- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
band1103 #5974 üzenetére
Szerintem nagyon ki van hegyezve a VGA-s lejatszasra. Ha szoftveresen nem sikerul beloni, akkor gond lesz. Meg nem tudom, hogy lesz-e benne esetleg tartalek?
Itt volt a PH-s teszt is, szerintem is tisztabb, szarazabb egy erosebb CPU. A minel kisebb fogyasztas sem lenyeges, plane, ha mellette mondjuk egy plazma lesz
.
-
k2laci
tag
válasz
band1103 #5966 üzenetére
Ami a WDTV-t illeti én valóban inkább a célhardverre hajlanék (média lejátszó), csak attól félek, hogy ott firmware tekintetében ki vagyok szolgáltatva a gyártónak. Pl. van amikor nem ékezetes a felirat, nem jó helyre esik, nem fér ki a képernyőre, nem ismer bizonyos szabványú video file-okat stb.
A HTPC mivel windows alapon fut, ezért ezek a gondok könnyen kiküszöbölhetőek.De minden ötletre nyitott vagyok, még csak a tervezés fázisában állok
-
k2laci
tag
válasz
band1103 #5966 üzenetére
Dehogy tudom...
Azt tudom, hogy az Asusok általában jók, de HTPC-ben semmi tapasztalatom. Most tervezek venni egy HD-s plazma TV-t és mellé akarnék valami HTPC-t összepakolni. Csak filmnézésre lenne semmi másra, viszont jó lenne ha mondjuk az 1080-as MKV-k se akadoznának rajta .... -
szabi__memo
nagyúr
válasz
band1103 #5914 üzenetére
Igen, néztem ilyeneket, de mindhez IR távirányitó van. Nem tudom, ezekre nem kell rálátás? Gondolom valahova előre ki kellene vezetni az érzélelő részt, vagy nem?
Szerintem sem egy ModeCom Feel ITX-es házhoz sem egy készgépbe (pl. az ASRock) nincs lehetőség beizzitaani. De javits ki ha nincs igazam. Én csak örülnék neki ha mégis lenne rá lehetőség.
Egyénként pedig távirányitás szempontból azt sem tudom, hogy ezekkel lehetne-e valami media frontend-et irányitani, vagy csak a saját gyártói szoftverjüket?Várom az okositást!
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #5876 üzenetére
"Akkor nem szabad SSD HDD-t tenni a gépbe rendszervinyónak mert nem bírja?"
Dehogy nem szabad, sot. SSD-re swapelni viszont tenyleg nagyon rossz otlet, nem is csinalja senki (marmint leszamitva nehany rombolasmanias tesztelot
).
Normalis SSD-s Linuxnal valahogy ugy nez ki a dolog, hogy nincs swap (most komolyan, minek?), a /tmp RAM drive-on, a konkret SSD meg noatime-mal van mountolva, igy tenyleg csak annyi iras megy az SSD-re, amit a user konkretan csinal (file-ok mentese, ilyesmi), az meg nem gond.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
band1103 #5865 üzenetére
A korlátozott írhatóság miatt az SSD-ben sem hiszek, hiába a wear leveling.
Olvastam egy tesztet, ahol egy pendrivera átirányították a windows swapfájlt, és a meghajtó ~másfél óra használat után meghibásodott. Ha a 10x többször írható flash-típus van benne, akkor kibír ~2 munkanap használatot. Ez így nem szimpatikus nekem.Ezért eleve olyan "herélt" oprendszer jöhet szóba, aminél minden lemezre írkálás tiltva van, vagyis nincs swap, nincsenek tmp állományok, nincs "eseménynapló", stb.
Ha ezt sikerült összehozni, olcsóbbnak tarom a CF+átalakítót mint az eSATÁs pendrive.Viszont az egyedi beállításokat -hálózati beállítások, elérési utak, tvkártya beállítások- mégis el kell tudni menteni valahova. Ez lehet egy különálló kis méretű pendrive is akár.
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #5814 üzenetére
"2. kérdés: Sajna van egy rossz hírem. a 780G-val szerelt lapok nem adnak kis hangot a HDMI-n keresztül így a tied sem."
A jo hir viszont az, hogy ez nem igaz
A 780G tud hangot kiadni HDMI-n.
Ami viszont igaz, az az, hogy a 780G nem tamogatja a HD hangot, csak a sima stereo/DD/DTS hangokat, bar - privat velemenyem szerint - ez nem szamit tul sokat. -
susuahod
csendes tag
válasz
band1103 #5814 üzenetére
Köszi band1103 a választ,
ettől féltem én is.
Van olyan AMD-s alaplap, amelyik támogatja a HDMI-s audio out-ot?A nyitott kérdéseim bővültek:
1. Hogyan tudom elérni, hogy a filmek automatikusan 1920x1080-as felbontásban menjenek át a TV-re, de amikor nem filmet nézek (pl böngészek), akkor kisebb legyen a felbontás?
3. Elképzelhető, hogy a HDMI-n keresztül a TV távirányítójával irányítsam a PC-t? Milyen segédprogram kell ehhez? Ezt támogatja vmilyen alaplap? Milyen távitányítot ajánlotok, ha a TV (philips) távirányítójával ez megvalósíthatatlan?
4. Milyen progtamot ajánlotok, amit feltétlen próbáljak ki egy ilyen HTPC-n? Milyen windows verziót ajánlotok? Melyek a legjobb ingyenes médiacenter szoftver?Előre is köszi!
Attila -
válasz
band1103 #5758 üzenetére
Számomra ez egyszerű következtetés.
Ha a kétmagos atommal hw gyorsítás mellett ~60%-os terhelést mértek a kiváltságosok akik már hozzájutottak, akkor az egymagos atom hw gyorsítás mellett 120%-ot jelent, feltételezve a két mag tökéletes kihasználás dekódolás közben. Ha ettől eltekintünk, akkor is 100% körülre tehető a terhelés ami nem azt jelenti nálam hogy "még pont nem szaggat", hanem "már pont nem folyamatos / csúszik az av szinkon".Másik dolog, hogy a gyártó mit is ígér pontosan? A gyártó kifejtette hogy ez milyen szép és jó, beraktak egy ismeretlen információkkal rendelkező videót, de semmi adatot nem közölt. Anélkül meg nem tények a tények. Nem, nem azt mondom hogy nem fake, csak hogy állítólag a gyártó állít valamit úgy hogy semmit nem mondd. Marketingduma az egész: "Full HD resolution with HDMI connector, 1080p H.264 decoding, high definition audio"
Faq-ban is látok keveredést.
"Everybody knows Atom can't do HD!"
"That's true for most netbooks based on Atom N270 (Diamondville). fit-PC2 is based on Atom Z530 (Menlow) that has built in video acceleration. It can play Full HD 1080p at under 20% CPU load and under 7W total power consumption."Érdekes mindez amiatt mert a gyártó azt írja a gyorsítás a cpuban van, nem a chipsetben. Most vagy az intel nem tudja mit gyártott, vagy a gyártó ír faqban hamis állítást. Megint szembetűnik az állítólagos 20%-os cpu terhelés, amit a kétmagos atom 60%-ra hozz össze, azt ők megoldják egy magból harmad akkora terhelés mellett? Nem hiszem hogy ennyivel jobb az intel még igazándiból ki sem próbált gma500-as vgájában a gyorsítás 2.3w-ból, mint az nvidia9400-esben lévő.
Egy szó mint száz: nekem a nem helytálló információk és a csak marketinget felvonultató hd részletezés arra enged következtetni az eddig megismert tapasztalatokkal, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.
És fenntartom a jogot arra hogy véleményemet kinyilvánítsam adott téma kapcsán akkor is ha azzal mások nem értenek egyet anélkül, hogy cenzúrázni kéne a gondolataimat, aka. "nincs helye a olyan kinyilatkozásoknak"
-
válasz
band1103 #5748 üzenetére
245$ sok érte úgy hogy csak 1.1ghz-es proci van benne, hdd és wifi nélkül. Ami már használható lenne az a 300$ változat. Az már 1.6ghz cpuval rendelkezik, és kapsz mellé wifit is. A gond hogy teszteket nem igazán találtam még ezzel a cuccal. Egy magként az 1.6ghz akármilyen gyorsítással kevés ahhoz hogy mindig minden 1080p menjen. Egy része működhet, de mind nem.
60k-ból veszek egy zotac lapot neked 330-as atommal és ion chipsettel, mellé elfekvő 1gb ramot rakok, és bedobom egy olcsó miniitx házba. Picit erősebb platform, és bár nem elégszik meg 7w-al, hanem kell neki 28w mondjuk (ami mind a mai napig kiemelkedően kevés, csak fitpc2 mellett tűnik soknak), de lejátszik mindent és jóval több featuret tud (én pl személy szeint majdhogynem ragaszkodok az spdifhez, hdmi-n keresztül vezetett hang helyett)
-
Icewind
aktív tag
válasz
band1103 #5739 üzenetére
Értem. Akkor marad az alaplapi spdif
A vidkarit nemtom, minden valamire való technológia benne van a 780G-ben is? A HD4550nél vannak ilyen hangzatos dolgok, hogy Upscale Beyond 1080p, UVD2, Enhanced DVD Upscaling...stb Lehet nyugodtabb lennék ha - mégha egy ilyen olcsóbb is de - rendes videokarin lógna, meg legalább tuti nem akadna egy videó se(gondolom), de lehet ez csak az én hülyeségem
Bár teljesítményre ahogy néztem elég gyenge ez a 4550 is, nem nyújt sokkal többet a 780G-nél mi?Esetleg be lehet késöbb kötni ilyen "Hybrid CrossFire"-be hogy összeadódjanak? Vagy csak a kisebb atikkal lehet ilyet?
-
Icewind
aktív tag
válasz
band1103 #5735 üzenetére
szia,
köszi a választ.. naja, a HDD dolgot kicsit elirtam
Akkor alaplapból maradok a 780G-nél, most egy GIGABYTE GA-MA78G-DS3H a jelölt (ebbe ugye jó X2 5050e? csak mert olvastam hogy ezek az energiatakarékosok nem mindegyikkel kompatibilisek..)
Vidkari után azóta én is olvasgattam, látom ebbe a HD4550be minden benne van ami kell, bár a 64bites memoriasáv kicsit megijesztett, de gondolom ha nem játszok nem lesz szükségem többre.. [ez jó is lesz] sztem.A hangkivezetés dolog: Nemtudom szükségem van-e sokcsatornás LPCM-re
A max amit minőségben hallgatni szoktam az a flac, illetve rendes cd. Ehhez teljesen elég a SPDIF is ugye?
Ja és a hangkártyás kérdésemre akkor a válasz egyszerüen igen, ugyan olyan lenne minőség szempontjából egy alaplapi és egy jobb hangkari digitálison?
Mondjuk jó dolog ez a HDMI, nem bánnám ha a hang is azon menne, amúgy is kitudja miket fogok még hallgatni, talán majd az lpcm is bejátszik.. A gond a következő, a hd rendszer inkább csak a képre vonatkozik, igazi bluray-el még várnék egy időt, így perpill nem érdekelnek különösebben a HD hangzások, az említett yamaha erősítő sem képes rá. Sőt 1.2-es HDMI van rajta. Itt jön be a necces része a dolognak, úgy gondoltam hogy mivel a TV-n is és a vidkarin is 1.3, így képileg azokat összekötöm, az erősitöt meg külön SPDIFEN. Ha az egész HDMI-n menne, akkor be kéne ugye vezetnem a képet is az 1.2-es HDMI-be. Kérdésem az, hogy ilyenkor az 1.3as előnyei(?) elvesznek, azaz 1.2 "megy tovább a tv felé"?
Vagy képes átvezetni magán? Mi a lényegi különbség a kettő közt? Olyasmiket olvastam hogy az 1.3as támogat nagyobb színlefedettségeket stb a tévém is erős ilyenekben, így ettől nem szeretnék megvállni. Vagy nagyon hülyeséget beszélek?
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #5573 üzenetére
"a HDMI kimeneten ki tudnak küldeni hangot is de a minőségére sokan panaszkodtak"
???
Mi volt a konkret panasz? Csak azert, mert HDMI egyszeruen kirakjak az adatot, es ott nincs olyan, hogy minosegromlas: vagy atmegy rendesen, checksumostol, mindenestol, vagy nem, olyan nincs, hogy atmegy, csak rosszabbul.
-
gothic20
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz
band1103 #5561 üzenetére
"Talán nem használsz majd benne 140W-os CPU-t de elgondolkodtató hogy milyen alkatrészeket használhattak hozzá hogy nem megy benne a 125W-os CPU sem, míg a többi versenyző bírja az akár 140W-os CPU-kat is."
Ugyanolyan alkatrészeket használnak, csak 5 helyett 4 feszszabályzó állítja elő a proci tápáramát.
-
gothic20
aktív tag
válasz
band1103 #5561 üzenetére
Akkor gigabyte. Az mATX méret nem baj a gépház miatt csak 2 PIC és 1 16x PCI-E kártyát tudok beletenni. Az ára tényleg elég húzós újonnan de sikerült használtan szereznem és így „csak” 32k volt a házikó. Ugye ezzel a konfiggal a full HD filmek is gond nélkül mennek majd?
-
Alex91
félisten
válasz
band1103 #5526 üzenetére
de én úgy gondolom hogy az USB-vel kötöd össze a WDTV-vel, és a lan-al meg a pc-vel de ez még nem jelenti azt hogy a WDTV tud majd turkálni a pc-n. Ez csak azt jelenti szvsz hogy 2 lépésben lehet majd mozizni: Először PC-ről fel kell tenni a MyBook-ra lan-on hogy utána a WDTV tudja olvasni a MyBook-ról.
O is igy gondolta, csak ez igy nem megy...
-
duffbeer
őstag
válasz
band1103 #5470 üzenetére
Adatot nem tárol, csak az adathordozón. Létrehoz egy mappát az adathordozón és a médiaspecifikus adatokat ott tárolja (media library). És legjobb tudomásom szerint nem lehet összekötni PCvel. Esetleg azt ki lehetne próbálni, hogy egy eSATA+USBs HDDt rákötni a WDTVre usbn, az eSATAt meg a PCbe. Nincs tapasztalatom etéren, de tud működni a kettő párhuzamosan? Mert ha igen akkor veszek egy olyan racket, hogy ne kelljen mindig lehúzni a vinyót a WDTVről..
-
von_schwarz
csendes tag
válasz
band1103 #5448 üzenetére
Igen, engem is ez érdekelne, főleg a belseje.
Viszont egész jó, az elején a potival lehet vmelyik ventillátor sebességét szabályozni (ahogy látom).
És az sem világos számomra teljesen, hogy fektetve is lehet-e használni, vagy azok a lábak fixek ott az alján...
Még alszom rá egyet-kettőt, de lehet hogy beruházok egy ilyenbe (hacsak nem találok jobbat és/vagy olcsóbbat)
Bár még ez a ház is elgondolkodtat, igaz ez LCD és táp nélkül van, de ez meg 10k körüli:
[teszt]
pl itt:
[depo] -
duffbeer
őstag
válasz
band1103 #5346 üzenetére
HDMI, Intel HD4500,, optikai audio kimenet és a legfontosabb, hogy mini ITX (ami belefér a hfx házba). Nem vagyok márka mániás, csak ez a lap megtetszett. Az Intel legújabb motyója van elég kis helyre zsúfolva. Semmi extra. Vannak nagyon jó AMD lapok is, csak az nem biztos hogy beszerezhető kishazánkban. Ezért ugrott be először az Intel.
-
duffbeer
őstag
válasz
band1103 #5336 üzenetére
2 GB 1066 és 800-as ram között 600 forint a különbség, szerintem ezen nem érdemes spórolni, viszont az 1066 csak Phenommal működik. A prociban igazad van, végülis htpcnek tényleg elég az integrált VGA + X2. Az alaplap már kérdéses, mert majdnem 5k-val drágább és gyakorlatilag nem tud többet. Annyi, hogy újabb.
-
-
duffbeer
őstag
válasz
band1103 #5319 üzenetére
Asszem ATi hybrid graphics tudja ezt, de az csak bizonyos VGAval működik, nem bármelyikkel.
-
róland
veterán
válasz
band1103 #5319 üzenetére
Az ATi is tudja technológiailag, de normál PC esetében le van tiltva a chipset ezen szolgáltatása. Csak a notebookoknál engedélyezett a használata. (Ha jól emlékszem még a PH! cikke is említi az új 780-as chipset bemutatásánál.)
Szvsz értelmetlen egy döntés, de ez van.
-
dabadab
titán
válasz
band1103 #5278 üzenetére
"Úgy látom a manuál alapján hogy minden audiot csak 2 csatornásan tud"
...az analog kimeneten. Komoly hazimozinal azt meg ugy sem hasznalja az ember, digitalison meg ott az 5.1 jel (a manualt lusta vagyok elolvasni, de arra tippelnek, hogy HDMI-n nem ad ki hangot - de lehet, hogy ez a velemenyem megvaltozna egy RTFM utan
)
-
band1103
őstag
válasz
band1103 #5277 üzenetére
Szerkesztve!
Úgy látom a manuál nekem kicsit kusza. a Features-ben azt írja hogy Stereo or multi-channel digital surround audio output de lentebb meg azt hogy
"Dolby Digital*"..."*2-channel only. 2+channel signal is sent via digital pass through to a receiver. Manufactured under license from
Dolby Laboratories. “Dolby” and the double-D symbol are trademarks of Dolby Laboratories."
Ez egy jó házimozihoz tényleg kevés. -
duffbeer
őstag
válasz
band1103 #5272 üzenetére
Az adapter amit adtak hozzá 12V, asszem 1,3, vagy 1,5A. Ebből kifolyólag 18Wattnál többet nem ehet. Ha belekalkulálom, hogy tartalmaz 2db USB2.0 portot amit szintén ez a 12Vos adapter táplál (pendrive esetén), akkor ez még kevesebb. Pl. egy WD mybook 2,5"-os külső HDD képes csak az USBről táplálkozni. Ergo az össz fogyasztásnak (WD TV + MyBook) kevesebbnek kell lennie 18 Wattnál.
Egyébként Sigma Designs SMP8635LF chipset-el bír, ami ha jól tudom egyel újabb az Mvix 780-HD-ban találhatónál.
Érdekes, hogy megvételkor elég "butácska" volt. Nem kezelte a magyar SRT feliratot stb. FW frissítés után mintha kicserélték volna. Asszem még a kép is szebb lett, de lehet, csak beképzelem.
Mondjuk a gyári fw. 1.00.01 volt. Gondolom az még az első. -
NagyVillany
tag
válasz
band1103 #5265 üzenetére
Írtam hogy adott egy jóöreg tulalatin gép is, ami amióta létezik mindenre jó mozi és gamen kivül ami nálam szóba jöhet (msn, skype, netezés, torrent, tv, ftp stb.)
Inkább az lehet az ok a HTPCre, ha valahol családos a szitu és egy időben akarnak jatszani is és mozizni is, de nem is ilyen feltételeket irtam nézőpontnak, nálunk a családtagok is rendelkeznek saját PC-vel (notbuk is beleértve) -
Sera26
aktív tag
válasz
band1103 #5229 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de azzal tisztában vagyok hogy a 4850 messzemenően jobb HD tartalmak lejátszására. Viszont ez a "Surround View" teljesen új dolog számomra.
A kérdésem lényege annyi lett volna, hogy ne kelljen átalakítóval kivezetni a TV-hez a képet a 4850-ről, hanem hogy az alaplapi IGP HDMI csatijáról menjen a dolog. De akkor ezek szerint ez működik, mivel mindkét VGA üzemel egyszerre.... -
Magnat
veterán
válasz
band1103 #5218 üzenetére
Hi,
bár én sem játszom htpc-n, de azért szvsz meg lehet érteni azt is, aki akar: kicsivel nagyobb élmény a manapság elterjedtnek mond6ó 106 centin játszani, mint egy szintén gyakori 19-22 collos monitoron. Persze ha egy gépet két, egymástól eléggé eltérő tulajdonságokat megkövetelő célra akarunk használni, akkor vmilyen téren kompromisszumot kell kötni, ez nyilvánvaló... de ha ezt tudomásul vesszük, akkor szvsz jó kombó gépeket lehet építeni.
-
gmodos
csendes tag
válasz
band1103 #5194 üzenetére
Először csak szólóban kötöttem rá, mert ez a normál PCmnél működött. Aztán persze mellétettem egy monitort is. A WinXP (SP3) alatt szépen látszott a felismert TOSHIBA kijelző és a windows használta is mint kiterjesztett monitor, de a kép ennek ellenére nem látszott.
Persze frissítettem BIOS-t és VGA drivert, de semmi eredménye. És a driveren is minden általam elképzelhető felbontást és frekit megpróbáltam. -
Devil Smile
őstag
-
Devil Smile
őstag
válasz
band1103 #5171 üzenetére
igen az elvarasok maradtak.. azert gondoltam integralt vga s lapra elferjek egy regi videomagno hazban de vga val mar tul magas lenne.. a TV-n (HD ready-s) van Svideo es Component csatlakozo gondoltam biztos lehet vmi homemade modszerrel szerkeszteni hozza atalakitot es akkor a legmagasabb pont szamitasaim szerint a cpu huto lenne..
a tapokat neztem de ezek a mATX tapok horror arban vannak uh lehet h sima atx tap lesz az talan beleferne a magassagba.. ha hazaertem eloszedem a videokat megnezem melyikbe mennyi hely van.. aztan ki tudja lehet meg vga nelkul se ferek bele es akkor marad az alu lemez v savallo.. -
heckbert
csendes tag
válasz
band1103 #5133 üzenetére
utánaolvastam most jobban pár órát (nem kellett volna ide írnom előtte, lustaság volt), azt találtam, hogy az alaplapokkal amiket te írtál nem lehet DTS-HD-t és TrueHD-t bitstreamelni. jelenleg 2 hangkártya van, ami elvileg alkalmas erre (ASUS Xonar HDAV és Auzentech X-Fi HomeTheater HD). az asusról azt találtam, hogy olyan rosszak hozzá a driverek, hogy gyakorlatilag használhatatlan, az Auzentechnek elvileg január utolsó hetén kellett megjelennie, de semmi infot nem találok róla a hivatalos specifikáción kívül. vannak viszont hangkártyák amik a DTS-HDMA-t és a TrueHD-t LPCM formátumba kitömörítve pass-througholni tudják az erősítőnek. a HD3200 LPCM-et csak 2 csatornában tud küldeni, viszont ha jól látom, akkor az NV8200-as lap már tud 8 csatornásat is.
-
heckbert
csendes tag
válasz
band1103 #5089 üzenetére
köszi, valószínű, hogy inteles lesz akkor coreavc-vel, a videokártyának majd utánaolvasok jobban, ha más tesztekben jól szerepelt akkor az, ha nem akkor valami nem integrált 8-as vagy 9-es nvidia. azért akartam inkább az ffdshow-t mert azt írták valahol hogy az igaz, hogy több CPU-t eszik, de szebben dekódolja a képet. de akkor úgy tűnik ez (már) nem igaz. köszönöm a segítséget!
ui: egyébként azt írta a PC world a Gigabyte alaplapról hogy HDMI-n keresztül nem tudja szépen átküldeni a képet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Gyári garanciával FiiO M23 veszteségmentes lejátszó
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- LG 75QNED87T3B 190cm 4K UHD 120Hz 3ms HDR 10 Pro FreeSync Premium
- BenQ LW650 3D Lézer WIFI DLP Projektor -4000 ANSI Lumen - 20E óra élettartam - USB-C - WXGA 1280x800
- Schiit Magni 3 fejhallgató erősítő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest