Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kernel

nagyúr

válasz cigam #16374 üzenetére

Valóban csak annyi, hogy 16 000 forintért belekukkantunk, utána kiderül, hogy ezek a dolgok egyáltalán nem úgy működnek, hogy relével belebarkácsolunk, ami már önmagában is kicsit komolytalan.

Ha én ilyenbe belekezdek, akkor már megoldom full elektronikusan, nem ilyen relés villanyszerelő módszerrel, ami többféle problémát is felvet.

Ezeknél van egy infravevő, aminek a jelét egy processzor dolgozza fel, ami általában I2C vagy egyéb digitális buszon kommunikál a kapcsoló IC-vel. Főleg már egy 3 portos eszköznél.

2 portosnál még előfordulhatna, hogy beépítenek egy olyan IC-t, amit előbbi hozzászólásomban linkeltem, ahol csak logikai 1 vagy 0-ból áll a vezérlés, de a tapasztalat azt mutatja, hogy még az ilyet is szeretik megbonyolítani manapság. Pontosabban a tervező nem arra gondol, hogy a Prohardveres fórumozók kedvére tegyen, simán csak olcsó legyen a gyártás, "cseppentett" processzorral stb.

Szerintem teljesen felesleges volt ilyen javaslatokba belemenni, aki ért hozzá, nem kérdez fórumon, hanem megoldja. De itt semmi jel nem utalt arra a hozzászólás szövegében, hogy szakemberrel "állnánk" szemben.

Az viszont oda volt írva, hogy átkapcsolókkal már eleve nem is akar kísérletezni, tehát nem is ez volt a kérdés.

Amellett könnyű ilyen ötleteket lefirkantani, csak épp a reális megvalósíthatóságot továbbra sem érzem mögötte, akkor meg mi értelme nagyokat mondani... (tehát nem azt mondom, hogy lehetetlen, csupán az életszerűséggel van egy kis gond).

Próbáld ki, dokumentáld, úgy tedd közzé, akkor talán jobban átérzed, hogy miért nem kellene levegőbe beszélni.

De a távirányítót beépíthetjük a box-ba, és mikor bekapcsolódik, mindég a saját bemenetére kapcsolja a HDMI switch-t.

Viccnek ez is jó volt. Gondolom, a távszabályzóra is ráteszel egy relét, az a biztos.

Új hozzászólás Aktív témák