-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Icewind
aktív tag
szerintetek ha külföldről rendelek imont, a progijába ugyan úgy lesz magyar nyelv?
-
Icewind
aktív tag
Én itt láttam [link] ...persze tudom ez még nem jelenti hogy van is nekik.. mindjárt dobok is egy érdeklődő mailt..
Amúgy a thermaltake media lab.. olvastam h funkcionalitásban teljesen megegyezik, viszont a netes fotokat nézve nem tudom eldönteni ugyanakkora-e a képernyő(meg ez az ovális desing kevésbé jön be) + maga a VFD színben ugyanaz? Mintha az imonnak kék lenne megjelenítése, a media labnak meg zöldesebb?
vagy csak optikai csalódás?
-
Icewind
aktív tag
nemrossz...
bár őszintén szólva csak másfél-2 hét múlva lesz meg a pénz az alkatrészekre. Meg nemtudom, mennyire jó ha minden passzív, vidkari, procihütő, meg akkor a táp is.. illetve költségkímélő megoldásként gondoltam rá hogy a pro82 helyett egy corsair cx400at, állítólag az is majdnem olyan halk, de cserébe olcsó.. Persze egy passzívval nyilván nem érhet fel.. mindenesetre köszi, meggondolom
-
Icewind
aktív tag
válasz
band1103 #5739 üzenetére
Értem. Akkor marad az alaplapi spdif
A vidkarit nemtom, minden valamire való technológia benne van a 780G-ben is? A HD4550nél vannak ilyen hangzatos dolgok, hogy Upscale Beyond 1080p, UVD2, Enhanced DVD Upscaling...stb Lehet nyugodtabb lennék ha - mégha egy ilyen olcsóbb is de - rendes videokarin lógna, meg legalább tuti nem akadna egy videó se(gondolom), de lehet ez csak az én hülyeségem
Bár teljesítményre ahogy néztem elég gyenge ez a 4550 is, nem nyújt sokkal többet a 780G-nél mi?Esetleg be lehet késöbb kötni ilyen "Hybrid CrossFire"-be hogy összeadódjanak? Vagy csak a kisebb atikkal lehet ilyet?
-
Icewind
aktív tag
válasz
band1103 #5735 üzenetére
szia,
köszi a választ.. naja, a HDD dolgot kicsit elirtam
Akkor alaplapból maradok a 780G-nél, most egy GIGABYTE GA-MA78G-DS3H a jelölt (ebbe ugye jó X2 5050e? csak mert olvastam hogy ezek az energiatakarékosok nem mindegyikkel kompatibilisek..)
Vidkari után azóta én is olvasgattam, látom ebbe a HD4550be minden benne van ami kell, bár a 64bites memoriasáv kicsit megijesztett, de gondolom ha nem játszok nem lesz szükségem többre.. [ez jó is lesz] sztem.A hangkivezetés dolog: Nemtudom szükségem van-e sokcsatornás LPCM-re
A max amit minőségben hallgatni szoktam az a flac, illetve rendes cd. Ehhez teljesen elég a SPDIF is ugye?
Ja és a hangkártyás kérdésemre akkor a válasz egyszerüen igen, ugyan olyan lenne minőség szempontjából egy alaplapi és egy jobb hangkari digitálison?
Mondjuk jó dolog ez a HDMI, nem bánnám ha a hang is azon menne, amúgy is kitudja miket fogok még hallgatni, talán majd az lpcm is bejátszik.. A gond a következő, a hd rendszer inkább csak a képre vonatkozik, igazi bluray-el még várnék egy időt, így perpill nem érdekelnek különösebben a HD hangzások, az említett yamaha erősítő sem képes rá. Sőt 1.2-es HDMI van rajta. Itt jön be a necces része a dolognak, úgy gondoltam hogy mivel a TV-n is és a vidkarin is 1.3, így képileg azokat összekötöm, az erősitöt meg külön SPDIFEN. Ha az egész HDMI-n menne, akkor be kéne ugye vezetnem a képet is az 1.2-es HDMI-be. Kérdésem az, hogy ilyenkor az 1.3as előnyei(?) elvesznek, azaz 1.2 "megy tovább a tv felé"?
Vagy képes átvezetni magán? Mi a lényegi különbség a kettő közt? Olyasmiket olvastam hogy az 1.3as támogat nagyobb színlefedettségeket stb a tévém is erős ilyenekben, így ettől nem szeretnék megvállni. Vagy nagyon hülyeséget beszélek?
-
Icewind
aktív tag
Szépjónapot!
A következő hetekben azt hiszem én is összedobok egy htpc-t, már régi álmom
Sokat olvasgattam a témában, már tisztul a kép, de ilyen összegeknél azért kell az embernek némi megerősítés
Természetesen FULL HD videok lejátszására is használnám, de a hangminőség is igen fontos. Játékra nem, arra itt az asztali gép. Ami még szempont hogy azért a fogyasztás mérsékelt legyen, és persze halkan dolgozzon.
Ez a terv, bár még több helyütt kétséges:
Processzor: AMD Athlon X2 5050e AM2 45W
Memória: válsag ide vagy oda a ddr2 olcsoért van, úgyhogy veszek az asztali pc-mbe egy 4gb kitet, aztan a mostani 2x1gb a-data cl4 menne mozizni..
Alaplap: na ezt még nemtudom pontosan. Szimpatizálok a Gigabyte-al, elöször egy GA-MA780G-UD3H-ra gondoltam, mert h 780G meg hdmi.. De mivel tervezek külön vidkarit, így asszem egy olcsóbb is elég lenne, akár egy GA-MA74GM-S2H...(?) a csatlakozásokon kívül mire kéne figyelnem
CPU hütő: Scythe Mini Ninja passzívan, esetleg egy Scythe GentleTyphoon ráfogatva..
Ház: Mindenképp full fekete kéne és fektetett, így egy csomó kiesik. Egy ThermalTake DH101 (VF7000BNS)-re gondoltam.
HHD: két notebook vinyó lenne az igazi, de az megintcsak +költség, és épp most készülök új vinyót venni az asztali gépbe ---> így a jelenleg benne lévő 2db 400GB-s WD költözne át..
Táp: Mivel ez lenne a leghangosabb kompotens, így próbáltam valami halkat választani, ez pedig a Enermax PRO82+ 425 Watt lenne, teljesítményre gondolom bőven elég, és állítólag az egyik leghalkabb ventis táp... jobb ötlet max 20 körül?
Egyebek: valami max 6-7 ezer forintos dvd író, pár Scythe GentleTyphoon venti a házba, és persze egy IMON VFD
VGA: Ezen még filózok. 1.3as HDMI-n lenne rákötve egy 47colos philips full hd-re. Van pár elvárásom vele szemben:
- natív hdmi
- passzív hűtés (majd max az egyik venti ráfordul)
- alacsony fogyasztás
- max 15-20K
van ilyen? Ati 4xxx, kisebbek között nézelődök, sok megfelelne legalább 3 kritériumnak, de a legtöbb elvérzik a HDMI-nél... tudom tudom, soknál kapok hozzá DVI/HDMI átalakítót, de ha már ennyit áldozok rá, meg amúgy is full hd rendszer, nemár hogy a lényeget kelljen átalakítgatni..Hangkártya: Itt inkább az a kérdésem, hogy legyen/ne legyen? Bizony fontos a hang, nem a csúcskategória, de azért mégiscsak van egy Dali Concept 5.0 szettem, amit valszeg egy yamaha erősítő fog hajtani, és SPDIF-en keresztül (sztem optikain) lenne összekötve a géppel.
Olvasom hogy többen írjátok, hogy a digitális jelnél teljesen mindegy, mert a hangkártya nem vesz el, nem tesz hozzá, csak átvezeti. Másrészről olvasgatja az ember a teszteket meg véleményeket, hogy ennek meg annak a hangkártyának ilyen olyan jó hangja van, meg házimozi rendszerhez is ajánlott..stb.. Akkor most hogy is van ez?Ezek a vélemények csak az analóg kapcsolódásról szólnak?? nemvágom
Nem csak a filmek fontosak, ez lenne az elsődleges "music centerem" is.
TEHÁT: Teszem azt egy CD minőségű - mondjuk szimfónikus vagy akármilyen komolyabb - zene, SPDIF-es kapcsolódás esetén, azonos feltételek mellett (erősítő, hangfalak) TELJESEN UGYANOLYAN LESZ EGY ALAPLAPRA KÖTVE, MINT HA MONDJUK EGY ASUS XONAR D2 HAJTANÁ?Nagyjából ennyi, minden választ/észrevételt szívesen fogadok, köszöntem előre is
üdv
-
Icewind
aktív tag
"nem értem az egész konzol-mizériát, h egy ennyire sarkallatos pontban, mint az irányítás, fényévekkel a pc mögött van és így akar versenyképes lenni ..."
...azért ez így nem igaz! Melyik miben erős, a konzol valóban nem egy FPS-re termett darab pl, de mondjuk bunyos gamekben 10x jobb a joy, sztem platform gamekben is, de az autoversenyekkel sincs gond..más jellegü gamekre termett, ennyi (XBOX360 tulaj vagyok).
-
-
Icewind
aktív tag
válasz
wassermann #4721 üzenetére
Speciel nem a többcsatornás hang miatt, hanem a zenei minőség miatt gondolkodom külön hangkártyában
Azokon meg nem nagyon van hdmi..
-
Icewind
aktív tag
thx a válaszokat.. bár ez csak kezdeti ( anyagi
) megoldás lenne, előbb utobb asszem beszereznék egy külön hangkártyát, talán illendőbb egy HTPC-hez mint alaplapiról hajtani..
valaki arra, hogy ugye koaxon(vagy akár optikain) is átjönnek a hd hangzások? -
Icewind
aktív tag
...mégvalami, alaplapi (gigabyte) integrált vga és hang esetén, tudok az alaplapi HDMI-n keresztül hangot is vinni? Illetve ha nem, és veszek külön hangkártyát, akkor - bocsi a láma kérdésért - ugye digi coaxon keresztül át tudom vinni a HD hangzásokat is, ahhoz nem kell feltétlen HDMI kábel mint a képhez...?
-
Icewind
aktív tag
Hali
Egy Antec Fusion és egy Thermaltake DH101 között filozom..
Késöbb még biztos lesznek kérdéseim az egyéb kompotensekkel kapcsolatban is, de most egy "lényegtelenebb" dologra vagyok kiváncsiMégpedig arra, hogy egyrészt mindkettőnek világít a bekapcsoló gomba - no ezt ki lehet-e lőni valahogy? Vagy ha "szoftveresen" nem, akkor meg tudom-e csinálni, hogy a gomb vezetékét bekötöm, de a ledjét nem, vagy egybe megy a kettő? Ha ez sem megoldható, és mondjuk egyáltlán be se kötöm a gombot, egy imon távirányítóval bekapcsolható a gép enélkül is?
Illetve hasonló a kérdésem az imon VFD-vel kapcsolatban, ezt nyilván nem huznám ki, viszont este ha filmezek sötétben, nem túl jó h a szemembe világít, tehát állítható-e a fényereje, illetve lekapcsolható-e teljesen(ugy h a gép megy közbe és az infra is működik)?
köszöntem előre is
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Sorozatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest