "körítést", akkor is először körülnéz a film mappájában és ha ott van amit keres akkor azt tölti be, a netre csak akkor megy ha nem találja a betölteni valókat? -
slashing
senior tag
válasz
zsigus #13020 üzenetére
az elején én is így csináltam aztán elegem lett az egészből aztán átálltam a külső scrappere, ha már nfo-val kell bűvészkedni akkor bűvészkedjen vele egy külső program. Mikor a prot.hu-t használtam + nfo-ban link még akkor is kihagyott az xbmc 10+ film scrappelését, rohad idegesítő volt mire rájöttem hogy valójában nem én vagyok b.... hogy nem jelenik meg minden film hanem csak úgy valami oknál fogva nem minden filmet scrappel le. Pedig mindig a Port.hu-ról vettem a magyar és a külföldi filmcímet is rendes könyvtár név rendes fájlnév egyiknél sincs rílíz csapatnév meg xvid stb utótag aztán mégsem találta meg mindet és keresgélhette az ember hogy melyiket nem találta meg aztán azt manuálisan néha több oldalnyi találatból kikeresve kellett újra scrappelni.
Egy hátránya van az egésznek hogy most imdb-ről szedi a külső program így angol a leírása de ezt magam megcsinálom mindig ahogy berakom a filmek mappába. Persze az elején sok filmet kellett egyszerre de ma már egyesével kell ami még mindig gyorsabb mintha xbmc-n bellül bűvészkednem kellene, ráadásul egy újratelepítés kész rémálom ha újra akarja scrappelni az összes filmet.
(#13022) zsigus
Nah akkor lehet félreértettem, mert én arra gondoltam hogy te úgy gondolod hogy mindig a film mellől nézi az adatokat ami azt eredményezi hogy lassabban fut.(nekem amúgy ez lenne a jó nem az hogy a D: meghajtórál átpakolja a C: meghajtóra is és kvázi kétszer foglalja a helyet...)
De egy előnye még így is van mégpedig a backup ha valami van akkor pillanatok alatt újra ott van ugyan úgy minden ahogy elötte. Persze ott van az xbmc belső exportja is de én azt csak egyszer használtam és valamit nagyon szarul csináltam vagy csinálta a program mert nem lett jó. -
bozsozso
őstag
válasz
zsigus #13013 üzenetére
Számomra azért lenne fontos, hogy a film mellől szedje mert vannak olyan filmek amit nem talál meg a port.hu-n és így nincs hozzá magyar leírás sem.
A Rio-val gyűlik meg a legjobban a bajom, mert amellé nem tudom sehogy a helyes adatokat varázsolni. Igazán nekem olyanra lenne szükségem aminél csak annyit mondok meg neki, hogy pl. a port.hu-n a kikeresett oldalról szedje le. Egyenlőre hiába van a film mellett nfo akkor sem megy. Az i frissítésre nincs is kérdés.
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12988 üzenetére
basszus hogy ez nekem miért nem jutott eszembe hogy átírjam a fájlneveket ohh te jó ég
A fejlesztőknek terveztem írni csak ugye elveszett amúgy rohadtul nem látom át ezt az xml xbmc skinezést, azt hittem olyan simán megy majd mint a html+css hogy néhány nap alatt simán átlátom az egészet egy kis utána olvasással meg bármit megcsinálok. Nah aztán a nagy ....
istenigazából a legnagyobb problémám hogy nem jövök rá hogy hogyan lehetne egy új nézetet felvinni a bal oldali menübe és akkor így nem kéne átírogatni hanem simán 0-ról lehetne felépíteni és akkor később könnyebb is lenne belerakni. Ilyen egyszerű full screen nézetet ahol mittudom én 3x3-as vagy 4x3-as lekerekített téglapban jelenik meg a poster vagy thumbnail kis animációval mintha benyomódna mikor rááll az ember az sima ügy de egy showcase aminek van külön showcase.xml-je meg egy másik fájlban még egy csomó egyéb vacka azt már nem vágom. És sajnos a wiki oldal sem a nulla alappal rendelkezőknek és hiányos angol tudásúaknak készült.
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12978 üzenetére
Én az aeon mq3-al jártam így igaz én voltam a hülye mert töröltem az xbmc-t hogy felrakjam újra hogy miért már nem tudom és bepipáltam hogy mindent töröljön. A legszarabb az egészben az volt hogy a fontokat is átszerkesztettem hogy legyen benne ékezetes Ő Á Ű stb aztán végül sose fejeztem be de nagyjából megcsináltam.
Nekem a korhatáros besorolással az a bajom hogy külső scrappert használok amibe nincs beleintegrálva a port.hu csak az imdb így minden angol bár az ismertetőket ha rámjön akkor kicserélem magyarra de a besorolással nem tudom mit kéne kezdeni. Talán ha németül lenne beállítva akkor ugyan azokat a piktogramokat használná de a fene tudja... de inkább így használom minthogy az xbmc belső exportálását ami nekem egyszer nagyon összekuszálta a dolgokat, szóval most Media Companion húzom le a filminfókat Ember Media Managerrel meg a sorozatokét így egyszer megcsinálom berakja a filmek mellé xbmc meg kb. 1-2 perc alatt betölti az össze filminfót ha valami gebasz lenne és újra be kell állítani a filmek mappát.
Jók ezek az ikonok már csak azért is mert nem rikít a sárga kör stb...
Csak mellékesen írom hátha valakinek még hasznos lehet ha nem scrapelhető fájlokat akar megjeleníteni a Filmek közt akkor van egy YANG nevü kis alkalmazás ami csinál egy nfo-t a fájl mellé és így megjelenik a filmek részen is. De van egy olyan scrapper is valahol az xbmc fórumon (valami only filmename scrapper) ami szintén a filmek részbe belerakja a "home videókat" nfo nélkül persze mellé lehet rakni ugyan úgy xyz.tbn nevü borítót stb...
Szerk:
"Erről beugrott hogy már korábban is akartam kérdezni: "gyári" "
Meg kell keresni azt nézet típus a xbmc mappájában és az xml-jében átírni azt a részt ha jól emlékszem van két fajta vezió amit használnak ennek a megjelenítésére az egyik egy rövidebb tartalmat jelenít meg a másik egy hosszabbat. Nah megtaláltam:
ListItem.PlotOutline - Small Summary of current Video in a list or thumb control
ListItem.Plot - Complete Text Summary of Video in a list or thumb controlszóval valami ilyesmit kell keresni az xml-ben
-
canniball
nagyúr
válasz
zsigus #12978 üzenetére
"...elment az áram két sorral a vége előtt, természetesen nem volt elmentve az XML."
Auto save, UPS."Screenshoot"
Screenshot.
Erről beugrott hogy már korábban is akartam kérdezni: "gyári" témát használok (de ezek szerint nem csak annál van ilyen) és megesik hogy a film infó nem fér ki az erre "kiszabott" helyre, ilyenkor ugye görgeti; nem lehet valahogy megoldani hogy nagyobb legyen a hely és kiférjen a hosszabb tartalom is? -
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12975 üzenetére
Én is jól bes...tam az upgradet, előtte való nap fejeztem be a thumbnail nézet átírását úgy ahogy nekem tetszett, erre másnap indítom és automatikus update felülírt mindent és azt a nézetet ki is vették az újból ugyhogy még átírni sem tudom újra...
Amúgy meg többet vártam az a 3.0-tól, gyak felesleges dolgokat újítottak be, az egyetlen normális sorozatnézetet az epizódot meg elcseszték azzal a jobb-ra igazítással, rohadt szar így nézni... amit még mindig nem értek hogy a nem scrapelt média fájlokat mondjuk fal nézetben miért kocka ikonokkal jelenítik meg?! Oda téglalap kéne 16:9-es aránnyal sokkal nagyobban mint azok a kis szaros kockák. (pont ezért írtam át a thumbnail nézetet 3x3 felosztársa.....
-
tendetiti
tag
válasz
zsigus #12965 üzenetére
Sikerült minden, köszönöm a segítséget. Azt hiszem belevágok az átépítésbe. Ami most rendelkezésre áll. az egy Asus P5B alaplap (ATX), 4x512 Kingston Hyperx rammal, Intel 2.13 C2D proci, FSB Bluestorm II táp ami igen halk, Asus 7300 GT VGA (ezt mindenképen cserélném) beleraknám egy SilverStone LC-10-es házba. Tudom, hogy HTPC-nek sokat fogyaszt, de ez van "készleten". Videokártyát mire lenne érdemes lecserélni, ill. egy távirányító is jó lenne (Egy Logitech Harmony 700 van, tehát lehet, hogy elég lenne egy infra vevő). Fontos lenne még, hogy meg tudjam oldani azt, hogy a hangot ki tudjam küldeni SPDIF és egyszerre HDMI kimeneten is.
-
tendetiti
tag
válasz
zsigus #12962 üzenetére
Pont ezzel a témával volt az a gondom, hogy kiírja, hogy nem támogatja az egeret. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy van egy kb. 4 éves asztali gépem amit kb. 1/2 éve nem használok, gondoltam átépítem HTPC-nek, de mielőtt beruháznék, házra, távra stb. ill. újraraknám az egészet, gondoltam kipróbálom megy-e ez nekem?
-
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12883 üzenetére
mint laikus aki soha nem használt még "élőbe" tehát mindennapi használatban nem ismerem az openelecet és xmbc-t kérdezem, hogy miért kell egy 25ezer forintos táv, és miért nem jó egy le-fel-jobbra-balra-ok-play-pause távirányító?
nyilván millió meg egy funkciója van az xmbc-nek amiről majd csak használat közben szerzek tudomást, csak épp érdekel. én személy szerint ilyet fogok beszerezni hozzá.
köszi az eddigi segítséget, remélem mikor felbőgnek a motorok, már minden agyba lesz és nem kell állandóan ide rohannom minden hülyeséget megkérdezni
a sambával akkor pont ugyanúgy tudok bánni mintha egy.... debian lenne pl (debiant írtam mert azt használom és javaslom és alkalmazom mindig mint webszerver.) -
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12846 üzenetére
igen, ott néztem. azon belül hol? kerestem a "helyén" a /dev/ mappában, de ott nem volt. igazából kerestem én mindenhol... biztos h be volt dugva, indításkor kiírta. semmi extra raid meg ilyenek, egy sima 1.5tb hdd magába sata zsinórral.
ezt próbáltam ki: OpenELEC PVR 2.0 (Beta 3) - 1.95.3 ION x86_64 (119 MB) MD5
meg a nembéta verziót is természetesen: OpenELEC 1.0 (stable) - 1.0.2 ION x86_64 (102 MB) MD5 -
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12843 üzenetére
zsigus ezt te írtad: "Egyébként nem gond az OpenELEC-nél az NTFS vinyó, magától mountolja, tehát ugyanúgy kezeli mint egy Windows."
úgy értem, hogy feltelepítem pendrive-ról pendrive-ra az xmbc-t úgy, hogy benne van a gépben a ntfs hdd is és mégsem látja sehol. bár már találtam az xmbc fórumon egy topicot ami elvileg megodlja, csak nehéz úgy, hogy egy gép van még csak, így ki-bekapcsolás szükséges minden próánáljó jó xmbc-t írtam nem openelec-et.. na.
tehát az open elec-et telepítem pendrvról pendrvra stb.a hdd-t meg mégiscsak jó lenne a házon belül tudni. úgy szép.. lehet, hogy a dvd helyére megpróbálom betuszkolni. még az is kérdés, hogy az asus lap a hűtőbordával befér-e a házba amit kinéztem...
-
Piedon
tag
válasz
zsigus #12798 üzenetére
Köszi!
Sajna nekem a házamba nem lehet így beszerkeszteni 12cm-es ventit, de majd valamit kitalálok, hogy hallgattassam el a prociventillátort.Off:
Mindenkitől aki már használt Openelec-et:
Openelec-nél mekkora sebességet lehet elérni Samba megosztásra való másolás közben Gigabites háló esetén? Mert nekem kb. 20Mbájt/sec stabilan. Ez jónak számít vagy lehet ezt még feljebb is tornázni? Pl. Ext-re formázott vinyóval, stb. -
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12794 üzenetére
(WIN7)Nálam a sima főmenü az 5-17% közt folyamatosan ugrált, a filmböngészésnél jó erős 30% hol több hol kevesebb kicsit de majdnem fix-en 30%, a film lejátszás az meg 0-5% közt van sd-720p tartalomnál 1080-as nem sok van azt most nem kerestem ez amúgy is nagyon jól működik.
Lehet volt valami anomália, azaz igazság hogy jelenleg felesben megy asztalinak is mert bedöglött a rendes gépem aztán akkor úgy vásároltam hogy majd ez egyszer fixen htpc lesz de annyira jól szuperál asztalinak hogy megtartom aztán lesz egy trinity vagy ivy-s htpc mikor veszek normális tv-t, így nagyon nem is mélyedtem bele az openelecbe mert elsőre nem azt kaptam amit vártam bajlódni meg nem akartam mert tudtam hogy ugyse fogom tudni így használni hogy erre is kell a gép meg arra is...
meg amúgy sem a cpu terhelés idegesít hanem a szar alu inteles hűtő ami netezés filmlejátszás zenehallgatásnál elvan 1100 fordulaton átlag 42-43 fokon de amint a terhelés 20-30% körül van egyből felk.....ja a fordulatot olyan 2000-3000 közé aztán zúg az egész. Az asrock lapon meg nem megy rendesen a speedfan(a gyári meg egy rakás szar), nagy nehez elértem hogy legalább szabályozni lehessen de automatikusra nem lehet rávenni, ha leveszem veke 1100-ra ami a minimum akkor 20-30%-on 55-60 fokra megy a cpu pillanatok alatt... kell egy rendes hűtő az az igazság, de a monitorom is bedöglött a routerem is a nyomtatóm már napjára sem emlékszem mikor, így nem lehet
-
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12792 üzenetére
win 7, nem is filmlejátszásnál volt jellemző hanem a menü-ben vagy a filmek kiválasztásánál. pontos számokra nem emlékszem de nagy volt a differencia mert már a főmenüben elkezdett feljebbkúszni a hőmérséklet, jó mondjuk szar alu gyári intel van még egyenlőre szóval ez nem a legnagyobb probléma. Jah meg lassabban bootolt usb3-ról mint a win 7 igaz az ssd-n van. De ha már hozzászokik az ember a 18-19 másodperces bootoláshoz akkor már minden szar
persze ezek nem olyan problémák amik nagyon zavaróak... mindegyikre van valamilyen megoldás...
-
zsigus
őstag
válasz
zsigus #12786 üzenetére
A torrent tárgytalan, működik csak nem jelzi ki az állapotot/sebességet, és azt hittem nem tölt, de kipróbáltam egy torrentel, és lejött. Király!
slashing: Mihez képest terhel jobban? XBMC Live vagy Windows?
Most megnéztem a legfrissebb Fusion build-el, nálam E350-en BD videónál 15% körüli a terhelés, SD videónál pedig 19-20. Ez E350-en (2x1,6 Ghz) igen jó eredmény. -
slashing
senior tag
válasz
zsigus #12790 üzenetére
persze nálam is v.színű úgy fog kinézni a dolog hogy a tesztelés marad win7 asztalin aztán a tv alatt már csak ami kell lesz rajta. Nálam most az összes skin le van töltve meg a jobbaknak az svn verziója, de ha tudnám hogyan kell akkor az aeon-ból lenne egy nox egy svn nox meg plusz egy amibe beleturkálhatok xml szinten.
Kár hogy elég bonyolultan épül fel egy skin, hiába futottam neki már sokadszor mindig lepattanok egy egy nézetet át tudok írni így vagy úgy de egy új nézetet egyszerűen nem tudom hogyan kéne a választható listába tenni...
amúgy én egyszer kipróbáltam az openelec-tet de nálam kb. 20%-al jobban terhelte a gépet, már a menüben is durván zabálta a cpu-t ami így melegedett a hűtő meg egyre inkább felpörgött.
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12786 üzenetére
sajnos/hálistennek nem "itthon" lakom.
pont ezért van/volna szükségem nagra kódoló eszközre, hogy tudjak magyar tv-t nézni.ez itt pl supported: MSI DigiVox II V3.0
ezzel tudnék fogni satellite adást is pl a thor műholdról? (igen, van tányér, van fej, van minden, csak a dreamboxot - is - szeretném felváltani egy mindenttudó htpc-vel)
-
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12775 üzenetére
szerintem is csak egy darab zsinór. a fent említett asus lap pedig kizárólag 2.0ás csatlakozókkal rendelkezik, a kártyát+olvasóját meg ki tudom próbálni. eléggé elment a htpctől ez a téma de legalább ezt is tudjuk...
van egy kártyaolvasóm, 2.0nak volt írva, de a bele dugott 2gigás kártyáról percekig bootolt a gép, ugyanezzel a kártyával közvetlenül az alaplapba dugva pedig másodpercekig tartott... -
rigo88
aktív tag
válasz
zsigus #12765 üzenetére
köszönöm!
mégn incs meg a gép, mercutio kollégától fogom megvenni a lapot, ha még aktuális, egyelőre nem jelentkezik.
van viszont egy apróbb problémám.
van egy 1.5tb-s hdd-m amit szeretnék a htpcbe rakni. kellene nekem viszont egy másik is amin a rendszer van, és egy ilyen 4gigás flash disk-re gondoltam, csak nem tudom, hogy érdemes-e megvenni..
ez az.
viszont ha a 1.5tb hdd fat/ntfs-re van formázva ez a linux alapú xbmc nem fogja látni jól sejtem? -
bozsozso
őstag
válasz
zsigus #12751 üzenetére
egy másik openelec verziót akarok felrakni, mert a fusion verzió nem tudom miért nem játsza le rendesen a videókat amivel eddig nem volt gondom win7+xbmc alatt. Ki akarom próbálni a genericet hátha azzal jó lesz. A beállításaim szerintem jók, de mégis kockásodik a kép a filmek alatt. A médiatár exportról nem tudtam a beállításokat csak hozzátettem, de az tényleg nem fontos mivel tényleg nem tart sokáig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- iPhone topik
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Íme az új Android Auto!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest