Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• susuahod

csendes tag

válasz band1103 #5814 üzenetére

Köszi band1103 a választ,
    ettől féltem én is.
    Van olyan AMD-s alaplap, amelyik támogatja a HDMI-s audio out-ot?

A nyitott kérdéseim bővültek:

1. Hogyan tudom elérni, hogy a filmek automatikusan 1920x1080-as felbontásban menjenek át a TV-re, de amikor nem filmet nézek (pl böngészek), akkor kisebb legyen a felbontás?

3. Elképzelhető, hogy a HDMI-n keresztül a TV távirányítójával irányítsam a PC-t? Milyen segédprogram kell ehhez? Ezt támogatja vmilyen alaplap? Milyen távitányítot ajánlotok, ha a TV (philips) távirányítójával ez megvalósíthatatlan?
    4. Milyen progtamot ajánlotok, amit feltétlen próbáljak ki egy ilyen HTPC-n? Milyen windows verziót ajánlotok? Melyek a legjobb ingyenes médiacenter szoftver?

Előre is köszi!
    Attila

• susuahod

csendes tag

Szisztok!

Lenne egy-két láma kérdésem:

A héten megvettem a 47-es FullHD TV-t és már korábban összeraktam egy HTPC-t. (GA-MA78GM-US2H alaplap + Athlon 64 X2 4850e) HDMI-n vannak összekötve.
    Elsőre egy Vista64 került rá de nem vagyok nagyon elragadtatva, néha még az egér is akadozik, így lehet, hogy Xp kerül rá a hétvégén.

De amiket kérdezni akartam:
    1. Hogyan tudom elérni, hogy a filmek 1920x1080-as felbontásban menjenek át a TV-re, de a windows mondjuk feleakkora felbontásba (960x540-ben) működjön, hogy lássak is valamit belőle 2 és fél méter távolságból, ha böngészek?
    2. Hogyan tudom rávenni a Windows-t hogy a HDMI-n keresztül adjon hangot is?
    3. Milyen progtamot ajánlotok, amit feltétlen próbáljak ki egy ilyen HTPC-n?

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv,
    Attila

Új hozzászólás Aktív témák