Hirdetés
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Azt nem árt tudni, hogy a sokelemes antennák irányszöge egyre szűkül (minél több elemet tartalmaz), ezért egy ilyennél jobban számít a pontos iránybeállítás, mint egy lepkénél például. Nem elég ránézésre belőni, addig kell finomítani, míg maximális jelszintet kapsz. Esetedben a kereskedelmi multiplex legyen a prioritás.
Utána lehetne próbálkozni erősítővel is, de nem tudom, mechanikus kiképzés szempontjából melyik jó bele, ebben az eladók tudnak valószínűleg segíteni: [link]
Szerk: most látom, hasonló tartalmú a hozzászólásom, pedig nem láttam az előzőt.
-
Watt25
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Ezek irányított antennák. Majd valami tapasztaltabb ember biztos mond akár pontos értéket is, hogy mekkora a nyílásszögük, de az a biztos, ha nagyon pontosan be kell állítani. Szóval, az, hogy azt mondod, hogy "biztos jól van beállítva, mert bejön az m1" nem jelenti azt, hogy jól van beállítva, főleg, hogy rögtön ezt az állítást agyoncsapod a probléma lényegével, vagyis, hogy a kereskedelmik nem jönnek be.
Szóval, ez valószínűleg egy jó antenna amit pontosan irányba kell állítani. -
cigam
titán
válasz
perfegor17
üzenetére
No és a kábelezés milyen(régi)/hosszú? Az antenna tuti jó irányba néz?
-
Watt25
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
-
Kernel
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Alkalmas lehet minden további nélkül, csak nem akárhol. Különféle nyereségű, különböző frekvenciamenetű antennák vannak. Az erősítő még hagyján, bizonyos esetekben még gondot is okozhat, ha esetleg túlvezérlődik, torzul a jel, ezért lehetőleg kerülendő. Más esetben viszont szükséges lehet.
Az új antenna konkrétan milyen típus, hová lett felszerelve? Sokat számít a szakszerű bekötés, nem tudom, mennyire vágod a témát, mert van olyan is, hogy laikusok a koax. kábel külső harisnyáját be sem kötik, nem érintkezik rendesen, csak a belső ér.
Arról nem beszélve, állítólagos szakmabeliként egyszer engem is megviccelt egy koax. kábel, aminél a külső alufólia átlátszó műanyagbevonattal volt ellátva. Én meg arra szorítottam rá a fémbilincset, így persze nem kapott tápot az erősítő sem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
perfegor17
üzenetére
Könnyen lehet ilyen, ha az antenna rosszabbul veszi a kereskedelmi multiplex-frekvenciát. Mellékes ilyen szempontból, hogyan nevezik, mert analóg jelet továbbító antennáról beszélünk mindenképpen. Legfeljebb DVB-T elnevezés esetén illik elvileg hatékonyabban fogni a magasabb csatornákat is, az UHF-sáv tetején. Csak néha más az elmélet, más a gyakorlat.
Az új is tetőantenna? Aktív? A lepke tetőre volt szerelve?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Elon Musk billiomos lesz, ha kitör a gépek forradalma
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Hub 2s - Interaktiv 4K monitor/ All in one PC - I5 8. generációs - Piaci ár alatt
- Benq - LU951- 5000 Ansi Lézer projektor - Piaci ár alatt
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Capriolo Oxygen 29" MTB Új
- DJI Convertible Carrying Bag + Ajándék DJI rádió nyakpánt
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T4 Plus A-data 600W
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen - 512GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
wassermann