- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Icewind #5782 üzenetére
Esetleg Antec Veris, de szerintem ez túl drága.
Ui.: már meg akartam kérdezni, de ha jól sejtem a nicknevedből, van egy közös játékkedvencünk, ugye?
-
Tim82
félisten
válasz
Icewind #5734 üzenetére
Egyebek: valami max 6-7 ezer forintos dvd író, pár Scythe GentleTyphoon venti a házba, és persze egy IMON VFD
Imon VFD-t, amennyire körülnéztem az elmúlt két hétben, jelenleg egyáltalán nem kapsz Magyarországon. (Én is mostanában jutottam el odáig, hogy kellene.) Esetleg Thermaltake Media Lab-et, vagy az Antec-nek is van ilyen átcimkézett Imon VFD-je (bár az szvsz túl drága a maga 27k körüli árával). A Media Lab-nél pedig nincsen hangerőszabályozó gomb
, amit én sajnálok, hogy lemaradt - nem rossz dolog zenehallgatásnál nem távirányítóval, hanem gombbal fel/lecsavarni a kakaót egy HTPC-nél, mintha minihifi lenne.
-
válasz
Icewind #5742 üzenetére
Ha minden passzív az biztos nem jó. Az ha valami passzív hűtéssel készül jellemzően úgy működik hogy az egyébként meglévő szellőzés a házban elég neki. Ha minden passzív akkor ott irtózatosan meleg lesz. Meglehet próbálni hogy csak a tápban van ventilátor, ami amúgy is kifelé fújja a levegőt, de ez csak elég kicsi házban jöhet számításba. Egyébként kelleni fog ház szellőztetésére is vmi.
-
band1103
őstag
válasz
Icewind #5741 üzenetére
"Hybrid CrossFire"-be csak a HD2400 és HD34xx-eket lehet csak bekötni más karikat nem. Ez holtbiztos.
Videó-teljesítmény szinten ugyan azt nyújtja a 780G is mert ugyan az a UVD egység dobog mindkét GPU-ban. Csak és kizárólag játékokban gyorsabb a HD4550-es de ez most irreleváns.
Nem kell megijedned. Volt nálam egy 4550-es és próbaként 150 db HD filmmel teszteltem mind a 780G-t mind a 4550-est. Vegyesen volt 720p és 1080p egy egészen gyenge cpu-val. Amit a 4550-es le tudott játszani meg bele-vissza tekerni azt a 780G is kiválóan kezelte.
Továbbá nem kell félned a lejátszással kapcsolatban mert a választott cpu erre a feladatra igen erős. Sok esetben max 15%-os terheltséggel fog dolgozni. -
band1103
őstag
válasz
Icewind #5738 üzenetére
Szia!
Szívesen.
5050e: Legyél bizalommal a gyártó honlapján lévő a cpu support list-ben.
Ha ő mondja akkor úgy van.
Hang és VGA:
Amit írtam a sokcsatornás LPCM-ről az nem azt jelenti hogy nem tudja kinyomni a 780G az olyan hangot hanem azt hogy ki tudja csak lebutítva (ahogy olvastam) Ha jelenleg nincs olyan erősítőd és olyan hangsugárzó rendszered amivel élvezhetnéd a különféle HD hangzásokat akkor lehet hogy pár évig nem is lesz. Addig viszont már lehet hogy a HTPC-det amit most építesz le fogod cserélni tehát lehet hogy neked jelenleg elég lesz az a hangzás amit a 780G tud. De szerencsére azért szépen szólÉppen ezért Valszeg számodra elég lesz a SPDIF kimenet is mert ezeken a minőségi szinten ugyan olyan lenne az alaplapi mint egy jobb hangkari, legalább is digitálison.
Ebből és abból kifolyólag hogy az alaplapon is van 1.3 -as HDMI kimenet, teljesen okafogyottá vált egy VGA kari beszerelése. kivéve ha több mint 2 kijelzőt szeretnél használni egyszerre. Számodra a + kari többlet fogyasztás meg...többlet-minden. Főleg ha nem fogsz játszani (nem HTPC funkció).
HDMI 1.2-1.3 : Azt hiszem hogy a VGA-al ellentétben ez az alaplapi HDMI(1.3) nem visz ki audio jelet. Arra viszont ott lesz a SPDIF. Remélem nem lesz baj hogy +1 vezeték fog lógni
.
-
band1103
őstag
válasz
Icewind #5734 üzenetére
Szia!
Ha fontos a jó hang akkor valszeg sokcsatornás LPCM támogatás is kellene. Az a rossz hír hogy sajna a 780G-vel szerelt alaplapok sokfajta hangot képesek kiadni magukból csak éppen az ilyet nem. Bár nem mindenki használ ilyen hangot de neked szükséged lehet rá. Viszont úgy tudom hogy az ATI HD 4550-es vga-nak van olyan verziója is amin HDMI csati is van 2 DVI mellett és jó hír hogy képes a fent említett hang kivezetésére is HDMI-n keresztül. Ha tévedek majd helyesbítenek. Viszont nagyobb VGA-t beletenni pénzpazarlás.
Viszont az a helyzet hogy egy 780G lap annyival jobb technológiára épül hogy mégis érdemesebb inkább ilyet választani mert sokkal kevesebbet eszik, kevésbé melegszik tehát kevésbé fűti a házat belülről.
Bocs hogy helyesbítelek de nem HHD hanem HDD. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Icewind #4755 üzenetére
Ezeknek a gépházaknak a Power led adja a bekapcsoló gomb háttérfényét, ha nem kötöd az alaplapra a Power led-et akkor nem fog világítani.
iMON VFD be tudja kapcsolni a gépet a Power gomb alaplapra kötése nélkül is, mivel a VFD-t kell az alaplapra kötni, és a Power gomb kábelét a VFD-be.
A VFD kikapcsolható a saját szoftverével, illetve megadható neki, hogy mit mutasson (dátum/idő, grafikus EQ, hírek, HDD tárhely, stb...). Az is beállítható, hogy csak akkor kapcsoljon ki, ha a gépet kikapcsoltad. Készenléti üzenetnek megadhatsz 1 db SPACE-et és akkor nem mutat semmit...
-
wassermann
addikt
válasz
Icewind #4720 üzenetére
A HDMI digitális jelátvitel, emiatt jó lehet az alaplapi is. A csatornaszám (5.1 7.1... ) pedig automatikusan beállítódik, mert pl. az LCD TV "visszaszól" a PC-nek, hogy ő csak sztereó.
Ha sok csatornás hangot akarsz akkor kell egy HDMI-ki és bemenetes erősítő, amit a TV és a PC közé kell "befűzni". Ez leveszi a hangot, illetve a TV-től "megkérdezi" mennyi ideig tart a képfeldolgozás és a megjelenítés. Ennek megfelelően késlelteti a hangot, nehogy a kép lemaradjon a hanghoz képest
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest