Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• totyak

aktív tag

Szomszédnak van 3 pólusú jack to rca-ja. Igaz, nem pont olyan, mint a korábban linkelt. 2 rca vég van, egy fekete, meg egy sárga. A fekete lett a video, a sárga meg a hang (mindegy melyik). Ezzel a hang nagyon tiszta, de a kép kb. 50-es évekbeli fekete-fehér filmeket idézi.

Nem értem mi lehet a baj, de már kezdek is beleunni (gondolom ti is).

• totyak

aktív tag

válasz Kernel #12916 üzenetére

Igen, a jack-jack 3 pólusú kábel.

Magyarán szerinted a jack-rca kábellel, amit próbáltam, az volt a gondja, hogy 4 pólusú, ő meg inkább a 3-ast szeretné, mert mono tv?
    Nem akarom megkérdőjelezni, amit mondasz, nem értek hozzá, de audió kábelen tuti átmenne a videó jel? Nem lehet ugyanilyen felállásban vidó kábelt boltolni?

Mit értesz monósítás alatt? Ezt sajnos nem értem (a szó jelentését értem, csak azt nem mire gondolsz).

Igen, próbálkoztunk scart-rca átalakítóval, plusz a 4 pólusú kábel, de akkor ott is a 4 pólus lehetett a ludas és inkább 3-at szeretett volna.

De mondjuk egy ILYEN scart-jack nem lenne jó? Bár ott még lógázik rajta egy rca is. Olyat sajna nem találtam, ami egy az egyben scart-jack és semmi más.

cigam: Igen-igen, ilyet is néztünk, de ha már egy dvd lejátszóról sem megy át a jel tisztán scart átalakító+rca kábellel, akkor biztosan boxról sem fog. Kivéve, ha tényleg 3 pólusú kábellel kellene próbálkozni és nem 4-gyel. Nekem csak 4-es van, sajna 3-as nincs itthon.

• totyak

aktív tag

válasz cigam #12914 üzenetére

Ez az rca-s megoldás persze azt feltételezi, hogy olyan boxot vesz az ember, amin van rca dugó. Mert ugye nem mindegyiken van sajnos.
    Viszont az teljesen igaz, hogy ha RF-es boxot veszek, még utána is vacakolhatok másik dugókkal. Csak pl. a Wayteq RF-es boxának pont nincs rca dugója, pedig azzal szemezünk.

Még gondolkodtam valami olyan megoldásban is, ami írtam is, hogy scart-jack kábel. Mert ugye scrat mindegyik boxon van szerencsére. láttam is, hogy vannak valami ilyesmi kábelek, de nem egy az egyben, hanem még lógott róla s-vido, meg 1-es rca. Esetleg egy olyat, ha olcsón találok, azt még kipróbálom.

• totyak

aktív tag

válasz cigam #12912 üzenetére

Ha lenne olyan kábelem, vagy ilyen átalakítóm, akkor kipróbálnám. Millióféle kábel van itthon, de úgy látszik még ez sem elég :N
    Azért gondoltam, hogy esetleg valaki konkrétan tud válaszolni, mert így megint ott tartok, hogy nem tudom milyen tuner legyen. Lehet akkor maradok az RF-es megoldás mellett, mert annak nincs sok értelme, hogy vegyek egy olyat, ami esetleg nem jó, meg még X darab kábelt is vásároljak, hogy próbálgassam, aztán a végén nem lesz belőle tv adás.

Mellesleg a képen levő átalakító mit tud? Az egyes oldala menne mondjuk a dvd valamelyik hang részébe, a kettes részébe meg dugnám az rca két hang kábelét? Lehet, hogy ezt most totál rosszul gondolom. De egy ilyen átalakítóval nem is lennék kisegítve. Tunerra ez hogy menne rá?

• totyak

aktív tag

válasz cigam #12910 üzenetére

A jack-jack kábel 3 pólusú (amennyiben a 3 pólus azt jelenti, hogy a dugón 3 fémes rész van 2 műanyaggal elválasztva) (meg is lepődtem, hogy működik, mert úgy tudtam 4 kell).
    A további kísérletezés pedig egy pont olyan kábellal folyt, mint a linkelt képen. Ha csak simán a színes dugókat a dvd-be dugtam, akkor zajos kép és hang lett az eredmény. Ha Scrat-tal is megtoldottam, akkor meg semmi. Gondoltam rossz a dvd dugója, így megpróbáltam egy másikkal is. Ott is ugyan az történt. Mondom akkor biztos vacak a kábel. De összedugtam vele a hordozható dvd-t a tv-vel és gyönyörűen átvitte a képet és a hangot is. Itt akadt meg a tudományom.

Azért kérdeztem, hogy ilyen kábelből nincs-e kétféle. Egyik rca-ból jack-et, másik meg jack-ből rca-t állít elő.

• totyak

aktív tag

Üdv!

Pár napja már kínlódtam itt a fórumon, hogy milyen dvbt tunert vegyünk a TV-hez, ha csak antenna dugó van rajta. Akkor valamelyik fórumtárs készségesen segített nekem és próbálta a fejembe verni a tudományt (nem kerestem vissza név szerint ki volt, elnézést érte). Akkor abban maradtunk, hogy mindenképpen olyan tuner kell, amin van RF dugó. DE...

...azóta kiderült, hogy nem csak antenna dugó van rajta a TV-n, hanem AV IN dugó is van (3.5mm jack dugó). Segít ez valamit a helyzetemen, tehát ezzel már jobban válogathatok a tunerek között, nem kell arra figyelnem, hogy RF feltétlenül legyen rajta?

Próbálkoztunk ma itthon mindenfélével, hogy milyen kábel visz át jelet, több-kevesebb sikerrel (még tuner nélkül, csak dvd lejátszókkal teszteltük a TV-t).

Első körben összedugtunk a TV-vel egy hordozható dvd lejátszót, aminek van AV kimenete (a TV-nek meg ugye AV bemenete). Egy sima jack-jack dugóval gyönyörűen átment a kép és a hang is a lejátszóról a TV-re. Itt kezdtem kicsit örülni.

Aztán kipróbáltunk egy olyan kábelt, aminek az egyik fele jack, a másik meg rca (lehet nem így hívják, arról a piros, fehér, sárga dugós kábelről beszélek). A jack rész ment a TV-be, a másik 3 meg egy asztali dvd lejátszóba. Rettenetes képminőség és recsegős hang lett az eredménye. Próbáltuk ugyanezt úgy, hogy az rca-t még bedugtuk egy scart átalakítóba és a scart rész ment a dvd lejátszóba. Így se kép, se hang.

Na most itt megakadt a tudományom, nem értettem, hogy miért olyan rossz a kép és a hang, vagy miért nem történik egyáltalán semmi.
    Viszont olyan megoldás nem lehetséges, hogy scart-jack átalakító, ahol a scart lenne a kimeneti oldal, mivel ugye a tunereknél ott tud kijönni a jel, a jack meg lenne a bemenet, mivel AV IN van a TV-n? De gyakorlatilag ezt próbáltuk a dvd lejátszóval és akkor nem történt semmi (dvd -->scart+rca to jack kábel -->tv). Arra gondoltunk, hogy esetleg nem mindegy a kábel, tehát lehet, hogy ez a kábel jackből csinálna rca-t, nekünk meg fordítva kellett volna és azért nem volt jel. Így amikor a scart részt kihagytuk és csak az rca-t dugtuk a dvd-be, akkor azért volt olyan szemcsés a kép meg rossz a hang, mert azért egy kevés jel fordítva is ment a kábelen.

Lehet, hogy iszonyat butaságokat írtam le. Próbáltam érthetően leírni, hogy miket próbáltunk ki. Ha ebből valaki tud valami okosságot, azt nagyon szívesen meghallgatom.

• totyak

aktív tag

válasz Kernel #12855 üzenetére

Teljes technikai analfabéta vagyok ilyen téren, szóval ettől sem lettem okosabb.
    Most akkor jól értem, hogy nem mindegyik tunerben van ilyen RF modulátor, tehát nekem nem mindegyik megfelelő, csak amiben alapból be van építve? Vagy RF nélküli tuner + modulátor vásárlás? Ez a két opció? Próbáltunk utánaolvasni a dolognak, de jellemzően semmi normális leírást nem találtunk, meg ahány tuner, annyiféleképpen vannak jelezve a dugók is.
    Lényegében nekünk csak arra az egy TV-re kéne rákötni, nem akarjuk elágaztatni másikra.

Esetleg tudnál/tudnátok írni pár normálisabbat (10k-ig), amiben van ilyen RF tuner beépítve? Ugye a Wayteq-ről már szó esett, de nem tudom, hogy az már alapból megkapta-e a frissítéseket gyárilag, mint a nagy tesó (a CX-es), vagy azzal is annyi gond lenne, mint a másikkal frissítések előtt. (Meg azt hiszem az RF nem tud TimeShift-et.)

Köszi

• totyak

aktív tag

válasz Kernel #12810 üzenetére

Egy ilyen kicsi hordozható LCD TV-ről van szó, amin nincs semmilyen más bemenet, csak antenna (koax).

Ez az áthurkolás dolog, meg az RF modulátor micsoda? Nem értünk hozzá, el tudnád magyarázni?

• totyak

aktív tag

válasz cigam #12793 üzenetére

Üdv!

Megkérdeztem apámat és ő úgy magyarázta, hogy a beltéri egységbe lenne bedugva az antenne, maga a beltéri pedig egy koax kábellel lenne összedugva a TV-vel. Tehát, ha jól gondolom, akkor fel lenne használva az antenna be és kimenet is.

• totyak

aktív tag

válasz cigam #12786 üzenetére

Apu munkahelyére kellene a cucc, itthon van normális, vevővel egybeépített TV.

Mivel munkahelyre kell, így erősítős szobaantennával használná, tehát a jelet csak antennával (nem scarton vagy hdmi-n) fogja.
    Timeshift az jó lenne, ha lenne, illetve nem árt, ha tud magával pendrive-on vinni néhány filmet unalmas órákra, tehát jó, ha normálisan működik, mint médialejátszó.
    A kártyafoglalat nem elsődleges, nem valószínű, hogy lesz előfizetés.

A linkelt oldal szerint beltéri antennával MUX A és MUX B vehető az adott helyről.

Ezzel valamennyire közelebb vittelek egy megoldási javaslathoz? Azt írod 12 egy tucat, de akkor az egyszerű felhasználó, mint én, aki nem igazán ért a dolgokhoz hogyan válasszon, hogy a lehető legjobban járjon?

A 95rf ugyanaz belül mint a másik, csak nem fogad kártyát, mert akkor az a tetszetősebb?

• totyak

aktív tag

Üdv!

Remélem jó helyre írom és tudtok is segíteni.
    DVB-T tunert keresek, hogy tudjam fogni azt a 7 ingyenes csatornát, ha leállítják a földi sugárzást. Igazából nem nagyon tudom merre induljak, mert annyiféle tuner van, de teszteket, véleményeket nem igazán lehet találni. Olyan 10k-t szánnék rá, de már ezt is kicsit soknak tartom.

Alapvetően itt a közeli Intersparban láttam Orion dvbt r700 illetve r800 készülékeket ilyen 7 és 9k között. Ezekről vélemény valakinek, vagy tapasztalat? Jól fogják a jelet és nem dobálják el? Médialejátszónak mennyire jó? Vagy kuka az egész cucc?
    Aztán néztem még Synaps THD2856-t, de erről 0 leírás van a neten.
    Illetve még találtam egy egészen jónak tűnőt, név szerint Wayteq HD 95CX. Szerencsére erről nagyon sok véleményt olvastam ITT és úgy látom, hogy elég korrekt kis készülék, a frissítések sokat lendítettek rajta kiadása óta. Van ennek egy kistesó szerűsége, a HD 95RF. Nem tudom, hogy csak névhasonlóság van-e, vagy tényleg közük van egymáshoz. Ez némileg olcsóbb, de nem találok róla semmit. Ráadásul míg a CX-hez szépen jönnek a frissítések a hivatalos oldalra, addig erre semmi sem.

Gyakorlatilag az érdekelne, amire ki is találták ezeket a készülékeket. Olyan kellene, ami jól fogja a jelet, akár távolabbi adótól is, nem dobálja el és stabilan tartja a szintet, magyarán nézhető, élvezhető csatornákat kapok. Illetve az sem hátrány, ha tudom használni mint médialejátszó, tehát letöltött filmeket nézni tudok rajta gond nélkül, illetve a felvétel sem okoz neki problémát.

Tehát a tanácsotokat kérném. Mit javasoltok, milyen készülékbe fektessen jó magyar forintjaimat? Nem muszáj a fenti 4-ből választani, meghallgatok bármit.

Köszönöm

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés