- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
asddsa #12898 üzenetére
Ha lehet, akkor technisatot vegyél, mert az elég megbízható. Én több, mint egy évig használtam Fibernethez. Persze lehet, hogy pár száz forinttal többe kerül. A többi típus mindigtv extrára jó, de olvastam, hogy conaxos kábeles szolgáltatókkal vannak kompatibilitási problémák.
-
zichie
senior tag
válasz
asddsa #12895 üzenetére
Veszel egy conax modult, beteszed a tv ci foglalatába, kiveszed a kártyát a t-home boxból és beteszed a modulba, innentől felesleges a box, mehet a szekrény aljára. A kártya szépen frissül a conax modulban, még erre sincs gond.
Biztos működik a dolog, mert sokan így használják.
Nincs ebben semmi warez, a szolgáltatásért fizetsz, a conax modul több műszaki áruházban, boltban kapható. Valahol ki is írják, hogy mindigtv extrához és t-home kábeltévéhez.
Nem kell boxid-vel foglalkozni, mert kábelen nincs párosítás. -
wassermann
Topikgazda
válasz
asddsa #12895 üzenetére
Szerintem ez egyértelmű:
a szolgáltató üzleti érdeke, hogy csak az adott előfizetői helyen legyen a szolgáltatás igénybe vehető. Emiatt kódolt a szolgáltatás, amihez a box szükséges. (Az UPC pl. ad TV-be való kártyát... - ezzel bombázd a szolgáltatót, hátha hajlandó becserélni a boxod. Ez az egyetlen legális mód) -
asddsa
tag
Sziasztok!
Mielott barki is leoltana nem WAREZ -t akarok!T-Home + DVB-C + csuda BoXXX + TV = Baratok kozt
Szeretnem a boxot kivenni az egyenletbol...Van erre barmifele mod? Regebben hallottam olyat, hogy a boxid -t kell egy megfelelo olvasoba masolni.
Hiaba turtam a netet nem talaltam semmit..Osszegezve:
- a TV -m tudja a DVB-C -t (eddig DIGI volt, csak koltoztem es itt nincs DIGI)
- Tovabbra is fizetni akarok a TV ert.
- nem akarom, hogy a csuda BoXXX feleslegesen aramot zabaljon!
- Lusta vagyok betanitanitani a Harmony -tValaszotok elore is koszi, akar privatban is bombazhattok..
jobban belegondolva, ez megiscsak warez, mert a szolgaltatot akarom csesztetni
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
DVB-S2 usb tunerre lenne szükségem. Mit tudtok ajánlani az alsó osztályból?
köszi előre is!
-
Watt25
veterán
válasz
Sanyika1 #12892 üzenetére
Én csak a csatlakozóra tudok válaszolni. Igen, ha nincs HDMI, akkor az YPbPr adhatja a legjobb minőséget.
-
Sanyika1
tag
Sziasztok!
Adva van egy régebbi SONY WEGA KE-P42XS1 (1024x1024) típusú plazma tv DVB-C tuner nélkül és egy DIGI TV előfizetés. Milyen SET TOP BOX-ot javasoltok hozzá? Elvárás, hogy médialejátszó (mkv, divx) legyen benne. A tv-n nincs HDMI bemenet, ennek hiányában YPbPr + audió L, R csatlakoztassam a STB-ot a legjobb képminőség érdekében? Ahogy nézegetem ilyen csatlakozó nem minden STP-ban van.
üdv
-
mexel
veterán
Na megint kicsúsztam a szerkesztési időből. Tehát nincs rajta rf modulátor. Hirtelen jól átvert a ToTV felirat. Mindegy, kipróbálok egyet.
-
mexel
veterán
Ja, ez lemaradt: ha jól látom ezen a strongon is van sima antenna kimenet régi tv-hez ugye?
Vagy a "To TV" kimenet az csak egy Loop kimenet? Mert megrendeltem ezt, de lehet hogy ez nem is jó a régi antennacsatlakozós tv-hez? -
mexel
veterán
-
törölt tag
Tudom, hogy sok hasonló cucc van a piacon. Kizárólag felvételhez kellene valami asztali csoda, aminek a felvételkezelés szempontjából használható a szoftvere/menüje is. Vagyis melyik CX-es vevőnek van a leghasználhatóbb, legtöbb hasznos, értelmes szolgáltatást adó szoftvere/menüje? Gondolok ilyesmire, hogy az átlagosnál több infót ad a képernyőn a csatorna jeléről vagy olvashatóbb/áttekinthetőbb/logikusabb a menü képe. A médialejátszásuk körüli hiszti nem érdekel. Olyasvalakitől várok segítséget, akinek személyes élményei vannak e téren konkrét készülékekkel.
-
edemke007
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani normális antenná tkültérre, mert nem értek ehhez az egész digitális átállásosdihoz.
Nem tudom milyen messze van az adóantenna :/ -
Ma kicsit utánnaolvastam az AFD-nek, és az alábbiakat találtam:
Miért érdemes MinDig TV matricás vevőkészüléket választani?
...
- Képarányhelyes megjelenítési módok 4:3 és 16:9 típusú kijelzők esetén is+ spec. leírásában is ezt olvasni:
A vevőknek az AFD-t (Active Format Description = Aktív Formátum Leírás) tudniuk kell kezelni (csupán az „első generációs” MinDig TV vevőkészülékek esetén fordulhatott elő, hogy az AFD kezelése nem volt támogatott)Szóval a MindigTV matricás boxoknak tudniuk kell az AFD-t.
Ez utóbbi még azért is érdekes, mert közérthetően leírja mi is az az AFD, és egyéb szolgáltatások, képekkel ilusztálja a különféle képmegjelenítés módokat (pl. megmutatja a windowbox-ot (gyászkeret))
sajna pár link nem működik a végén, de hasznos olvasmány. -
válasz
#66323456 #12879 üzenetére
12 egy tucat belőlük. pl. az általad említett Strong 8903 ugyanaz(?!) mint az Alcor 2800. Kísérteties/féelmetes a hasonlóság.
Amúgy meg mindegyik kínában készül, pici módosításokkal (milyen matricát ragasztanak rá, milyen színű a menü,....), de vége mind1iknek egy digitális stream. Ha HDMI-vel kötöd össze, úgyis a TV-n múlik mit bogarászik ki belőle, ha analógot, akkor meg a kábel, és maga az analóg tv úgy is elfedi a hibákat.
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha e két készülék között kéne választani:
STRONG SRT8903 vagy WAYTEQ HD95CX
akkor melyik korrektebb műszakilag, mint vevő és felvevő? A médialejátszó képesség nem szempont, legfeljebb plusz pont...
-
mexel
veterán
A Strong SRT 8102+ -ról tud valaki konkrétat? Az érdekelne hogy tudja-e az AFD-t és milyen a médialejátszója? Miket játszik (avi, mkv) és mennyire finnyás.
-
Olyan antenna nem létezik.
Valószínű a falról visszaverődő(átszűrődő?) jelet veszi, ezért mutatja a hátoldalát felétek. Esetleg találtok olyan pozitúrát, ahol az ablak felé néz, és jobb(vagy ugyanolyan jó) a vétel.Miért nem teszitek ezt a falra? Meg se merem kérdezni miért teszitek egyáltalán a falra
totyak
Most akkor jól értem, hogy nem mindegyik tunerben van ilyen RF modulátor, tehát nekem nem mindegyik megfelelő, csak amiben alapból be van építve? Vagy RF nélküli tuner + modulátor vásárlás?
Igen.
Ez a két opció?
A harmadik pl. aTV lecserélése egy beépített dvb-t tuneresre.
ahány tuner, annyiféleképpen vannak jelezve a dugók is.
?? Nem csak a jelzések 1értelműek, de maguk a csatlakozók is egyediek, hogy össze ne lehessen téveszteni.
Az antenne bemenetbe megy az antenna
A loop kimenetbe "folytatódik". Ez amolyan elosztó féleség, ha az antenna jelét tovább akarod vinni a videómagnóhoz, TV-hez, rádióhoz. Csak arra szolgál hogy a "benyelt" antennajelet továbadja. Így lehet felfűzni a BOX-ot a leg1xerübben. Így megoldható a digitális vétel is, de marad a hagyományos analóg vétel lehetősége. Ha csak 1 vételi pont van, vagy az antenna jel másképpen van elosztva a többi készülék számára, akkor a "loop"vagy "to tv" kimenetre nem kerül semmi.
A fenti Strong 8106 hátulján is látszik a dedikált RF kimenet("modulator"). Ezen keresztül adja ki a box által vett adást az olyan régi TV-kre, amiknek csak antennabemenetük van.De vigyázz, a példában említett strong8106-ban nincs kártyaolvasó, nincs hova dugni a kártyát, csak FTA adások vehetők vele.
A vevők többi kép/hang kimenete annyira egyedi, hogy még akarva sem tudod összekeverni (hdmi,scart,usb)
(Meg azt hiszem az RF nem tud TimeShift-et.)
Nem olvastam a manuelt, de meglepő lenne, hogy tud felvenni USB-re, denem tudja a timeshift-et.
-
totyak
aktív tag
válasz
Kernel #12855 üzenetére
Teljes technikai analfabéta vagyok ilyen téren, szóval ettől sem lettem okosabb.
Most akkor jól értem, hogy nem mindegyik tunerben van ilyen RF modulátor, tehát nekem nem mindegyik megfelelő, csak amiben alapból be van építve? Vagy RF nélküli tuner + modulátor vásárlás? Ez a két opció? Próbáltunk utánaolvasni a dolognak, de jellemzően semmi normális leírást nem találtunk, meg ahány tuner, annyiféleképpen vannak jelezve a dugók is.
Lényegében nekünk csak arra az egy TV-re kéne rákötni, nem akarjuk elágaztatni másikra.Esetleg tudnál/tudnátok írni pár normálisabbat (10k-ig), amiben van ilyen RF tuner beépítve? Ugye a Wayteq-ről már szó esett, de nem tudom, hogy az már alapból megkapta-e a frissítéseket gyárilag, mint a nagy tesó (a CX-es), vagy azzal is annyi gond lenne, mint a másikkal frissítések előtt. (Meg azt hiszem az RF nem tud TimeShift-et.)
Köszi
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy DVB-T vételhez keresnék olyan antennát amit nem kell az adás felé fordítani mert pont az a helyzet, hogy a tévé mellé tett antenna (Sencor SDA-300) pont a hátát mutatja amikor jó a vétel ... .
Van olyan hasonló (lapos dizájn mert pont a falra kerülne) antenna ami előre hátulra is vesz ?!
Üdv,
-
Kernel
nagyúr
válasz
czkare #12861 üzenetére
Elég nagy különbség tud lenni egy szobaantenna és egy egyszerű lepkeantenna között is, nyilván utóbbi javára.
Gyenge jel esetén valószínűleg tapasztaltad azt a közismert jelenséget is, amikor az ember mozog a szobában és ennek hatására változik a vétel minősége, holott az ember nem képez elektromos zavarforrást, reflektáló felületként sem az igazi. Hasonlóan, egy busznak sem kell zavart kibocsátania, reflektálni sem ahhoz, hogy szintváltozást okozzon.
Képzeljünk el egy sima víztükröt, amibe követ dobunk, körben hullámok keletkeznek, hasonlóan egy adóantenna jeleihez. Ahol a hullámok útjába egyéb tárgyak kerülnek, ott teljesen természetes módon változások lépnek fel. Gyakorlatilag ugyanez a helyzet a rádióhullámoknál is, csak itt nem mechanikus hatásokról beszélünk.
Valószínűleg az elektromágneses tér által, a nagyobb méretű vezető testekben indukált örvényáramnak van egy bizonyos energiaelvonó hatása, ami lokálisan módosítja a teret. Miután az örvényáramok a vezető anyagban rövidre záródva köztudottan energiát emésztenek fel, ezért is lehet például árnyékolásra felhasználni egy fémlemezt, legyen az ferro- vagy diamágneses vezető (vas, réz, alu), mindegy ilyen szempontból.
-
-
válasz
czkare #12866 üzenetére
Mert az nem antenna! Az egy darab drót (jobb esetben UHF-re méretezve)+ erősítő, ergó minden zavart ugyanúgy felerösít mint az éppen hogy derengő hasznos jelet. A legjobb erősítő pedig maga az antenna.
Digitális vételben nem a jelerősség számít, hanem a jelminőség. A vevőd nem írja ki mindkét paramétert?
Próbáld meg megkeresni azt a pozíciót ahol a jelminőség a legjobb. -
czkare
csendes tag
Szóval sarokházról van szó és itt kanyarodnak ki a buszok, mindig akkor akad meg legrosszabb esetben 1mp fekete kép amikor kikanyarodnak,néha egy egy autótól is. Az említett egyszerű megoldással használom de épp a vételi határon néha poziciót kell váltani attól fűggően melyik MUX-on van a csatorna meg milyen idő van párás nem párás. Érdekesség hogy a 10ezres Meliconi bocs az előbb Merconit írtam antennval is tök úgyanúgy viselkedett ezért visszavittem 3napon belül szerencsére visszavették.
-
válasz
czkare #12861 üzenetére
Elképzelhető. Ugyanakkor hihetetlennek tűnik, hogy mind1ik busz ugyanabban a pozícióban sertepeltél, hogy a te antennádra verje vissza (oltsa ki) a jelet. Ezért inkább a buszok elektrinkájára tippelnék, ha tényleg a buszok a hunyók. Tedd odébb az antennát. Ha kiviszed az erkély re a mostani antennát, megszűnik a probléma?
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
pusi1981 #12863 üzenetére
Ha csak felvenni akarsz és PC-n vágni/visszanézni akkor van olcsobb is ha találsz (optibox ccx pvr - 6ért lattam multkor vaterán)...., vagy kis mókolással párezerért Nokia Dbox2 is tud SD csatikat streamelni... mindkettő van itthon.
Amugy igen, ebay-t kell figyelni , én 2 éve 7ezerér vettem mákosan tunerkarit is. Sajnos eladtam nem sokkal utaána mer válság lett. Ezt máig bánom. De a két korábban emlitett kütyü pótolja.
-
czkare
csendes tag
Köszi, valami ilyesmire gondoltam mint az első. Egyébként véleményed szerint valós a feltevés hogy a busznak a nagy fém felülete okoz reflexiót (pont itt a végállomás úgyhogy sűrűn járnak), mert próbálkoztam nem olcsó beltéri aktív Merconi antennával és ugyanúgy szétesett a kép,ezért gondolom hogy a visszavert jel okozza a galibát.
-
pusi1981
aktív tag
Ilyet honnan tudnék rendelni ?
Persze olcsóbban mint 18000 ft .
Win7 64 bit alá kellene...
Ha jól tudom ez a legolcsóbb megoldás dvb-c adás fogására digi tv-nél pc-n.
-
-
czkare
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy minél kisebb irányított kültéri antennát mindig TV-hez amit az erkélyrácsra tudnék szerelni. A problémám az hogy viszonylag jó a vételi hely (egy régi junoszty TV dipoljával is jön az adás a szobában, mind a 3 MUX) csak ha elmegy a busz vagy "nagyobb fém dolog" a ház mellett szétesik elmegy a kép. -
Kernel
nagyúr
Amit előbb kifelejtettem, egy alternatíva, ami szintén a számítógép teljesítményét használja ki a dekódoláshoz, ugyanakkor megoldja a kártyafogadó problémáját is:
https://www.technisat.com/en_XX/CableStar-Combo-HD-CI/352-2664-1657/
-
Kernel
nagyúr
válasz
totyak #12854 üzenetére
Ha csak koax. antennabemenet van a TV-n, akkor szükséges a modulátor, ami előállítja az analóg kép- és hangjellel modulált UHF-jelet, amit minden analóg-tuneres TV fel tud dolgozni. Vagyis a VHS-magnóknál korábban megszokott módon, lesz egy változtatható UHF-kimeneti csatorna.
A modulátor nélküli hurok csak egy antennaelágazás lényegében (de azért enyhén erősített, illesztett szokott lenni, a beiktatási veszteséget pótolva), hogy más tunerre is tovább lehessen vinni az antennát.
-
fanci
tag
Sziasztok!
Mindig tv vételéhez tudnátok ajánlani egy megbízható dvb-t vevőt (ár 10e-ft körül)?
Az üzletben leginkább a strong típusukat ajánlották. -
Kernel
nagyúr
Parabolaantennához DVB-S (SAT) vevő való. Hogy azzal mit veszel, inkább nem szólnék hozzá, nem foglalkoztam soha műholdvétellel.
Szobai vagy tetőantennához DVB-T (terrestrial).
Kábeltévéhez DVB-C (cable).Számítógépen a kártyafogadós megoldás plusz egy külön téma. Legegyszerűbb egy DVB-T stick beüzemelése lenne, az ingyenes adókra, amihez kártya sem kell.
-
GRaul
őstag
Sziasztok!
Lehetséges, hogy butaságot fogok kérdezni úgyh ne öljetek meg azonnal
Van egy kis HTPC-m itthon (Pentium G2020, Ati 6450,2TB Wd Green)
Albérletben vagyok Csepelen, a 4.en lakom
Dreamboxban gondolkodtam, de az egy picit drága
Az lenne a kérdésem, hogy van e olyan lehetőség, hogy a gépbe veszek valamilyen DVB-T, DVB-s, DVB-C eszközt és a parabolával összekötve tudjak valamilyen adást fogni, amire előfizetek.
Nagyon kesze küsza nekem ez a tuneres dolog.
Csak arra gondoltam, hogy felesleges lenne egy box-ot vennem ha van egy erős gépem.Ha valakinek van vmi ötlete privibe is jöhet.
Üdv Misi
-
válasz
wwenigma #12847 üzenetére
Ez igaz, de így csak a kódolatlan csatikat tudja felvenni.
Én a box-ot szoktam felprogramozni, és amikor van időm, akkor utólag bedigizem kedvenc műsoraimat.Persze a többi topicban olvasva a hozzászólását, nem 1értelmű, hogy végig a wayteq-ről és a dvb-t adásról van-e szó
-
válasz
wwenigma #12845 üzenetére
A 3.ashoz: Nem USB-s tuner kell, hanem videódigitalizáló.
Az USB-s tunerr fogalma elég általános (analóg, digitálís,... + nem mindegyiknek van analóg kép/hang bemenete.)
Ráadásul az olcsó digitalizálókkal vigyázni kell pl. http://logout.hu/cikk/media-tech_video_digitalizalo_eszkoz/kezdet.html -
wwenigma
Jómunkásember
1., Nekem STB-n (nem wayteq) ha REC-cel inditok akkor szintúgy 2óra-t vesz fel, de a REC gomb ujra megnyomasa utan kapok egy menut ahol ezt állithatom.
2., Mivel 1 tuner van benne ezért maximum ugyanazon MUX-on (frekin) adott csatornára lehetne átkapcsolni elméletben, de ez a legtöbbször csak elmélet.
3., Az eszközzel rögzited majd azt dolgozod át kiírható formátumba a laptoppal. A laptoppal nem fogsz tudni felvenni csak ha USB-s tunert kap. Utána peldaul Windows Media Centerrel tudsz felvenni vagy nezni az adast a laptopon.
Több infóval mások jelentkeznek ha még lehet vagy érdemes valamit hozzáfűzni.
-
regr
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek az alábbi gondokra:WayteQ HD-95CX STB-t vettem pár hete 1/2 éves előfizetéssel. SAMSUNG LE27S71B A TV-m, HDMI-vel van összekötve. A TV-hez csatlakozik még 1 laptop HP Nx7090, van hozzá dokkoló), 1 videomagnó és egy DVD lejátszó.
Sok gondom volt vele, ezért a WayteQkel leveleztem a problémák nagyobbik részét +oldották,
DE a gondjaim a következők:1.) Ha a REC gombbal felvételt indítok, akkor a felvétel halálpontosan 2 óra múlva leáll, (az időzített felvételnél is ez gond volt, de az +oldódott 1 beállítással).
2.) Akár időzített,akár REC-es felvétel megy nem lehet átkapcsolni az aktuálisan felveendő csatornáról más cstira, mert,akkor a felvétel rögtön +szakad.
3.) Az +oldható, hogy a laptoppal "online" felvegyem a digitv adását és utána CD-re kiírható?, Ha igen hogy?
Sajna teljes antitálentum vok, se a pc-hez, se a technikai dolgokhoz nem értek, ezért azt kérem úgy magyarázzátok el a +oldásokat, hogy +értsem.Előre is köszönöm.
-
mexel
veterán
Az biztos hogy kiszuperált videót nem fogok odatenni, az elég vicces lenne, de külön modulátort sem veszek, csak van a piacon a wayteq-en kívül is cég aki gyárt rf-es stb-t ami tudja az afd-t is
Ha lesz időm majd próbálok utánanézni. Ha azért itt valakinek van tapasztalata ilyen kütyükkel ossza meg legyen szíves
-
-
mexel
veterán
Fentebb ahogy írtam, szenvedtem a hdmi-vel is, valószínűleg rossz volt a készülék. Ahol kipróbáltam, azt művelte, hogy először amikor rákötöttem egy antennát, és nézegettem a csatornákat, hiba nélkül ment. Kikapcsoltam, majd a következő bekapcsolás után a kép akadozott, szétesett mint amikor nincs jel, a jelerősség fel-le ugrált. Következő antennával ugyanez. 4 antennával kipróbáltam, és minddel ez volt. Első próbánál akadásmentesen ment, akármeddig, jó jelerősséggel. Kikapcsolás után már nem volt nézhető. Szerintem ez is valami hiba lehetett, mert gyenge jellel elsőre sem kellett volna mennie. Érdekes volt. Tetszett volna a kütyü, de kicsit elment a kedvem a wayteq-től, mert az olyan hozzáállást utálom amit csináltak az afd-vel, hogy nem teszik bele pont a cf verzióba, ami a régi készülékekhez való. Mennyi user megvehette, és nem lesz pénze lecserélni, ezek után nézhetik a sok adást gyászkerettel. Ezt miért nem írják rá a dobozra? Miért nincs sehol a leírásokban az AFD mibenlétére? Ez egy elég nagy parasztvakítás, hogy HDMI, FULL-HD, 5.1 meg tököm tudja mi van a dobozon, de egy egyszerű régi filmet nem lehet megnézni normálisan...
Ez gondolom nem csak a Wayteqre vonatkozik, ezért is próbálok itt a fórumon tájékozódni hogy ne fussak megint ilyenbe bele. A nagyobb tesója az egyik tévéhez jó lenne, de a kisszobában lévő tv-n csak egy antenna csati van, ahoz olyan kellene amin van rf kimenet is és tudja az AFD-t is. (a médialejátszó is fontos lenne)
Tehát a 90cx-el az a gond hogy a régi tv-re nem tudom rákötniJa, még valami: Itthon digi kábel van. Egy barátom tv-jében van vevőegység (nem tudom milyen) és a digi kábelen jönnek a magyar adók HD-ben, már amelyik tudja. Ezek a készülékek ahhoz nem jók? ( ha vége a nyárnak hazahoznám valamelyik kütyüt a nyaralóból és bekötném itthon, mert a plazmám már régebbi, dbv tuner nélküli. Persze ha a digihez ezek nem jók akkor a kérdés tárgytalan)
-
Mibajod a Wayteq-el? pl. 90cx tudja
AMIKO HD8840, vagy Amiko STHD-8820 CICXE PVR is jó lehet (legalábbis tudja az AFD-t). -
PeterPH
senior tag
-
-
Watt25
veterán
válasz
mimic1979 #12830 üzenetére
Persze, mivel a dízel autókban nincsen gyertya ugyebár.
(És a szikra az, ami rádióhullámokat generál. Lásd morze..)
Jó szobaantenna nincs, legfeljebb tűrhetőbb. De valszeg az ilyen problémát nem fogod tudni kiküszöbölni semmilyen szobaantennával. Csak rendes, irányba állított tetőantennával. -
mimic1979
aktív tag
Leginkább akkor van problémám amikor elmegy egy autó az ablak előtt..De nem mindre gerjed be..
-
mimic1979
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Van mindig-tv-m jelen pillanatban egy nagyon egyszerű Tescos(csak próbaképpen vettem meg anno) antenna van rá rakva a tvre...Sajna van hogy szét esik a kép...Kültérit nem nagyon tudom megoldani! Melyik a legjobb belső antenna? Tapasztalatok alapján.
-
Watt25
veterán
válasz
tonyrulez #12826 üzenetére
Annál jobb, minél inkább antenna kinézete van.
Az biztos, hogy a szobaantennákra írt dB értékeket nem szabad figyelembe van, azok erősített értékek, amit semmi nem ér a legtöbb esetben. (Az általad linkelt antennához is az van írva, hogy a beépített erősítő (nem pedig az antenna) 38dB-s, attól még valószínűleg az antenna semmit sem tud, márpedig az a lényeg.)
Simán 10eFt alatt vannak a nagyon jó külső antennák. (Amikor én vettem az enyémet, akkor volt, aki azt mondta, hogy tök feleslegesen vettem ilyen jó antennát.)
Még ezt fusd át. -
tonyrulez
őstag
Sziasztok! Most vettem egy Evolveo Venus USB-s vevőt, viszont a hozzá adott botantenna semmire sem jó, az adótoronytól másfél kilométerre is minimális a vételi erősség. Ráadásul később olyan helyen szeretném használni, ahol a legközelebbi torony 35 km-re van. Milyen antennát ajánlotok hozzá, ami azért nem olyan drága (a lenti esetleg) és kompakt?
Továbbá, jelenleg egy ilyen antennát használok a TV-hez, adótorony 1km-re van, eddig jó volt
:
One for All 38 dB
Viszont költözünk, és már 10 km-re lesz a torony, a Mindigtv szerint kültéri antenna kell. Néztem olyanokat, de a tízezres nagyságrendűek is mind kisebb decibelűek voltak, mint ez a pár ezer forintos, csodálkoztam is ezen, tehát gondolom ez a számérték egyáltalán nem mutatja, hogy melyik a jobb. Honnan lehet tudni, hogy melyik antennával lesz jobb a vétel?
(Elnézést kérek ha hülyeségeket kérdeznék, eddig nem foglalkoztam ezzel, anno megvettem az első antennát a boltban, bedugtam oszt' működött.) -
ruzsass
tag
Sziasztok,
DVB-C vevőt szeretnék venni és ki mit ajánlana Digis digitális adáshoz. Fontos lenne a ó médialejátszó képesség(jó lenne Ethernetről is) főleg mkv-ra gondolok és a digitális hangkimenet(lehetőleg optikai), ami átviszi a DTS-t is. Eddig a Optibox Gekko HDTv DVBCvel szemeztem, de a fórumában nagyon lehúzták a médialejátszó képességét. -
mexel
veterán
Wayteq helyett milyen olcsó stb van ami tudja az AFD-t, jó a médialejátszó része (és egyszerűen kezelhető, a wayteq-é kicsit meg van nehezítve szerintem) és esetleg van rf kimenete is, de ez nem olyan fontos.
Pl ilyeneket láttam: Synaps THD-2856+, STRONG SRT 8102+) melyik az ami jó? Más típus is érdekel, olyan ami gyors, van hozzá támogatás, és nem drága persze -
-
repvez
addikt
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a DVB-T set top boxból kijövő jelet meg lehet osztani 2 vagy több TV között, úgy hogy mindegyiken más csatornát is lehessen nézni, mint a régi analóg rendszereken?
Vagy ahány TV annyi set top box kell?Ha megoldható a szétosztás akkor mi szügséges még hozzá vagy milyen beállitás?
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #12820 üzenetére
Félreértesz. Antennáról még szó sincs. a tv és készülék összekötésénél írja ki a tv hogy nincs (kép)jel, azaz nem jön ki jel a HDMI-n. A csatornakeresés csak akkor kezdődne ha látnám a képernyőn hogy mi történik. De kb 3 órája nem sikerült képet csiholnom a tv-re. Érdekes, ha ugyanarra a hdmi-re rádugok más eszközt akkor azonnal van kép.
-
Kernel
nagyúr
Ha nincs jel, akkor nincs jel, ez antennajel kérdése. Azért írja ki, mert nem kap rendes jelet az antennáról.
Arról volt szó, hogy ez egy másik vételi hely. Hogy tegnap még működött (egy másik helyen), az annyit jelent, hogy a vevő egyébként üzemel. Olyat én is tapasztaltam, más típusú vevővel, hogy alacsony jelszint miatt kockázás, színes foltok, aztán belefagy, mert feladja a processzor a kínlódást. Míg normális antennajellel ugyanaz hibátlanul működik.
-
mexel
veterán
Az ugráló képnél sikerült beállítanom 720p 50 és 720p 60hz-re is de sajnos a kép így sem jó. Szerintem a HDMI kimenettel lesz valami baj. Megy vissza.
-
mexel
veterán
Szereztem egy scart csatit amin van 3 kimenet, egy sárga AV és a 2 hang. Van hozzá AV kábel is. Rádugtam a tv-re azt is, de ott is azt írja hogy nincs jel, pedig gyári beállításokat sikerült visszaállítani. Most néha beugrik a kép hdmi-n de nagyon színes (lila, kék, zöl) és csíkos és fut is. Klassz. Közben a tv is lefagy, belassul és kikapcsolni sem lehet (samsung plazma)
Mit csináljak hogy működésre bírjam ezt a kütyüt? Tegnap este egy másik tv-vel még működött. -
mexel
veterán
Így van. Nincs itt semmi, csak egy hdmi kábel ami eddig a médialejátszóba jött, és az antenna ami jön kintről.
Egyébként lehet hogy sikerült leresetelni (illetve gyári beállításokat megtalálni) de kép az nincs. A tv azt írja nincs jel. Bármit nyomok, bármit csinálok nincs jel. Miért nem találja meg automatikusan hogy egy nyomorult hdmi kábel van bedugva? -
-
mexel
veterán
válasz
Kernel #12814 üzenetére
Nem ilyen a táv, de ezen is van V-format. Csak éppen az a baj, hogy a készülék be van állítva scart kábelhez és csak a 480 és 576-os felbontások között lépked ezzel a gombbal. Azt hittem ha rádugom a hdmi kábelt majd érzékeli, de nem.
(az más kérdés hogy a jó édes anyukáját annak a tervezőnek aki az RF verziót tervezte.
A napokban olvastam itt egy hsz-t, hogy a 85rf nem tudja az AFD-t, csak a nagyobb tesója. Kíváncsi lenék a gondolkodására annak aki ezt ebbe nem tette bele. Hiszen miért veszi ezt az ember? Azért mert régi tv-hez kell, hiszen azokhoz kell az antenna csati főleg. Na pont a régi tévék nem fogják tudni kezelni ezt a dolgot, így keretes lesz a kép. A drágább STB készüléket meg nem lehet rádugni egy csak antennával rendelkező tv-re. Na ennyit a zseniről aki kispórolta ezt a funkciót, és csak üzleti megfontolásból - hogy vegyék a drágábbat - nem rakták bele. Csak a probléma másik fele nem jutott el az agyáig valószínűleg. Most mérges vagyok, mert megvettem, de nem jó arra amire kell, mert nagyon sok műsor megy 4:3-ban és a legtöbb film kerettel megy, úgy pedig nézhetetlen. Megpróbálom visszavinni és veszek valami mást)Most viszont még az lenne a fő kérdés, hogy hogyan reseteljem?
Ha belépek a menübe (vakon) akkor 3 gombnyomás lefelé hogy odaérjek a gyári állapot visszaállításához. Ha ott nyomok egy okét, akkor mit kell nyomjak hogy az "igen" gombra menjek? -
mexel
veterán
Sziasztok! S.O.S segítség kellene: Hogyan tudom resetelni a Wayteq 95RF-et? Be volt állítva scarton egy régi tv-hez, és most máshol, rádugtam HDMI-vel egy új tv-re. Sajnos nem ad képet, mert csak 576 és 480 üzemmódban ad most jelet, ez a tv pedig így ezt nem támogatja. Valahogy le kellene resetelnem "vakon". Nincs valami billentyűkombináció a távon amivel lehet resetelni? Vagy a készüléken? (semmi más módon nem tudom csatlakoztatni most itt semmihez)
-
-
Kernel
nagyúr
válasz
totyak #12809 üzenetére
Csak majd ne tévesszen meg, hogy koaxiális kimenet lényegében mindegyik boxon szokott lenni, de azok többsége csak áthurkolja az antennajelet, módosítás nélkül.
Ha viszont csak koaxról menne a TV, akkor szükséges az RF-modulátort is tartalmazó box. Esetleg külön modulátor is kapható: [link] (Épp linkelték másik fórumon, onnan "loptam".)
Mindamellett célszerű lenne egyértelműen tisztázni, hogy a TV-n található-e más bemenet, SCART, RCA, SVHS például, mert akkor jobb lenne azon használni. Manapság már eléggé kifutottak azok a régi TV-k, amin nincs AV-bemenet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
perfegor17 #12805 üzenetére
Azt nem árt tudni, hogy a sokelemes antennák irányszöge egyre szűkül (minél több elemet tartalmaz), ezért egy ilyennél jobban számít a pontos iránybeállítás, mint egy lepkénél például. Nem elég ránézésre belőni, addig kell finomítani, míg maximális jelszintet kapsz. Esetedben a kereskedelmi multiplex legyen a prioritás.
Utána lehetne próbálkozni erősítővel is, de nem tudom, mechanikus kiképzés szempontjából melyik jó bele, ebben az eladók tudnak valószínűleg segíteni: [link]
Szerk: most látom, hasonló tartalmú a hozzászólásom, pedig nem láttam az előzőt.
-
Watt25
veterán
válasz
perfegor17 #12805 üzenetére
Ezek irányított antennák. Majd valami tapasztaltabb ember biztos mond akár pontos értéket is, hogy mekkora a nyílásszögük, de az a biztos, ha nagyon pontosan be kell állítani. Szóval, az, hogy azt mondod, hogy "biztos jól van beállítva, mert bejön az m1" nem jelenti azt, hogy jól van beállítva, főleg, hogy rögtön ezt az állítást agyoncsapod a probléma lényegével, vagyis, hogy a kereskedelmik nem jönnek be.
Szóval, ez valószínűleg egy jó antenna amit pontosan irányba kell állítani. -
perfegor17
senior tag
Ilyen az antenna.[link]
-
Thomas1
addikt
válasz
Watt25 #12801 üzenetére
Köszi!
Csak rákerestem a topicban a Strong antennákra, és elég vegyes kép fogadott...Szerk.: viszont még annyit, hogy akkor ezt az SRT ANT 10-et simán rá tudom dugni egy LG 32LD320 tv-re, és működni is fog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Elite: Dangerous
- Google Pixel topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Projektor topic
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Dji Osmo Pocket 3
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- RTX 4090 / RTX 3090 videokartya hütő ventivel olcson! Dobozzal!
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged