- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbazsi
veterán
válasz
Devil Smile #5240 üzenetére
hogy érted, hogy nagyon sok a proci?
-
quby
őstag
válasz
Devil Smile #5185 üzenetére
szerintem tökéletes!most csréltem én is asus m2a-ról gigara a lapot, amugy gyakorlatilag teljesen u.a. a konfigom. csendes mindent "visz" jó választás
-
Devil Smile
őstag
válasz
Devil Smile #5184 üzenetére
nah azt hiszem marad a
GA_MA78GM-S2H +4050e s cpu +8400gs vga egy 300as tappal meg 2x 1gb rammal
aztan ha esetleg lesz tv fejlesztes akkor kikerul belole a vga..
lap18e
cpu 15e
vga 7e
ram 5-6e
tap 8korul
ez kb54e hat nem olcso.. bar kinek mi a sok..
ha vmi javitanivalot lattok a konfigba szoljatok kezdo vagyok htpc be... -
Chaser
legenda
válasz
Devil Smile #5182 üzenetére
Azért mindenféleképp kérdezz rá, hogy van-e benne kimenet, nehogy kisumákolják menetközben. CRT tv felbontása mennyi? 7xxX5xx?
Videózni biztos elég, 720p-nek sincs különösebb értelme rajta a felbontás miatt, ha lesz LCD tv-d, akkor érdemes majd venni külső vga-t.
szerk: már ha nem lenne elég HD-hoz az igp, akkor kell majd bele venni, de a topikjában biztos megmondják
-
Chaser
legenda
válasz
Devil Smile #5180 üzenetére
Adnak hozzá, legalábbis én amiket néztem annak idején, volt benne. Jól felszerelt kis lapocska így. 69vm-s2 is jó, csak azon nincs DVI és HDMI, meg úgy tudom full antituning, az s2h-ból meg akár s3h-t is lehet csinálni BIOS moddal, bár ilyen célra mind1.
-
band1103
őstag
válasz
Devil Smile #5172 üzenetére
Sok olyan VGA van aminek a nyák-ját alacsonyra tervezték és adnak hozzá kisebb hátlapot. Azt lecserélve kisebb helyre befér. Ezek az úgymond Low-profil karik. Az én HD4550 karim is ilyen bár nekem nem kell használnom a hozzá adott alacsonyabb hátlapot de ígéretes hogy a teljes nyák magassága a pci-e csatlakozósínnel együtt is csak 7 cm. Viszont ha kisebbre cserélem akkor elveszítem a d-sub csatit róla de nem baj mert a dvi-I csatiból egy egyszerű 500Ft-os átalakítóval (DVI-I ->d-sub) fel lehet tenni rá a crt moncsit így is. Tehát magasságban a te lélektani határod a 8 cm. Ennél kisebb házba nem mennek bele a low-profil karik sem szvsz.
És minden elismerésem azok embereknek akik nem készen vesznek HTPC házat hanem maguk alakítanak ki egyet valamiből!
-
band1103
őstag
válasz
Devil Smile #5170 üzenetére
Tehát azok az elvárások maradtak amiket vázoltál a (#5146)-ban? Van egy kis gond. Azt mondtad ott hogy síkképcsöves TV van jelenleg. Ha ki szeretnéd tenni a gép képét hogy TV-n nézhesd a filmeket akkor kell neked egy s-video kimenet hogy átalakítva rca-ra feldughasd a tv-re a géped. Viszont olyan kimenet nincs egyetlen egy IGP-s lapon sem főleg nem a GA-MA78GM-S2H ill. DS2H-n. Mondjuk vehetsz még az említett lapokhoz egy VGA-tv átalakítót de aranyárban mérik és egy plusz kütyü. Ezért kellhet neked egy olyan VGA amin van ilyen TV-out. Viszont ha már veszel VGA-t akkor fölösleges IGP-s megoldáson gondolkodnod. Viszont van chipset ami csak annyiban tér el a 780G-től hogy nincs rajta IGP de ugyan az a északi és déli híddal van szerelve. Ez a chipset 780V néven van forgalomban. Azért jobb mint egy a 770-es chipset mert kevesebbet fogyaszt. Ilyen lapokat találhatsz többek között: a Jetway és az ASrock kínálatában is.
Én inkább kicsit nagyobbra méretezném a tápot de nem túlzottan. Egy csendes és minőségi 300W-osra szvsz. De az nem jön ki 6k ból. Ne ezen spórolj.
-
band1103
őstag
válasz
Devil Smile #5146 üzenetére
De lusta vagy
Csak az elmult 200 hsz-t kellet volna átrohannod pár perc alatt
.
Én csak a belső fő egységekről tudok tanácsot adni. Akkor le kell előbb rögzíteni hogy neked most jelenleg csak net+divx+torrent-re kell egy igazán kicsi fogyasztású gép DE a jövőben szeretnél HD filmeket is nézni tehát időálló konfig kéne.
Ha nem akarnál soha HD filmet nézni akkor egy kis és olcsó 230-as atom platformot ajánlottam volna de később a HD filmeknél bajban lettél volna, ezért ez kiesett. Azon 2 magos atom platform ami "talán" megbirkózna a HD-val is az meg nagyon határeset ami az erejét illeti, na meg relatíve drága is. Ha a jövőben nem akarsz kellemetlen meglepetéseket de alacsony fogyasztás kell akkor Enszuke kolléga kiváló konfigját ajánlom: ez egy 73PVM-S2H alaplap egy e5200 cpu-val. 2. helyen egy olcsó kis 780V alaplap + egy 4050e cpu-val és egy nv8400-es VGA-val olcsó halk és ugyancsak alacsony fogyasztású HD ready konfig lenne.
Továbbá mindkét platformnál memória 2x1GB bőven elég. Remélem segítettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged